Σοβαρές ζημιές και μεγάλος κίνδυνος από χείμαρρο   ομβρίων υδάτων σε υπόγειο οικοδομής στη Βέροια

Σοβαρές ζημιές και μεγάλος κίνδυνος από χείμαρρο ομβρίων υδάτων σε υπόγειο οικοδομής στη Βέροια

– Ζητούν από την ΔΕΥΑΒ συνολική παρέμβαση


Σοβαρά προβλήματα για ακόμη μία φορά προκάλεσε η νεροποντή της  Δευτέρας (18/6) στην οικοδομή που βρίσκεται επί της οδού Σοφίας 52, στην Βέροια, καθώς τα τελευταία 10 χρόνια στις μεγάλες βροχές δημιουργείται ένα ποτάμι που συλλέγει τεράστιες ποσότητες νερού από το Πασακιόσκι, οι οποίες καταλήγουν στην αυλή και στα υπόγεια της συγκεκριμένης οικοδομής. 

Πρόκειται για ένα χρονίζον πρόβλημα, για το οποίο δεν ευθύνονται οι ένοικοι της οικοδομής, αλλά, όπως μας λένε, η κακή διαχείριση των όμβριων υδάτων από την περιοχή που βρίσκεται πάνω από το σημείο. Οι μικρές έως ανύπαρκτες εγκαταστάσεις απορρόφησης των όμβριων έχουν ως αποτέλεσμα να δημιουργείται σε κάθε μεγάλη νεροποντή ένας χείμαρρος που διέρχεται από την αυλή, μπαίνει στα υπόγεια, καταστρέφει τους λέβητες, ενώ έχει φτάσει το νερό μέχρι και τα ρολόγια της ΔΕΗ, γεγονός εξαιρετικά επικίνδυνο. 

Προ πενταετίας έγινε μία παρέμβαση από την ΔΕΥΑΒ, εντός της ιδιόκτητης αυλής της οικοδομής, αλλά η σωλήνα διαμέτρου 25 εκατοστών που τοποθετήθηκε δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να απορροφήσει τόσο όγκο νερού. 

Αυτό που ζητούν οι ένοικοι της οικοδομής, εκφράζοντας την αγωνία τους για τις περιουσίες και τις ζωές τους (αν το νερό φτάσει στο ρεύμα, οι συνέπειες θα είναι ολέθριες) είναι να υπάρξει στους πάνω δρόμους απορρόφηση των ομβρίων υδάτων, ώστε να μην καταλήγουν όλα τα νερά της περιοχής στην οικοδομή τους. 

Μς δεδομένη αυτή την κατάσταση, θα πρέπει να επιληφθεί άμεσα επί του θέματος η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης, καθώς, όπως προαναφέρθηκε, οι κάτοικοι της οικοδομής παθαίνουν ζημιά κάθε τόσο, χωρίς μάλιστα να φέρουν καμία ευθύνη!

Ν.Β.


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΑ ΒΑΜΠΙΡ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ!

ΤΑ ΒΑΜΠΙΡ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ!

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα  Διπλ. Ηλεκτρολόγου...

Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας: Λήξη δεκαπενθήμερου εκπτώσεων

Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας: Λήξη δεκαπενθήμερου...

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Βεροίας ανακοινώθηκαν τα...

Δήλωση Φρόσως Καρασαρλίδου για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Δήλωση Φρόσως Καρασαρλίδου για την επέτειο του...

Η  17 Νοέμβρη παραμένει πάντα μια επέτειος μνήμης και...

Χιονίζει τώρα στην Εγνατία!

Χιονίζει τώρα στην Εγνατία!

Μπορεί στην Βέροια να έριξε πριν λίγο χαλάζι ακόμη και...

SIMPARTS.GR -  Η τεχνογνωσία, η συνέπεια και οι άριστες επιλογές αποτελούν την καλύτερη εγγύηση για την υψηλή ποιότητα

SIMPARTS.GR - Η τεχνογνωσία, η συνέπεια και οι άριστες...

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ Η επιχείρηση Γαβριηλίδης Κ....

 Συνέντευξη της Φρόσως Καρασαρλίδου στο ΛΑΟ για ζητήματα της Ημαθίας  «Συμμαζεύουμε και οργανώνουμε τον αγροτικό και συνεταιριστικό χώρο στηρίζοντας παράλληλα το εισόδημα των αγροτών»

Συνέντευξη της Φρόσως Καρασαρλίδου στο ΛΑΟ για...

-Ευρεία  σύσκεψη σήμερα στο Υπουργείο Αγροτικής...

ΑΠ. ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Η ενίσχυση της αγοράς ακινήτων,  της επιχειρηματικότητας και η προσέλκυση επενδυτικών κεφαλαίων, είναι το μεγάλο στοίχημα για τη δημιουργική Ελλάδα του αύριο»

ΑΠ. ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Η ενίσχυση της αγοράς ακινήτων, της...

Στο Συνέδριο του ΣΕΠΑΚ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων για...

Απ. Τζιτζικώστας: «Το θέμα έχει πάρει τραγικές   διαστάσεις και βλάπτει την πραγματική οικονομία»

Απ. Τζιτζικώστας: «Το θέμα έχει πάρει τραγικές ...

Σύσκεψη χθες στην Περιφέρεια για τη μάστιγα του...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα  Διπλ. Ηλεκτρολόγου Μηχανικού Φίλοι μου, καλή σας ημέρα, τη στιγμή που ξεκίνησα να πληκτρολογώ, το τηλέφωνο, ντριν-ντριν και στην άλλη άκρη του σύρματος, η γριούλα μου, η κυρά Φωφώ, που...

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Βεροίας ανακοινώθηκαν τα εξής:"Το  Δεκαπενθήμερο των Εκπτώσεων έληξε την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018.υπενθυμίζεται στους συναδέλφουςκαι είναι αυτονόητο ότι, με βάση τη Νομοθεσία για...

Η  17 Νοέμβρη παραμένει πάντα μια επέτειος μνήμης και τιμής σε όσους αγωνίζονται για την δημοκρατία. Σηματοδοτεί την αντίσταση ενάντια στον φασισμό και αποτελεί  πάντα ένα επίκαιρο μήνυμα για την...

Μπορεί στην Βέροια να έριξε πριν λίγο χαλάζι ακόμη και στο κέντρο της πόλης, αυτήν την στιγμή όμως όσοι κινούνται στην Εγνατία οδό μετά τα Γρεβενά συναντούν χιόνι!!! Με την θερμοκρασία να είναι μόλις 2 βαθμούς...