Ισοψηφία (11-11) στο θέμα της εκκαθάρισης της ΤΑΒ στο δημοτικό συμβούλιο για τον οικονομικό εισαγγελέα!

Ισοψηφία (11-11) στο θέμα της εκκαθάρισης της ΤΑΒ στο δημοτικό συμβούλιο για τον οικονομικό εισαγγελέα!

Στην παραπομπή του θέματος της εκκαθάρισης της ΤΑΒ στον οικονομικό εισαγγελέα επέμεινε μεταξύ των άλλων (σε συνδυασμό με τον διαχειριστικό έλεγχο για την περίοδο μέχρι το 2013 και την ανάληψη των χρεών από τον δήμο) ο δήμαρχος Νίκος Κουτσογιάννης, στη συνεδρίαση της Τετάρτης. Η πρόταση του δημάρχου στηρίχτηκε στις έκνομες ενέργειες που περιγράφονται στην έκθεση εκκαθάρισης, οι οποίες δεν απαντήθηκαν ούτε στη συνεδρίαση της Τετάρτης, όπως είπε. Στην ψηφοφορία η πρόταση ισοψήφησε με αυτή του κ. Δημησκή (11-11, το αν περνά η όχι η πρόταση θα το γνωμοδοτήσει ο νομικός σύμβουλος, αλλιώς το θέμα θα επανέλθει), ο οποίος πρότεινε να αναζητηθούν οι νομικές και πολιτικές ευθύνες στις δύο διοικήσεις γνωμοδότηση για το αν υπήρχε δόλος ή αμέλεια στην καθυστέρηση της εκκαθάρισης, σε συνδυασμό με τον διαχειριστικό έλεγχο στον κ. Τσιαμούλο. «Μετά από αυτό να πάει το θέμα στον εισαγγελέα, κι όποιος φταίει μέσα. Στον τάκο! Αυτές είναι νοικοκυρεμένες δουλειές, όλα τα άλλα λαϊκισμός», τόνισε ο κ. Δημησκής.

Νέες διαρροές είχε η παράταξη της πλειοψηφίας, αφού την πρόταση του δημάρχου ψήφισαν οι σύμβουλοί του (πλην Μάμαλη, Τορορή και Αραμπατζή), καθώς και ο κ. Καρτσιούνης. Μάλιστα ο κ. Μάμαλης δεν ψήφισε ούτε την πρόταση Δημησκή, ενώ επιφυλάχθηκε για τη περαιτέρω στάση του λέγοντας ότι από την εκκαθάριση προκύπτουν και αστικές ευθύνες στους δημοτικούς συμβούλους.

Την πρόταση Δημησκή ψήφισαν η παράταξη Καραμπατζού και η Κοινωνια Πολιτών, καθώς και οι κ.κ. Αραμπατζή. Τορορή και Τζουβάρας. Απείχε της ψηφοφορίας ο κ. Λακηνάνος.


Δήμαρχος: Υποχρέωσή μας ο εισαγγελέας

«Δεν νομιμοποιούμαι να βγάλω απόφαση για το ποιος έφταιξε. Πιστεύω ότι κανείς δεν προέβη σε ενέργειες προσωπικού πλουτισμού, αλλά δεν μπορώ να κλείσω τα μάτια σε όσα διαβάζω στην εκκαθάριση. Κρίσιμος και ο διαχειριστικός έλεγχος για την περίοδο πριν το 2013, αλλά υποχρέωσή μας ο εισαγγελέας για τα στοιχεία περί μη νόμιμων πράξεων που περιγράφονται στον φάκελο της εκκαθάρισης. Μια πρόταση που μπορεί να είναι λυτρωτική για όλους» τόνισε ο δήμαρχος.

«Οι μάσκες έπεσαν» σχολίασε αμέσως μετά ο κ. Καραμπατζός και συνέχισε: «Με πονηριά έφερε τελευταίο θέμα της ΤΑΒ ο δήμαρχος, εμείς δεν θα μπούμε στον κατήφορο. Την απάντηση την πήρες στην προηγούμενη ψηφοφορία που δεν πέρασε το θέμα. Μετά ο Καραμπατζός φταίει που πάει στον εισαγγελέα. Δεν σε ενδιαφέρουν ούτε οι άνθρωποι που διοίκησαν ούτε τίποτα. Γιορτινές μέρες τώρα, αντί να τα κλείσεις όλα να τελειώνουν κάνεις αυτή την πρόταση. Είσαι ανεκδιήγητος. Ναι, διαχειριστικός έλεγχος να γίνει για όλη την περίοδο. Σέρνετε ανθρώπους για 4-5 χρόνια. Να αναλάβει το διαχειριστικό σκέλος ο κ. Τσιαμούλος και σήμερα να αποφασίσουμε για ΔΟΥ και ΙΚΑ. Δεν θα σας βγει να πάτε στις εκλογές με ελεύθερο πεδίο» τόνισε ο τέως δήμαρχος.

Νωρίτερα, στην αδυναμία σύνταξης ισολογισμού λήξης επέμεινε ο εκκαθαριστής της ΤΑΒ, ζητώντας εκ νέου την ψήφιση του ισολογισμού με επιφύλαξη, αφού δεν βοηθήθηκε, όπως είπε, από τον εξωτερικό λογιστή της πρώην επιχείρησης στον οποίο απευθύνθηκε, που μίλησε για έλλειψη παραστατικών. «Δεν μπορώ να βεβαιώσω υπόλοιπα από τη στιγμή που δεν ξέρω από πού προέρχονται» τόνισε ο κ. Βλαχόπουλος. «Δεν ζητήσατε κάποια στοιχεία από εμάς» σημείωσαν αργότερα οι δύο πρώην πρόεδροι της επιχείρησης Αντώνης Μπορδάνος και Χρήστος Παππάς, κάνοντας λόγο για λανθασμένες εντυπώσεις.

«Μου έκανε εντύπωση η τοποθέτηση του δημάρχου στις υπερβάσεις της διοίκησης για τη διάσωση της ΕΤΑ. Την ίδια κοινή λογική και αντικειμενικότητα περιμένω και στο θέμα της ΤΑΒ», είπε ο κ. Παππάς, αναφερόμενος σε σειρά έργων που έγιναν από όλες τις διοικήσεις με σοβαρές υποδομές και τη συναίνεση και την ανοχή όλων (γήπεδο, άδεια, πίστες, νομιμοποίηση εγκαταστάσεων κ.ά.). «Πώς θα κάναμε αύριο διαγωνισμό για το ξενοδοχείο χωρίς τη δική μας εργασία; Πρέπει να υπάρχει σεβασμός στα χρήματα που μπήκαν από το παρελθόν. Αλλιώς δεν θα υπήρχε χιονοδρομικό. Ο δήμος θα έχει έσοδα χάριν όλων αυτών, ας αναγνωριστεί λοιπόν το έργο μας. Ναι, έγιναν διοικητικές παραλείψεις, κι όσοι τις έκαναν ας κριθούν, αλλά θέλουμε να περπατάμε με το κεφάλι ψηλά στην πόλη. Βλέπω έλλειψη συναίνεσης που δεν υπήρχε παλιά» τόνισε.


Τοποθετήσεις

Ρίζος: Μπάζει η έκθεση εκκαθάρισης. Ναι σε όλα, αλλά όχι στον οικονομικό εισαγγελέα.

Καρτσιούνης: Δύσκολο θέμα. Πρόβλημα διαχείρισης. Διαχειριστικός να γίνει. Και οικονομικός εισαγγελέας.

Λακηνάνος. Ο δήμαρχος έχει την ευθύνη να στείλει από μόνος του το θέμα στον εισαγγελέα. Πρώτα ο διαχειριστικός έλεγχος. Απέχω.

Βασιλείου: Με τόση μανία και ευκολία δεν στέλνουμε θέματα στον εισαγγελέα. Μηνυτήρια αναφορά από εμένα για διαχειριστικό έλεγχο μέχρι το 2016.


Σε έναν χρόνο ο διαχειριστικός έλεγχος

Δύσκολο και χρονοβόρο χαρακτήρισε τον διαχειριστικό έλεγχο μέχρι το 2013  ο κ. Τσιαμούλος. «Σε έναν χρόνο από τώρα θα τελειώσει και είναι αμφίβολο το τι θα προκύψει» τόνισε. Ο κ. Τσιαμούλος επίσης σημείωσε ότι δεν μπορεί να αναλάβει ο ίδιος την εκκαθάριση για την περίοδο μετά το 2013, για δεοντολογικούς λόγους.

Λίαν επιεικώς απαράδεκτη χαρακτήρισε την εικόνα του ισολογισμού ο δημοτικός σύμβουλος κ. Μάμαλης, που δεν συμμετείχε στην προηγούμενη συνεδρίαση για το ίδιο θέμα. «Γιάννης πίνει Γιάννης κερνάει στην επιχείρηση. Έπρεπε να ενημερωθεί η αρμόδια φορολογική αρχή» τόνισε μεταξύ άλλων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ:  Πρόσκληση εκδήλωσης  ενδιαφέροντος για το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών  και Προσφύγων

ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για...

Στο πλαίσιο εφαρμογής του άρθρου 79 του Ν. 4558/18 που...

Δήμος Αλεξάνδρειας: Διανομή τροφίμων για τους ωφελούμενους του Κοινωνικού Παντοπωλείου

Δήμος Αλεξάνδρειας: Διανομή τροφίμων για τους...

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Διεύθυνσης Κοινωνικής...

Πρόσκληση συμμετοχής εθελοντών στον ΔΕΗ – Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο της Ελλάδας

Πρόσκληση συμμετοχής εθελοντών στον ΔΕΗ – Διεθνή...

Ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2024 είναι...

Ερώτηση Κοτίδη στη Βουλή  για την «άρση αδικιών σε βάρος των επιτυχόντων του Σώματος Αγροφυλακής το 1992»

Ερώτηση Κοτίδη στη Βουλή για την «άρση αδικιών σε...

Ερώτηση προς τον κ. Υπουργό Περιβάλλοντος και...

Ωραιοζήλη Κουτσουπιά: “To know us better”, με καφέ και κουβέντα στην «Ελιά», εν όψει Ευρωεκλογών

Ωραιοζήλη Κουτσουπιά: “To know us better”, με καφέ και...

Οδεύουμε προς Ευρωεκλογές και οι υποψήφιοι...

Ημαθία - Συναγερμός για την εξαφάνιση 43χρονου από το Μακροχώρι

Ημαθία - Συναγερμός για την εξαφάνιση 43χρονου από το...

Συναγερμός έχει σημάνει στην Αστυνομία Βέροιας, καθώς...

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΩΔΕΙΟ ΤΗΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΩΔΕΙΟ ΤΗΣ Ι....

Το Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας και Ναούσης σε...

5ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας: 1ο Αθλητικό Φεστιβάλ Δημοτικών Σχολείων Βέροιας

5ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας: 1ο Αθλητικό Φεστιβάλ...

Το 5ο Δημοτικό Σχολείο σε συνεργασία με τη Διεύθυνση...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Συναγερμός έχει σημάνει στην Αστυνομία Βέροιας, καθώς εξαφανίστηκε ένας 48χρονος άνδρας. @@ads-588@@Πιο συγκεκριμένα, όλα συνέβησαν στις 18 Απριλίου, όταν εξαφανίστηκε από το Μακροχώρι ο Νικόλαος Καραπουναρλίδης,...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...