Αδελφοποίηση ΤΟΕΒ Νάουσας και Πρεσπών

Αδελφοποίηση ΤΟΕΒ Νάουσας και Πρεσπών

Με επισημότητα και με την παρουσία των τοπικών αρχών πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης η αδελφοποίηση των ΤΟΕΒ Νάουσας και Πρεσπών, στον χώρο του ξενοδοχείου "Εσπερίδες". Όπως τονίστηκε πρόκειται για την πρώτη αδελφοποίηση μεταξύ ΤΟΕΒ στην Ελλάδα, που όπως σημείωσε ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Νάουσας Γιάννης Παπαστόικας γίνεται στο πλαίσιο των συνεργασιών και του εμπλουτισμού των γνώσεων μεταξύ των οργανισμών, προκειμένου να εξασφαλιστεί η άρδευση και οι έγγειες βελτιώσεις των αγροκτημάτων των δύο περιοχών.

"Υπογράφουμε σήμερα το πρωτόκολλο συνεργασίας ανάμεσα στους οργανισμούς μας και τους κτηματίες τους, έχοντας τη θέληση να έλθουμε πιο κοντά και να αναδείξουμε τον αναντικατάστατο ρόλο των Τοπικών Οργανισμών στη διαδικασία της άρδευσης και των εγγειοβελτιωτικών έργων, με κοινές πρωτοβουλίες σε τεχνοκρατικό, κοινωνικό και διεκδικητικό επίπεδο" τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Παπαστόικας, διαβεβαιώνοντας τους παριστάμενους ότι οι δύο ΤΟΕΒ θα εργαστούν με συνέπεια για το καλό των μελών, έτσι ώστε το όραμα της αδελφοποίησης να μην είναι μόνο σύνθημα αλλά να γίνει και πράξη.


Ναλπαντίδης: Να εμπλουτίσουμε τις γνώσεις μας

Με χαρά αποδέχθηκε την πρόταση αδελφοποίησης ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Πρεσπών Μιχάλης Ναλπαντίδης, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι καταξιωμένοι συνάδελφοι από τη Νάουσα θα τους δώσουν την ευκαιρία να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους γύρω από την άρδευση.

"Ο οργανισμός μας απαριθμεί μόλις 222 παραγωγούς σε μία έκταση 12.000 περίπου στρεμμάτων (καλλιεργούνται φασόλια) και μέσα από έναν τιτάνιο καθημερινό αγώνα προσπαθεί να κρατηθεί όρθιος και υγιής. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που βρισκόμαστε σήμερα εδώ: η αγάπη για τη δουλειά  μας, η αγάπη για την καλλιέργεια, η αγάπη για την άρδευση" τόνισε ο κ. Ναλπαντίδης, εκφράζοντας την πίστη ότι μέσα από την αδελφοποίηση και τις γνώσεις που θα αποκτηθούν μπορεί να βελτιωθεί η παραγωγή, ο τρόπος άρδευσης αλλά και ο τρόπος διοίκησης των οργανισμών.


Χαιρετισμοί επισήμων

Στην έλλειψη έμπειρου προσωπικού στάθηκε στον χαιρετισμό του ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καλαϊτζίδης. Ανέφερε ότι οι αρμοδιότητες των ΤΟΕΒ έχουν γίνει μπαλάκι μεταξύ των φορέων της αυτοδιοίκησης και δεσμεύθηκε ότι από την πλευρά του θα συνεχιστούν οι προσπάθειες βοήθειας του έργου τους μέσα από στελέχωση του γραφείου της Π.Ε. Ημαθίας. "Θα είμαστε δίπλα σας και δυνατά, θέλουμε όμως και τη βοήθειά σας" τόνισε κλείνοντας ο κ. Καλαϊτζίδης.

Για προσπάθεια αξιοποίησης της εμπειρίας των αδελφοποιήσεων μίλησε ο αντιδήμαρχος Σταύρος Βαλσαμίδης, σχολιάζοντας ότι το νερό θα είναι δυσεύρετο στο μέλλον και σημειώνοντας ότι οι ΤΟΕΒ μπορούν να επιτελούν τεράστιο έργο παράλληλα με την εξοικονόμηση του νερού.


Χαιρετισμοί προέδρων ΤΟΕΒ και συνεταιρισμών

Την πρωτοβουλία αδελφοποίησης χαιρέτισαν οι πρόεδροι των ΤΟΕΒ Αράπιτσας, Ροδοχωρίου και Ζερβοχωρίου κ.κ. Αδαμίδης, Βασιλειάδης και Βασιλείου, όπως και ο πρόεδρος του ΑΣΕΠΟΠ Αντώνης Πασχούλας.

"Ο ΤΟΕΒ Νάουσας κατάφερε με οικονομίες κλίμακος να κάνει τεράστια βήματα, σχεδόν θαύματα, στην εξοικονόμηση νερού" σχολίασε ο πρόεδρος του ΑΑΟΣ Vaeni Γιώργος Φουντούλης, μιλώντας για στήριξη αυτών των προσπαθειών ώστε να πάμε καλύτερα στο μέλλον.

Ακολούθησε η υπογραφή των πρωτοκόλλων συνεργασίας μεταξύ των δύο ΤΟΕΒ Νάουσας και Πρεσπών από τους δύο προέδρους τους και τους κ.κ. Καλαϊτζίδη και Βαλσαμίδη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κορωνοϊός: Τα νέα κρούσματα του Σαββάτου (6/3) στην Ημαθία

Κορωνοϊός: Τα νέα κρούσματα του Σαββάτου (6/3) στην...

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε...

Επισκέψεις του Δικτύου Νέας Γενιάς του ΚΙΝΑΛ σε αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας και Δημάρχους Βέροιας και Νάουσας

Επισκέψεις του Δικτύου Νέας Γενιάς του ΚΙΝΑΛ σε...

 Στο πλαίσιο της έναρξης του Δικτύου Νέας Γενιάς του ...

Συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη για ναρκωτικά από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας

Συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη για ναρκωτικά από...

Συνελήφθη χθες (5 Μαρτίου 2021) το απόγευμα σε περιοχή...

Η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας, Νάουσας και Αλεξάνδρειας συγκεντρώνουν τρόφιμα για τους σεισμόπληκτους της Ελασσόνας

Η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας, Νάουσας και Αλεξάνδρειας...

Σας κοινοποιούμε την ανακοίνωση της Παμποντιακής...

Νέα χρηματοδότηση και κριτήρια ένταξης στο ‘Εξοικονομώ-Αυτονομώ’ ζητά ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης

Νέα χρηματοδότηση και κριτήρια ένταξης στο...

  Τη διερεύνηση της δυνατότητας για ακόμη μεγαλύτερη...

Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Ημαθίας αποχαιρετά τον Γιώργο Τουλουμτζή

Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Ημαθίας αποχαιρετά τον Γιώργο Τουλουμτζή

Την βαθιά της θλίψη για την απώλεια του Γιώργου...

1821 – 2021, 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ Το ΡΟΥΜΛΟΥΚΙ πριν (κατά-μετά) την επανάσταση - 8. H ΟΙKONOMIA

1821 – 2021, 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ Το...

Του Γιάννη Δ. ΜοσχόπουλουΤο Ρουμλούκι ήταν ο...

ΤΟ ΓΛΩΣΣΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΕΡΟΙΑΣ (1915-1916) Βιογραφικά σημειώματα Καθηγητών από ανέκδοτους κώδικες

ΤΟ ΓΛΩΣΣΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ...

ΤΟ ΓΛΩΣΣΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε την Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021 από το Υπουργείο Εσωτερικών, το Νομοσχέδιο «Εκλογή Δημοτικών και Περιφερειακών Αρχών», η οποία θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 18 Μαρτίου.Ο νέος εκλογικός νόμος...

Φωτό: Οι πρώτοι εγκαταστημένοι «αστοί» πρόσφυγες στη (μετέπειτα επονομασθείσα) συνοικία «Έξω Παναγιά», μπροστά στο σπίτι της οικογένειας Αριστείδη Αμοιρίδη (3ος από αριστερά όρθιος). Αρχείο Γέρσης ...

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 49 ετών η φιλόλογος Σταυρούλα Αντ. Γιουρούκη. Με τον σύζυγό της Γιάννη, απέκτησαν  δύο παιδιά(ένα κορίτσι στο λύκειο και ένα αγόρι στο γυμνάσιο), ενώ ήταν άνθρωπος χαμηλών τόνων, που...

Στην τοποθέτησή του στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας, ο εντεταλμένος σύμβουλος στην Δημοτική Αστυνομία Στάθης Κελεσίδης παρουσίασε τον αγώνα μιας οικογένειας στο Μακροχώρι να στηρίξει το...