Εκτενής αναφορά στo e-handball.gr για την συνέντευξη Τζαφερόπουλου στον ΑΚΟΥ 99.6

Εκτενής αναφορά στo e-handball.gr για την συνέντευξη Τζαφερόπουλου στον ΑΚΟΥ 99.6

Ο Μιχάλης Τζαφερόπουλος παραχώρησε συνέντευξη στην ραδιοφωνική εκπομπή "ΛΑΙΚΑ&ΑΙΡΕΤΙΚΑ" στον ΑΚΟΥ 99.6 και μίλησε για την ελληνική διαιτησία και όχι μόνο. Ο χαντμπωλικός ιστότοπος e-handball.gr, με εκτενή αναφορά στην συνέντευξη, αναπαράγει σχεδόν όλο το περιεχόμενό της σε άρθρο με τίτλο:


"Σφυρίγματα καταξίωσης της Ελληνικής διαιτησίας στο διεθνές χαντ μπολ"

Ο Βεροιώτης ρέφερι, που φέτος συμπληρώνει 21 χρόνια στη διαιτησία εκ των οποία στα δέκα διεθνής, μίλησε στη ραδιοφωνική εκπομπή «Λαϊκά και αιρετικά”  στο  ράδιο "Ακου 996 στην Βέροια  για τη συμμετοχή του με τον Ανδρέα Μπέτμαν στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων της Σλοβενίας, για την πρόκληση της συμμετοχής στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα γυναικών, αλλά και για τη μεγάλη αίσθηση που έκανε η ανάδειξη της Εθνικής γυναικών σε παγκόσμιο πρωταθλήτρια του Beach Handball.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την αίσθηση που προκάλεσε η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από την Ελλάδα στο μπιτς χάντμπολ: 

«Ήταν μεγάλη επιτυχία και ακούστηκε μετά από πολύ καιρό η χώρα μας σε διεθνές επίπεδο. Ήταν έκπληξη για όλους και συζητείται παντού. Ο πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας έστειλε συγχαρητήρια επιστολή και γενικώς στο εξωτερικό αυτή η είδηση έγινε γνωστή, ίσως περισσότερο από εδώ. Άλλωστε, έξω το χάντμπολ πουλάει περισσότερο, αξιολογείται καλύτερα. Από την πλευρά μας, στο άθλημά μάς ο καθένας από τη θέση του, βήμα-βήμα, προσπαθεί να κάνει το καλύτερο για να προβάλλεται η χώρα μας στο εξωτερικό”.

Για το γεγονός ότι οι Έλληνες διαιτητές πρεσβεύουν το ελληνικό χάντμπολ στο εξωτερικό: «Μία καλή εμφάνιση πάντα παίζει το ρόλο της. Έχει παράδοση η Ελλάδα στους διαιτητές. Εδώ και αρκετά χρόνια βγαίνουν καλοί διαιτητές. Δουλεύουμε χρόνια το κομμάτι της διαιτησίας στη χώρα μας και από την πλευρά μου, μαζί με τον Ανδρέα Μπέτμαν, προσπαθούμε για το καλύτερο”.

Για την εμπειρία στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Σλοβενίας:


 «Μείναμε 16 μέρες και πριν τους αγώνες περάσαμε το απαραίτητο σεμινάριο και τη σχετική αξιολόγηση, η οποία πάντα βοηθάει. Παίξαμε πέντε αγώνες στη διοργάνωση. Το επίπεδο ήταν πάρα πολύ υψηλό και άγγιζε το επίπεδο του ανδρικού. Είχαμε καλή απόδοση, όπως μας είπαν και οι παρατηρητές, μεταξύ των δέκα ζευγαριών απ’ όλη την Ευρώπη που σφύριξαν στη διοργάνωση. Το γήπεδο είχε πολύ κόσμο, ιδίως στον τελικό όπου αγωνιζόταν η διοργανώτρια Σλοβενία. Άλλωστε, το Τσέλιε που φιλοξενούσε τους αγώνες είναι μία χαντμπολική πόλη με μεγάλη παράδοση στο άθλημα. Χαντμπολικός κόσμος, πέντε χιλιάδες θεατές χειροκροτούσαν την ομάδα τους αλλά και τον αντίπαλο”.

Για την επόμενη πρόκληση: 

«Ήταν μεγάλη τιμή η συμμετοχή μας και παράλληλα ήταν ένα βήμα προετοιμασίας, καθώς βρισκόμαστε μαζί με τον Ανδρέα Μπέτμαν στην προεπιλογή των 14 ζευγαριών για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα γυναικών που θα γίνει το χειμώνα στη Γαλλία. Στα τέλη του μήνα στη Βιέννη θα γίνει ένα πιο ειδικό σεμινάριο, όπου εκεί θα πραγματοποιηθεί και η επιλογή των 12 ζευγαριών που θα σφυρίξουν στο ευρωπαϊκό. Πιστεύω ότι θα είμαστε δυνατοί εκεί ώστε να μας επιλέξουν, αλλά ακόμη και η προεπιλογή μας τιμά. Επίσης, πρόσφατα ανακοινώθηκε η ετήσια λίστα της παγκόσμιας ομοσπονδίας στην οποία συμπεριλαμβανόμαστε για δέκατη χρονιά και αποτελεί εξίσου μεγάλη τιμή”.

Για το έργο τους στο ελληνικό πρωτάθλημα:


 «Οι συνθήκες είναι δύσκολες, αλλά προσωπικά μου αρέσουν τα δύσκολα. Παίζει ρόλο η εμπειρία, καθώς δεν πρέπει να επηρεάζεσαι και να είσαι σωστός. Πρωταγωνιστές δεν είμαστε εμείς, αλλά οι αθλητές, επομένως εμείς πρέπει να μοιράζουμε δικαιοσύνη με τα λιγότερα δυνατά λάθη. Λάθη πάντα θα υπάρχουν”

Για το επίπεδο των διαιτητών στην Ελλάδα: «Άσχετα αν μιλάμε για διεθνείς διαιτητές ή όχι, το επίπεδο είναι καλό. Οι διαιτητές δουλεύουν καλά, η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας κάνει πολύ καλή δουλειά και σταδιακά βλέπουμε νέους διαιτητές. Παλαιότερα υπήρξε ένα κενό, όμως πιστεύω ότι σύντομα θα δούμε καλά αποτελέσματα της δουλειάς που γίνεται, καθώς όπως προείπα, διαχρονικά η ελληνική διαιτησία ήταν σε καλό επίπεδο”.

Για τις κορυφαίες του στιγμές ως διαιτητής: 

«Μεγάλη διάκριση ήταν ο περσινός ευρωπαϊκός τελικός του EHF Cup των γυναικών στη Γερμανία. Επίσης ξεχωρίζω τις συμμετοχές στα παγκόσμια πρωταθλήματα νέων και νεανίδων, με παρουσίες σε τελικούς, αλλά και κάποιους ξεχωριστούς τελικούς, όπως στην Κίνα, στο Κουβέιτ και στο Ομάν. Διαφορετικοί λαοί, άλλες φιλοσοφίες”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μεγάλη νίκη του Φέρωνα Βέροιας -

Μεγάλη νίκη του Φέρωνα Βέροιας - "Έσπασε" την έδρα...

Μεγάλη νίκη πέτυχε ο Φέρωνας Βέροιας στην Θεσσαλονίκη...

Ισοπαλία με Πανελλήνιο για τα κορίτσια του Φιλίππου Βέροιας

Ισοπαλία με Πανελλήνιο για τα κορίτσια του Φιλίππου...

Μετά από ένα συναρπαστικό αγώνα, τα κορίτσια του...

Με νίκη ολοκλήρωσε μια επιτυχημένη σεζόν ο Ζαφειράκης Νάουσας

Με νίκη ολοκλήρωσε μια επιτυχημένη σεζόν ο Ζαφειράκης...

Νικηφόρα έκλεισε την φετινή σεζόν στο πρωτάθλημα της...

Κάλεσμα του Ζαφειράκη για το τελευταίο ματς της σεζόν με Πανελλήνιο

Κάλεσμα του Ζαφειράκη για το τελευταίο ματς της σεζόν...

Τον ιστορικό σύλλογο του “Πανελληνίου Γ.Σ.”...

Ξεκίνημα με ήττα στα πλέι οφ για τα κορίτσια του Φιλίππου Βέροιας

Ξεκίνημα με ήττα στα πλέι οφ για τα κορίτσια του...

Την ήττα με σκορ 16-19 γνώρισε στο ΔΑΚ "Δ. Βικέλας" ο...

Δύο Ημαθιώτες πανηγύρισαν το Κύπελλο με τον ΠΑΟΚ!

Δύο Ημαθιώτες πανηγύρισαν το Κύπελλο με τον ΠΑΟΚ!

Για 4η φορά στην ιστορία του μετά το 2012, το 2015 και το 2017,...

Νίκησε τον Αρχέλαο Κατερίνης και προκρίθηκε στα πλέι οφ ο Φέρωνας Βέροιας

Νίκησε τον Αρχέλαο Κατερίνης και προκρίθηκε στα πλέι...

ημαντική επιτυχία για την ομάδα χάντμπολ του Φέρωνα...

Στο F8 της Βέροιας προκρίθηκαν οι νεανίδες του Φιλίππου!

Στο F8 της Βέροιας προκρίθηκαν οι νεανίδες του...

Τη συμμετοχή στην Τελική Φάση του 35ου Πανελλήνιου...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η ανακοίνωση του προέδρου του ΦΙΛΙΠΠΟΥ Βέροιας, Γιώργου Φύκατα στην επίσημη σελίδα του Φιλίππου  στο facebook:Στο ίδιο έργο θεατές!!!!Δυστυχώς για μια φορά ακόμα επιβεβαιώνεται ο κανόνας που λέει ότι...

Εύκολη νίκη πανηγύρισε ο Ζαφειράκης Νάουσας στην έδρα του απέναντι στον Αρχέλαο Κατερίνης καθώς επικράτησε με 33-24 και παρέμεινε σταθερά στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι γηπεδούχοι...

Handball Premier (19η-20η αγωνιστική) Σάββατο 17 Μαρτίου 2018Handball Premier (19η αγωνιστική)Δαϊς 14:00, ΑΣΕ Δούκα- Διομήδης Άργους (Πατιός- Τσιάνας, Αντωνόπουλος)Σπίτι του Χάντμπολ 17:00 (ΕΡΤ3), ΠΑΟΚ ΒΕΡΓΙΝΑ TV- AEK (Μπέτμαν-...

Μια ακόμα νίκη στο πρωτάθλημα της Α2 γυναικών πήρε ο Α.Σ Βέροιας 2017 καθώς επικράτησε στην Κέρκυρα επι του Φαίακα με 22-13.Οι φιλοξενούμενοι πήραν από το πρώτο ημίχρονο ένα προβάδισμα στο σκορ, το οποίο...