Στα δικαστήρια χθες ο διευθυντής  της ΚΕΠΑ Γ. Καμπούρης και η  δημοτική σύμβουλος Σ. Ελευθεριάδου

Στα δικαστήρια χθες ο διευθυντής της ΚΕΠΑ Γ. Καμπούρης και η δημοτική σύμβουλος Σ. Ελευθεριάδου

Στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βέροιας κάθισε χθες Πέμπτη η δημοτική σύμβουλος Βέροιας Σοφία Ελευθεριάδου, έπειτα από μήνυση του Διευθυντή της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας Γιάννη Καμπούρη, με τις κατηγορίες της εξύβριση και συκοφαντικής δυσφήμισης. 

Ο λόγος της μήνυσης του Γιάννη Καμπούρη ήταν η τοποθέτηση της Σοφίας Ελευθεριάδου στο δημοτικό συμβούλιο για το θέμα του θερινού κινηματογράφου που διοργάνωσε το 2015 η ΚΕΠΑ και την αντίδραση του κινηματογράφου ΣΤΑΡ, με την επίκληση του αθέμιτου ανταγωνισμού. Στην τοποθέτησή της είχε στηλιτεύσει την υπόθεση και αναφέρθηκε προσωπικά στον Γιάννη Καμπούρη.

Στο δικαστήριο παρουσιάστηκαν 2 μάρτυρες κατηγορίας και ο κ. Καμπούρης, ο οποίος κατέθεσε πρώτος. Στη συνέχεια κατέθεσε ο τότε πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τηλέμαχος Χατζηαθανασίου και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Βέροιας Κώστας Τσιλογιάννης. Στον αντίποδα, ως μάρτυρες υπεράσπισης κατέθεσαν η Ιφιγένεια Βλαχογιάννη, μία εκ των ιδιοκτητών του ΣΤΑΡ και ο δημοσιογράφος Δημήτρης Καρολίδης.

Παρά την απαλλακτική πρόταση του εισαγγελέα της έδρας κ. Σπυρίδωνα Βερικούκη για όλες τις κατηγορίες η έδρα τελικά έκανε δεκτή την πρόταση του Εισαγγελέα ως προς την συκοφαντική δυσφήμιση, στην περίπτωση όμως της απλής εξύβρισης, δεν την υιοθέτησε, αλλά ωστόσο δεν επιμετρήθηκε ποινή αφού έχει παραγραφεί. 

Η κα Ελευθεριάδου εξαρχής ζήτησε συγνώμη, εφόσον όσα είπε έθιξαν τον Γιάννη Καμπούρη, αλλά αυτός δεν την δέχτηκε, καθώς εκκρεμεί εκδίκαση αγωγής στα αστικά δικαστήρια για αποζημίωση του.

Δήλωση Καμπούρη

Χθες το απόγευμα σε ανακοίνωσή του στα τοπικά ΜΜΕ, ο διευθυντής της ΚΕΠΑ αναφέρει τα εξής:

Εδώ και λίγη ώρα διακινείται σε διάφορα τοπικά σάιτ η είδηση ότι η κ. Ελευθεριάδου έχει αθωωθεί από την μήνυση που κατέθεσα εναντίον της. Το ορθό είναι ότι το δικαστήριο αποδέχτηκε ότι η κ. Ελευθεριάδου τέλεσε το αδίκημα της εξύβρισης και δε δέχτηκε ότι τέλεσε το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης. Σε ότι αφορά την ποινή αυτή δεν επιμετρήθηκε, γιατί σύμφωνα με το νόμο έχει παραγραφεί και έχει επί της ουσίας ανασταλτικό χαρακτήρα για δύο χρόνια. Τέλος σε ότι αφορά την εξέλιξη της υπόθεσης, αυτή θα συνεχιστεί με την εκδίκαση της αγωγής που κατέθεσα εναντίον της κ. Ελευθεριάδου στα αστικά δικαστήρια. Αυτά για πλήρη ενημέρωση. 


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έφυγε από τη ζωή η Καλλιόπη Ηλιάδου σε ηλικία 66 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Καλλιόπη Ηλιάδου σε ηλικία 66 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Παρασκευή 29 Μαρτίου...

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Κων. Στούκας σε ηλικία 86 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Κων. Στούκας σε ηλικία 86...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Παρασκευή 29 Μαρτίου...

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΕΕ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΕΕ

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας γιορτάζει φέτος έναν...

Έφυγε από τη ζωή η Ζωή Γεωρ. Χαραλαμπίδου σε ηλικία 92 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Ζωή Γεωρ. Χαραλαμπίδου σε ηλικία 92...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024...

Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»: Ανοικτό κάλεσμα στη δράση της «Λευκής Νύχτας»

Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»: Ανοικτό...

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας απευθύνει...

Πρόσκληση σε εθελοντική αιμοδοσία στο Νοσοκομείο Βέροιας

Πρόσκληση σε εθελοντική αιμοδοσία στο Νοσοκομείο...

Το  1ο Γυμνάσιο Βέροιας «Φιλίππειο»,  το 1ο ΓΕΛ ...

Αντικατάσταση των φωτιστικών με νέα τύπου LED, για την αναβάθμιση του οδικού φωτισμού στο Δήμο Αλεξάνδρειας

Αντικατάσταση των φωτιστικών με νέα τύπου LED, για την...

Ξεκίνησε να υλοποιείται το έργο, Βελτίωση Οδικής...

Την Τετάρτη 3 Απριλίου στο Επιμελητήριο Ημαθίας:  Ημερίδα για την εφηβική παραβατικότητα

Την Τετάρτη 3 Απριλίου στο Επιμελητήριο Ημαθίας: ...

Το Κέντρο Αναφοράς, Παροχής Συμβουλευτικής και...

ΑΚΟΥ 99.6FM

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...

-Ε.Σ.Υ., μικρομεσαίοι, ακρίβεια, EΛΓΑ και πρώτη κατοικία, στις προτεραιότητας του κόμματοςΣτα πλαίσια της περιοδείας του στην Ημαθία και Πέλλα το προηγούμενο Σάββατο(17/6), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης...