Σταμάτα να το σκέφτεσαι και ξεκίνα το δικό σου project. 4 βήματα που πρέπει να κάνεις για να ξεκινήσεις

Σταμάτα να το σκέφτεσαι και ξεκίνα το δικό σου project. 4 βήματα που πρέπει να κάνεις για να ξεκινήσεις

Ενώ υπάρχουν αρκετές καλές ιδέες, τελικά λίγοι είναι οι τολμηροί που τις κάνουν πραγματικότητα. Το φαινόμενο αυτό, δεν είναι φυσικά μόνο ελληνικό. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, που περιμένουν… μόνιμα την «κατάλληλη στιγμή». Φυσικά αυτή η στιγμή πιθανότατα δεν έρχεται ποτέ.

Ο πετυχημένος επιχειρηματίας marketer, Sujan Patel, βάζει στην συζήτηση ένα δίλημμα, στο οποίο πρέπει να διαλέξεις πλευρά: «Κάντο σωστά» ή «κάντο τώρα». Αν σκέφτεσαι ότι πρέπει να κάνεις τα πράγματα με τον καλύτερο τρόπο, τότε μάλλον θα δημιουργήσεις μεγάλη πίεση στον εαυτό σου, ενώ δεν θα βρεις την «τέλεια στιγμή» που αναζητάς. Διότι πολύ απλά, η «τέλεια στιγμή» δεν υπάρχει. Πρέπει να ξεκινήσεις τώρα. Και εδώ είναι οι 4 αρχικές κινήσεις που πρέπει να κάνεις, όπως τα παραθέτει ο Sujan Patel σε άρθρο του στο αμερικανικό Entrepreneur.com.

1# Ξέχνα το «σωστό»: Είναι αλήθεια ότι σε πολλές βιομηχανίες και πεδία, έχει καθιερωθεί ένας «σωστός τρόπος» για να γίνονται τα πράγματα. Όμως εσύ μάλλον πρέπει να κινηθείς διαφορετικά. Φτιάξε μια μικρή ομάδα και ένα μικρό μπάτζετ. Στην συνέχεια ξεκίνα το project σου. Αν κάποιες επιλογές μπορούν να γίνουν με πιο «εύκολο» τρόπο, χωρίς να καταστρέψουν το εγχείρημα σου, τότε κάνε τες. Δεν χρειάζεται να τα κάνεις όλα τέλεια από την αρχή. Επίσης θα διαπιστώσεις ότι πολλά πράγματα μπορούν να γίνουν και με τον λιγότερο τέλειο τρόπο, αλλά να έχουν καλά αποτελέσματα.

2# Που είσαι τώρα; Είναι σημαντικό να κάνεις μια συζήτηση με τον εαυτό σου, και να δεις που ακριβώς βρίσκεσαι. Τι μπάτζετ μπορείς να επενδύσεις για μάρκετινγκ και γενικότερη στρατηγική; Έχεις στην ομάδα σου άτομα με εμπειρία στο μάρκετινγκ ή θα πρέπει να το κάνεις μόνος; ή θα πρέπει να το δώσεις σε εξωτερικό συνεργάτη με χρηματικό κόστος; Γιατί ακολουθείς τις τακτικές που ακολουθείς; Επειδή έχεις κάποιο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα ή γιατί στο είπε κάποιος άλλος; Στην συζήτηση με τον εαυτό σου, πρέπει να είσαι ειλικρινής σε σχέση με το που είσαι και το που θες να φτάσεις.

3# Κάνε ότι μπορείς, με αυτό που έχεις: Δεν χρειάζεται να φτάσεις σε τοπ επίπεδο και να κοντράρεις τους ανταγωνιστές από την πρώτη ημέρα. Ξεκίνα, βγάλε το προϊόν σου στην αγορά και κάνε τις δοκιμές σου. Δες τα «εργαλεία» που έχεις στα χέρια σου, και διαχειρίσου τα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

4# Ψάξε για ευκαιρίες δημιουργικότητας: Ένα από τα καλύτερα πράγματα στο ξεκίνημα μιας νέα επιχείρησης, είναι ότι σε ωθεί (αναγκαστικά) σε δημιουργικά μονοπάτια που δεν γνώριζες. Τα χρήματα που έχεις είναι λίγα, άρα για να ξεχωρίσεις πρέπει να εφαρμόσεις δημιουργικές και καινοτόμες τακτικές. Είναι εκπληκτικό πως κάτι αρνητικό (το μικρό μπάτζετ) μπορεί να δημιουργήσει κάτι πολύ θετικό (καινοτόμες πρακτικές).

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η τεχνολογία πρωταγωνιστής στον 9ο κύκλο  του προγράμματος World of Difference του Ιδρύματος Vodafone

Η τεχνολογία πρωταγωνιστής στον 9ο κύκλο του...

Δήλωσε συμμετοχή και πήγαινε τον κόσμο μπροστά με την...

Η Vodafone Ελλάδας αναλαμβάνει την αξιοποίηση των δικτύων οπτικών ινών πέντε βιομηχανικών περιοχών της Ελλάδας

Η Vodafone Ελλάδας αναλαμβάνει την αξιοποίηση των δικτύων...

 H Vodafone Ελλάδας ανακοινώνει ότι προχώρησε σε εμπορική...

Η Ομάδα Ready της Vodafone φέρνει την τεχνολογία πιο κοντά σε όλους μέσα από μια μοναδική εμπειρία εξυπηρέτησής

Η Ομάδα Ready της Vodafone φέρνει την τεχνολογία πιο κοντά σε...

Με νέες υπηρεσίες και σύγχρονες ψηφιακές καινοτομίες, ...

Το Ίδρυμα Vodafone στέλνει τους νικητές του προγράμματος STEMpowering Youth στο CERN

Το Ίδρυμα Vodafone στέλνει τους νικητές του προγράμματος...

O 2ος χρόνος μαθημάτων του Προγράμματος STEMpowering Youth...

Στη Σουηδία έσβησαν τις φωτιές με... βόμβες!! -Δείτε το βίντεο

Στη Σουηδία έσβησαν τις φωτιές με... βόμβες!! -Δείτε το...

Οι μεγάλες φωτιές στη Σουηδία δεν σταμάτησαν και έτσι...

Μηχανικοί επινόησαν σακούλες που διαλύονται στο νερό και δε ρυπαίνουν - Δείτε το βίντεο

Μηχανικοί επινόησαν σακούλες που διαλύονται στο νερό...

Το μυστικό τους είναι η αντικατάσταση του πετρελαίου...

Η Vodafone στέκεται κοντά σε όλους τους συνδρομητές Vodafone και Cyta,   στις πληγείσες   περιοχές από την πυρκαγιά

Η Vodafone στέκεται κοντά σε όλους τους συνδρομητές Vodafone...

Η Vodafone στηρίζει έμπρακτα όλους τους συνδρομητές της...

Η Vodafone και η Samsung Electronics Hellas δημιούργησαν    το πρώτο Virtual Reality κατάστημα στην Ελλάδα

Η Vodafone και η Samsung Electronics Hellas δημιούργησαν το πρώτο Virtual...

Η Vodafone Ελλάδας και η Samsung Electronics Hellas δημιούργησαν το...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Δήλωσε συμμετοχή και πήγαινε τον κόσμο μπροστά με την τεχνολογία!Το Ίδρυμα Vodafone ανακοινώνει την έναρξη του 9ου κύκλου του προγράμματος World of Difference. Το πρόγραμμα υλοποιείται με συνέπεια και συνέχεια από το...

 H Vodafone Ελλάδας ανακοινώνει ότι προχώρησε σε εμπορική συμφωνία με την εταιρεία ΕΤΒΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ με αντικείμενο την αξιοποίηση, εκμετάλλευση, διαχείριση, αναβάθμιση και συντήρηση των δικτύων...

Με νέες υπηρεσίες και σύγχρονες ψηφιακές καινοτομίες, όπως το Augmented Reality, που φέρνουν μία νέα εποχή στην εξυπηρέτηση του πελάτη, η ομάδα Ready της Vodafone ενισχύεται και υποστηρίζει τους καταναλωτές, όπου και αν...

O 2ος χρόνος μαθημάτων του Προγράμματος STEMpowering Youth ολοκληρώθηκε με την κατασκευή τριών μαθητών της Λέρου να κερδίζει την πρώτη θέση και μαζί το εισιτήριο για ένα ταξίδι στο ερευνητικό κέντρο CERN της Ελβετίας....