Πλούσια η δραστηριότητα της ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ στη σχολική και τοπική κοινότητα

Πλούσια η δραστηριότητα της ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ στη σχολική και τοπική κοινότητα

Πλούσια ήταν η δραστηριότητα του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας ΠΡΟΣΒΑΣΗ από τον Σεπτέμβριο 2017 έως και τον Απρίλιο 2018. Η επιστημονική ομάδα του Κέντρου πραγματοποίησε σειρά βιωματικών εργαστήριων και ενημερώσεων σε σχολεία πάνω σε ποικίλα θέματα ψυχοκοινωνικής υγείας και ανταποκρίθηκε σε αιτήματα ατομικής συμβουλευτική και ψυχοκοινωνικής στήριξης. Αναλυτικά οι δράσεις που πραγματοποιήθηκαν:

Δράσεις στη Σχολική Κοινότητα

Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

- «Δεξιότητες για παιδιά δημοτικού», τριήμερα βιωματικά σεμινάρια σε εκπαιδευτικούς στη Βέροια και Νάουσα.

- «Ούτε καλύτερος, ούτε χειρότερος…… απλά διαφορετικός!», μονοήμερα σεμινάρια βιωματικής εκπαίδευσης με θέμα την αποδοχή της διαφορετικότητας και την αξία της συνεργασίας και της ομαδικότητας σε βρεφονηπιοκόμους στη Βέροια, Νάουσα και Αλεξάνδρεια. 

- Ενημέρωση-ευαισθητοποίηση εκπαιδευτικών στο Δημοτικό Σχολείο Λιανοβεργίου με θέμα «Η πρόληψη της επιθετικότητας στο σχολείο».

- Σειρά βιωματικών εργαστηρίων με την ομάδα ενδυνάμωσης εκπαιδευτικών Α’ Βάθμιας που υλοποιούν προγράμματα Αγωγής Υγείας στη σχολική κοινότητα.

- Βιωματικά εργαστήρια με μαθητές των Δημοτικών Σχολείων: 5ου Βέροιας, 6ου Βέροιας, 8ου Βέροιας, 10ου Βέροιας, 13ου Βέροιας, 3ου Μακροχωρίου, Αγκαθιάς, 3ου Αλεξάνδρειας, Μελίκης, Τρικάλων με θέματα: «Φιλία-Ομαδικότητα-Συνεργασία», «Η τάξη ως ομάδα», «Συναισθήματα», «Συγκρούσεις-επιθετικότητα», «Διαφορετικότητα-αποδοχή», «Πρόληψη σχολικού εκφοβισμού»  και του 9ου Νηπιαγωγείου Βέροιας με θέματα: «Δικαιώματα των παιδιών», «Διαφορετικότητα».

Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

- «Βιωματική Εκπαίδευση και Εμψύχωση στο Σχολείο - Ο εκπαιδευτικός  ως εμψυχωτής και η τάξη ως ομάδα», διήμερο βιωματικό σεμινάριο σε εκπαιδευτικούς με στόχο την ενίσχυση του παιδαγωγικού τους ρόλου.

- “COMPASS – Ένα εγχειρίδιο Εκπαίδευσης στα Ανθρώπινα δικαιώματα για νέους/νέες”, διήμερο βιωματικό σεμινάριο σε εκπαιδευτικούς στο εγχειρίδιο εκπαίδευσης στα δικαιώματα των νέων.   

- Σειρά βιωματικών εργαστηρίων με την ομάδα ενδυνάμωσης εκπαιδευτικών Β’ Βάθμιας που υλοποιούν προγράμματα Αγωγής Υγείας στη σχολική κοινότητα.

- Βιωματικά εργαστήρια με μαθητές των Λυκείων: 1ου Βέροιας, 2ου Βέροιας, 3ου Βέροιας, ΕΠΑΛ Βέροιας, 1ου Αλεξάνδρειας, Μακροχωρίου  και των Γυμνασίων: Μουσικού Βέροιας, 2ου Νάουσας, 2ου Αλεξάνδρειας, Βεργίνας, Καβασίλων, Τρικάλων με θέματα: «Εξαρτησιογόνες ουσίες και πρόληψη», «Αλκοόλ-κάπνισμα: ενημέρωση, πρόληψη», «Προσφυγικό–Μετανάστευση-Ρατσισμός», «Διαχείριση του άγχος των εξετάσεων», «Διαφυλλικές σχέσεις», «Εφηβεία-Ομαδικότητα-Συγκρούσεις», «Επικοινωνία-Συνεργασία-Δέσιμο ομάδας», «Ορθή χρήση του διαδικτύου», «Προαγωγή της αυτοεκτίμησης του εφήβου μέσα από την εικόνα του σώματος, «Απώλειες-πένθος», «Σχολικός εκφοβισμός».

-Επίσκεψη μαθητών του ΕΠΑΛ Βέροιας στο χώρο του Κέντρου στα πλαίσια εργασίας των μαθητών για τα διατηρητέα κτίσματα στην περιοχή της Μπαρμπούτας κατά την οποία ενημερώθηκαν για τη φιλοσοφία και τις δράσεις πρόληψης. 

-Βιωματικά εργαστήρια με σπουδαστές των ειδικοτήτων Αισθητικής Τέχνης και Υπαλλήλων Διοικητικών Καθηκόντων της ΕΠΑΣ Μαθητείας Βέροιας με θέματα: «Χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών», «Αλκοόλ-κάπνισμα: ενημέρωση, πρόληψη».

-«Παραμύθι χωρίς σύνορα», μονοήμερο σεμινάριο βιωματικής εκπαίδευσης στην αποδοχή της διαφορετικότητας και την αξία της συνεργασίας και της ομαδικότητας σε σπουδαστές του τμήματος Βρεφονηπιοκόμων της ΕΠΑΣ Μαθητείας Βέροιας.

 Δράσεις για γονείς

- Ομιλίες – ενημερωτικές συναντήσεις σε γονείς των Νηπιαγωγείων: Αγίου Γεωργίου, Μονοσπίτων  και των Δημοτικών: 9ου Βέροιας, 13ου Βέροιας, 10ου Βέροιας, Επισκοπής-Μονοσπίτων  με  θέματα: «Διαπαιδαγώγηση-θέτοντας τα όρια», «Επιθετικότητα».

-  Ομάδα γονέων (6-8 εβδομαδιαίων συναντήσεων):  3ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας, 13ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας.

 Δράσεις στην ευρύτερη κοινότητα

- «Σημεία των καιρών», βιωματικά  εργαστήρια για παιδιά δημοτικού σε συνεργασία με την Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας.

- Βιωματικά εργαστήρια για την προαγωγή της ψυχοκοινωνικής υγείας με παιδιά που φιλοξενούνται από την «Πρωτοβουλία για το παιδί» στο Σπίτι της Βεργίνας.

- Ομιλία ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λευκαδίων με θέμα «Διαπαιδαγώγηση-θέτοντας τα όρια».

Εποπτεία και υποστήριξη σε εκπαιδευτικούς κατά την υλοποίηση  προγραμμάτων ψυχικής υγείας.

Ανταπόκριση σε αιτήματα για ατομική συμβουλευτική και ψυχοκοινωνική στήριξη.

Τηλέφωνο επικοινωνίας 23310-73125 και ώρες 8:30 έως 14:30 καθημερινά.

Με εκτίμηση, 

Η Επιστημονική Ομάδα της ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παρέμβαση 3 Βεροιωτών Προσκόπων για τον εθελοντισμό Εμπρός για το ξαναζωντάνεμα της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων
Συνεργασία  Τράπεζας Πειραιώς – Ελληνικού  Δημοσίου για την πληρωμή των κοινοτικών  ενισχύσεων  μέσω ΟΠΕΚΕΠΕ

Συνεργασία Τράπεζας Πειραιώς – Ελληνικού Δημοσίου ...

Η Τράπεζα Πειραιώς, μετά από ανοικτό διεθνή...

 ΙΝΕ ΓΣΕΕ:  Παράταση υποβολής  αιτήσεων για εργαζόμενους στον κλάδο του τουρισμού

ΙΝΕ ΓΣΕΕ: Παράταση υποβολής αιτήσεων για...

Τροποποίηση και  παράταση παίρνει η υποβολή αιτήσεων,...

Σημαντικές συνέργειες και δράσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την ανάπτυξη των πολιτιστικών διαδρομών μέσω του ευρωπαϊκού έργου Cult-RInG

Σημαντικές συνέργειες και δράσεις της Περιφέρειας...

Σημαντικές συνέργειες και δράσεις για την αξοποίηση...

Ίδρυση νέου Aγροτικού Συλλόγου στην Ημαθία

Ίδρυση νέου Aγροτικού Συλλόγου στην Ημαθία

Σε έναν αγροτικό τομέα που νοσεί, με χιλιάδες...

Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε  ο Θ. Κορωνάς για τις θανατώσεις ζώων

Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε ο Θ. Κορωνάς για τις...

Στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Βέροιας μετά την...

Σχέδιο Κανονισμού  Ωραρίου και ημέρας  λειτουργίας της Λαϊκής  Αγοράς Δ.Κ. Βέροιας

Σχέδιο Κανονισμού Ωραρίου και ημέρας λειτουργίας...

  Ο Δήμος Βέροιας ενημερώνει τους  Δημότες του, ότι την...

Κων/νος Τσιάρας για δημοτικές εκλογές:

Κων/νος Τσιάρας για δημοτικές εκλογές: "Επίσημη...

«Πεποίθηση και βούληση της Νέας Δημοκρατίας είναι η...

ΑΚΟΥ 99.6FM
ΑΚΟΥ 99.6FM

Αγγελίες

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Των Δημήτρη Π. Τόλιου, ΚωνσταντίνουΗ. Οικονομίδη, Ευάγγελου Ν.ΠαπαχαραλάμπουςΗ ασπρόμαυρη φωτο του 1975  στην Καστανιά, απεικονίζει την πρώτη συγκέντρωση της ένωσης παλαιών προσκόπων Βεροίας...

Η Τράπεζα Πειραιώς, μετά από ανοικτό διεθνή ηλεκτρονικό διαγωνισμό (Διακήρυξη 3494/Χ.Δ/2018), ανέλαβε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, την τήρηση, την ταμειακή...

Τροποποίηση και  παράταση παίρνει η υποβολή αιτήσεων, έως 29/11/2018, για τα Επιδοτούμενα  Προγράμματα  για Εργαζόμενους  Ιδιωτικού Τομέα στον κλάδο του Τουρισμού που θα υλοποιήσει το ΙΝΕ ΓΣΕΕ στο Πλαίσιο της...

Σημαντικές συνέργειες και δράσεις για την αξοποίηση των πολιτιστικών διαδρομών αναπτύσσει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας, μέσω του ευρωπαϊκού...