Σε θέση «μάχης» το Facebook ενόψει εκλογών

Σε θέση «μάχης» το Facebook ενόψει εκλογών

Σε μία προσπάθεια να μην βρεθεί και πάλι αντιμέτωπο με κατηγορίες για επιρροή εκλογικού αποτελέσματος, το Facebook προχωρά πλέον σε αλλαγή πολιτικής όσον αφορά τις πληρωμένες προεκλογικές διαφημίσεις σε Ινδία, Νιγηρία, Ουκρανία κι ΕΕ, πριν από τις κρίσιμες εκλογές των επόμενων μηνών.

Ήδη, από το 2016 το κοινωνικό δίκτυο έχει βρεθεί στο στόχαστρο έντονης κριτικής για μετάδοση fake news και προπαγάνδας. Οι πληρωμένες αναρτήσεις, όπως αναφέρουν οι επικριτές του, απευθύνονται σε ένα ευρύτερο κοινό και σε κάποιες περιπτώσεις ενδεχομένως να παραβιάζονται εκλογικοί κανόνες. Κατά συνέπεια, κάτω από τη μεγάλη πίεση που δέχεται το Facebook ανά τον κόσμο, το κοινωνικό δίκτυο προχώρησε το προηγούμενο έτος σε συγκεκριμένα μέτρα προκειμένου να ελέγξει το περιεχόμενο των πολιτικών διαφημίσεων.

Όπως αποκαλύπτει το Reuters, ενόψει εκλογών το Facebook αναθεωρεί τη στρατηγική που ακολουθεί σε ορισμένες χώρες, αλλά και στην ΕΕ. Ήδη, από σήμερα στη Νιγηρία θα έχουν δυνατότητα για πληρωμένες προεκλογικές διαφημίσεις μόνο όσοι διαμένουν στη χώρα, δεδομένων των προεδρικών εκλογών που θα διεξαχθούν στις 16 Φεβρουαρίου. Το ίδιο θα συμβεί και στην Ουκρανία το Φεβρουάριο ενόψει των προεδρικών εκλογών της 31ης Μαρτίου.

Στην Ινδία όπου οι κάλπες έχουν προγραμματιστεί για την άνοιξη, το Facebook θα συγκεντρώνει από τον επόμενο μήνα όλες τις προεκλογικές καταχωρίσεις σε ένα online αρχείο αναζήτησης. «Μαθαίνουμε από την κάθε χώρα ξεχωριστά. Γνωρίζουμε ότι δεν πρόκειται να είμαστε τέλειοι, όμως στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε» επεσήμανε σε δηλώσεις του στο Reuters ο Ρομπ Λέδερν, επικεφαλής product management της εταιρείας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ένα online αρχείο στο οποίο θα καταχωρίζονται όλες οι προεκλογικές αναρτήσεις και θα παραμένουν για επτά χρόνια, είναι ένα μεγάλο «όπλο» στη μάχη κατά της επιρροής εκλογικών αποτελεσμάτων.

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση ενόψει των ευρωεκλογών αναμένεται να ακολουθηθεί ένα παρόμοιο σύστημα διαφάνειας, ανέφερε ο κ. Λέδερν, χωρίς ωστόσο να προχωρήσει σε περισσότερες πληροφορίες.

Παράλληλα, το Facebook φέρεται να εξετάζει και τη στρατηγική που θα ακολουθήσει σε Αυστραλία, Ινδονησία, Ισραήλ και Φιλιππίνες, χώρες οι οποίες επίσης θα οδηγηθούν σε εκλογές αυτό το χρόνο.

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

FaceApp: Παγκόσμια ανησυχία για τις φωτογραφίες και τα στοιχεία εκατομμυρίων χρηστών

FaceApp: Παγκόσμια ανησυχία για τις φωτογραφίες και τα...

Περισσότερους από εκατό εκατομμύρια ενεργούς χρήστες...

Netflix: Έρχεται αύξηση στους Έλληνες συνδρομητές

Netflix: Έρχεται αύξηση στους Έλληνες συνδρομητές

Η Netflix έχει προχωρήσει σε αύξηση των τιμών σε κάποιες...

Smartphone: Πέντε σημάδια που αποκαλύπτουν υπερβολική χρήση

Smartphone: Πέντε σημάδια που αποκαλύπτουν υπερβολική...

Τη σχέση της υπερβολικής χρήσης smartphone με προβλήματα...

Έπεσαν ξανά Facebook και Instagram

Έπεσαν ξανά Facebook και Instagram

Τα τελευταία λεπτά, έχει παρατηρηθεί κάποιο τεχνικό...

Μεγάλη αλλαγή στο Instagram: Προστίθεται ειδικό εργαλείo για αποτροπή... καυγάδων

Μεγάλη αλλαγή στο Instagram: Προστίθεται ειδικό εργαλείo...

Ένα νέο εργαλείο πρόσθεσε στα χαρακτηριστικά του το...

Οπλικά συστήματα… επιστημονικής φαντασίας θέλουν να αναπτύξουν οι ΗΠΑ

Οπλικά συστήματα… επιστημονικής φαντασίας θέλουν να...

Μέχρι σήμερα τα βλέπουμε σε ταινίες επιστημονικές...

«Βόμβα» από την Apple: Καταργεί σημαντικό χαρακτηριστικό ασφαλείας στα iPhone

«Βόμβα» από την Apple: Καταργεί σημαντικό χαρακτηριστικό...

Όταν πρωτοεμφανίστηκε το χαρακτηριστικό αυτό των iPhone...

«Έξυπνη Αστυνόμευση» στην Ελλάδα μέσω συμφωνίας ΕΛ.ΑΣ.-Intracom Telecom

«Έξυπνη Αστυνόμευση» στην Ελλάδα μέσω συμφωνίας...

H Intracom Telecom, διεθνής πάροχος τηλεπικοινωνιακών...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Περισσότερους από εκατό εκατομμύρια ενεργούς χρήστες έχει η εφαρμογή FaceApp, η οποία χθες βρέθηκε στις κορυφαίες θέσεις των δωρεάν εφαρμογών τόσο για λογισμικό Android όσο και για την Apple.Χρήστες των μέσων...

Η Netflix έχει προχωρήσει σε αύξηση των τιμών σε κάποιες χώρες στις οποίες εκπέμπει το πρόγραμμά της, κάτι που θα συμβεί και στην Ελλάδα, όπως είχε γίνει γνωστό εδώ και περίπου έναν μήνα.Υπενθυμίζεται ότι η τιμή...

Τη σχέση της υπερβολικής χρήσης smartphone με προβλήματα ψυχικής υγείας αλλά και συχνής εναλλαγής σεξουαλικών συντρόφων εξέτασε νέα έρευνα.Προβληματική χρήση των smartphones παρουσιάζει το 20% των φοιτητών σύμφωνα με...

Τα τελευταία λεπτά, έχει παρατηρηθεί κάποιο τεχνικό πρόβλημα τόσο στο Instagram όσο και στο Facebook.Συγκεκριμένα η σύνδεση στις πλατφόρμες είναι αδύνατη αυτή την ώρα. Δεν επιτρέπεται στους χρήστες ούτε να...