Και βέβαια θα μιλήσει!

Και βέβαια θα μιλήσει!

του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζας - Διπλ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός


Φίλοι μου, καλή σας ημέρα,

 

αφού ξεκινήσω παρακαλώντας τον Μεγάλο, που είναι εκεί ψηλά επάνω (δεν τον αποκαλώ Θεό, για να μην αυξηθούν τα σπυράκια μερικών και έχει και ζέστα!), να κλείσει τα μάτια του και να μην διαβάσει τις επόμενες γραμμούλες, θα συνεχίσω ακάθεκτος.

Το τηλέφωνο κουδουνίζει και μιλώντας συνθηματικά,

έλα Τζέιμς, εδώ Μόνικα, η κολλητή της Σοφίας Λόρεν, που κάνει παρέα με την Μπριζίτ την Γαλλιδούλα, η οποία θα δωρίσει μερικές από τις γάτες της, με σκοπό την ανέγερση ναού, στην πατρίδα μας. Ελλάς, Γαλλία, συμμαχία!

 

Τι κάνεις φίλε μου, εδώ όλα εντάξει, έλαβα και το τουμπερλέκι, αλλά η αρκούδα δυσκολεύεται να το συνηθίσει. Είναι Ρώσικη και δεν έχει μάθει να λικνίζει την κορμάρα της! Είχα μία ελπίδα εάν ερχόταν ο υπουργός εξωτερικών, ο Λαβρόφ να του δίνατε μερικές οδηγίες για το πώς να χορεύει η αρκουδίτσα μας, αλλά από ότι έμαθα, πάει για ακύρωση η επίσκεψη.

 

Ρε Τζέιμς μεγάλε, είπαμε να είσαι ανοιχτοχέρης, αλλά το παράκανες. Σε όποιο σημείο της χώρας και να πάω, παντού ξεφυτρώνουν και μερικοί, που τα έχουν τσεπώσει από σένα. Είπαμε σε τούτο εδώ τον τόπο από λάδωμα, γνωρίζουμε μόνο τα λαδερά γεμιστά της Θεανώς μας! Και δε μου λες ρε αθεόφοβε, και στους Σκοπιανούς, εμείς νομίζαμε μόνο σε εμάς, ότι τα ακουμπάς. Τελικά είσαι και ατακτούλης!

 

Λοιπόν ευσωμούλα μου Μόνικα, επειδή είμαι πολύ στενοχωρημένος για τα προβλήματα που σου δημιούργησα, θα επανορθώσω. Το κλίμα είναι εύκολο να αλλάξει, αρκεί να πειστεί η τοπική Εκκλησία, να προχωρήσει σε ορισμένες αλλαγές!

Άκου λοιπόν προσεκτικά. Και εμείς είχαμε αριστερά στην κυβέρνηση και γνωρίζουμε από αυτά!

 

Η πρώτη αλλαγή, θα αφορά στο όνομα του Αγίου, δεν θα λέγεται ναός του Αγίου Λουκά του ιατρού, αλλά το περιβόλι (να θυμίζει και λίγο χασισάκι!), του πολιτικού απατεώνα Αλέξιου!

Δεύτερη αλλαγή, οι καμπάνες σε όλες τις εκκλησιές και τα μοναστήρια, τον μήνα Ιούλιο θα χτυπάνε πένθιμα, σε ένδειξη συμπαράστασης στην κλαίουσα σύζυγο του Έλληνα σουλτάνου (για να μην παρεξηγηθούμε, προτάσεις του πράκτορα είναι, όχι δικές μου).

 

Περνώντας στο εσωτερικό του ναού, και πηγαίνοντας προς το τέμπλο, αριστερά της ωραίας πύλης, (να την ονομάσετε πύλη της ωραίας Ελένης!), θα υπάρχει η αγιογραφία του Αλέξη. Πρόσεξε, αριστερά να τοποθετηθεί, μην χαρακτηριστείς ως δολοπλόκος!

Δίπλα θα υπάρχει η αγιογραφία του Σκοπιανού Ζάεφ, που θα κρατά στο χέρι του μία γραβάτα.

Παραδίπλα, να τοποθετήσετε τον Τράμπ, προσοχή στην περούκα του, το μαλλί να φαίνεται αληθινό, για να μπορεί ο Ξαρχάκος να φωνάζει τράβα μαλλί, ανεβαίνουμε στους ουρανούς!

Να ακολουθεί το πορτραίτο του υπουργού με το καπέλο. Καλό θα ήταν να υπάρχει και η δυνατότητα να πατάς και ένα κουμπί και να μην βγαίνει μία χοντρή, αλλά ένας χοντρός που θα τραγουδά χάπι μπέρθντει!

Από την άλλη μεριά, στα δεξιά της ωραίας πύλης - Ελένης, θα τοποθετήσεις το πορτραίτο της κλαίουσας. Προσοχή στις λεπτομέρειες. Θα αγναντεύει από ψηλά και θα παρατηρεί τον Ερντογάν (είναι πολύ φοβισμένος),  που θα σκουπίζει τα δάκρυά της.

Δίπλα θα υπάρχει ο σύμβουλος Κουτσονίκας, θα περιβάλλετε από εθνίκια και θα καλλιεργεί ραδίκια! Προσοχή στην λεπτομέρεια της μύτης, θα προορίζετε και για μαστουρίτσα!

Δίπλα θα τοποθετήσετε, τον πίνακα της μεγάλης Μακεδονίας, θα ακολουθεί της μεγάλης Αλβανίας και θα ολοκληρώνετε με την παράδοση της Θράκης (και πολύ την κρατήσαμε)!

Στη θέση της Πλατυτέρας θα βάλετε τον Ελληνικό λαό να χοροπηδά για την έξοδο από τα μνημόνια!

 

Εάν βέβαια επιθυμείς να τους κάνεις λιώμα, και να πέφτουν στα χορτάρια για χάρη σου, μπορείς να προχωρήσεις και σε αλλαγή όρων.

Δεν θα λέτε, πάμε στη Θεία Λειτουργία, αλλά πάμε σε γκέι πάρτι (Θεέ μου συγχώρα με).

Οι προσευχές εννοείται πως θα μετονομαστούν, σε λαικά άσματα της καψούρας μας, του Αλέξη!

 

Α και να μην ξεχάσω, νεωκόρος στο ναό θα είναι ο Κυριάκος. Εάν πρέπει να του κολλάτε και ένσημα, άστο για θέμα διαπραγμάτευσης!

 

Εντάξει χοντρούλη. Πιστεύω το έπιασες το νόημα.

Έτσι θα αποκατασταθούν οι σχέσεις σας και εσύ μπορεί να τοποθετηθείς σε σύμβουλος διατροφολογίας!

 

Και προχωράμε στην ουσία του θέματος.

Πράκτορες υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν.

Τα παιχνίδια τα οποία "παίζουν" σχετίζονται με την εξωτερική πολιτική η οποία δεν είναι συνταγή μαγειρικής, αλλά "παιχνίδι" στρατηγικής και δεν παίζεται με τη στάση στα τέσσερα (αγαπημένη σας!).

Αφού λοιπόν λάβατε υπόψιν ότι η εξωτερική πολιτική δεν είναι ρίξιμο ζαριών αλλά κινήσεις σκάκι, καλώς κάνατε και τους απελάσατε, δικαίωμά σας!

Πιστεύω να γνωρίζετε, ότι άλλης σπουδαιότητας είναι η πράξη κλείνω ένα σχολείο, σφραγίζω ένα πανεπιστήμιο, από το διαλύω μία χώρα!

 

Αυτό πάντως που δεν μπορώ να καταλάβω, είναι πως ο ναός ακόμη δεν ολοκληρώθηκε, τη στιγμή που η Β. Ελλάδα και τα Σκόπια, έχουν πλημμυρίσει από ρώσικο χρήμα!

Και δεν κατάλαβα, από πότε απαγορεύεται να δίδονται χρήματα για την ανέγερση ιερών ναών. Γνωρίζετε πόσα ιδρύματα και δεν ξέρω τι άλλο χρηματοδοτούνται από Αμερικανάκια, Γερμανοτσολιάδες και δημοκράτες της Βενεζουέλας.

Δηλαδή εάν οι φίλοι μας οι Ρώσοι, θέλανε να "βοηθήσουνε" τις λεγόμενες ΜΚΟ, για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής των προσφύγων θα λέγατε, όχι;

 

Άλλο είναι το θέμα φίλοι μου.

Ως γνήσιοι δημοκράτες του πισινού, δεν επιθυμούνε τη διαφορετική άποψη. Μόνο τη δική τους και τίποτα άλλο. Εάν υπάρξει διαφορετική φωνή, τότε φασίστας, ναζί, ντολμαδάκια γιαλατζί και …

Και εδώ είναι που την "πατήσανε".

Νομίζανε ότι κατηγορώντας, τοποθετώντας ταμπέλες, θα σιωπήσει ο κόσμος.

Ο κόσμος όμως έχει τέτοια οργή πλέον, που θέλει να ουρλιάξει ότι είναι διαφορετικός από εσάς και είναι χαρούμενος, ευτυχισμένος που δεν σας ακολουθεί στον εθνικό ξεπεσμό. Άρα εάν εσείς είστε "δημοκράτες", δεν με ενδιαφέρει που με αποκαλείται φασίστα, αφού είμαι τόσο διαφορετικός από εσάς και το καυχώμαι!

Σας ενόχλησε που ο ποιμενάρχης μας, όρθωσε φωνή, ανάστημα, ζοριστήκατε, γιατί κατά βάθος το γνωρίζετε, αν και δεν το παραδέχεστε, πόσο στενή είναι η σχέση λαού και ποιμενάρχη και όταν μάλιστα ο τοπικός επίσκοπος έχει έτη διακονίας, τότε άντε να σπάσεις αυτή τη σχέση!

Η Εκκλησία όσα προβλήματα και εάν έχει, κεφαλή της είναι ο Μεγάλος από επάνω, ο Τεράστιος και θα πρέπει να είσαι εξαιρετικά αφελής για να πιστεύεις ότι η Εκκλησία του Χριστού μας, έχει ανάγκη από κάθε ούφο που κυκλοφορεί πλέον ελεύθερα!

 

Και για να τελειώνουμε.

Με ποιο δικαίωμα μιλά ο σεβασμιότατος, ο δεσπότης μας.

Αυτά τα θέματα πρέπει να τα αντιμετωπίζει η κυβέρνηση ή οι εκλεγμένοι βουλευτές, σύμβουλοι, διορισμένοι γραμματείς και φαρισαίοι!

Και επειδή βρισκόμαστε στο χώρο της εκκλησίας, τρελός παπάς σας βάφτισε κύριοι.

 

Η κυβέρνηση, η εκάστοτε, πριν παραλάβει από τη προηγούμενη, αναλαμβάνει συγκεκριμένες δεσμεύσεις απέναντι στο λαό της για να έχει και την νομιμοποίηση των πράξεών της.

Πότε η κυβέρνησή σας, μας είπε ότι θα ξεπουλήσει την Μακεδονία και εμείς το δεχθήκαμε.

Ποτέ, άρα είστε υπόλογοι απέναντι στο λαό, απέναντι στην ιστορία.

Και κάτι ακόμη. Ξαναείπαμε ότι ο Έλληνας, χωρίς την πίστη του και την ιστορία του δεν υπάρχει. Για αυτό ακριβώς θα μιλά και ο μητροπολίτης και ο Παύλος Μελάς.

Ανοίξατε τους ασκούς του αιόλου αλλά εμείς θα τους κλείσουμε!

 

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΠΑΤΡΙΔΑ!

 

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έφυγε από τη ζωή η Ολυμπία Καμπούρογλου σε ηλικία 76 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Ολυμπία Καμπούρογλου σε ηλικία 76...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται το Σάββατο 20 Απριλίου 2024...

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αλεξάνδρεια την Κυριακή 21 Απριλίου

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αλεξάνδρεια...

Αποβλέποντας στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της...

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της Εγνατίας, λόγω εργασιών διαγράμμισης

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της Εγνατίας,...

 Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΜΑΘΙΑΣ,...

Δικογραφία σε βάρος 4 μελών εγκληματικής οργάνωσης για 20 απάτες, απο το 2022,  σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας -Κατάφεραν να αποσπάσουν από τα θύματά τους πάνω από 138.000 ευρώ

Δικογραφία σε βάρος 4 μελών εγκληματικής οργάνωσης για...

Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική έρευνα των...

Νέα παράταση  για τον κανονισμό  Πυροπροστασίας  Ακινήτων  εντός ή πλησίον  δασικών εκτάσεων

Νέα παράταση για τον κανονισμό Πυροπροστασίας ...

Ο Δήμος Βέροιας ενημερώνει τους δημότες του, ότι με την...

Την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 Στη Βέροια η Ολυμπιακή Φλόγα - Το Πρόγραμμα της Λαμπαδηδρομίας

Την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 Στη Βέροια η Ολυμπιακή Φλόγα -...

Την Τρίτη, 23 Απριλίου 2024, θα φτάσει στην πόλη της...

Στη Νέα Υόρκη ο Μητροπολίτης  κ. Παντελεήμων για τη χειροτονία  του Επισκόπου Διοκλείας κ. Νεκταρίου

Στη Νέα Υόρκη ο Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων για τη...

Κατά το χρονικό διάστημα από 12 έως και 16 Απριλίου ο...

Έφυγε από τη ζωή η Μαρία Μπουλασίκη σε ηλικία 89 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Μαρία Μπουλασίκη σε ηλικία 89 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται σήμερα Παρασκευή 19...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...