Ο απολογισμός της Αποκριάς και το σχέδιο  Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης στη συνεδρίαση  του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας

Ο απολογισμός της Αποκριάς και το σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας

Η επιτυχημένη πρόσφατη οργάνωση της αποκριάς βρέθηκε στο επίκεντρο της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου της Δευτέρας, με τον δήμαρχο Νίκο Κουτσογιάννη να δίνει τις ευχαριστίες του στην αντιδημαρχία πολιτισμού και σε όλους όσους ασχολήθηκαν με την προετοιμασία των εκδηλώσεων και κατάφεραν να φέρουν ένα άρτιο αποτέλεσμα, όπως φυσικά και τους συλλόγους που υπηρέτησαν πιστά το δρώμενο και την παράδοση.

Ο κ. Κουτσογιάννης τόνισε ότι υπήρξε αύξηση επισκεπτών 22-23% σε σχέση με την περσινή αποκριά, οι τζίροι των καταστημάτων προκάλεσαν μεγάλη ευφορία, ενώ αντίστοιχα ικανοποιημένοι δήλωναν και οι επισκέπτες από την παραμονή τους. Ο δήμαρχος απέδωσε την επιτυχία της αποκριάς στην εξωστρέφεια του δήμου, στην προώθηση και προβολή των εκδηλώσεων και στην ομαδική δουλειά με τους συλλόγους και τους ιδιώτες, ενώ σχολίασε ότι πλέον πρέπει να γίνει ένας νέος σχεδιασμός με βάση τα όρια των δυνατοτήτων μας ως περιοχή.

«Να αντιληφθούμε τα όριά μας για να μην έχουμε πρόβλημα ικανοποίησης των επισκεπτών, με ενίσχυση και του πρώτου Σαββατοκύριακου και νέες δραστηριότητες για τους επισκέπτες, ώστε να πάμε ακόμη καλύτερα του χρόνου, έχοντας υψηλό επίπεδο παροχής υπηρεσίας» τόνισε ο κ. Κουτσογιάννης.

Τοποθετήσεις  συμβούλων

Καραμπατζός: Ήλθε κόσμος. Η Νάουσα έχει μπει στην ατζέντα. Η προσπάθεια έχει γίνει από όλες τις δημοτικές αρχές. Πολλά δρώμενα και για το πρώτο Σαββατοκύριακο και όλο τον χρόνο. Και τα δημοτικά διαμερίσματα να ενταχθούν, να έχουν ενεργότερο ρόλο, με πιο σημαντικές χρηματοδοτήσεις. Να γίνει και απολογισμός. Να ευχαριστήσουμε τον κ. Βαλσαμίδη που τον είδαμε να τρέχει όλη την περίοδο.

Ρίζος: Εντυπωσιακή η προσέλευση κόσμου την Κυριακή. Έχουμε ποιότητα στους επισκέπτες μας. Ενθουσιάζονται και συγκινούνται με το μοναδικό στη χώρα δρώμενο, δηλώνουν μαγεμένοι. Ευχαριστίες και συγχαρητήρια στον Όμιλο, για την πολύ σοβαρή και ποιοτική δουλειά. Να κάνουμε αξιολόγηση και να πάμε ακόμη παραπάνω. Να μειωθούν άλλες δαπάνες χάρις στο δρώμενο. Όπως π.χ. οι 12.000 στην ορχήστρα του Σφήνου. Να επαναφέρουμε τα γλέντια στους δρόμους.

Καρτσιούνης. Συγχαρητήρια στον Όμιλο. Συνδυασμός με διασκέδαση μοντέρνας εκδοχής.

Η τοποθέτηση του αντιδημάρχου

Ευχαριστίες σε όλους τους συνεργάτες, στους ιδιώτες επιχειρηματίες και στους επισκέπτες από όλη την Ελλάδα (Πάτρα, Αθήνα, Καβάλα, Ξάνθη κ.α.) και το εξωτερικό που ήλθαν για το δρώμενο, έδωσε στην τοποθέτησή του ο αντιδήμαρχος Σταύρος Βαλσαμίδης. Ανέφερε ότι η αύξηση της επιχορήγησης στους ομίλους φέτος ήταν μια έμπρακτη υποστήριξη στους ανθρώπους που υποστηρίζουν το δρώμενο. Ως προς την Τσικνοπέμπτη σημείωσε ότι παρά το μεγάλο κόστος, η εκδήλωση Σφήνου έφερε πολύ ξένο κόσμο στα καταστήματα και ήταν μια έμμεση διαφήμιση με τεράστια οφέλη. Τέλος τόνισε ότι με την επιτροπή αποκριάς θα γίνει ένας σχεδιασμός για το πρώτο Σαββατοκύριακο.

Ο αντιδήμαρχος Δώρης Καρανάτσιος έδωσε συγχαρητήρια στα παιδιά της καθαριότητας, τα οποία σε απίστευτα δύσκολες συνθήκες κατάφεραν να διατηρήσουν την πόλη καθαρή, αφού κάθε πρωινό φαινόταν σαν να μην έγινε τίποτε την προηγούμενη.

Ευχαριστίες στην υπηρεσία καθαριότητας και στον αντιδήμαρχο έδωσε εκ μέρους των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Κουτσογιάννης, που κράτησαν την πόλη καθαρή παρά την κοσμοσυρροή, όπως είπε.

Από το καλοκαίρι οι προκηρύξεις του ΣΒΑΑ

Μέχρι το καλοκαίρι πρόκειται να βγουν οι πρώτες προσκλήσεις του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του δήμου Νάουσας που αφορούν προμήθειες, όπως ηλεκτρικά αυτοκίνητα και ποδήλατα, έξυπνο φωτισμό και στάθμευση, έξυπνη κάρτα δημότη κ.λπ., σύμφωνα με τον δήμαρχο Νίκο Κουτσογιάννη. Μέσα στο 2018 θα δημοπρατηθεί και το έργο ανάπλασης στο πάρκο και στο εμπορικό κέντρο, ενώ στα τέλη φθινοπώρου θα είναι έτοιμη η προκήρυξη των προγραμμάτων στήριξης της επιχειρηματικότητας. Για μεγάλο εύρος παρέμβασης και περαιτέρω συνθήκες ανάπτυξης, με δράσεις ποιότητας ζωής και βελτίωσης των υποδομών της πόλης ώστε να γίνει ελκυστικότερη στους δημότες και τους επισκέπτες, μίλησε ο δήμαρχος.

Για μεγάλες θεωρίες και λόγια στα οποία μας έχει συνηθίσει η δημοτική αρχή, μίλησε από την πλευρά του ο επικεφαλής με μείζονος μειοψηφίας Τάσος Καραμπατζός. Εξέφρασε επιφυλάξεις ως προς τον χρόνο υλοποίησης του σχεδίου, ενώ σχολίασε ότι ο δήμος πέτυχε την ένταξή του σ’ αυτό ασθμαίνοντας. «Οι άσφαλτοι που μπήκαν, έχουν σχέση με το έργο; Η δημοτική αρχή βάζει το κάρο μπροστά από το άλογο. Χειροπιαστό έργο πέραν των ασφάλτων και των κάδων δεν υπάρχει» σημείωσε.

«Δεν θέλει να κατανοήσει τα πράγματα ο κ. Καραμπατζός» απάντησε ο κ. Κουτσογιάννης. «Θεωρεί ελλειμματικό ένα σπουδαίο έργο. Δεν υπάρχει ούτε ένα πρόγραμμα ευρωπαϊκό στο οποίο δεν ενταχθήκαμε. Και είμαστε ο μόνος δήμος που πήρε συγχαρητήρια χάρις στο επιχειρηματικό μας πρόγραμμα στο ΣΒΑΑ. Δεν μας χαρίστηκε τίποτε. Μεγαλύτεροι δήμοι πήραν λιγότερα χρήματα. Ματώνουμε για να φέρουμε χρήματα στον τόπο. Δυστυχώς με τις ασφαλτοστρώσεις δεν άνοιξαν οι κρουνοί όπως εσείς ελπίζατε, χάρις στο δίκτυο ύδρευσης που εσείς εγκαινιάσατε αλλά ποτέ δεν λειτουργήσατε. Υπάρχει θεαματική βελτίωση στον τομέα της καθαριότητας, όταν εσείς θεωρούσατε βδέλυγμα και σατανά επί γης τους κάδους. Θέλει πυγμή και όχι χτύπημα στον ώμο και κολλητιλίκια η διοίκηση. Κάποιοι έχουν αλλεργία στο καινοτόμο. Το πρόγραμμα αποτυπώνει την αλλαγή φιλοσοφίας, τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, τις έξυπνες εφαρμογές. Είναι στενάχωρο όμως να βλέπεις τον τόπο να προοδεύει χωρίς να διοικείς εσύ. Κάντε μια μεγαλύτερη προσπάθεια να κρύψετε τους μύχιους πόθους σας» τόνισε ο δήμαρχος.

Να επιταχυνθεί η διαδικασία και η υλοποίηση των έργων του σχεδίου πρότεινε ο επικεφαλής της Κοινωνίας Πολιτών Δημήτρης Ρίζος, σχολιάζοντας ότι το έχει ανάγκη η πόλη.

Για υποκριτικές δράσεις μίλησαν οι εκπρόσωποι της ΛΑΣ Λάκης Λακηνάνος και Γιώργος Καρτσιούνης, χαρακτηρίζοντας αρκετά καλό το δημοτικό πάρκο. «Προσωπικό χρειάζεται να το συντηρεί και να το έχει καθαρό» σημείωσε ο δεύτερος.

Ενεργειακή αναβάθμιση και υποδομές στο κλειστό γυμναστήριο

Πρόταση ένταξης σε πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης και άλλων έργων υποδομής στο κλειστό γυμναστήριο κατέθεσε ο δήμος Νάουσας, ύψους 1,5 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τον δήμαρχο εκτός της ενεργειακής αναβάθμισης ώστε να επιτευχθεί οικονομία, στο σχέδιο υπάρχουν παρεμβάσεις στις κερκίδες, στα αποδυτήρια, στο δάπεδο (τάραφλεξ) κ.α., «ώστε να γίνει ένα στολίδι, ασφαλές, πιο οικονομικό και με καλύτερες υποδομές άθλησης» όπως είπε ο κ. Κουτσογιάννης.


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έφυγε από τη ζωή η Αναστασία Σιδηροπούλου – Τη Δευτέρα η κηδεία της στον Άγιο Αντώνιο

Έφυγε από τη ζωή η Αναστασία Σιδηροπούλου – Τη Δευτέρα...

Μετά από 3 χρόνια μάχης με τον καρκίνο έφυγε πρόωρα από...

Διαβάστε αύριο στη

Διαβάστε αύριο στη "ΒΕΡΟΙΑ" 24/9

«Πρωτιά» σε θανάτουςΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΝΕΙΛΟΥ...

Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας εγκαινίασε χθες ο Δήμαρχος Βέροιας

Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο Δημοτικό Σχολείο...

-Λειτουργεί παράλληλα και έκθεση αφιερωμένης στη...

ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΜΟΝΟ Η ΨΗΦΟΣ!!!

ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΜΟΝΟ Η ΨΗΦΟΣ!!!

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα  Διπλ. Ηλεκτρολόγου...

ΠΡΟΣ ΚΑΘΑ ΑΡΜΟΔΙΟ - ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

ΠΡΟΣ ΚΑΘΑ ΑΡΜΟΔΙΟ - ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ...

Γράφει ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣΣτο πλαίσιο των...

Ψήφος αποδοκιμασίας και όχι επιδοκιμασίας

Ψήφος αποδοκιμασίας και όχι επιδοκιμασίας

Γράφει ο Χρήστος Α. Αποστολίδης*Υποτίθεται ότι μέσω...

Χωρίς αυτοκίνητα και μόνο   για ποδήλατα σήμερα η Ανοίξεως,   από Εληάς έως Μ. Αλεξάνδρου στη Βέροια

Χωρίς αυτοκίνητα και μόνο για ποδήλατα σήμερα η...

Σήμερα Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, στα πλαίσια της...

Μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βέροιας για την   κατάσβεση φωτιάς σε διαλογητήριο, με υλικές μόνο ζημιές

Μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βέροιας για...

- Στο 2ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Πατρίδας- Αγ....

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Μετά από 3 χρόνια μάχης με τον καρκίνο έφυγε πρόωρα από την ζωή, σήμερα Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου, στις 8.00 μ.μ., η Αναστασία Σιδηροπούλου, σύζυγος του γνωστού βεροιώτη επαγγελματία Αντώνη Μπαζάκα  Η σωρός της θα...

«Πρωτιά» σε θανάτουςΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΝΕΙΛΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ Η ΗΜΑΘΙΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΤΙ ΜΑΣ ΔΗΛΩΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΕΛΠΝΟΜεγάλη φωτιά σε διαλογητήριο και επιχείρηση εμπορίας αυτοκινήτωνΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΓΙΟΥ...

-Λειτουργεί παράλληλα και έκθεση αφιερωμένης στη νομισματική ιστορία της ΕλλάδαςΤη νέα αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας εγκαινίασε ο Δήμαρχος Βέροιας, Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης,...

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα  Διπλ. Ηλεκτρολόγου ΜηχανικούΦίλοι μου, καλή σας ημέρα, μόλις τώρα διάβασα, ότι υπουργός - αστέρι του τσίρκο, ο οποίος θα έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί, εάν τηρούσε τις υποσχέσεις του,...