Η Google καταργεί δυο δημοφιλείς εφαρμογές Android για απάτη με διαφημίσεις

Η Google καταργεί δυο δημοφιλείς εφαρμογές Android για απάτη με διαφημίσεις

Η Google ανέλαβε δράση, αφού οκτώ εφαρμογές των Cheetah Mobile και Kika Tech υποτίθεται ότι συμμετείχαν σε μια απάτη με διαφημίσεις την περασμένη εβδομάδα. Η εταιρεία αφαίρεσε το CM File manager και τις εφαρμογές πληκτρολογίου Kika μετά από εσωτερική έρευνα.

Η εταιρεία διαπίστωσε ότι αυτές οι δύο εφαρμογές περιείχαν κώδικα, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εκτέλεση διαφημιστικής απάτης μέσω διαφόρων τεχνικών. «Λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη τους ισχυρισμούς αυτούς και οι πολιτικές των προγραμματιστών του Google Play απαγορεύουν την παραπλανητική και κακόβουλη συμπεριφορά στην πλατφόρμα μας. Εάν μια εφαρμογή παραβιάζει τις πολιτικές μας, αναλαμβάνουμε δράση», ανέφερε σε δήλωση.

Σύμφωνα με την εταιρεία AppBrain, η εφαρμογή CM File Manager έχει περισσότερες από 50 εκατομμύρια λήψεις και το Kika keyboard έχει πάνω από 100 εκατομμύρια λήψεις.

Την περασμένη εβδομάδα η Cheetah Mobile δημοσίευσε μια δήλωση στην οποία προσπάθησε να μεταβιβάσει την ευθύνη σε SDK τρίτων.

Η εταιρεία δήλωσε ακόμη ότι είναι έτοιμη να αναλάβει νομική δράση κατά του ερευνητικού οργανισμού Kochava, που αποκάλυψε τη δόλια συμπεριφορά στις εφαρμογές CM. Μια μέρα αργότερα, σε άλλο δελτίο τύπου, είπε ότι οι μέθοδοι του Kochava είναι αναξιόπιστες, καθώς έκαναν διάφορα βασικά λάθη.

Είναι δύσκολο να γνωρίζουμε αν η Cheetah Mobile εν γνώσει της ενεπλάκη στην απάτη. Ενώ η εταιρεία ρίχνει το φταίξιμο για το σκάνδαλο ολοκληρωτικά σε ένα SDK τρίτου μέρους, θα έπρεπε να αναλάβει την ευθύνη για ότι συνέβη και θα έπρεπε να έχει εξετάσει αυτές τις υπηρεσίες πριν τις εντάξει στις εφαρμογές της.

Η Kika Tech αρνήθηκε επίσης τους ισχυρισμούς και δήλωσε ότι δεν βρέθηκε καμία απόδειξη απάτης στις εφαρμογές της.

Αυτές οι εταιρείες μπορούν να απευθυνθούν στην Google ώστε να επαναφέρει αυτές τις εφαρμογές στο Play Store, αλλά σίγουρα θα πρέπει να πραγματοποιήσουν ενέργειες για να αποφύγουν μελλοντικές απάτες. Θα πρέπει επίσης να εργαστούν σκληρά για να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη των χρηστών τους.

Πηγή: secnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κατασκεύασαν συσκευή που παράγει ηλεκτρικό ρεύμα από… χιονόπτωση

Κατασκεύασαν συσκευή που παράγει ηλεκτρικό ρεύμα...

Ερευνητές στις ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι δημιούργησαν την...

ΕΛΑΣ: Προσοχή σε κακόβουλο λογισμικό - Πώς να προστατευτείτε

ΕΛΑΣ: Προσοχή σε κακόβουλο λογισμικό - Πώς να...

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του...

Προσοχή! Κακόβουλο λογισμικό μπορεί να κλέψει τις φωτογραφίες και τους κωδικούς σας

Προσοχή! Κακόβουλο λογισμικό μπορεί να κλέψει τις...

Το κακόβουλο λογισμικό, που ονομάστηκε Exodus,...

Πώς καταστρέφουμε άθελά μας τον laptop μας

Πώς καταστρέφουμε άθελά μας τον laptop μας

Οι φορητοί υπολογιστές πλέον αποτελούν το μεγαλύτερο...

Πως το κινητό μας μετατρέπεται σε ''καταδότη''

Πως το κινητό μας μετατρέπεται σε...

Το κινητό αποτελεί την αποδοχή μας στην έκθεση της...

Το Facebook άλλαξε τον τρόπο χρήσης των δεδομένων

Το Facebook άλλαξε τον τρόπο χρήσης των δεδομένων

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οι αρχές προστασίας των...

Προσοχή! Επικίνδυνες οι φωνητικές εντολές κατά την οδήγηση

Προσοχή! Επικίνδυνες οι φωνητικές εντολές κατά την...

Τα κινητά τηλέφωνα και τα άλλα gadget που λειτουργούν με...

Η NASA δημοσίευσε την πρώτη φωτογραφία μαύρης τρύπας

Η NASA δημοσίευσε την πρώτη φωτογραφία μαύρης τρύπας

Ένα επίτευγμα - ορόσημο στην αστροφυσικήΤην πρώτη...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Ερευνητές στις ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι δημιούργησαν την πρώτη στον κόσμο συσκευή που δημιουργεί ηλεκτρισμό από την πτώση του χιονιού. Η συσκευή, που καθιστά περιττές τις μπαταρίες, είναι φθηνή, μικρή, λεπτή και...

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, ενημερώνει τους πολίτες για την εμφάνιση - σε διεθνές επίπεδο - μιας νέας έκδοσης κακόβουλου λυτρισμικού λογισμικού...

Το κακόβουλο λογισμικό, που ονομάστηκε Exodus, ανακαλύφθηκε από την Security Without Borders, η οποία το εντόπισε για πρώτη φορά σε smartphones Android.Ένα νέο στέλεχος κακόβουλου λογισμικού έχει ανακαλυφθεί σε εφαρμογές Android και...

Οι φορητοί υπολογιστές πλέον αποτελούν το μεγαλύτερο κομμάτι της αγοράς υπολογιστών στον πλανήτη,καθώς είναι εξαιρετικά ισχυροί, γρήγοροι, λεπτοί και ελαφριοί, επιτρέποντας στους χρήστες τους να κάνουν...