Γ. Μπατσαρά:

Γ. Μπατσαρά: "Θα λιώσουμε τα παπούτσια μας και θα πάμε για πρώτη Κυριακή"

Τις πρώτες συστάσεις με τους πολίτες, ως υποψήφια δήμαρχος Βέροιας, με την πολιτική στήριξη της Ν.Δ., έκανε το απόγευμα σε συνέντευξη Τύπου στο «Αιγές», η Γεωργία Μπατσαρά, ξεκινώντας όπως είπε έναν διάλογο με την κοινωνία. Η κα Μπατσαρά χαρακτήρισε την επιλογή της από τον Κ. Μητσοτάκη ως πρόσκληση και πρόκληση, καθώς, όπως είπε, την γοήτευε πάντα η Αυτοδιοίκηση από την οποία ξεκίνησε την πολιτική της πορεία. Χθες, η υποψήφια δήμαρχος έκανε μία πρώτη αναφορά στα προβλήματα της πόλης, στα ημιτελή έργα όπως η γέφυρα Κούσιου, το πάρκιγκ της Στρατού, το κολυμβητήριο που δεν έγινε ποτέ, αλλά και σε έργα που έχουν οδηγηθεί στον Εισαγγελέα, όπως ο δρόμος Σέλια-Άνω Σέλι, εκφράζοντας την θλίψη της, κυρίως για την γέφυρα και τη δωρεά των αδελφών Κούσιου που δεν έχει ακόμα αξιοποιηθεί. «Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε άμεσες πολιτικές και πρακτικές λύσεις στα θέματα αυτά… Θα πάρω τους φακέλους και θα τα τρέξω» τόνισε προσθέτοντας και τα προβλήματα με τα αδέσποτα, την έλλειψη χώρων στάθμευσης, την έλλειψη πρασίνου και πλατειών στην πόλη, την απουσία δημόσιων τουαλετών και θέματα της καθημερινότητας του πολίτη.

«Τον Βοργιαζίδη τον εκτιμώ, πιστεύω ότι είχε όραμα για τη Βέροια, αλλά δεν ξέρω τί έγινε και η πόλη… έκατσε» είπε μεταξύ άλλων.

«Ο Δήμος έχει ανάγκη από μία δημοτική αρχή με σχέδιο που θα δίνει λύσεις, θα εκμεταλλευτεί χρήματα από ευρωπαϊκά προγράμματα, μια δημοτική αρχή που θα κάνει τον Δήμο υπόδειγμα, με χρώμα, καθαριότητα και λειτουργικό. Η Βέροια πρέπει να πάψει να είναι μία γκρίζα, μίζερη, άχρωμη και άοσμη πόλη». Δήλωσε επίσης ότι η πρώτη της κίνηση, από τη θέση της δημάρχου, θα είναι μία «επιθετική» παρέμβαση στις υπηρεσίες του Δήμου, αφού από εκεί θα μάθει πραγματικά τα προβλήματα και τις λύσεις που μπορούν να δοθούν. Υποσχέθηκε άμεση συνεργασία με τους 500 περίπου υπαλλήλους του Δήμου, που -όπως είπε- είναι όλοι παροπλισμένοι και δήλωσε γενικώς διάθεση συνεργασίας.

 

Τι απάντησε στις ερωτήσεις

Καταπέλτης ήταν η κα Μπατσαρά απαντώντας στις δημοσιογραφικές ερωτήσεις, κυρίως στο κομμάτι που αφορούσε τη στήριξη της υποψηφιότητάς της, τα σχόλια που ακούγονται ότι στελέχη της Ν.Δ. πιέζονται να μην συμμετέχουν σε άλλα ψηφοδέλτια ή ότι δεν θα καταφέρει η ίδια να συμπληρώσει ψηφοδέλτιο και ότι θα αναγκαστεί να αποχωρήσει. «Οι προσωπικές επιλογές των στελεχών θα κριθούν από τους πολίτες», απάντησε, ενώ με έντονο ύφος τόνισε, ως προς την κατάρτιση του ψηφοδελτίου: «Ούτε λέξη για παραίτηση. Εμείς δεν θα κάνουμε πίσω, στήνουμε ψηφοδέλτιο, τελεία και παύλα. Όποιος θέλει να αποχωρήσει, το πεδίο ελεύθερο. Ας μην ασχολείται με μας… Το ψηφοδέλτιό μας στήνεται και μάλιστα με αξιόλογα και νέα πρόσωπα και ούτε πρόκειται να ασχοληθούμε περαιτέρω. Όμως θέλω να πω, ότι από την ώρα που ακούστηκε το όνομά μου, έγινε μια προσπάθεια απαξίωσης αυτής της ίδιας της πολιτικής στήριξης, ακούστηκε ότι ήμουν τελειωμένη… Έγινε μία προσπάθεια σπίλωσης και ευτελισμού ακόμα και του προσώπου που ήρθε στη Βέροια για να μου δώσει αυτή τη στήριξη, του κ. Τσιάρα. Λες και η Ν.Δ. θα επένδυε για τον Δήμο, σε έναν τελειωμένο. Ο κόσμος βλέπει και κρίνει».

Όσον αφορά την πραγματική στήριξη των στελεχών της Ν.Δ. στο πρόσωπό της, απάντησε ότι τη στηρίζουν άπαντες και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η παράταξή της θα πάρει το Δήμο από την πρώτη Κυριακή. «Είμαστε όλοι αποφασισμένοι. Θα σαρώσουμε τον Δήμο, θα λιώσουμε παπούτσια, πόρτα-πόρτα… Εξάλλου εγώ δεν κατεβαίνω δήμαρχος για να διαλύσω οικογένειες και φιλίες. Η δεξαμενή που απευθυνόμαστε (η Ν.Δ.), είναι τεράστια και την διεκδικούν πολλοί…».

Για τον υψηλό προϋπολογισμό των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων, ενώ υπάρχουν προβλήματα και ελλείψεις στα χωριά, σχολίασε ότι δεν μπορεί κάποιος να κατηγορήσει το καράβι, εάν είχε προηγηθεί η λύση των προβλημάτων. «Θέλει προσοχή γενικότερα στη χρήση του δημοσίου χρήματος», πρόσθεσε.

Για τα ακίνητα του Δήμου στο Υπερταμείο θα διερευνήσει ποια είναι και τον τρόπο επιστροφής τους στο Δήμο, ενώ για τα αδέσποτα εκτίμησε ότι πρέπει και τα φιλοζωικά σωματεία να μπουν προ των ευθυνών τους, υπογραμμίζοντας ότι μια συζήτηση θα πρέπει να περιλαμβάνει γνώση της νομοθεσίας και συνεργασία όλων των πλευρών, για λύσεις..

Σε ερώτηση για τις συνεργασίας της δεύτερης Κυριακής λόγω του εκλογικού νόμου, υπογράμμισε ότι θα συνεργαστεί και με τον διάβολο προκειμένου να πάει μπροστά ο Δήμος.

Την κα Μπατσαρά πλαισίωναν, στη συνέντευξη Τύπου, δύο εκπαιδευτικοί, ο Δημήτρης Πυρινός και ο Κλήμης Παπαδόπουλος, ενώ παρόντες ήταν ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Π. Παλπάνας, η Νίκη Καρατζιούλα, ο πρ. βουλευτής Λάζαρος Τσαβδαρίδης, ο Φώτης Κουτσουπιάς (μέλος του μητρώου στελεχών), τοπικά στελέχη της ΝΟΔΕ, συνεργάτες της υποψηφίας δημάρχου κ.ά.

Σοφία Γκαγκούση

 

Σοφία Γκαγκούση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Σοφία Γκαγκούση - Δημοσιογράφος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης συναντήθηκε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας για τη νέα ΚΑΠ

Με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης συναντήθηκε ο...

Συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και...

 Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας στη Βέροια - Δωρεάν επισκευή ποδηλάτου από επαγγελματίες

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας στη Βέροια - Δωρεάν...

“Fix my Bike” από επαγγελματίες ποδηλάτου της...

Ανοίγει τις πύλες του το Κέντρο Βιομηχανικής Κληρονομιάς Νάουσας – ΕΡΙΑ

Ανοίγει τις πύλες του το Κέντρο Βιομηχανικής...

Παρουσία του Υφυπουργού Οικονομικών, Φορολογικής...

Επαναληπτικός ψεκασμός ULV στο Λαζοχώρι για την αντιμετώπιση των ακμαίων κουνουπιών

Επαναληπτικός ψεκασμός ULV στο Λαζοχώρι για την...

Επαναληπτικός ψεκασμός ULV το βράδυ της Δευτέρας 20-9-2021...

Ανακοίνωση της Τ.Ε ΚΚΕ για το

Ανακοίνωση της Τ.Ε ΚΚΕ για το "κόκκινο" στην...

Για ακόμα μια φορά ο Νομός Ημαθίας μπαίνει στο ...

ΔΕΥΑΒ: Παρελθόν οι αμιαντοσωλήνες στο δίκτυο ύδρευσης της Βέροιας, με την ολοκλήρωση του μεγάλου έργου, στο τέλος Μαΐου

ΔΕΥΑΒ: Παρελθόν οι αμιαντοσωλήνες στο δίκτυο ύδρευσης...

-Κατανόηση για την ταλαιπωρία που θα συνεχιστεί, με...

Μέχρι την επόμενη Παρασκευή  τα περιοριστικά μέτρα στην Ημαθία

Μέχρι την επόμενη Παρασκευή τα περιοριστικά μέτρα...

Από τις 6.00 το πρωί, σήμερα (Παρασκευή) έως και την...

Κορωνοϊός: Τα νέα κρούσματα της Πέμπτης (16/9/2021) στην Ημαθία

Κορωνοϊός: Τα νέα κρούσματα της Πέμπτης (16/9/2021) στην...

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε...

ΑΚΟΥ 99.6FM

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου η Εκκλησία μας τιμά την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού που ιστορικά πραγματοποιήθηκε δύο φορές.Σύμφωνα με την παράδοση ρο 326 η μητέρα του αυτοκράτορα Μέγα Κωνσταντίνου, Αυγούστα Ελένη, πήγε...

Στην υπογραφή της σύμβασης «Καινοτόμες ψηφιακές υπηρεσίες τουριστικής προβολής της πόλης της Βέροιας» προχώρησαν την Πέμπτη, 9 Σεπτεμβρίου 2021, παρουσία του Δημάρχου Βέροιας κ. Κωνσταντίνου Βοργιαζίδη, ο ...

Βγήκε και επίσημα η απόφαση για την λειτουργία των σχολείων τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου. Στην απόφαση που μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω, αναφέρεται τι προβλέπεται για μάσκες, self test για μαθητές και...

Σήμερα το ξημέρωμα άγνωστοι δηλητηρίασαν ( βρέθηκαν και σχετικές φόλες) 4 σκυλιά και μια γάτα που βρίσκονταν στην πάνω γειτονιά του Σελίου.Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Σελίου, Γιώργο Φαρσαρώτο, αμέσως...