Θ. Κορωνάς: «Πρόθεση του Δήμου είναι να επανεντάσσονται σε περιοχές αποκεντρωμένων δημοτικών κοινοτήτων»

Θ. Κορωνάς: «Πρόθεση του Δήμου είναι να επανεντάσσονται σε περιοχές αποκεντρωμένων δημοτικών κοινοτήτων»

-Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος μίλησε στον ΑΚΟΥ 99.6

για τα αδέσποτα
-Τις συνθήκες του Κυνοκομείου καταγγέλει

ο Φιλοζωικός Όμιλος και ζητει επανένταξη

των αδέσποτων στην πόλη 

Για το θέμα των αδέσποτων σκυλιών μίλησε χθες το μεσημέρι στην ραδιοφωνική εκπομπή του ΑΚΟΥ 99.6 «ΛΑΙΚΑ & ΑΙΡΕΤΙΚΑ» ο καλεσμένος, αντιδήμαρχος Βέροιας, Θεόφιλος Κορωνάς. Ο αντιδήμαρχος τόνισε ότι ο δήμος Βέροιας δεν ευθύνεται για την κατάσταση, αφού είναι από τους πιο πλήρεις από πλευράς στελέχωσης και υποδομών, αλλά δυστυχώς το πρόβλημα στην καθημερινότητα του πολίτη της Βέροιας παραμένει.

Η πενταμελής επιτροπή που έχει ορισθεί για την διαχείριση των σκυλιών ειδικά σε περιοχές που εντοπίζεται αυξημένος αριθμός αδέσποτων, θα συνεχίσει την περισυλλογή και δεν θα επανεντάσσει τα ζώα στο κέντρο της Βέροιας(Βενιζέλου, Αγ. Ανάργυροι, Πιερίων). Η πρόθεση είναι να επανεντάσσονται σε περιοχές μετά από εισήγηση της διεύθυνσης περιουσίας σε αποκεντρωμένες δημοτικές κοινότητες.

Και τούτο γιατί τα περισσότερα σκυλιά λόγω ράτσας(ποιμενικά) είναι μεγαλόσωμα και φυσικός τους χώρος σίγουρα δεν είναι τα κεντρικά πεζοδρόμια της πόλης. Αναφερόμενος στο ρεπορτάζ της εφημερίδας ΒΕΡΟΙΑ για σημεία που έχουν εντοπιστεί στην πόλη, που είναι ιδιωτικές περιουσίες και πολλαπλασιάζονται με ραγδαίο ρυθμό τα σκυλιά, δήλωσε ότι καλό θα ήταν να συνεργαστούν οι ιδιοκτήτες και να παρέχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες του δήμου, προκειμένου να στειρώσουν τα σκυλιά και να ελεγθεί έτσι η αναπαραγωγή τους. Επίσης ζήτησε ανοιχτά την βοήθεια του κόσμου, με πληροφορίες, για να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι μεταφοράς και διοχέτευσης πληθυσμού σκυλιών στο κέντρο και στην ευρύτερη περιοχή της Βέροιας. 

Καταγγελία του Φιλοζωικού Ομίλου Ημαθίας

Την ίδια ημέρα, χθες, κοινοποιήθηκε στα ΜΜΕ, στν Δήμαρχο και το αρμόδιο Υπουργείο, καταγγελία του Φιλοζωικού Ομίλου Ημαθίας, η οποία αναφέρει τα εξής:

«Ενόψει του επερχόμενου καύσωνα, ζητούμε την άμεση επανένταξη και απεγκλωβισμό των ζώων, που άνευ λόγου βρίσκονται εντός του Κυνοκομείου μέσα σε κλουβιά, τα οποία έχουν για στέγαστρα σήτες θερμοκηπίου, μη δυνάμενα να προστατευτούν από την έντονη ηλιοφάνεια και τις σφοδρές βροχοπτώσεις.

Μπορείτε να ακούσετε την χθεσινή εκπομπή πατώντας εδώ

Η πολύμηνη περαιτέρω παραμονή τους εκεί (σε ορισμένες περιπτώσεις υπερβαίνουν το έτος), εκτός του ότι είναι απάνθρωπη, είναι επίσης και παράνομη, διότι αποτελεί τον απόλυτο βασανισμό και κολάζεται ποινικά σύμφωνα με τον Ν. 4039/2012, ως τροποποιήθηκε με τον 4235/2014, επισύρει δε αυτεπαγγέλτως ποινική δίωξη για τους υπεύθυνους που δεν μεριμνούν.

Απαιτούμε λοιπόν απλά την εφαρμογή του νόμου.

Επίσης, σας αναφέρουμε ότι το Κυνοκομείο Βέροιας φιλοξενεί πάνω από 90 ζώα, ενώ έχει νόμιμη άδεια για 17.

Επισημαίνουμε για πολλοστή φορά την απουσία ουσιαστικού ενδιαφέροντος από την πλευρά του Δήμου για την επίλυση του προβλήματος των αδέσποτων. Το μοναδικό ενδιαφέρον από την πλευρά του Δήμου εστιάζεται προς τη λάθος κατεύθυνση της αυθαίρετης περισυλλογής και του μόνιμου εγκλεισμού τους σε κλουβιά κάτω από αντίξοες και δυσμενείς συνθήκες. Και πάλι επαναλαμβάνουμε ότι το πρόβλημα δεν λύνεται με τον τρόπο αυτόν.

Επισημαίνουμε ότι η πενταμελής επιτροπή διαχείρισης αδέσποτων ενημερώνεται από εσάς κάθε 2 μήνες και μονάχα στα χαρτιά, καθόσον η πρόσβαση μας στα κλουβιά του Κυνοκομείου έχει απαγορευτεί αυθαίρετα από εσάς και κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας. Κλείνοντας, δηλώνουμε ρητώς και κατηγορηματικώς, ότι δεν βρισκόμαστε σε διαμάχη μεταξύ σας, μοναδικό στόχο έχουμε τη διαφύλαξη των αδέσποτων ζώων, δεν επιθυμούμε δικαστικές διενέξεις, πλην όμως οφείλουμε να σας ενημερώσουμε ότι εφόσον δεν διορθωθεί η κατάσταση και διαπιστώσουμε εκ νέου παραβάσεις της κείμενης νομοθεσίας, τότε άνευ άλλης ειδοποιήσεως σας θα κινηθούμε δικαστικά».

Απάντηση του αντιδημάρχου

Απαντώντας στην καταγγελία του Φιλοζωικού Ομίλου Ημαθίας για απάνθρωπες και παράνομες συνθήκες παραμονής των σκυλιών στις δομές του δήμου, ο αντιδήμαρχος Θεόφιλος Κορωνάς, δήλωσε στο ΛΑΟ, ότι τα κλουβιά είναι αεριζόμενα και διαθέτουν φυσική και τεχνητή σκίαση από υπόστεγα.

Υπάρχει επίσης συνεχής παροχή νερού και τροφής, γίνεται καθημερινός καθαρισμός και το σημαντικότερο, πλησίον του καταφυγίου βρίσκεται το κτηνιατρείο, απ’όπου ο κτηνίατρος έχει την δυνατότητα να παρακολουθεί συνεχώς την υγεία των σκυλιών.

Για τον αριθμό των σκυλιών που φιλοξενούνται τόνισε ότι εκτός του χώρου του καταφυγίου, έχει διαμορφωθεί χώρος αρκετών στρεμμάτων προσωρινής επανένταξης  των σκυλιών μέχρι να ορισθεί ο χώρος μόνιμης επανένταξης.

Αυτήν εξάλλου την τακτική ακολουθεί και το έτερο φιλοζωικό σωματείο, στο οποίο έχει παραχωρηθεί παράπλευρη έκταση και  φιλοξενούν αρκετά ζώα. Πάντως όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε «δεν είναι δυνατόν οι καταγγέλλοντες να είχαν τα σκυλιά σε κλιματιζόμενους χώρους ή σε πιο ενδεδειγμένο περιβάλλον!»

Σε κάθε περίπτωση όλες οι ενέργειες που κάνει ο δήμος είναι σε γνώση και των φιλοζωικών σωματείων και της αρμόδιας εισαγγελίας. Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στο Σπίτι του Συλλόγου Μ.Α.μ.Α. ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης

Στο Σπίτι του Συλλόγου Μ.Α.μ.Α. ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης

 Το Σπίτι του φιλανθρωπικού και μη κερδοσκοπικού...

Μετά τον Αλιάκμονα...

Μετά τον Αλιάκμονα..."γυάλισε" και ο Προμηθέας από...

Στον Προμηθέα βρέθηκε σήμερα ο Σύλλογος Νεολαίας...

Ανοιχτή επιστολή δικαστικής υπαλλήλου προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Υγείας για προτεραιότητα στον εμβολιασμό των συναδέλφων της

Ανοιχτή επιστολή δικαστικής υπαλλήλου προς τους...

ΑΝΟΙΧΤΗ  ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΡΟΖΑΛΙΑΣ ΚΙΤΖΑΤΙΔΟΥ , Δικαστικής...

Ο «Βεροιώτης» Δημήτριος Βικέλας  - Επιστολή του Γιώργου Χ. Χιονίδη

Ο «Βεροιώτης» Δημήτριος Βικέλας - Επιστολή του...

Φίλε κ. ΔιευθυντήΑν και κούρασα και κουράστηκα να...

Οι νέοι αναζητούν ηθικά πρότυπα

Οι νέοι αναζητούν ηθικά πρότυπα

Του ιερέως:Παναγιώτου Σ. Χαλκιά«Ζούμε χωρίς αληθινά...

1821 – 2021, 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ Το ΡΟΥΜΛΟΥΚΙ κατά την επανάσταση - Η ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΑΪΡΑΜ ΠΑΣΑ

1821 – 2021, 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ Το...

Του ΓιάννηΔ. ΜοσχόπουλουΟ Σουλτάνος Μαχμούτ Β΄ είχε...

ΣΙΚΚΕΔ Βέροιας: Όλοι θα πρέπει να έχουν την ευκαιρία επανεκκίνησης ύστερα από εφτά μήνες με κλειστές τις επιχειρήσεις εστίασης
Τροχαίο ατύχημα μέσα σε τούνελ στην Εγνατία οδό Βέροιας - Κοζάνης (Εικόνες)

Τροχαίο ατύχημα μέσα σε τούνελ στην Εγνατία οδό...

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το πρωί στην Εγνατία...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Στον Προμηθέα βρέθηκε σήμερα ο Σύλλογος Νεολαίας Βέροιας για τον καθαρισμό της περιοχής μαζεύοντας 30 σακούλες γεμάτες από σκουπίδια!Σε ανάρτηση τους στο fb αναφέρουν: Απόλυτη επιτυχία! Ευχαριστούμε θερμά...

Καταφέραμε λοιπόν να δαμάσουμε τον μυθικό θεό Αλιάκμονα* μεταξύ 1954-57!!![ * Το όνομα Αλιάκμων είναι σύνθετο, προερχόμενο από το άλς (άλας, θάλασσα) + άκμων (αμόνι) και κατά ορισμένους μελετητές σημαίνει «αυτός...

Η έμπνευση του φετινού πρωταπριλιάτικου που είχε ο ΛΑΟΣ με την ανακάλυψη σεντουκιού κατά την διάρκεια των εργασιών της ΔΕΥΑΒ στην οδό Ανοίξεως, εν μέρει επιβεβαιώθηκε!!! @@ads-307@@Σύμφωνα με τις πρώτες...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΔωρεάν Μαζικές Δειγματοληψίες (Rapid Test) στην πλατεία Εληάς  Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της πανδημίας Covid-19 και με σκοπό την καλύτερη εκτίμηση της επιδημιολογικής κατάστασης στην περιοχή, ο Δήμος...