Αδελφοποίηση ΤΟΕΒ Νάουσας και Πρεσπών

Αδελφοποίηση ΤΟΕΒ Νάουσας και Πρεσπών

Με επισημότητα και με την παρουσία των τοπικών αρχών πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης η αδελφοποίηση των ΤΟΕΒ Νάουσας και Πρεσπών, στον χώρο του ξενοδοχείου "Εσπερίδες". Όπως τονίστηκε πρόκειται για την πρώτη αδελφοποίηση μεταξύ ΤΟΕΒ στην Ελλάδα, που όπως σημείωσε ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Νάουσας Γιάννης Παπαστόικας γίνεται στο πλαίσιο των συνεργασιών και του εμπλουτισμού των γνώσεων μεταξύ των οργανισμών, προκειμένου να εξασφαλιστεί η άρδευση και οι έγγειες βελτιώσεις των αγροκτημάτων των δύο περιοχών.

"Υπογράφουμε σήμερα το πρωτόκολλο συνεργασίας ανάμεσα στους οργανισμούς μας και τους κτηματίες τους, έχοντας τη θέληση να έλθουμε πιο κοντά και να αναδείξουμε τον αναντικατάστατο ρόλο των Τοπικών Οργανισμών στη διαδικασία της άρδευσης και των εγγειοβελτιωτικών έργων, με κοινές πρωτοβουλίες σε τεχνοκρατικό, κοινωνικό και διεκδικητικό επίπεδο" τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Παπαστόικας, διαβεβαιώνοντας τους παριστάμενους ότι οι δύο ΤΟΕΒ θα εργαστούν με συνέπεια για το καλό των μελών, έτσι ώστε το όραμα της αδελφοποίησης να μην είναι μόνο σύνθημα αλλά να γίνει και πράξη.


Ναλπαντίδης: Να εμπλουτίσουμε τις γνώσεις μας

Με χαρά αποδέχθηκε την πρόταση αδελφοποίησης ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Πρεσπών Μιχάλης Ναλπαντίδης, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι καταξιωμένοι συνάδελφοι από τη Νάουσα θα τους δώσουν την ευκαιρία να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους γύρω από την άρδευση.

"Ο οργανισμός μας απαριθμεί μόλις 222 παραγωγούς σε μία έκταση 12.000 περίπου στρεμμάτων (καλλιεργούνται φασόλια) και μέσα από έναν τιτάνιο καθημερινό αγώνα προσπαθεί να κρατηθεί όρθιος και υγιής. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που βρισκόμαστε σήμερα εδώ: η αγάπη για τη δουλειά  μας, η αγάπη για την καλλιέργεια, η αγάπη για την άρδευση" τόνισε ο κ. Ναλπαντίδης, εκφράζοντας την πίστη ότι μέσα από την αδελφοποίηση και τις γνώσεις που θα αποκτηθούν μπορεί να βελτιωθεί η παραγωγή, ο τρόπος άρδευσης αλλά και ο τρόπος διοίκησης των οργανισμών.


Χαιρετισμοί επισήμων

Στην έλλειψη έμπειρου προσωπικού στάθηκε στον χαιρετισμό του ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καλαϊτζίδης. Ανέφερε ότι οι αρμοδιότητες των ΤΟΕΒ έχουν γίνει μπαλάκι μεταξύ των φορέων της αυτοδιοίκησης και δεσμεύθηκε ότι από την πλευρά του θα συνεχιστούν οι προσπάθειες βοήθειας του έργου τους μέσα από στελέχωση του γραφείου της Π.Ε. Ημαθίας. "Θα είμαστε δίπλα σας και δυνατά, θέλουμε όμως και τη βοήθειά σας" τόνισε κλείνοντας ο κ. Καλαϊτζίδης.

Για προσπάθεια αξιοποίησης της εμπειρίας των αδελφοποιήσεων μίλησε ο αντιδήμαρχος Σταύρος Βαλσαμίδης, σχολιάζοντας ότι το νερό θα είναι δυσεύρετο στο μέλλον και σημειώνοντας ότι οι ΤΟΕΒ μπορούν να επιτελούν τεράστιο έργο παράλληλα με την εξοικονόμηση του νερού.


Χαιρετισμοί προέδρων ΤΟΕΒ και συνεταιρισμών

Την πρωτοβουλία αδελφοποίησης χαιρέτισαν οι πρόεδροι των ΤΟΕΒ Αράπιτσας, Ροδοχωρίου και Ζερβοχωρίου κ.κ. Αδαμίδης, Βασιλειάδης και Βασιλείου, όπως και ο πρόεδρος του ΑΣΕΠΟΠ Αντώνης Πασχούλας.

"Ο ΤΟΕΒ Νάουσας κατάφερε με οικονομίες κλίμακος να κάνει τεράστια βήματα, σχεδόν θαύματα, στην εξοικονόμηση νερού" σχολίασε ο πρόεδρος του ΑΑΟΣ Vaeni Γιώργος Φουντούλης, μιλώντας για στήριξη αυτών των προσπαθειών ώστε να πάμε καλύτερα στο μέλλον.

Ακολούθησε η υπογραφή των πρωτοκόλλων συνεργασίας μεταξύ των δύο ΤΟΕΒ Νάουσας και Πρεσπών από τους δύο προέδρους τους και τους κ.κ. Καλαϊτζίδη και Βαλσαμίδη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δήμος Αλεξάνδρειας: Κατ’ οίκον διανομή τροφίμων του Κοινωνικού Παντοπωλείου σε 150 ωφελούμενες οικογένειες -Σε συνεργασία με το “Βοήθεια στο Σπίτι”

Δήμος Αλεξάνδρειας: Κατ’ οίκον διανομή τροφίμων του...

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Αυτοτελούς Τμήματος...

ΚΚΕ Ημαθίας: «Ο λύκος στην αντάρα χαίρεται»

ΚΚΕ Ημαθίας: «Ο λύκος στην αντάρα χαίρεται»

Από την τοπική Επιτροπή του ΚΚΕ Ημαθίας...

«Μαζί για το Παιδί»  - Καμπάνια στήριξης οικογενειών  με ανήλικα παιδιά

«Μαζί για το Παιδί» - Καμπάνια στήριξης οικογενειών ...

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» δέχεται καθημερινά,...

Μήνυμα του Συλλόγου  Μ.Α.μ.Α για την παγκόσμια ημέρα ενημέρωσης  και ευαισθητοποίησης  για την αποδοχή του αυτισμού

Μήνυμα του Συλλόγου Μ.Α.μ.Α για την παγκόσμια ημέρα...

Η  Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης...

Βεροιώτικα και Λαογραφικά - Σήμερα Παρασκευή τιμάται Ο Ακάθιστος Ύμνος Ιστορική προσέγγιση *Του Μάκη Δημητράκη

Βεροιώτικα και Λαογραφικά - Σήμερα Παρασκευή τιμάται Ο...

Βυζάντιο 626 μ.Χ.Ο αυτοκράτορας Ηράκλειος με τον στρατό...

Δήμος Βέροιας: Νέες ρυθμίσεις για την λειτουργία των λαϊκών αγορών λόγω κορωνοϊού covid 19

Δήμος Βέροιας: Νέες ρυθμίσεις για την λειτουργία των...

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Βέροιας...

Απόστολος Βεσυρόπουλος στη Βουλή: «Στόχος της κυβέρνησης, να κρατήσει ζωντανή την οικονομία, ανοιχτές τις επιχειρήσεις και να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας»

Απόστολος Βεσυρόπουλος στη Βουλή: «Στόχος της...

- Είναι βέβαιο ότι θα ακολουθήσουν και άλλα μέτρα...

Voucher επιστημόνων/επαγγελματιών Πρόγραμμα αναβάθμισης ψηφιακών δεξιοτήτων με εκπαιδευτικό επίδομα 600€

Voucher επιστημόνων/επαγγελματιών Πρόγραμμα αναβάθμισης...

 Νέο Επιδοτούμενο Πρόγραμμα για την αναβάθμιση των...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Βυζάντιο 626 μ.Χ.Ο αυτοκράτορας Ηράκλειος με τον στρατό βρίσκεται στα νοτιοανατολικά σύνορα της αυτοκρατορίας και πολεμάει τους Πέρσες που αιφνιδιαστικά επιτέθηκαν, άρπαξαν τον Τίμιο Σταυρό και βεβήλωσαν...

Σε καλό δρόμο βρίσκεται η γέφυρα Κούσιου και καλώς εχόντων των πραγμάτων το καλοκαίρι αναμένεται να ολοκληρωθεί και πολύ πιθανόν να γίνουν και τα εγκαίνια. Όμως, όπως όλα δείχνουν, ο Δήμος Βέροιας,...

Ηλίας Πλιόγκας: «Με μια φθηνή λύση, σώζουμε ζωές»!Μια φθηνή και σωτήρια λύση,  με ένα απλό πλαστικό «ταυ», μια «διακλάδωση» δηλαδή που μπορεί να  κουμπώνει σε έναν αναπνευστήρα, αλλά να δίνει οξυγόνο σε δύο...

Νεκρός από ανακοπή καρδιάς έπεσε ο 48χρονος αστυνομικός Λάμπρος Δημητρουλάτος στην Βέροια. Το συμβάν συνέβη στο σπίτι του. Άμεσα κλήθηκε το ΕΚΑΒ αλλά παρά τις προσπάθειες των διασωστών και δεν κατέστη εφικτό...