ΤΟΠΙΚΑ

Αποστάσεις   από την παρουσία βουλευτή της Χ.Α.    στο συλλαλητήριο της Βεργίνας, παίρνει η Οργανωτική Επιτροπή

Αποστάσεις από την παρουσία βουλευτή της Χ.Α. στο συλλαλητήριο της Βεργίνας, παίρνει η Οργανωτική Επιτροπή

Από την Οργανωτική Επιτροπή για το συλλαλητήριο στη Βεργίνα, γνωστοποιούνται τα εξής:

«Ως Οργανωτική Επιτροπή για το συλλαλητήριο για την Μακεδονία στις 9 Ιουλίου στη Βεργίνα, πήραμε ομόφωνη απόφαση να μην υπάρξει καμιά συμμετοχή στο συλλαλητήριο με κομματικά χαρακτηριστικά, σύμβολα ή ότι άλλο που θα πρόβαλε πολιτική τοποθέτηση.

Ο βουλευτής και μέλη της ΧΑ εμφανίστηκαν στο χώρο του συλλαλητηρίου περίπου μια ώρα πριν την προγραμματισμένη έναρξη του συλλαλητηρίου. Την ώρα εκείνη στην πλατεία υπήρχε λίγος κόσμος.

Τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής βρίσκονταν  στην καφετέρια  δίπλα στο χώρο του συλλαλητηρίου σε διαρκείς διαβουλεύσεις για τον χειρισμό της κατάστασης,  καθώς λόγω καιρού αποφασίστηκε αρχικά η αναβολή του συλλαλητηρίου και στη συνέχεια η πραγματοποίηση του.

Όταν εμφανίστηκε στο χώρο ο βουλευτής και μέλη της ΧΑ,  ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής Αντώνης Καγκελίδης, όπως όφειλε, τηρώντας την ομόφωνη απόφαση της οργανωτικής επιτροπής  μαζί με τα άλλα μέλη της, ενημέρωσαν τον κ. Λαγό για τις αποφάσεις της οργανωτικής επιτροπής  οι οποίες έγιναν σεβαστές.

Το συλλαλητήριο διοργανώθηκε από Συλλόγους, φορείς και ΜΜΕ και εξελίχθηκε σύμφωνα με το πλαίσιο που τέθηκε από την αρχή.

Το ότι σε ένα τέτοιο συλλαλητήριο, στις συνθήκες που πραγματοποιήθηκε, δεν υπήρξε το παραμικρό και ότι όλα κύλησαν ομαλότατα, οφείλεται πρωτίστως στην ωριμότητα του κόσμου που συμμετείχε.

Η οργανωτική επιτροπή από τη στιγμή που ανέλαβε το καθήκον της διοργάνωσης, υπογράμμιζε σε όλους τους τόνους ότι στόχος, περιεχόμενο και νόημα του συλλαλητηρίου ήταν η ειρηνική έκφραση αντίθεσης με την προς επικύρωση, συμφωνία των Πρεσπών. 

Το συλλαλητήριο, παρά τις αντίξοες συνθήκες, τα προβλήματα με τον καιρό, την αρχική αναβολή και στη συνέχεια την πραγματοποίησή του, είχε παλμό, μαζικότητα και το σημαντικότερο, είχε συμμετοχή των πολιτών, ανεξάρτητα από πολιτικές τοποθετήσεις και προτιμήσεις.

Διοργανώθηκε, πραγματοποιήθηκε και ολοκληρώθηκε χωρίς την παραμικρή εκτροπή και χωρίς κανένα πρόβλημα κατά την προσέλευση, την παραμονή του κόσμου στο χώρο και την αποχώρησή του.

Οι όποιοι συνειρμοί με αφορμή φωτογραφίες ή στιγμιότυπα αποτελούν προσωπική υπόθεση του καθένα, κατανοώντας το κίνητρο τους.

Ως οργανωτική επιτροπή αφήνουμε σε εσάς να βγάλετε τα συμπεράσματά σας».

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επίσκεψη μαθητών του ΕΠΑΛ Νάουσας στο Δημαρχείο

Επίσκεψη μαθητών του ΕΠΑΛ Νάουσας στο Δημαρχείο

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δημαρχείο Νάουσας και στον...

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΨΑΡΑΔΩΝ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ  Ενημέρωση μελών  για απαγόρευση αλιείας στους  ποταμούς της Κεντρικής Μακεδονίας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΨΑΡΑΔΩΝ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ Ενημέρωση...

Γνωστοποιείται στα μέλη του συλλόγου και τους...

Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες κατάταξης υποψηφίων ΣΟΧ στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς της ΔΥΠΑ

Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες κατάταξης υποψηφίων...

Χθες Τετάρτη 17 Απριλίου 2024, αναρτήθηκαν στον ιστότοπο...

Δήμος Νάουσας: Δράσεις της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας και Περιβάλλοντος

Δήμος Νάουσας: Δράσεις της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας...

 Συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό ο καθαρισμός και ο...

«Έρασμος»: Δράση δημιουργικής απασχόλησης του Τμήματος Βρεφονηπιοκόμων της Δ.ΥΠ.Α. ΕΠΑ.Σ Μαθητείας Βέροιας

«Έρασμος»: Δράση δημιουργικής απασχόλησης του...

Επίσκεψη διαδραστικού χαρακτήρα πραγματοποίησαν, για...

Έφυγε από τη ζωή ο Σταύρος Στεφ. Πιλιτσίδης σε ηλικία 81 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Σταύρος Στεφ. Πιλιτσίδης σε ηλικία 81...

Έφυγε από τη ζωή  και κηδεύεται την Παρασκευή 19...

Πρόεδρος Εμπορικού  Συλλόγου Βέροιας:  Σημαντική η παρέμβαση της ΕΣΕΕ για την τρίμηνη παράταση της ψηφιακής κάρτας εργασίας  στο λιανεμπόριο

Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας: Σημαντική η...

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες για την...

Δήμος Βέροιας  προς καταστήματα Εστίασης: Μέχρι τις 10 Μαΐου, η οριοθέτηση των χώρων ανάπτυξης  τραπεζοκαθισμάτων

Δήμος Βέροιας προς καταστήματα Εστίασης: Μέχρι τις 10...

Από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βέροιας...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...