Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

26 Ιανουαρίου στην Καρδίτσα – 2η ετήσια ημερίδα για την Ποιότητα του Ελληνικού Βαμβακιού

Η Διεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος και ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ (Ινστιτούτο Βιομηχανικών και Κτηνοτροφικών Φυτών – Εθνικό Κέντρο Ποιοτικού Ελέγχου Ταξινόμησης και Τυποποίησης Βάμβακος), διοργανώνουν την 2η ετήσια ημερίδα για την Ποιότητα του Ελληνικού Βαμβακιού με θέμα: «Αύξηση της αξίας της βαμβακοκαλλιέργειας». 

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου και ώρα 10.30 στην Καρδίτσα, στο Συνεδριακό Κέντρο του Εθνικού Κέντρου Ταξινόμησης Βάμβακος (1ο χλμ. Καρδίτσας – Μητρόπολης). 

Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν η μέχρι στιγμής δράση της ΔΟΒ, τα αποτελέσματα των ερευνητικών έργων που αφορούν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των ποικιλιών που σποροπαράγονται στην Ελλάδα και του προγράμματος της ταξινόμησης 1% του παραγόμενου προϊόντος.  Επίσης, θα γίνει αναφορά για την εφαρμογή της Υ.Α. σχετικά με τις ξένες ύλες στο σύσπορο βαμβάκι, προτάσεις για τη μείωση του κόστους παραγωγής της βαμβακαλλιέργειας, γενικότερη ενημέρωση για τις τιμές της αγοράς του βαμβακιού καθώς και τις εξελίξεις για τις ορθές μεθόδους συλλογής του προϊόντος ενώ θα γίνει αναφορά και για τα κριτήρια της ποιότητας βάμβακος και την αξία των πιστοποιήσεων στην κλωστοϋφαντουργία.

Την έναρξη της ημερίδας έχει προσκληθεί να κηρύξει ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης.

Στο τέλος της ημερίδας θα πραγματοποιηθούν τοποθετήσεις και ερωτήσεις από τους παριστάμενους ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη.

Παρόμοιες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη στις 02 Φεβρουαρίου, στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης «AGROTICA», στη Λαμία στις 09 Φεβρουαρίου και στην Αλεξανδρούπολη στις 13 Φεβρουαρίου.

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Αδέσποτα σκυλιά επιτέθηκαν σε γνωστό δικηγόρο στο κέντρο της Βέροιας!

Δυστυχώς τα περιστατικά επιθέσεων αδέσποτων σκυλιών στο κέντρο της Βέροιας έχουν πληθύνει τους τελευταίους μήνες με τελευταίο θύμα έναν γνωστό

Διαβάστε περισσότερα »

Πετρέλαιο: Ξανά κάτω από τα 90 δολάρια το Brent παρά τη νέα κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή

Οι τιμές του αργού πετρελαίου έκλεισαν με πτώση την Πέμπτη, έπειτα από μία ιδιαίτερα ευμετάβλητη συνεδρίαση, καθώς οι επενδυτές αξιολόγησαν

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]