Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Ας φυλάγουμε τα ρούχα μας

  Προχθές στο δημαρχείο Βέροιας πραγματοποιήθηκε ενημερωτική σύσκεψη για τα κουνούπια, ενώ χθες ενημερωτική εκδήλωση στο Κέντρο Υγείας Βέροιας για το ίδιο θέμα.

Αν και οι γιατροί είναι καθησυχαστικοί αναφορικά με τον ιό του δυτικού Νείλου, αφού το ποσοστό που νοσεί είναι πολύ μικρό, ωστόσο ας «φυλάγουμε τα ρούχα»… Τα προληπτικά μέτρα που ανακοινώθηκαν και είναι απλά, μπορούν να περιορίσουν κατά πολύ τον πολλαπλασιασμό των κουνουπιών και κατ’ επέκταση την πιθανή εξάπλωση του ιού.

Υπάρχουν βέβαια πληροφορίες για ύποπτα κρούσματα στην ευρύτερη περιοχή ωστόσο δεν βοηθάει αδικαιολόγητη ανησυχία, αλλά ούτε εφησυχασμός, αφού οι κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή μας τις τελευταίες εβδομάδες με ζέστη και υγρασία δημιουργούν στρατιές κουνουπιών.

Επομένως ο καθένας ατομικά ας μεριμνήσει στο βαθμό που του αναλογεί να λάβει μέτρα για τον περιορισμό των ενοχλητικών εντόμων και σε συνδυασμό με τα μέτρα που λαμβάνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες να περιορίσουμε στο ελάχιστο τον κίνδυνο, ο οποίος είναι μακρινός, αλλά δυστυχώς υπαρκτός. 

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: 10 βασικές συμβουλές για προστασία μετά από πυρκαγιά

Ο Τομέας Υγείας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πυρόπληκτους, ενημερώνει για τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και καθαρισμού που πρέπει

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]