Προκήρυξη Seli mountain running 23χλμ & Vertical race 1.25χλμ

Προκήρυξη Seli mountain running 23χλμ & Vertical race 1.25χλμ

Η Επιτροπή διοίκησης του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου, το τμήμα Αθλητισμού Κ.Α.Π.Α. του Δήμου Βέροιας και ο Σύλλογος Δρομέων Βέροιας προκηρύσσουν τον ορεινό αγώνα “Seli mountain running 23χλμ & Vertical race 1χλμ”, το Σάββατο 18 Αυγούστου και την Κυριακή 19 Αυγούστου. Παράλληλα θα υπάρξουν και άλλου είδους αθλητικά happenings όπως παιδικοί αγώνες 1.3χλμ (Δημοτικών), 2.2χλμ (Γυμνασίων) και αγώνας ανωμάλου δρόμου 5.5χλμ εντός της περιοχής του χιονοδρομικού Κέντρου. Με την υποστήριξη του ΣΧΟ (Συλλόγου Χιονοδρόμων Ορειβατών) του Πολιτιστικού & Τουριστικού Ομίλου Σελίου, της ΛΕΜΟΒ, της ομάδας motors Sports Team (River enduro) του Λαογραφικού Συλλόγου ντόπιων Μακροχωρίου, και της ΕΡΒΑΝ


Αγώνας: Seli mountain running 23χλμ

1. Περιγραφή διαδρομής Seli mountain running 23χλμ: Ο Αγώνας είναι 23,5χλμ με θετική υψομετρική 1000μ. Η εκκίνηση του αγώνα θα γίνει στην βάση του χιονοδρομικού κέντρου σε υψόμετρο 1500μ και οι δρομείς θα κατευθυνθούν αρχικά με μια μικρής κλίσης κατηφόρα μήκους 400μ για να βγουν αμέσως μετά από ανηφόρα μήκους 900μ στην δασική διασταύρωση για τα πριόνια του Βερμίου σε υψόμετρο 1660μ. Θα ακολουθήσουν διαδρομές μέσα σε μονοπάτια με ανηφοροκατηφορικες κλίσεις τις περισσότερες φορές κομμάτια του μονοπατιού Ε4. Οι δρομείς θα φτάσουν στη περιοχή «πριόνια» του Βερμίου (όπου είναι και το χαμηλότερο υψομετρικά σημείο 1150μ) και θα συνεχίσουν σε μία ειδική διαδρομή τρέχοντας συνέχεια ανηφοροκατηφορικά για να επιστρέψουν από παράπλευρα μονοπάτια της ζώνης πυρασφάλειας - συνεχόμενη ανηφόρα - για να φτάσουν στο ψηλότερο σημείο 1666μ και να κατευθυνθούν κατηφορικά μέσα από ένα κλειστό δασικό μονοπάτι προς τον τερματισμό (βάση χιονοδρομικού). Όλο το τρέξιμο θα γίνει στην σκιά των φύλλων των δένδρων της οξιάς και των πανύψηλων πευκόδενδρων των πριονιών του Βερμίου.


Αγώνας: Vertical Race 1250m

1. Περιγραφή διαδρομής: Ο Αγώνας είναι απόστασης 1250μ. με υψομετρική 240μ. Η εκκίνηση του αγώνα θα γίνει στην βάση του χιονοδρομικού κέντρου σε υψόμετρο 1500μ. και οι δρομείς θα κατευθυνθούν με κατ’ ευθείαν ανάβαση την κεντρική πίστα “Ολυμπιάδα” καταλήγοντας στη κορυφή παλιάς καρέκλας με υψόμετρο1740μ. Καθ’ όλη την διάρκεια του Vertical τα καρεκλάκια του Χιονοδρομικού θα δουλεύουν δωρεάν δίνοντας την ευκαιρία στους θεατές να παρακολουθούν όλο τον αγώνα ανάβασης 1250μ. αλλά και να εξασφαλίσουν την επιστροφή των δρομέων στην Βάση.

 

Αγώνας: Ορεινός αγώνας ανωμάλου δρόμου 5.5χλμ

1. Περιγραφή διαδρομής 5,5 χλμ ανωμάλου δρόμου: Ο Αγώνας είναι 5.5χλμ με θετική υψομετρική 202μ. Η εκκίνηση του αγώνα θα γίνει στην βάση του χιονοδρομικού κέντρου σε υψόμετρο 1500μ και οι δρομείς θα κατευθυνθούν αρχικά με μια μικρής κλίσης κατηφόρα μήκους 400μ για να βγουν αμέσως μετά από ανηφόρα μήκους 900μ στην δασική διασταύρωση για τα πριόνια του Βερμίου σε υψόμετρο 1666μ μέσα σε μονοπάτια με ανηφοροκατηφορικες κλίσεις και να κατευθυνθούν προς το πυροφυλάκιο ανηφορικά, αμέσως μετά για 2 χλμ περίπου μέτριας κλίσης διαδρομή και τα τελευταία 1600μ κατηφορικά μέσα από ένα κλειστό δασικό μονοπάτι προς τον τερματισμό (βάση χιονοδρομικού).  Όλο το τρέξιμο θα γίνει στην σκιά των φύλλων των δένδρων της οξιάς και των πανύψηλων πευκόδενδρων των πριονιών του Βερμίου.


Αγώνας: Παιδικός αγώνας ηλικιών από 6 έως 12 ετών ανωμάλου δρόμου 1300μ

1. Περιγραφή διαδρομής 1300μ ανωμάλου δρόμου: Ο Αγώνας είναι 1300μ. με μικρές υψομετρικές διαφορές στην πίστα του Lang lauf, στην περιοχή τα βάσης του Χιονοδρομικού. Οι νεαροί δρομείς θα κάνουν την πίστα 1 φορά.


Αγώνας: Παιδικός αγώνας ηλικιών από 13 έως 15 ετών, ανωμάλου δρόμου 2200μ

1. Περιγραφή διαδρομής 2.2 χλμ ανωμάλου δρόμου: Ο Αγώνας είναι 2.2χλμ με μικρές υψομετρικές διαφορές στην πίστα του Lang lauf, στην περιοχή της βάσης του Χιονοδρομικού. Οι νεαροί δρομείς θα κάνουν την πίστα 2 φορές. Για εικόνα διαδρομής δείτε τον αγώνα 1300μ του αγώνα παιδιών Δημοτικού Σχολείου.


ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

Ιατρική υποστήριξη: Ιατροί θα υπάρχουν στην εκκίνηση στην διαδρομή και στον τερματισμό.

Ώρα Απονομών: Οι απονομές των επάθλων όλων των αγωνισμάτων της διοργάνωσης θα γίνουν την Κυριακή 19/8 στις 12:30 π.μ.

Πάστα Πάρτυ: Το Βράδυ του Σαββάτου 18/8 μετά το τέλος των απογευματινών αγώνων θα ακολουθήσει πάστα πάρτι. Το pasta party θα γίνει αμέσως μετά το vertical στο Σαλέ Βερμιο που βρίσκετε ακριβώς μπροστά από την εκκίνηση και τον τερματισμό των αγωνισμάτων. Μπουφές με φαγώσιμα στο τέλος του αγώνα των 23χλμ την Κυριακή 19 Αυγούστου. Μπουφές με διάφορα φαγώσιμα ( πίτες – τυροκομικά προϊόντα – snaks – χαλβάς και διάφορα άλλα διατροφικά προϊόντα θα περιμένουν τους δρομείς στον τερματισμό για να τους δώσει την χαμένη ενέργεια.

Περίπτερα ομάδων & Συλλόγων: Η διοργάνωση θα δώσει την δυνατότητα σε προπονητικά team και συλλόγους να στήσουν να περίπτερα τους (κιόσκια) για να προωθήσουν την δουλειά τους η τους αγώνες τους, σε συγκεκριμένο σημείο κοντά στην εκκίνηση. Και μόνο για την διαφύλαξη του ιματισμού των δρομέων αξίζει τον κόπο. Οι ομάδες και οι σύλλογοι που θα αποφασίσουν να στήσουν περίπτερα θα πρέπει να το δηλώσουν στην διοργάνωση 10 μέρες νωρίτερα δηλαδή έως της 8 Αυγούστου


 ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

1. ΓΕΝΙΚΑ: Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να σεβαστούν στο ακέραιο τους κανονισμούς που περιγράφονται παρακάτω. Είναι επίσης υποχρεωμένοι να υπακούσουν στις υποδείξεις των κριτών του αγώνα. Η μη συμμόρφωση με τους κανονισμούς ή τις υποδείξεις επισύρει πάντα την ποινή του αποκλεισμού. Οι κριτές του αγώνα όταν αντιληφθούν παραβάσεις των κανονισμών, τις καταγράφουν και ενημερώνουν τους παραβάτες. Κάθε άλλο εξουσιοδοτημένο πρόσωπο από τη διοργάνωση έχει τη δυνατότητα να καταγράψει επίσης όποια παράβαση υποπέσει στην αντίληψή του και να την υποβάλει προς εξέταση στην Επιτροπή Αγώνα.

2. ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΘΛΗΤΗ: Κάθε αθλητής φέρει τον αριθμό αγώνα (bib) πάνω του, τον οποίο και είναι υποχρεωμένος να έχει πάνω σε εμφανές σημείο στην εμπρόσθια όψη της μπλούζας του. Ο αριθμός πρέπει να παραμείνει σε όλη τη διάρκεια του αγώνα χωρίς να διπλωθεί, αποκρύβοντας έτσι οποιοδήποτε στοιχείο αναγράφεται πάνω στον αριθμό (χορηγοί, λογότυπα κλπ). Ουσιαστική αλλοίωση του αριθμού, η οποία ενδέχεται να προκαλέσει σύγχυση στους υπεύθυνους καταγραφής των Σταθμών τιμωρείται με αποκλεισμό.

3. ΣΗΜΑΝΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ: Η σήμανση της διαδρομής που τοποθετείται από τη Διοργάνωση, είναι προσωρινή, με στόχο την εξυπηρέτηση των αθλητών και μετά τον αγώνα θα αφαιρεθεί μέρος αυτών όπως οι κορδέλες και θα παραμείνει η βασική σήμανση για να οριοθετεί μόνιμα ένα αναγνωρισμένο μονοπάτι.

4. ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ: Επιτρέπεται εξωτερική υλική βοήθεια (τροφή, ρουχισμός, μπατόν) προς τους αθλητές. Επιτρέπεται η συνοδεία των αθλητών από πρόσωπα που δεν φέρουν αριθμό αγώνα. Η συνοδεία του αθλητή από οικεία πρόσωπα στα τελευταία μέτρα της διαδρομής επιτρέπεται.

5. ΒΟΗΘΗΤΙΚΑ ΜΕΣΑ: Επιτρέπεται η χρήση μπατόν πεζοπορίας. Επίσης, επιτρέπεται η κατοχή και χρήση χάρτη, πυξίδας, GPS, κινητού τηλεφώνου ή ασυρμάτου (VHF). Αν κάποιος χαθεί στο δάσος το νούμερο 112 είναι αυτό που θα βοηθήσει στην ανεύρεση του . Γι αυτό είναι καλό να έχετε τα τηλεφωνά μαζί σας

6. ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ: Απαγορεύεται αυστηρά η απόρριψη κάθε είδους αντικειμένων κατά μήκος της διαδρομής, όπως πλαστικά μπουκάλια ή οποιοδήποτε άλλο υλικό συσκευασίας στερεάς ή υγρής μορφής τροφής που καταναλώνουν οι αθλητές στη διάρκεια του αγώνα. Σε κάθε σταθμό τροφοδοσίας υπάρχει ειδικός πλαστικός σάκος απορριμμάτων. Όλοι οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να ρίχνουν απορρίμματα μέσα στο σάκο. Απόρριψη υλικών συσκευασίας ή άλλων μη οργανικών απορριμμάτων σε οποιοδήποτε σημείο της διαδρομής πέρα από τα προκαθορισμένα, επισύρει ποινή αποκλεισμού. Η διοργάνωση θα τοποθετήσει 100μ μετά τους σταθμούς τροφοδοσίας και άλλους κάδους με κριτές για να δώσει τη ευκαιρία στους δρομείς να τρέξουν και να μην σταματήσουν στους σταθμούς, υποχρεωτικά όμως στους κάδους αυτούς θα πετάξουν τα πλαστικά μπουκάλια η τα σκουπίδια από πιθανή χρήση Jel η οτιδήποτε άλλο σκουπίδι.

7. ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ: Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να κινούνται στο μονοπάτι χωρίς να σχηματίσουν ομάδες που εκτείνονται σε πλάτος, εμποδίζοντας έτσι τους αθλητές που θα ήθελαν να προσπεράσουν. Όταν κάποιος αθλητής ειδοποιείται ότι πρέπει να κάνει στην άκρη για να προσπεραστεί, θα πρέπει να παραμείνει στην ανηφορική (εσωτερική) πλευρά της πλαγιάς

                                                                                                                                 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Γενικός Υπεύθυνος: ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, 6972240184

Υπεύθυνοι διαδρομής: ΚΕΛΕΠΟΥΡΗΣ ΝΙΚΟΣ, 6973534440

ΤΣΙΤΙΝΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, 6974302348

Υπεύθυνοι χορηγιών: ΓΙΑΓΤΖΟΓΛΟΥ ΘΟΔΩΡΗΣ, 6974432150

ΤΣΙΤΣΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, 6974191716


ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΤΖΕΛΕΠΗΣ ΚΩΣΤΑΣ, Πρόεδρος Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου

ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ, Πρόεδρος Κ.Α.Π.Α. Δήμου Βέροιας

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, Γραμματέας Συλλόγου δρομέων Βέροιας

ΚΕΛΕΠΟΥΡΗΣ ΝΙΚΟΣ, Αντιπρόεδρος Συλλόγου Δρομέων Βέροιας (6973534440)

ΤΣΙΤΙΝΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου (6974302348)

ΓΙΑΓΤΖΟΓΛΟΥ ΘΟΔΩΡΗΣ, Μέλος Συλλόγου δρομέων Βέροιας (6974432150)

ΤΣΙΤΣΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Μέλος ΣΧΟ Βέροιας (6974191716)


Ο πρόεδρος του Εθνικού Χιονοδρομικού

Κέντρου Σελίου Κώστας Τζελέπης


Ο πρόεδρος του Κ.Α.Π.Α. Δήμου Βέροιας

Στέργιος Διαμάντης


Ο πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Βέροιας

Βασίλης Τσιάρας

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Para Table Tennis 2024: Με 5 αθλητές συμμετέχει το

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Para Table Tennis 2024: Με 5 αθλητές...

­Για το πρώτο πανελλήνιο πρωτάθλημα της χρονιάς...

1ο Τουρνουά Επιτρ. Αντισφαίρισης Νάουσας: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρώτο τουρνουά του ΑΣΕΝ με το

1ο Τουρνουά Επιτρ. Αντισφαίρισης Νάουσας: Ολοκληρώθηκε...

Με τη συμμετοχή 16 αθλητών πραγματοποιήθηκε την...

World Boccia Challenger Zagreb 2024: Αποκλείστηκε στον Όμιλο ο Ντουμανόπουλος

World Boccia Challenger Zagreb 2024: Αποκλείστηκε στον Όμιλο ο...

Με δύο ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια, αποχαιρέτησε το...

Έκλεισε πανηγυρικά την κανονική σεζόν ο Ποσειδώνας Βέροιας!

Έκλεισε πανηγυρικά την κανονική σεζόν ο Ποσειδώνας...

Μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα και σε ένα γεμάτο από...

Επίσκεψη του ΚΔΑΠ μεΑ

Επίσκεψη του ΚΔΑΠ μεΑ "Ορίζοντας" Δ. Έδεσσας στο...

Ωφελούμενοι του ΚΔΑΠ μεΑ Δήμου Έδεσσας...

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΑΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ ΣΤΟ 10ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΡΥΘΜΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ «ARMONIA CUP»

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΑΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ ΣΤΟ 10ο...

Σάρωσαν τα μετάλλια οι αθλήτριες του ΑΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ...

Α.Ο. ‘Αλέξανδρος’. Με ‘χρυσό’ στους τελικούς του πανελλήνιου Ρυθμικής Γυμναστικής

Α.Ο. ‘Αλέξανδρος’. Με ‘χρυσό’ στους τελικούς του...

Το χρυσό μετάλλιο και την πρόκριση στους τελικούς των...

Η Νάουσα ανάμεσα στις δυνάμεις του ελληνικού Taekwon-do I.T.F.

Η Νάουσα ανάμεσα στις δυνάμεις του ελληνικού Taekwon-do I.T.F.

Θριαμβευτική ήταν η εμφάνιση για το Taekwon-do της Νάουσας ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

­Για το πρώτο πανελλήνιο πρωτάθλημα της χρονιάς αναχωρεί την Παρασκευή 26 Απριλίου από τη Βέροια η αποστολή του "Εν Σώματι Υγιεί" Α.Σ. ΑμεΑ. Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παρα Επιτρ. Αντισφαίρισης θα...

Με τη συμμετοχή 16 αθλητών πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 21 Απριλίου 2024, το 1ο Τουρνουά Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Νάουσας. Το Τουρνουά πραγματοποιήθηκε στο Κλειστό Γυμναστήριο του "Λαππείου" 1ου...

Με δύο ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια, αποχαιρέτησε το World Boccia Challenger, Zagreb 2024 ο Νίκος Ντουμανοπουλος. Ηττήθηκε διαδοχικά από τον Καναδό Marco Dispaltro (Νο15 στον κόσμο) με 1-7 και από το Σλοβάκο Martin Streharsky (Νο23 στον κόσμο),...

Μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα και σε ένα γεμάτο από φιλάθλους γήπεδο, ο Ποσειδώνας κέρδισε τον Ίκαρο Έδεσσας με 3-0 σετ και κατέκτησε επάξια την πρώτη θέση στο όμιλο του αήττητος.Το Σάββατο διεξάγεται το final four...