Γ. Μπατσαρά:

Γ. Μπατσαρά: "Θα λιώσουμε τα παπούτσια μας και θα πάμε για πρώτη Κυριακή"

Τις πρώτες συστάσεις με τους πολίτες, ως υποψήφια δήμαρχος Βέροιας, με την πολιτική στήριξη της Ν.Δ., έκανε το απόγευμα σε συνέντευξη Τύπου στο «Αιγές», η Γεωργία Μπατσαρά, ξεκινώντας όπως είπε έναν διάλογο με την κοινωνία. Η κα Μπατσαρά χαρακτήρισε την επιλογή της από τον Κ. Μητσοτάκη ως πρόσκληση και πρόκληση, καθώς, όπως είπε, την γοήτευε πάντα η Αυτοδιοίκηση από την οποία ξεκίνησε την πολιτική της πορεία. Χθες, η υποψήφια δήμαρχος έκανε μία πρώτη αναφορά στα προβλήματα της πόλης, στα ημιτελή έργα όπως η γέφυρα Κούσιου, το πάρκιγκ της Στρατού, το κολυμβητήριο που δεν έγινε ποτέ, αλλά και σε έργα που έχουν οδηγηθεί στον Εισαγγελέα, όπως ο δρόμος Σέλια-Άνω Σέλι, εκφράζοντας την θλίψη της, κυρίως για την γέφυρα και τη δωρεά των αδελφών Κούσιου που δεν έχει ακόμα αξιοποιηθεί. «Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε άμεσες πολιτικές και πρακτικές λύσεις στα θέματα αυτά… Θα πάρω τους φακέλους και θα τα τρέξω» τόνισε προσθέτοντας και τα προβλήματα με τα αδέσποτα, την έλλειψη χώρων στάθμευσης, την έλλειψη πρασίνου και πλατειών στην πόλη, την απουσία δημόσιων τουαλετών και θέματα της καθημερινότητας του πολίτη.

«Τον Βοργιαζίδη τον εκτιμώ, πιστεύω ότι είχε όραμα για τη Βέροια, αλλά δεν ξέρω τί έγινε και η πόλη… έκατσε» είπε μεταξύ άλλων.

«Ο Δήμος έχει ανάγκη από μία δημοτική αρχή με σχέδιο που θα δίνει λύσεις, θα εκμεταλλευτεί χρήματα από ευρωπαϊκά προγράμματα, μια δημοτική αρχή που θα κάνει τον Δήμο υπόδειγμα, με χρώμα, καθαριότητα και λειτουργικό. Η Βέροια πρέπει να πάψει να είναι μία γκρίζα, μίζερη, άχρωμη και άοσμη πόλη». Δήλωσε επίσης ότι η πρώτη της κίνηση, από τη θέση της δημάρχου, θα είναι μία «επιθετική» παρέμβαση στις υπηρεσίες του Δήμου, αφού από εκεί θα μάθει πραγματικά τα προβλήματα και τις λύσεις που μπορούν να δοθούν. Υποσχέθηκε άμεση συνεργασία με τους 500 περίπου υπαλλήλους του Δήμου, που -όπως είπε- είναι όλοι παροπλισμένοι και δήλωσε γενικώς διάθεση συνεργασίας.

 

Τι απάντησε στις ερωτήσεις

Καταπέλτης ήταν η κα Μπατσαρά απαντώντας στις δημοσιογραφικές ερωτήσεις, κυρίως στο κομμάτι που αφορούσε τη στήριξη της υποψηφιότητάς της, τα σχόλια που ακούγονται ότι στελέχη της Ν.Δ. πιέζονται να μην συμμετέχουν σε άλλα ψηφοδέλτια ή ότι δεν θα καταφέρει η ίδια να συμπληρώσει ψηφοδέλτιο και ότι θα αναγκαστεί να αποχωρήσει. «Οι προσωπικές επιλογές των στελεχών θα κριθούν από τους πολίτες», απάντησε, ενώ με έντονο ύφος τόνισε, ως προς την κατάρτιση του ψηφοδελτίου: «Ούτε λέξη για παραίτηση. Εμείς δεν θα κάνουμε πίσω, στήνουμε ψηφοδέλτιο, τελεία και παύλα. Όποιος θέλει να αποχωρήσει, το πεδίο ελεύθερο. Ας μην ασχολείται με μας… Το ψηφοδέλτιό μας στήνεται και μάλιστα με αξιόλογα και νέα πρόσωπα και ούτε πρόκειται να ασχοληθούμε περαιτέρω. Όμως θέλω να πω, ότι από την ώρα που ακούστηκε το όνομά μου, έγινε μια προσπάθεια απαξίωσης αυτής της ίδιας της πολιτικής στήριξης, ακούστηκε ότι ήμουν τελειωμένη… Έγινε μία προσπάθεια σπίλωσης και ευτελισμού ακόμα και του προσώπου που ήρθε στη Βέροια για να μου δώσει αυτή τη στήριξη, του κ. Τσιάρα. Λες και η Ν.Δ. θα επένδυε για τον Δήμο, σε έναν τελειωμένο. Ο κόσμος βλέπει και κρίνει».

Όσον αφορά την πραγματική στήριξη των στελεχών της Ν.Δ. στο πρόσωπό της, απάντησε ότι τη στηρίζουν άπαντες και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η παράταξή της θα πάρει το Δήμο από την πρώτη Κυριακή. «Είμαστε όλοι αποφασισμένοι. Θα σαρώσουμε τον Δήμο, θα λιώσουμε παπούτσια, πόρτα-πόρτα… Εξάλλου εγώ δεν κατεβαίνω δήμαρχος για να διαλύσω οικογένειες και φιλίες. Η δεξαμενή που απευθυνόμαστε (η Ν.Δ.), είναι τεράστια και την διεκδικούν πολλοί…».

Για τον υψηλό προϋπολογισμό των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων, ενώ υπάρχουν προβλήματα και ελλείψεις στα χωριά, σχολίασε ότι δεν μπορεί κάποιος να κατηγορήσει το καράβι, εάν είχε προηγηθεί η λύση των προβλημάτων. «Θέλει προσοχή γενικότερα στη χρήση του δημοσίου χρήματος», πρόσθεσε.

Για τα ακίνητα του Δήμου στο Υπερταμείο θα διερευνήσει ποια είναι και τον τρόπο επιστροφής τους στο Δήμο, ενώ για τα αδέσποτα εκτίμησε ότι πρέπει και τα φιλοζωικά σωματεία να μπουν προ των ευθυνών τους, υπογραμμίζοντας ότι μια συζήτηση θα πρέπει να περιλαμβάνει γνώση της νομοθεσίας και συνεργασία όλων των πλευρών, για λύσεις..

Σε ερώτηση για τις συνεργασίας της δεύτερης Κυριακής λόγω του εκλογικού νόμου, υπογράμμισε ότι θα συνεργαστεί και με τον διάβολο προκειμένου να πάει μπροστά ο Δήμος.

Την κα Μπατσαρά πλαισίωναν, στη συνέντευξη Τύπου, δύο εκπαιδευτικοί, ο Δημήτρης Πυρινός και ο Κλήμης Παπαδόπουλος, ενώ παρόντες ήταν ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Π. Παλπάνας, η Νίκη Καρατζιούλα, ο πρ. βουλευτής Λάζαρος Τσαβδαρίδης, ο Φώτης Κουτσουπιάς (μέλος του μητρώου στελεχών), τοπικά στελέχη της ΝΟΔΕ, συνεργάτες της υποψηφίας δημάρχου κ.ά.

Σοφία Γκαγκούση

 

Σοφία Γκαγκούση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Σοφία Γκαγκούση - Δημοσιογράφος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έφυγε από τη ζωή η Ελισάβετ Σπυρ. Πασσιά σε ηλικία 86 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Ελισάβετ Σπυρ. Πασσιά σε ηλικία 86...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται το Σάββατο 20 Απριλίου 2024...

Έφυγε από τη ζωή η Ολυμπία Καμπούρογλου σε ηλικία 76 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Ολυμπία Καμπούρογλου σε ηλικία 76...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται το Σάββατο 20 Απριλίου 2024...

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αλεξάνδρεια την Κυριακή 21 Απριλίου

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αλεξάνδρεια...

Αποβλέποντας στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της...

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της Εγνατίας, λόγω εργασιών διαγράμμισης

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της Εγνατίας,...

 Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΜΑΘΙΑΣ,...

Δικογραφία σε βάρος 4 μελών εγκληματικής οργάνωσης για 20 απάτες, απο το 2022,  σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας -Κατάφεραν να αποσπάσουν από τα θύματά τους πάνω από 138.000 ευρώ

Δικογραφία σε βάρος 4 μελών εγκληματικής οργάνωσης για...

Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική έρευνα των...

Νέα παράταση  για τον κανονισμό  Πυροπροστασίας  Ακινήτων  εντός ή πλησίον  δασικών εκτάσεων

Νέα παράταση για τον κανονισμό Πυροπροστασίας ...

Ο Δήμος Βέροιας ενημερώνει τους δημότες του, ότι με την...

Την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 Στη Βέροια η Ολυμπιακή Φλόγα - Το Πρόγραμμα της Λαμπαδηδρομίας

Την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 Στη Βέροια η Ολυμπιακή Φλόγα -...

Την Τρίτη, 23 Απριλίου 2024, θα φτάσει στην πόλη της...

Στη Νέα Υόρκη ο Μητροπολίτης  κ. Παντελεήμων για τη χειροτονία  του Επισκόπου Διοκλείας κ. Νεκταρίου

Στη Νέα Υόρκη ο Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων για τη...

Κατά το χρονικό διάστημα από 12 έως και 16 Απριλίου ο...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...