Σε θέση «μάχης» το Facebook ενόψει εκλογών

Σε θέση «μάχης» το Facebook ενόψει εκλογών

Σε μία προσπάθεια να μην βρεθεί και πάλι αντιμέτωπο με κατηγορίες για επιρροή εκλογικού αποτελέσματος, το Facebook προχωρά πλέον σε αλλαγή πολιτικής όσον αφορά τις πληρωμένες προεκλογικές διαφημίσεις σε Ινδία, Νιγηρία, Ουκρανία κι ΕΕ, πριν από τις κρίσιμες εκλογές των επόμενων μηνών.

Ήδη, από το 2016 το κοινωνικό δίκτυο έχει βρεθεί στο στόχαστρο έντονης κριτικής για μετάδοση fake news και προπαγάνδας. Οι πληρωμένες αναρτήσεις, όπως αναφέρουν οι επικριτές του, απευθύνονται σε ένα ευρύτερο κοινό και σε κάποιες περιπτώσεις ενδεχομένως να παραβιάζονται εκλογικοί κανόνες. Κατά συνέπεια, κάτω από τη μεγάλη πίεση που δέχεται το Facebook ανά τον κόσμο, το κοινωνικό δίκτυο προχώρησε το προηγούμενο έτος σε συγκεκριμένα μέτρα προκειμένου να ελέγξει το περιεχόμενο των πολιτικών διαφημίσεων.

Όπως αποκαλύπτει το Reuters, ενόψει εκλογών το Facebook αναθεωρεί τη στρατηγική που ακολουθεί σε ορισμένες χώρες, αλλά και στην ΕΕ. Ήδη, από σήμερα στη Νιγηρία θα έχουν δυνατότητα για πληρωμένες προεκλογικές διαφημίσεις μόνο όσοι διαμένουν στη χώρα, δεδομένων των προεδρικών εκλογών που θα διεξαχθούν στις 16 Φεβρουαρίου. Το ίδιο θα συμβεί και στην Ουκρανία το Φεβρουάριο ενόψει των προεδρικών εκλογών της 31ης Μαρτίου.

Στην Ινδία όπου οι κάλπες έχουν προγραμματιστεί για την άνοιξη, το Facebook θα συγκεντρώνει από τον επόμενο μήνα όλες τις προεκλογικές καταχωρίσεις σε ένα online αρχείο αναζήτησης. «Μαθαίνουμε από την κάθε χώρα ξεχωριστά. Γνωρίζουμε ότι δεν πρόκειται να είμαστε τέλειοι, όμως στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε» επεσήμανε σε δηλώσεις του στο Reuters ο Ρομπ Λέδερν, επικεφαλής product management της εταιρείας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ένα online αρχείο στο οποίο θα καταχωρίζονται όλες οι προεκλογικές αναρτήσεις και θα παραμένουν για επτά χρόνια, είναι ένα μεγάλο «όπλο» στη μάχη κατά της επιρροής εκλογικών αποτελεσμάτων.

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση ενόψει των ευρωεκλογών αναμένεται να ακολουθηθεί ένα παρόμοιο σύστημα διαφάνειας, ανέφερε ο κ. Λέδερν, χωρίς ωστόσο να προχωρήσει σε περισσότερες πληροφορίες.

Παράλληλα, το Facebook φέρεται να εξετάζει και τη στρατηγική που θα ακολουθήσει σε Αυστραλία, Ινδονησία, Ισραήλ και Φιλιππίνες, χώρες οι οποίες επίσης θα οδηγηθούν σε εκλογές αυτό το χρόνο.

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πώς καταστρέφουμε άθελά μας τον laptop μας

Πώς καταστρέφουμε άθελά μας τον laptop μας

Οι φορητοί υπολογιστές πλέον αποτελούν το μεγαλύτερο...

Πως το κινητό μας μετατρέπεται σε ''καταδότη''

Πως το κινητό μας μετατρέπεται σε...

Το κινητό αποτελεί την αποδοχή μας στην έκθεση της...

Το Facebook άλλαξε τον τρόπο χρήσης των δεδομένων

Το Facebook άλλαξε τον τρόπο χρήσης των δεδομένων

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οι αρχές προστασίας των...

Προσοχή! Επικίνδυνες οι φωνητικές εντολές κατά την οδήγηση

Προσοχή! Επικίνδυνες οι φωνητικές εντολές κατά την...

Τα κινητά τηλέφωνα και τα άλλα gadget που λειτουργούν με...

Η NASA δημοσίευσε την πρώτη φωτογραφία μαύρης τρύπας

Η NASA δημοσίευσε την πρώτη φωτογραφία μαύρης τρύπας

Ένα επίτευγμα - ορόσημο στην αστροφυσικήΤην πρώτη...

Το πρώτο ελληνικό ρομποτικό όχημα στη Σελήνη το 2022
Ρομποτικό ισραηλινό σκάφος τέθηκε σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη

Ρομποτικό ισραηλινό σκάφος τέθηκε σε τροχιά γύρω από...

Το Ισραήλ έγινε η έβδομη χώρα στην ιστορία που έθεσε σε...

Διέρρευσαν εκατοντάδες εκατομμύρια δεδομένα χρηστών του Facebook

Διέρρευσαν εκατοντάδες εκατομμύρια δεδομένα χρηστών...

Δεδομένα χρηστών του Facebook ανακάλυψε η εταιρεία...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Οι φορητοί υπολογιστές πλέον αποτελούν το μεγαλύτερο κομμάτι της αγοράς υπολογιστών στον πλανήτη,καθώς είναι εξαιρετικά ισχυροί, γρήγοροι, λεπτοί και ελαφριοί, επιτρέποντας στους χρήστες τους να κάνουν...

Το κινητό αποτελεί την αποδοχή μας στην έκθεση της προσωπικής μας ζωής καθώς είναι πολύ εύκολο κάποιος να μας παρακολουθήσει μέσω αυτού. Υποκλοπές από κυβερνήσεις και οργανώσεις, κακόβουλο λογισμικό και...

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οι αρχές προστασίας των καταναλωτών εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τους νέους επικαιροποιημένους όρους του Facebook, οι οποίοι εξηγούν πλέον σαφώς τον τρόπο με τον οποίο η εταιρεία...

Τα κινητά τηλέφωνα και τα άλλα gadget που λειτουργούν με φωνητικές εντολές μπορεί να αποσπάσουν την προσοχή από την οδήγηση, αυξάνοντας τον κίνδυνο τροχαίου.Η απόσπαση της προσοχής μπορεί να διαρκέσει έως και 27...