Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Φόβος και τρόμος στον κάμπο για τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που αναμένονται το ερχόμενο διήμερο

Για ζημίες στα πρώιμα μιλούν οι αγρότες αν επαληθευθούν οι προβλέψεις της ΕΜΥ

Μπορεί η χιονόπτωση να είχε μικρή σχετικά διάρκεια και η ΕΜΥ να προβλέπει για σήμερα συννεφιά με μικρή ηλιοφάνεια κατά το μεσημέρι, αλλά η πτώση θερμοκρασίας που αναμένεται αύριο στην περιοχή μας, μέχρι και -10, προκαλεί μεγαλύτερη ανησυχία στον κάμπο της Ημαθίας για το φόβο της καταστροφής των καλλιεργειών, τόσο που οι αγρότες κάνουν το σταυρό τους να διαψευσθούν οι προβλέψεις.

Φόβος και προβληματισμός λοιπόν για τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες το ερχόμενο διήμερο για τις οποίες κάποιες πηγές κάνουν λόγο για πτώση μέχρι και -12 βαθμούς Κελσίου τα ξημερώματα. Το γεγονός αυτό, εάν συμβεί, θα βρει τα δέντρα και τις καλλιέργειες λίγο πριν την ανθοφορία τους και ασφαλώς γεννά φόβους για ζημίες. Αν οι θερμοκρασίες επιβεβαιωθούν και μάλιστα έχουν διάρκεια πάνω από 3 ώρες, τότε είναι μάλλον δεδομένο ότι σε κάποιες υπερπρώιμες ποικιλίες θα εντοπιστούν ζημίες. Στην κατάσταση που βρίσκονται οι αγρότες σήμερα μία τέτοια ζημία στις πρώιμες ποικιλίες τους, θα έδινε μία ακόμη δυνατή βολή στον πληγωμένο ήδη κορμό του πρωτογενή τομέα της περιοχής μας και μάλιστα πριν καλά-καλά κλείσουν οι πληγές και πριν ακόμη πληρωθούν οι αποζημιώσεις από πρόσφατα καταστροφικά καιρικά φαινόμενα.

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Ανακοινώθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα για τα vouchers για παιδικούς, βρεφονηπιακούς σταθμούς και ΚΔΑΠ 2026-2027

Ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα 17 Αυγούστου τα οριστικά αποτελέσματα για τα voucher σε βρεφικούς, βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΑμεΑ για

Διαβάστε περισσότερα »

Καιρός: 37άρια σήμερα και νέα άνοδος της θερμοκρασίας από την Πέμπτη, πού αναμένονται τοπικές βροχές

Γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός σήμερα (18/8) με πρόσκαιρες νεφώσεις να αναμένονται τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]