Πλούσια η δραστηριότητα  της ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ στη σχολική  και τοπική κοινότητα

Πλούσια η δραστηριότητα της ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ στη σχολική και τοπική κοινότητα

Πλούσια ήταν η δραστηριότητα του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας ΠΡΟΣΒΑΣΗ από τον Σεπτέμβριο 2017 έως και τον Απρίλιο 2018. Η επιστημονική ομάδα του Κέντρου πραγματοποίησε σειρά βιωματικών εργαστήριων και ενημερώσεων σε σχολεία πάνω σε ποικίλα θέματα ψυχοκοινωνικής υγείας και ανταποκρίθηκε σε αιτήματα ατομικής συμβουλευτική και ψυχοκοινωνικής στήριξης. Αναλυτικά οι δράσεις που πραγματοποιήθηκαν:

Δράσεις στη Σχολική Κοινότητα

Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

- «Δεξιότητες για παιδιά δημοτικού», τριήμερα βιωματικά σεμινάρια σε εκπαιδευτικούς στη Βέροια και Νάουσα.

- «Ούτε καλύτερος, ούτε χειρότερος…… απλά διαφορετικός!», μονοήμερα σεμινάρια βιωματικής εκπαίδευσης με θέμα την αποδοχή της διαφορετικότητας και την αξία της συνεργασίας και της ομαδικότητας σε βρεφονηπιοκόμους στη Βέροια, Νάουσα και Αλεξάνδρεια. 

- Ενημέρωση-ευαισθητοποίηση εκπαιδευτικών στο Δημοτικό Σχολείο Λιανοβεργίου με θέμα «Η πρόληψη της επιθετικότητας στο σχολείο».

- Σειρά βιωματικών εργαστηρίων με την ομάδα ενδυνάμωσης εκπαιδευτικών Α’ Βάθμιας που υλοποιούν προγράμματα Αγωγής Υγείας στη σχολική κοινότητα.

- Βιωματικά εργαστήρια με μαθητές των Δημοτικών Σχολείων: 5ου Βέροιας, 6ου Βέροιας, 8ου Βέροιας, 10ου Βέροιας, 13ου Βέροιας, 3ου Μακροχωρίου, Αγκαθιάς, 3ου Αλεξάνδρειας, Μελίκης, Τρικάλων με θέματα: «Φιλία-Ομαδικότητα-Συνεργασία», «Η τάξη ως ομάδα», «Συναισθήματα», «Συγκρούσεις-επιθετικότητα», «Διαφορετικότητα-αποδοχή», «Πρόληψη σχολικού εκφοβισμού»  και του 9ου Νηπιαγωγείου Βέροιας με θέματα: «Δικαιώματα των παιδιών», «Διαφορετικότητα».

Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

- «Βιωματική Εκπαίδευση και Εμψύχωση στο Σχολείο - Ο εκπαιδευτικός  ως εμψυχωτής και η τάξη ως ομάδα», διήμερο βιωματικό σεμινάριο σε εκπαιδευτικούς με στόχο την ενίσχυση του παιδαγωγικού τους ρόλου.

- “COMPASS – Ένα εγχειρίδιο Εκπαίδευσης στα Ανθρώπινα δικαιώματα για νέους/νέες”, διήμερο βιωματικό σεμινάριο σε εκπαιδευτικούς στο εγχειρίδιο εκπαίδευσης στα δικαιώματα των νέων.   

- Σειρά βιωματικών εργαστηρίων με την ομάδα ενδυνάμωσης εκπαιδευτικών Β’ Βάθμιας που υλοποιούν προγράμματα Αγωγής Υγείας στη σχολική κοινότητα.

- Βιωματικά εργαστήρια με μαθητές των Λυκείων: 1ου Βέροιας, 2ου Βέροιας, 3ου Βέροιας, ΕΠΑΛ Βέροιας, 1ου Αλεξάνδρειας, Μακροχωρίου  και των Γυμνασίων: Μουσικού Βέροιας, 2ου Νάουσας, 2ου Αλεξάνδρειας, Βεργίνας, Καβασίλων, Τρικάλων με θέματα: «Εξαρτησιογόνες ουσίες και πρόληψη», «Αλκοόλ-κάπνισμα: ενημέρωση, πρόληψη», «Προσφυγικό–Μετανάστευση-Ρατσισμός», «Διαχείριση του άγχος των εξετάσεων», «Διαφυλλικές σχέσεις», «Εφηβεία-Ομαδικότητα-Συγκρούσεις», «Επικοινωνία-Συνεργασία-Δέσιμο ομάδας», «Ορθή χρήση του διαδικτύου», «Προαγωγή της αυτοεκτίμησης του εφήβου μέσα από την εικόνα του σώματος, «Απώλειες-πένθος», «Σχολικός εκφοβισμός».

-Επίσκεψη μαθητών του ΕΠΑΛ Βέροιας στο χώρο του Κέντρου στα πλαίσια εργασίας των μαθητών για τα διατηρητέα κτίσματα στην περιοχή της Μπαρμπούτας κατά την οποία ενημερώθηκαν για τη φιλοσοφία και τις δράσεις πρόληψης. 

-Βιωματικά εργαστήρια με σπουδαστές των ειδικοτήτων Αισθητικής Τέχνης και Υπαλλήλων Διοικητικών Καθηκόντων της ΕΠΑΣ Μαθητείας Βέροιας με θέματα: «Χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών», «Αλκοόλ-κάπνισμα: ενημέρωση, πρόληψη».

-«Παραμύθι χωρίς σύνορα», μονοήμερο σεμινάριο βιωματικής εκπαίδευσης στην αποδοχή της διαφορετικότητας και την αξία της συνεργασίας και της ομαδικότητας σε σπουδαστές του τμήματος Βρεφονηπιοκόμων της ΕΠΑΣ Μαθητείας Βέροιας.

 Δράσεις για γονείς

- Ομιλίες – ενημερωτικές συναντήσεις σε γονείς των Νηπιαγωγείων: Αγίου Γεωργίου, Μονοσπίτων  και των Δημοτικών: 9ου Βέροιας, 13ου Βέροιας, 10ου Βέροιας, Επισκοπής-Μονοσπίτων  με  θέματα: «Διαπαιδαγώγηση-θέτοντας τα όρια», «Επιθετικότητα».

-  Ομάδα γονέων (6-8 εβδομαδιαίων συναντήσεων):  3ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας, 13ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας.

 Δράσεις στην ευρύτερη κοινότητα

- «Σημεία των καιρών», βιωματικά  εργαστήρια για παιδιά δημοτικού σε συνεργασία με την Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας.

- Βιωματικά εργαστήρια για την προαγωγή της ψυχοκοινωνικής υγείας με παιδιά που φιλοξενούνται από την «Πρωτοβουλία για το παιδί» στο Σπίτι της Βεργίνας.

- Ομιλία ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λευκαδίων με θέμα «Διαπαιδαγώγηση-θέτοντας τα όρια».

Εποπτεία και υποστήριξη σε εκπαιδευτικούς κατά την υλοποίηση  προγραμμάτων ψυχικής υγείας.

Ανταπόκριση σε αιτήματα για ατομική συμβουλευτική και ψυχοκοινωνική στήριξη.

Τηλέφωνο επικοινωνίας 23310-73125 και ώρες 8:30 έως 14:30 καθημερινά.

Με εκτίμηση, 

Η Επιστημονική Ομάδα της ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αναβάλλεται η προγραμματισμένη πεζοπορία του  Πολιτιστικού Τουριστικού Ομίλου Σελίου

Αναβάλλεται η προγραμματισμένη πεζοπορία του ...

Μετά τις δυσάρεστες εξελίξεις με τις πυρκαγιές να...

Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία της Ημαθίας - Συστάσεις προς τους πολίτες

Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία της Ημαθίας -...

Ανακοινώνεται ότι έχει εκδοθεί Έκτακτο Δελτίο...

Η Μικρή Παράκληση της Υπεραγίας Θεοτόκου από τον Σεβασμιώτατο στο Κλειδί

Η Μικρή Παράκληση της Υπεραγίας Θεοτόκου από τον...

Την Τετάρτη 4 Αυγούστου το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος...

Κορωνοϊός: Τα νέα κρούσματα της Πέμπτης (5/8/2021) στην Ημαθία

Κορωνοϊός: Τα νέα κρούσματα της Πέμπτης (5/8/2021) στην...

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε...

Την προσφυγική δομή στην Αγία Βαρβάρα επισκέφθηκε ο Άγγελος Τόλκας με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ημαθίας

Την προσφυγική δομή στην Αγία Βαρβάρα επισκέφθηκε ο...

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ημαθίας με τη συμμετοχή...

Προσλήψεις τριών εργατών για την φροντίδα των αδέσποτων ζώων στον Δήμο Νάουσας

Προσλήψεις τριών εργατών για την φροντίδα των...

Στην πρόσληψη δύο εργατών ΥΕ φροντίδας αδέσποτων ζώων...

ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας: Ευχαριστήριο, για το Φεστιβάλ Δασών

ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας: Ευχαριστήριο, για το Φεστιβάλ...

Ως Πρόεδρος της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας , επιθυμώ να...

Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας - Αναζητήστε βιβλία online και κάντε κρατήσεις ηλεκτρονικά

Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας - Αναζητήστε βιβλία online...

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας διαθέτει πλέον τον...

ΑΚΟΥ 99.6FM

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Με αφορμή τις υψηλές θερμοκρασίες οι οποίες επικρατούν αυτές τις μέρες ο Δήμος Βέροιας απευθύνει έκκληση στους δημότες να συνεισφέρουν κι εκείνοι , όσο μπορούν,  και να δείξουν εμπράκτως το ενδιαφέρον τους...

Έφυγε χθες  το πρωί σε ηλικία 87 ετών ο Σπυρίδων Λεκατσάς πλοίαρχος ΑΕΝ. Γεννήθηκε στην Ιθάκη στις 12-09 1933 και ήταν το πρώτο παιδί από 5 αδέλφια. Πέρασε τα παιδικά του χρόνια στο νησί. Φοίτησε στο γυμνάσιο Πατρών...

Ο ομότιμος καθηγητής του ΕΜΠ Κίμωνας Χατζημπίρος και ο πρώην υφυπουργός Περιβάλλοντος, τ. διευθυντής της Greenpeace Ηλίας Ευθυμιόπουλος μιλούν για τις ΑΠΕ και το περιβάλλονΔύο εκ των πρωτεργατών του οικολογικού...

Η έγκριση ή μη, απευθείας αγοράς του παλιού 16ου Δημοτικού Σχολείου της Βέροιας( Τσαλέρα) στην περιοχή της πλατείας ωρολογίου, ήταν το πρώτο θέμα  στην ημερήσια διάταξη του δημοτικού συμβούλιου Βέροιας, που...