Οι 6 τρόποι να εξοικονομήσεις χρήματα, σύμφωνα με το Forbes

Οι 6 τρόποι να εξοικονομήσεις χρήματα, σύμφωνα με το Forbes

Αν, λοιπόν, θέλετε να δείτε μια μεγάλη αλλαγή σε οποιοδήποτε τομέα της ζωής σας, δώστε τέλος στις αναβολές, πάρτε τον έλεγχο στα χέρια σας και καταστρώστε το δικό σας σχέδιο επιτυχίας.

Με μικρά βήματα. Με σταθερότητα.

Στρατηγική και επιμονή.

Αν ένας από τους προσωπικούς σας στόχους είναι η θετική αλλαγή στα οικονομικά σας, τότε ξεκινήστε από σήμερα να διαχειρίζεστε με διαφορετικό τρόπο το εισόδημά σας.

Αν στο τέλος του μήνα, αυτό που μένει είναι μονάχα η ανασφάλεια -μιας και έχετε ξοδέψει σχεδόν όλο το εισόδημά σας- τότε, είναι η στιγμή να ξαναφέρετε την έννοια της οικονομικής σταθερότητας στη ζωή σας.Βρήκαμε στο Forbes, τρόπους που μπορούν να αλλάξουν την επαφή σας με τα χρήματα: τρόπους απλούς και εύκολους στην εφαρμογή τους -με την προϋπόθεση ότι έχετε κάποιο σταθερό μηνιαίο εισόδημα.

Έχετε ακούσει για τον κανόνα 50-30-20;

Στο άρθρο του Forbes «9 τρικ που θα σε βοηθήσουν να αποταμιεύσεις περισσότερα χρήματα», γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στον κανόνα 50-30-20 που βοηθά σε μια διαφορετική διαχείριση του budget σας. Σύμφωνα με τον κανόνα, 50% του εισοδήματός σας θα πρέπει να διατίθεται στα πάγια έξοδα που αφορούν την κάλυψη βασικών αναγκών (στέγη, διατροφή, αποπλήρωση λογαριασμών). Το 30% σε ανάγκες που αφορούν το προσωπικό σας lifestyle και βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής σας (ρούχα, ψυχαγωγία κτλ). To 20% θα πρέπει να μένει στην άκρη.

Μικρά βήματα: Η αδράνεια είναι το μεγάλο εμπόδιο της εξέλιξης. Ξεκινήστε με μικρά βήματα. Σιγά σιγά θα δημιουργηθεί μια εντελώς νέα φιλοσοφία στη διαχείριση των οικονομικών σας. Για παράδειγμα, απαλλάξτε την καθημερινότητά σας από ένα περιττό έξοδο. Ακόμα και 1 ή 2 ευρώ είναι ένα σημαντικό βήμα. Αν πχ, κάθε μέρα εξοικονομείτε 1 ευρώ, στο τέλος του μήνα θα έχετε εξοικονομήσει 30. Στο τέλος του χρόνου, 360 -δηλαδή ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό.

O κάνονας της «μιας ημέρας»: Ξοδεύουμε χρήματα αλόγιστα παρασυρμένοι από διαθέσεις της στιγμής. Αν δείτε κάτι που σας αρέσει πολύ αλλά εκείνη την στιγμή ξέρετε ότι δεν το χρειάζεστε πραγματικά, μην το αγοράσετε αμέσως. Περιμένετε ένα 24ωρο: αν εξακολουθείτε να το θέλετε, τότε ναι, προχωρήστε στην αγορά. Υπάρχει, όμως, μεγάλη πιθανότητα να σκεφτείτε ότι δεν το χρειάζεστε. Οποτε, αφήστε τα χρήματα στη θέση τους.

Ξεκάθαροι στόχοι: Προσδιορίστε τον λόγο για τον οποίο θέλετε να αποταμιεύσετε τα χρήματα. Για ώρα ανάγκης; Για ένα μακρόπνοο σχέδιο; Για την αγορά ενός ακινήτου; Για την πραγματοποίηση ενός ταξιδιού; Η’ απλά για να νιώθετε σιγουριά και ασφάλεια; Αν δεν προσδιορίσετε τον στόχο, τότε η προσπάθεια για την πραγματοποίησή του γίνεται πιο αδύναμη.

For free: Υπάρχoυν πράγματα που βοηθούν ουσιαστικά την καθημερινότητά σας και δεν κοστίζουν ούτε ένα ευρώ. Αν, για παράδειγμα, έχετε να διανύσετε μια μικρή απόσταση, μην χρησιμοποιήσετε κάποιο μεταφορικό μέσο. Περπατήστε μέχρι τον προορισμό σας.

Μην ξοδεύετε χρήματα καθημερινά για καφέ, νερό και κολατσιό. Πάρτε μαζί σας ό,τι χρειάζεστε από το σπίτι.Αν θέλετε να περάσετε μια βραδιά με φίλους, οργανώστε μια cinema night με φίλους.

Ερευνα αγοράς: Εξοικονομήστε χρήματα βρίσκοντας στην αγορά τις πιο συμφέρουσες τιμές για είδη που χρειάζεστε στην καθημερινότητά σας.Μπορείτε να αποταμιεύσετε ένα σημαντικό ποσό αγοράζοντας οικονομικά προϊόντα.

bovary.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μεγάλες αλλαγές στα νέα τέλη κυκλοφορίας

Μεγάλες αλλαγές στα νέα τέλη κυκλοφορίας

Πολλές αλλαγές έρχονται στα τέλη κυκλοφορίας ώστε να...

Νυχτερινό ρεύμα ΔΕΗ: Πότε αλλάζει το ωράριο

Νυχτερινό ρεύμα ΔΕΗ: Πότε αλλάζει το ωράριο

Eως τις 31 Οκτωβρίου του 2019 θα ισχύσει το μειωμένο...

Το νέο σενάριο για τα αναδρομικά των συνταξιούχων

Το νέο σενάριο για τα αναδρομικά των συνταξιούχων

Σε βάθος πενταετίας θα επιστραφούν τα αναδρομικά...

Οι ανατροπές στην αγορά εργασίας που έρχονται με νέο νομοσχέδιο

Οι ανατροπές στην αγορά εργασίας που έρχονται με νέο...

Μεγάλες αλλαγές έρχονται στο εργασιακό τοπίο με το...

Περίπου 30.000 γονείς μπορούν να συνταξιοδοτηθούν φέτος - Δείτε αναλυτικά τις κατηγορίες

Περίπου 30.000 γονείς μπορούν να συνταξιοδοτηθούν φέτος -...

Σχεδόν 30. 000 ασφαλισμένοι γονείς στον δημόσιο και...

Υπουργός Παιδείας: Δε γίνεται να αποφοιτά κάποιος απο ΑΕΙ 30 χρόνια μετά - Τι είπε για το άσυλο και την ετοιμότητα των σχολείων

Υπουργός Παιδείας: Δε γίνεται να αποφοιτά κάποιος απο...

Η υπουργός Παιδείας ξεκαθαρίζει ότι το ζήτημα των...

Δίπλωμα οδήγησης: Όλα από την αρχή   - Το σχέδιο της κυβέρνησης   για να ξεμπλοκάρουν οι διαδικασίες

Δίπλωμα οδήγησης: Όλα από την αρχή - Το σχέδιο της...

Την ερχόμενη Τρίτη κατατίθεται στη Βουλή νομοσχέδιο...

Γεγονός οι δύο πρώτες ρυθμίσεις στεγαστικών δανείων μέσω  της ηλεκτρονικής πλατφόρμας

Γεγονός οι δύο πρώτες ρυθμίσεις στεγαστικών δανείων...

Οι δύο πρώτες ρυθμίσεις στεγαστικών δανείων μέσω της...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

 Ένα μήνυμα προς όλο το πολιτικό σύστημα και κυρίως στην κυβέρνηση έδωσε ο κυρίαρχος ελληνικός λαός, όπως χαρακτήρισε το μέγα πλήθος ο Μίκης Θεοδωράκης, στο συλλαλητήριο της Αθήνας για τη Μακεδονία. Κόσμος...

Πολλές αλλαγές έρχονται στα τέλη κυκλοφορίας ώστε να μην υπάρξουν επιπλέον επιβαρύνσεις για όσους αποκτήσουν καινούργιο ΙΧ, τους τελευταίους μήνες του χρόνου.Όλα όσα ξέραμε για τα τέλη...

Eως τις 31 Οκτωβρίου του 2019 θα ισχύσει το μειωμένο νυχτερινό οικιακό τιμολόγιο με συνεχές ωράριο από τις 11 το βράδυ έως τις 7 το πρωί.Όπως αναφέρει η ΔΕΗ στην ιστοσελίδα της:Τμηματικό ωράριοΧειμερινή περίοδος: 1...

Σε βάθος πενταετίας θα επιστραφούν τα αναδρομικά στους συνταξιούχους εάν το Συμβούλιο της Επικρατείας κρίνει αντισυνταγματικές τις περικοπές των συντάξεων.Η απόφαση αναμένεται τον Οκτώβριο, αλλά η...