Σε θέση «μάχης» το Facebook ενόψει εκλογών

Σε θέση «μάχης» το Facebook ενόψει εκλογών

Σε μία προσπάθεια να μην βρεθεί και πάλι αντιμέτωπο με κατηγορίες για επιρροή εκλογικού αποτελέσματος, το Facebook προχωρά πλέον σε αλλαγή πολιτικής όσον αφορά τις πληρωμένες προεκλογικές διαφημίσεις σε Ινδία, Νιγηρία, Ουκρανία κι ΕΕ, πριν από τις κρίσιμες εκλογές των επόμενων μηνών.

Ήδη, από το 2016 το κοινωνικό δίκτυο έχει βρεθεί στο στόχαστρο έντονης κριτικής για μετάδοση fake news και προπαγάνδας. Οι πληρωμένες αναρτήσεις, όπως αναφέρουν οι επικριτές του, απευθύνονται σε ένα ευρύτερο κοινό και σε κάποιες περιπτώσεις ενδεχομένως να παραβιάζονται εκλογικοί κανόνες. Κατά συνέπεια, κάτω από τη μεγάλη πίεση που δέχεται το Facebook ανά τον κόσμο, το κοινωνικό δίκτυο προχώρησε το προηγούμενο έτος σε συγκεκριμένα μέτρα προκειμένου να ελέγξει το περιεχόμενο των πολιτικών διαφημίσεων.

Όπως αποκαλύπτει το Reuters, ενόψει εκλογών το Facebook αναθεωρεί τη στρατηγική που ακολουθεί σε ορισμένες χώρες, αλλά και στην ΕΕ. Ήδη, από σήμερα στη Νιγηρία θα έχουν δυνατότητα για πληρωμένες προεκλογικές διαφημίσεις μόνο όσοι διαμένουν στη χώρα, δεδομένων των προεδρικών εκλογών που θα διεξαχθούν στις 16 Φεβρουαρίου. Το ίδιο θα συμβεί και στην Ουκρανία το Φεβρουάριο ενόψει των προεδρικών εκλογών της 31ης Μαρτίου.

Στην Ινδία όπου οι κάλπες έχουν προγραμματιστεί για την άνοιξη, το Facebook θα συγκεντρώνει από τον επόμενο μήνα όλες τις προεκλογικές καταχωρίσεις σε ένα online αρχείο αναζήτησης. «Μαθαίνουμε από την κάθε χώρα ξεχωριστά. Γνωρίζουμε ότι δεν πρόκειται να είμαστε τέλειοι, όμως στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε» επεσήμανε σε δηλώσεις του στο Reuters ο Ρομπ Λέδερν, επικεφαλής product management της εταιρείας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ένα online αρχείο στο οποίο θα καταχωρίζονται όλες οι προεκλογικές αναρτήσεις και θα παραμένουν για επτά χρόνια, είναι ένα μεγάλο «όπλο» στη μάχη κατά της επιρροής εκλογικών αποτελεσμάτων.

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση ενόψει των ευρωεκλογών αναμένεται να ακολουθηθεί ένα παρόμοιο σύστημα διαφάνειας, ανέφερε ο κ. Λέδερν, χωρίς ωστόσο να προχωρήσει σε περισσότερες πληροφορίες.

Παράλληλα, το Facebook φέρεται να εξετάζει και τη στρατηγική που θα ακολουθήσει σε Αυστραλία, Ινδονησία, Ισραήλ και Φιλιππίνες, χώρες οι οποίες επίσης θα οδηγηθούν σε εκλογές αυτό το χρόνο.

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νέο φθηνότερο πακέτο βγάζει το Netflix

Νέο φθηνότερο πακέτο βγάζει το Netflix

Το Netflix ιδρύθηκε το 1997 και τα κεντρικά της γραφεία...

Instagram: Διαγράφει μαζικά followers – Προβληματισμός στους χρήστες

Instagram: Διαγράφει μαζικά followers – Προβληματισμός στους...

Τις τελευταίες ώρες ένα πρόβλημα έχει εντοπιστεί στην...

Η μεγάλη αλλαγή που ετοιμάζεται στα Google Maps

Η μεγάλη αλλαγή που ετοιμάζεται στα Google Maps

Η Google έκανε πάλι το θαύμα της και επέτρεψε σε μερικούς...

Windows 7: Αυτό είναι το ποσό που απαιτείται για να τα χρησιμοποιείτε μετά το 2020

Windows 7: Αυτό είναι το ποσό που απαιτείται για να τα...

Η Microsoft θα σταματήσει την υποστήριξη των Windows 7 στις 14...

Προσοχή! Δείτε τι απαγορεύεται να κάνετε από σήμερα στο Instagram

Προσοχή! Δείτε τι απαγορεύεται να κάνετε από σήμερα...

To Instagram, ο πολύ δημοφιλής στους νέους ιστότοπος...

Έρχεται η «αναίρεση» μηνυμάτων στο facebook messenger

Έρχεται η «αναίρεση» μηνυμάτων στο facebook messenger

Μία «σωτήρια» δυνατότητα λανσάρει το  Facebook Messenger για...

Εκπαιδευτικά παραμύθια από την Vodafone  μαθαίνουν σε γονείς και παιδιά την ασφάλεια στο διαδίκτυο

Εκπαιδευτικά παραμύθια από την Vodafone μαθαίνουν σε...

Η Vodafone παρουσιάζει μία νέα πρωτοβουλία για την ...

Πώς μπορείτε να προστατεύσετε τις ηλεκτρονικές συναλλαγές σας

Πώς μπορείτε να προστατεύσετε τις ηλεκτρονικές...

Ένας στους δέκα Έλληνες έχει υπάρξει θύμα...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Το Netflix ιδρύθηκε το 1997 και τα κεντρικά της γραφεία βρίσκονται στο Λος Γκάτος, στην Καλιφόρνια.Τώρα, ο Chief Product Οfficer της εταιρείας, Γκρέγκορι Πίτερς, αποκάλυψε ότι ετοιμάζεται ένα νέο φθηνότερο...

Τις τελευταίες ώρες ένα πρόβλημα έχει εντοπιστεί στην πασίγνωστη εφαρμογή Instagram. Διάσημοι, και μη, χρήστες είδαν το πρωί πως έχουν... εξαφανιστεί αρκετοί followers τους.Ονόματα όπως η Αριάνα Γκράντε, η Σελένε...

Η Google έκανε πάλι το θαύμα της και επέτρεψε σε μερικούς χρήστες να γευτούν πρόωρα το νέο χαρακτηριστικό της αυξημένης πραγματικότητας των Maps.Την ίδια την πραγματικότητα δηλαδή με μερικά φίλτρα Google Maps από...

Η Microsoft θα σταματήσει την υποστήριξη των Windows 7 στις 14 Ιανουαρίου του 2020. Από εκείνη την ημερομηνία και έπειτα, δεν θα υπάρξουν ενημερώσεις από την εταιρεία στις συσκευές.Πάντως, η Microsoft δεν παραβλέπει το...