Θ. Κορωνάς: «Πρόθεση του Δήμου είναι να επανεντάσσονται σε περιοχές αποκεντρωμένων δημοτικών κοινοτήτων»

Θ. Κορωνάς: «Πρόθεση του Δήμου είναι να επανεντάσσονται σε περιοχές αποκεντρωμένων δημοτικών κοινοτήτων»

-Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος μίλησε στον ΑΚΟΥ 99.6

για τα αδέσποτα
-Τις συνθήκες του Κυνοκομείου καταγγέλει

ο Φιλοζωικός Όμιλος και ζητει επανένταξη

των αδέσποτων στην πόλη 

Για το θέμα των αδέσποτων σκυλιών μίλησε χθες το μεσημέρι στην ραδιοφωνική εκπομπή του ΑΚΟΥ 99.6 «ΛΑΙΚΑ & ΑΙΡΕΤΙΚΑ» ο καλεσμένος, αντιδήμαρχος Βέροιας, Θεόφιλος Κορωνάς. Ο αντιδήμαρχος τόνισε ότι ο δήμος Βέροιας δεν ευθύνεται για την κατάσταση, αφού είναι από τους πιο πλήρεις από πλευράς στελέχωσης και υποδομών, αλλά δυστυχώς το πρόβλημα στην καθημερινότητα του πολίτη της Βέροιας παραμένει.

Η πενταμελής επιτροπή που έχει ορισθεί για την διαχείριση των σκυλιών ειδικά σε περιοχές που εντοπίζεται αυξημένος αριθμός αδέσποτων, θα συνεχίσει την περισυλλογή και δεν θα επανεντάσσει τα ζώα στο κέντρο της Βέροιας(Βενιζέλου, Αγ. Ανάργυροι, Πιερίων). Η πρόθεση είναι να επανεντάσσονται σε περιοχές μετά από εισήγηση της διεύθυνσης περιουσίας σε αποκεντρωμένες δημοτικές κοινότητες.

Και τούτο γιατί τα περισσότερα σκυλιά λόγω ράτσας(ποιμενικά) είναι μεγαλόσωμα και φυσικός τους χώρος σίγουρα δεν είναι τα κεντρικά πεζοδρόμια της πόλης. Αναφερόμενος στο ρεπορτάζ της εφημερίδας ΒΕΡΟΙΑ για σημεία που έχουν εντοπιστεί στην πόλη, που είναι ιδιωτικές περιουσίες και πολλαπλασιάζονται με ραγδαίο ρυθμό τα σκυλιά, δήλωσε ότι καλό θα ήταν να συνεργαστούν οι ιδιοκτήτες και να παρέχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες του δήμου, προκειμένου να στειρώσουν τα σκυλιά και να ελεγθεί έτσι η αναπαραγωγή τους. Επίσης ζήτησε ανοιχτά την βοήθεια του κόσμου, με πληροφορίες, για να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι μεταφοράς και διοχέτευσης πληθυσμού σκυλιών στο κέντρο και στην ευρύτερη περιοχή της Βέροιας. 

Καταγγελία του Φιλοζωικού Ομίλου Ημαθίας

Την ίδια ημέρα, χθες, κοινοποιήθηκε στα ΜΜΕ, στν Δήμαρχο και το αρμόδιο Υπουργείο, καταγγελία του Φιλοζωικού Ομίλου Ημαθίας, η οποία αναφέρει τα εξής:

«Ενόψει του επερχόμενου καύσωνα, ζητούμε την άμεση επανένταξη και απεγκλωβισμό των ζώων, που άνευ λόγου βρίσκονται εντός του Κυνοκομείου μέσα σε κλουβιά, τα οποία έχουν για στέγαστρα σήτες θερμοκηπίου, μη δυνάμενα να προστατευτούν από την έντονη ηλιοφάνεια και τις σφοδρές βροχοπτώσεις.

Μπορείτε να ακούσετε την χθεσινή εκπομπή πατώντας εδώ

Η πολύμηνη περαιτέρω παραμονή τους εκεί (σε ορισμένες περιπτώσεις υπερβαίνουν το έτος), εκτός του ότι είναι απάνθρωπη, είναι επίσης και παράνομη, διότι αποτελεί τον απόλυτο βασανισμό και κολάζεται ποινικά σύμφωνα με τον Ν. 4039/2012, ως τροποποιήθηκε με τον 4235/2014, επισύρει δε αυτεπαγγέλτως ποινική δίωξη για τους υπεύθυνους που δεν μεριμνούν.

Απαιτούμε λοιπόν απλά την εφαρμογή του νόμου.

Επίσης, σας αναφέρουμε ότι το Κυνοκομείο Βέροιας φιλοξενεί πάνω από 90 ζώα, ενώ έχει νόμιμη άδεια για 17.

Επισημαίνουμε για πολλοστή φορά την απουσία ουσιαστικού ενδιαφέροντος από την πλευρά του Δήμου για την επίλυση του προβλήματος των αδέσποτων. Το μοναδικό ενδιαφέρον από την πλευρά του Δήμου εστιάζεται προς τη λάθος κατεύθυνση της αυθαίρετης περισυλλογής και του μόνιμου εγκλεισμού τους σε κλουβιά κάτω από αντίξοες και δυσμενείς συνθήκες. Και πάλι επαναλαμβάνουμε ότι το πρόβλημα δεν λύνεται με τον τρόπο αυτόν.

Επισημαίνουμε ότι η πενταμελής επιτροπή διαχείρισης αδέσποτων ενημερώνεται από εσάς κάθε 2 μήνες και μονάχα στα χαρτιά, καθόσον η πρόσβαση μας στα κλουβιά του Κυνοκομείου έχει απαγορευτεί αυθαίρετα από εσάς και κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας. Κλείνοντας, δηλώνουμε ρητώς και κατηγορηματικώς, ότι δεν βρισκόμαστε σε διαμάχη μεταξύ σας, μοναδικό στόχο έχουμε τη διαφύλαξη των αδέσποτων ζώων, δεν επιθυμούμε δικαστικές διενέξεις, πλην όμως οφείλουμε να σας ενημερώσουμε ότι εφόσον δεν διορθωθεί η κατάσταση και διαπιστώσουμε εκ νέου παραβάσεις της κείμενης νομοθεσίας, τότε άνευ άλλης ειδοποιήσεως σας θα κινηθούμε δικαστικά».

Απάντηση του αντιδημάρχου

Απαντώντας στην καταγγελία του Φιλοζωικού Ομίλου Ημαθίας για απάνθρωπες και παράνομες συνθήκες παραμονής των σκυλιών στις δομές του δήμου, ο αντιδήμαρχος Θεόφιλος Κορωνάς, δήλωσε στο ΛΑΟ, ότι τα κλουβιά είναι αεριζόμενα και διαθέτουν φυσική και τεχνητή σκίαση από υπόστεγα.

Υπάρχει επίσης συνεχής παροχή νερού και τροφής, γίνεται καθημερινός καθαρισμός και το σημαντικότερο, πλησίον του καταφυγίου βρίσκεται το κτηνιατρείο, απ’όπου ο κτηνίατρος έχει την δυνατότητα να παρακολουθεί συνεχώς την υγεία των σκυλιών.

Για τον αριθμό των σκυλιών που φιλοξενούνται τόνισε ότι εκτός του χώρου του καταφυγίου, έχει διαμορφωθεί χώρος αρκετών στρεμμάτων προσωρινής επανένταξης  των σκυλιών μέχρι να ορισθεί ο χώρος μόνιμης επανένταξης.

Αυτήν εξάλλου την τακτική ακολουθεί και το έτερο φιλοζωικό σωματείο, στο οποίο έχει παραχωρηθεί παράπλευρη έκταση και  φιλοξενούν αρκετά ζώα. Πάντως όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε «δεν είναι δυνατόν οι καταγγέλλοντες να είχαν τα σκυλιά σε κλιματιζόμενους χώρους ή σε πιο ενδεδειγμένο περιβάλλον!»

Σε κάθε περίπτωση όλες οι ενέργειες που κάνει ο δήμος είναι σε γνώση και των φιλοζωικών σωματείων και της αρμόδιας εισαγγελίας. Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τάσος Μπαρτζώκας: «Με αίσθημα ευθύνης και αισιοδοξία για την Ελλάδα και την Ημαθία μας... Ξεκινάμε!»

Τάσος Μπαρτζώκας: «Με αίσθημα ευθύνης και αισιοδοξία...

«Με αίσθημα ευθύνης και αισιοδοξία για την Ελλάδα και...

Προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς οι εργασίες διαπλάτυνσης της οδού Πιερίων

Προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς οι εργασίες...

Ολοκληρώθηκε και η γεωφυσική διασκόπηση στο σημείο...

Λάζαρος Τσαβδαρίδης: Η Ημαθία αξίζει να γίνει πρωταγωνίστρια ξανά. Να είστε σίγουροι ότι ακούγεστε εσείς στη Βουλή

Λάζαρος Τσαβδαρίδης: Η Ημαθία αξίζει να γίνει...

Στον ναό της Ελληνικής Δημοκρατίας, βρέθηκα χάρη στην...

 Κάλεσμα επιχειρήσεων από το Επιμελητήριο Ημαθίας για την 84η ΔΕΘ

Κάλεσμα επιχειρήσεων από το Επιμελητήριο Ημαθίας για...

Το Επιμελητήριο Ημαθίας, συνεχίζοντας τις δράσεις...

ΣΚΡΑΤΣ: Κέρδη 2.438.817 ευρώ την προηγούμενη εβδομάδα

ΣΚΡΑΤΣ: Κέρδη 2.438.817 ευρώ την προηγούμενη εβδομάδα

Κέρδη σε χιλιάδες νικητές μοιράζει καθημερινά το...

 ΕΣΕΕ: Χωρίς ικανοποιητικά αποτελέσματα  η κίνηση της αγοράς την Κυριακή 14 Ιουλίου

ΕΣΕΕ: Χωρίς ικανοποιητικά αποτελέσματα η κίνηση της...

 Το ΙΝΕΜΥ-ΕΣΕΕ πραγματοποίησε ειδική έρευνα για την...

Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας - Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης

Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου...

Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου...

Ο Γιάννης Παρασκευόπουλος καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας - Βιογραφικό

Ο Γιάννης Παρασκευόπουλος καλλιτεχνικός διευθυντής...

Στο γραφείο του προέδρου  της Κ.Ε. ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας, κ....

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Νεκρός από ανακοπή καρδιάς  διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Βέροιας, νωρίς το μεσημέρι, ο 60χρονος, συνταξιούχος  βεροιώτης, Απόστολος Χατζηλάμπρου. Το περιστατικό συνέβη στα Δικαστήρια της Βέροιας, όπου...

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου ενημερώνει ότι είναι για το σαββατοκύριακο 12-13 Ιανουαρίου είναι σε πλήρη λειτουργία όλες οι πίστες και οι αναβατήρες...

Εκτροχιασμός τρένου που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λάρισα σημειώθηκε σήμερα το πρωί στον σιδηροδρομικό σταθμό στο Πλατύ Ημαθίας.Σύμφωνα με ενημέρωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ η αμαξοστοιχία 1591 εκτροχιάστηκε...

«Με αίσθημα ευθύνης και αισιοδοξία για την Ελλάδα και την Ημαθία μας... Ξεκινάμε!». Με αυτήν την λακωνική αναφορά, που συνόδευε την φωτογραφία του με την σύζυγό του Έλλη Δεληγιάννη στη Βουλή λίγο πριν την...