Πλούσια η δραστηριότητα  της ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ στη σχολική  και τοπική κοινότητα

Πλούσια η δραστηριότητα της ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ στη σχολική και τοπική κοινότητα

Πλούσια ήταν η δραστηριότητα του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας ΠΡΟΣΒΑΣΗ από τον Σεπτέμβριο 2017 έως και τον Απρίλιο 2018. Η επιστημονική ομάδα του Κέντρου πραγματοποίησε σειρά βιωματικών εργαστήριων και ενημερώσεων σε σχολεία πάνω σε ποικίλα θέματα ψυχοκοινωνικής υγείας και ανταποκρίθηκε σε αιτήματα ατομικής συμβουλευτική και ψυχοκοινωνικής στήριξης. Αναλυτικά οι δράσεις που πραγματοποιήθηκαν:

Δράσεις στη Σχολική Κοινότητα

Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

- «Δεξιότητες για παιδιά δημοτικού», τριήμερα βιωματικά σεμινάρια σε εκπαιδευτικούς στη Βέροια και Νάουσα.

- «Ούτε καλύτερος, ούτε χειρότερος…… απλά διαφορετικός!», μονοήμερα σεμινάρια βιωματικής εκπαίδευσης με θέμα την αποδοχή της διαφορετικότητας και την αξία της συνεργασίας και της ομαδικότητας σε βρεφονηπιοκόμους στη Βέροια, Νάουσα και Αλεξάνδρεια. 

- Ενημέρωση-ευαισθητοποίηση εκπαιδευτικών στο Δημοτικό Σχολείο Λιανοβεργίου με θέμα «Η πρόληψη της επιθετικότητας στο σχολείο».

- Σειρά βιωματικών εργαστηρίων με την ομάδα ενδυνάμωσης εκπαιδευτικών Α’ Βάθμιας που υλοποιούν προγράμματα Αγωγής Υγείας στη σχολική κοινότητα.

- Βιωματικά εργαστήρια με μαθητές των Δημοτικών Σχολείων: 5ου Βέροιας, 6ου Βέροιας, 8ου Βέροιας, 10ου Βέροιας, 13ου Βέροιας, 3ου Μακροχωρίου, Αγκαθιάς, 3ου Αλεξάνδρειας, Μελίκης, Τρικάλων με θέματα: «Φιλία-Ομαδικότητα-Συνεργασία», «Η τάξη ως ομάδα», «Συναισθήματα», «Συγκρούσεις-επιθετικότητα», «Διαφορετικότητα-αποδοχή», «Πρόληψη σχολικού εκφοβισμού»  και του 9ου Νηπιαγωγείου Βέροιας με θέματα: «Δικαιώματα των παιδιών», «Διαφορετικότητα».

Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

- «Βιωματική Εκπαίδευση και Εμψύχωση στο Σχολείο - Ο εκπαιδευτικός  ως εμψυχωτής και η τάξη ως ομάδα», διήμερο βιωματικό σεμινάριο σε εκπαιδευτικούς με στόχο την ενίσχυση του παιδαγωγικού τους ρόλου.

- “COMPASS – Ένα εγχειρίδιο Εκπαίδευσης στα Ανθρώπινα δικαιώματα για νέους/νέες”, διήμερο βιωματικό σεμινάριο σε εκπαιδευτικούς στο εγχειρίδιο εκπαίδευσης στα δικαιώματα των νέων.   

- Σειρά βιωματικών εργαστηρίων με την ομάδα ενδυνάμωσης εκπαιδευτικών Β’ Βάθμιας που υλοποιούν προγράμματα Αγωγής Υγείας στη σχολική κοινότητα.

- Βιωματικά εργαστήρια με μαθητές των Λυκείων: 1ου Βέροιας, 2ου Βέροιας, 3ου Βέροιας, ΕΠΑΛ Βέροιας, 1ου Αλεξάνδρειας, Μακροχωρίου  και των Γυμνασίων: Μουσικού Βέροιας, 2ου Νάουσας, 2ου Αλεξάνδρειας, Βεργίνας, Καβασίλων, Τρικάλων με θέματα: «Εξαρτησιογόνες ουσίες και πρόληψη», «Αλκοόλ-κάπνισμα: ενημέρωση, πρόληψη», «Προσφυγικό–Μετανάστευση-Ρατσισμός», «Διαχείριση του άγχος των εξετάσεων», «Διαφυλλικές σχέσεις», «Εφηβεία-Ομαδικότητα-Συγκρούσεις», «Επικοινωνία-Συνεργασία-Δέσιμο ομάδας», «Ορθή χρήση του διαδικτύου», «Προαγωγή της αυτοεκτίμησης του εφήβου μέσα από την εικόνα του σώματος, «Απώλειες-πένθος», «Σχολικός εκφοβισμός».

-Επίσκεψη μαθητών του ΕΠΑΛ Βέροιας στο χώρο του Κέντρου στα πλαίσια εργασίας των μαθητών για τα διατηρητέα κτίσματα στην περιοχή της Μπαρμπούτας κατά την οποία ενημερώθηκαν για τη φιλοσοφία και τις δράσεις πρόληψης. 

-Βιωματικά εργαστήρια με σπουδαστές των ειδικοτήτων Αισθητικής Τέχνης και Υπαλλήλων Διοικητικών Καθηκόντων της ΕΠΑΣ Μαθητείας Βέροιας με θέματα: «Χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών», «Αλκοόλ-κάπνισμα: ενημέρωση, πρόληψη».

-«Παραμύθι χωρίς σύνορα», μονοήμερο σεμινάριο βιωματικής εκπαίδευσης στην αποδοχή της διαφορετικότητας και την αξία της συνεργασίας και της ομαδικότητας σε σπουδαστές του τμήματος Βρεφονηπιοκόμων της ΕΠΑΣ Μαθητείας Βέροιας.

 Δράσεις για γονείς

- Ομιλίες – ενημερωτικές συναντήσεις σε γονείς των Νηπιαγωγείων: Αγίου Γεωργίου, Μονοσπίτων  και των Δημοτικών: 9ου Βέροιας, 13ου Βέροιας, 10ου Βέροιας, Επισκοπής-Μονοσπίτων  με  θέματα: «Διαπαιδαγώγηση-θέτοντας τα όρια», «Επιθετικότητα».

-  Ομάδα γονέων (6-8 εβδομαδιαίων συναντήσεων):  3ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας, 13ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας.

 Δράσεις στην ευρύτερη κοινότητα

- «Σημεία των καιρών», βιωματικά  εργαστήρια για παιδιά δημοτικού σε συνεργασία με την Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας.

- Βιωματικά εργαστήρια για την προαγωγή της ψυχοκοινωνικής υγείας με παιδιά που φιλοξενούνται από την «Πρωτοβουλία για το παιδί» στο Σπίτι της Βεργίνας.

- Ομιλία ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λευκαδίων με θέμα «Διαπαιδαγώγηση-θέτοντας τα όρια».

Εποπτεία και υποστήριξη σε εκπαιδευτικούς κατά την υλοποίηση  προγραμμάτων ψυχικής υγείας.

Ανταπόκριση σε αιτήματα για ατομική συμβουλευτική και ψυχοκοινωνική στήριξη.

Τηλέφωνο επικοινωνίας 23310-73125 και ώρες 8:30 έως 14:30 καθημερινά.

Με εκτίμηση, 

Η Επιστημονική Ομάδα της ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκη Καρατζιούλα: Νιώθω περήφανη για την ΠΡΟΣΒΑΣΗ που είναι στην πρώτη γραμμή ενάντια στην κοινωνική περιθωριοποίηση των εξαρτημένων συνανθρώπων μας

Νίκη Καρατζιούλα: Νιώθω περήφανη για την ΠΡΟΣΒΑΣΗ που...

Στην μουσική εκδήλωση Ωδείων της Ημαθίας, με αφορμή...

Το σημερινό πρόγραμμα επισκέψεων του Λάζαρου Τσαβδαρίδη σε περιοχές του Δήμου Νάουσας

Το σημερινό πρόγραμμα επισκέψεων του Λάζαρου...

Σήμερα Πέμπτη 27 Ιουνίου ο Υποψήφιος Βουλευτής Ημαθίας...

17 κόμματα κατεβαίνουν στην Ημαθία για τις εθνικές εκλογές του Ιουλίου

17 κόμματα κατεβαίνουν στην Ημαθία για τις εθνικές...

Δεκαεπτά κόμματα και συνασπισμοί κομμάτων...

Τα προβλήματα των ελεύθερων επαγγελματιών και εμπόρων συζήτησε η Φρόσω Καρασαρλίδου με τις Διοικήσεις τους

Τα προβλήματα των ελεύθερων επαγγελματιών και εμπόρων...

 Στο πλαίσιο των καθημερινών επαφών της με φορείς της...

Ενθουσιώδη  υποδοχή στον Φώτη Κουτσουπιά στην οδό Πιερίων !!

Ενθουσιώδη υποδοχή στον Φώτη Κουτσουπιά στην οδό...

Στην πρωτεύουσα του Νομού Ημαθίας, τη Βέροια, βρέθηκε ο...

ΣΚΡΑΤΣ: Κέρδη 2.844.673 ευρώ την προηγούμενη εβδομάδα

ΣΚΡΑΤΣ: Κέρδη 2.844.673 ευρώ την προηγούμενη εβδομάδα

Κέρδη σε χιλιάδες νικητές μοιράζει καθημερινά το...

Δήλωση του Τάσου Μπαρτζώκα για την επίσκεψη του αντιπροέδρου του ΕΛΓΑ στη Βέροια και τις εξαγγελίες του

Δήλωση του Τάσου Μπαρτζώκα για την επίσκεψη του...

Ο υποψήφιος βουλευτής Ημαθίας της ΝΔ Τάσος ...

Μ.Χαλκιδης: Η Νομαρχιακή της Ν.Δ. πρέπει να οργανώσει εκδήλωση για την παρουσίαση των υποψηφίων βουλευτών

Μ.Χαλκιδης: Η Νομαρχιακή της Ν.Δ. πρέπει να οργανώσει...

Ένα περίεργο φαινόμενο. Η Νομαρχιακή Επιτροπή...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου ενημερώνει ότι είναι για το σαββατοκύριακο 12-13 Ιανουαρίου είναι σε πλήρη λειτουργία όλες οι πίστες και οι αναβατήρες...

Εκτροχιασμός τρένου που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λάρισα σημειώθηκε σήμερα το πρωί στον σιδηροδρομικό σταθμό στο Πλατύ Ημαθίας.Σύμφωνα με ενημέρωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ η αμαξοστοιχία 1591 εκτροχιάστηκε...

Στην μουσική εκδήλωση Ωδείων της Ημαθίας, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών στις 26 Ιουνίου, που διοργάνωσε η Π.Ε Ημαθίας και ο δήμος Βέροιας, συμμετείχε η υποψήφια  βουλευτής Ημαθίας με τη Νέα...

Σήμερα Πέμπτη 27 Ιουνίου ο Υποψήφιος Βουλευτής Ημαθίας της ΝΔ κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης θα πραγματοποιήσει επισκέψεις στις παρακάτω περιοχές του Δήμου Νάουσας19:00 Ροδοχώρι19:30 Γιαννακοχώρι20:00 Μαρίνα20:30...