Η Μαρινέλα και τα τραγούδια της στη φετινή εκδήλωση του ΚΕΜΑΕΔ Βέροιας

Η Μαρινέλα και τα τραγούδια της στη φετινή εκδήλωση του ΚΕΜΑΕΔ Βέροιας

Την καθιερωμένη του εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με ειδικές ανάγκες διοργανώνει και φέτος το Κέντρο Μέριμνας ΑμΕΑ του Δήμου Βέροιας, στις 3 Δεκεμβρίου στο Χώρο Τεχνών.

Στη χθεσινή συνέντευξη της υπεύθυνης του Κέντρου Μελίνας Δαμιανίδου και των συντελεστών της εκδήλωσης, έγινε αναφορά στη βραδιά που θα είναι αφιερωμένη στη Μαρινέλα, στην μεγάλη κυρία του ελληνικού τραγουδιού, το ρεπερτόριο της οποίας δίνει όχι μόνο καλλιτεχνικό αλλά και εκπαιδευτικό ενδιαφέρον στην εκδήλωση.


Όπως είπε η μουσικός Ελένη Αναγνώστου, το πρώτο μέρος με τα παιδιά των χορωδιών και τους μαθητές της Μέριμνας θα αφορά τραγούδια του Αλβανικού έπους, το δεύτερο ερμηνευτικά τραγούδια της Μαρινέλας με την Στεφανία Γκουντουρά, τη Μαίρη Κουρουζίδου και τις χορωδίες ενηλίκων και στο τρίτο μέρος, θα ακουστούν κινηματογραφικά της τραγούδια με τη συμμετοχή του Γιώργου Μπελίρη και των παιδιών της Μέριμνας σε χορογραφίες της Μελίνας Παπαδοπούλου.

Μάλιστα, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η αναφορά και των δύο κυριών, ότι χρόνο με το χρόνο τα παιδιά του ΚΕΜΑΕΔ έχουν αισθητή βελτίωση, γίνονται πιο ρυθμικά και μελωδικά, «κι αυτό είναι το μεγαλύτερο κέρδος» όπως τόνισε η κα Αναγνώστου. Ακόμα και στη σχέση μεταξύ των παιδιών αναπτύσσεται ένας ενθουσιασμός που φαίνεται στη σκηνή, πρόσθεσε η χορογράφος κα Παπαδοπούλου.

Την εκδήλωση θα παρουσιάσουν η Χαρά Κοντού και ο Νίκος Μουρτζίλας, ο οποίος αναφέρθηκε στη συγκίνηση που νοιώθουν με την αγωνία των παιδιών στα παρασκήνια και ευχαρίστησε για την τιμή που τους κάνει το ΚΕΜΑΕΔ, να εμπιστευτεί στα πρόσωπά τους την παρουσίαση.


Με πολλά «ευχαριστώ»

Δεν προλάβαινε να ευχαριστήσει από καρδιάς, τον έναν μετά τον άλλο, η Μελίνα Δαμιανίδου: Τους συνεργάτες της, τον κόσμο, τους χορηγούς που δεν αφήνουν ποτέ το Κέντρο Μέριμνας στην τύχη του, τους εθελοντές, τον Δήμο Βέροιας, την ΚΕΠΑ και το ΚΑΠΑ, τον Ιατρικό Σύλλογο για τη συνδιοργάνωση, τον νευρολόγο-ψυχίατρο κ. Τσαλέρα που βρίσκεται ανά πάσα στιγμή δίπλα τους, το Hondos Center και όσους στηρίζουν αυτό το έργο, με όποιον τρόπο.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον Δήμο καθώς και τους Συλλόγους του Φεστιβάλ Παράδοσης, για την χορηγία 7.000 και 3.000 ευρώ αντίστοιχα για την κάλυψη συμβάσεων μερικής απασχόληση, συνεργατών ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει το Κέντρο μέχρι την έγκριση της χρηματοδότησής του από το ΕΣΠΑ, αφού, όπως υπογράμμισε, ο εθελοντισμός «δυστυχώς τιμωρείται», αναφερόμενη στη νομοθεσία περί εθελοντικής εργασίας.

Τέλος, ευχαρίστησε με έμφαση, την Επίτροπο Σοφία Μπεκιάρη για την ευαισθησία της απέναντι στα δύσκολα θέματα των παιδιών με ειδικές ανάγκες.

Παραμένοντας το κομμάτι της χρηματοδότησης, εξέφρασε πικρία και αγανάκτηση για τις γραφειοκρατικές – κρατικές δυσκολίες και εμπόδια, που ακυρώνουν ακόμα και το αυτονόητο.

«Βαρέθηκα να επαιτώ… Σε αναγκάζουν να γίνεσαι ζητιάνος στην ίδια σου τη Δομή… Σε φτάνουν στο Αμήν» τόνισε.


… Και λεύκωμα της Μαρινέλας

Στο καλλιτεχνικό μέρος της εκδήλωσης – αφιέρωμα στη Μαρινέλα συμμετέχουν επίσης η σχολική χορωδία Βέροιας και η χορωδία «Αιγές» της Βεργίνας, ενώ έναν αριθμό λευκωμάτων για τη Μαρινέλα που εκδόθηκαν με την επιμέλεια του Φρέντυ Πιτιλάκη, θα βρίσκονται στην είσοδο του Χώρου Τεχνών, για τη στήριξη του Κέντρου.

Το εισιτήριο της εκδήλωσης κοστίζει 7 ευρώ και ήδη οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Σοφία Γκαγκούση


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα