Οι 6 τρόποι να εξοικονομήσεις χρήματα, σύμφωνα με το Forbes

Οι 6 τρόποι να εξοικονομήσεις χρήματα, σύμφωνα με το Forbes

Αν, λοιπόν, θέλετε να δείτε μια μεγάλη αλλαγή σε οποιοδήποτε τομέα της ζωής σας, δώστε τέλος στις αναβολές, πάρτε τον έλεγχο στα χέρια σας και καταστρώστε το δικό σας σχέδιο επιτυχίας.

Με μικρά βήματα. Με σταθερότητα.

Στρατηγική και επιμονή.

Αν ένας από τους προσωπικούς σας στόχους είναι η θετική αλλαγή στα οικονομικά σας, τότε ξεκινήστε από σήμερα να διαχειρίζεστε με διαφορετικό τρόπο το εισόδημά σας.

Αν στο τέλος του μήνα, αυτό που μένει είναι μονάχα η ανασφάλεια -μιας και έχετε ξοδέψει σχεδόν όλο το εισόδημά σας- τότε, είναι η στιγμή να ξαναφέρετε την έννοια της οικονομικής σταθερότητας στη ζωή σας.Βρήκαμε στο Forbes, τρόπους που μπορούν να αλλάξουν την επαφή σας με τα χρήματα: τρόπους απλούς και εύκολους στην εφαρμογή τους -με την προϋπόθεση ότι έχετε κάποιο σταθερό μηνιαίο εισόδημα.

Έχετε ακούσει για τον κανόνα 50-30-20;

Στο άρθρο του Forbes «9 τρικ που θα σε βοηθήσουν να αποταμιεύσεις περισσότερα χρήματα», γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στον κανόνα 50-30-20 που βοηθά σε μια διαφορετική διαχείριση του budget σας. Σύμφωνα με τον κανόνα, 50% του εισοδήματός σας θα πρέπει να διατίθεται στα πάγια έξοδα που αφορούν την κάλυψη βασικών αναγκών (στέγη, διατροφή, αποπλήρωση λογαριασμών). Το 30% σε ανάγκες που αφορούν το προσωπικό σας lifestyle και βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής σας (ρούχα, ψυχαγωγία κτλ). To 20% θα πρέπει να μένει στην άκρη.

Μικρά βήματα: Η αδράνεια είναι το μεγάλο εμπόδιο της εξέλιξης. Ξεκινήστε με μικρά βήματα. Σιγά σιγά θα δημιουργηθεί μια εντελώς νέα φιλοσοφία στη διαχείριση των οικονομικών σας. Για παράδειγμα, απαλλάξτε την καθημερινότητά σας από ένα περιττό έξοδο. Ακόμα και 1 ή 2 ευρώ είναι ένα σημαντικό βήμα. Αν πχ, κάθε μέρα εξοικονομείτε 1 ευρώ, στο τέλος του μήνα θα έχετε εξοικονομήσει 30. Στο τέλος του χρόνου, 360 -δηλαδή ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό.

O κάνονας της «μιας ημέρας»: Ξοδεύουμε χρήματα αλόγιστα παρασυρμένοι από διαθέσεις της στιγμής. Αν δείτε κάτι που σας αρέσει πολύ αλλά εκείνη την στιγμή ξέρετε ότι δεν το χρειάζεστε πραγματικά, μην το αγοράσετε αμέσως. Περιμένετε ένα 24ωρο: αν εξακολουθείτε να το θέλετε, τότε ναι, προχωρήστε στην αγορά. Υπάρχει, όμως, μεγάλη πιθανότητα να σκεφτείτε ότι δεν το χρειάζεστε. Οποτε, αφήστε τα χρήματα στη θέση τους.

Ξεκάθαροι στόχοι: Προσδιορίστε τον λόγο για τον οποίο θέλετε να αποταμιεύσετε τα χρήματα. Για ώρα ανάγκης; Για ένα μακρόπνοο σχέδιο; Για την αγορά ενός ακινήτου; Για την πραγματοποίηση ενός ταξιδιού; Η’ απλά για να νιώθετε σιγουριά και ασφάλεια; Αν δεν προσδιορίσετε τον στόχο, τότε η προσπάθεια για την πραγματοποίησή του γίνεται πιο αδύναμη.

For free: Υπάρχoυν πράγματα που βοηθούν ουσιαστικά την καθημερινότητά σας και δεν κοστίζουν ούτε ένα ευρώ. Αν, για παράδειγμα, έχετε να διανύσετε μια μικρή απόσταση, μην χρησιμοποιήσετε κάποιο μεταφορικό μέσο. Περπατήστε μέχρι τον προορισμό σας.

Μην ξοδεύετε χρήματα καθημερινά για καφέ, νερό και κολατσιό. Πάρτε μαζί σας ό,τι χρειάζεστε από το σπίτι.Αν θέλετε να περάσετε μια βραδιά με φίλους, οργανώστε μια cinema night με φίλους.

Ερευνα αγοράς: Εξοικονομήστε χρήματα βρίσκοντας στην αγορά τις πιο συμφέρουσες τιμές για είδη που χρειάζεστε στην καθημερινότητά σας.Μπορείτε να αποταμιεύσετε ένα σημαντικό ποσό αγοράζοντας οικονομικά προϊόντα.

bovary.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων: Απαραίτητη   η παράταση υποβολής   επενδυτικών σχεδίων ΕΣΠΑ

Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων:...

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων...

Οι τυχεροί της φορολοταρίας για τις αποδείξεις του Μαρτίου

Οι τυχεροί της φορολοταρίας για τις αποδείξεις του...

Κλήρωσε σήμερα 24 Απριλίου η λοταρία της για τις...

Παράβαση της εβδομάδας η υπερβολική ταχύτητα και η οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος

Παράβαση της εβδομάδας η υπερβολική ταχύτητα και η...

- Την εβδομάδα 15 έως 21 Απριλίου πραγματοποιήθηκαν...

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών ενόψει Πάσχα

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και απαγόρευση κυκλοφορίας...

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και απαγόρευση κυκλοφορίας...

"Κληρώνει" σήμερα η φορολοταρία - Πασχαλινός...

Κληρώνει σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη στις 18.00  η...

Σύμφωνα με έρευνα του ΙΝ.ΕΜ.Υ. της ΕΣΕΕ:   Στα περσινά επίπεδα το κόστος του πασχαλινού τραπεζιού

Σύμφωνα με έρευνα του ΙΝ.ΕΜ.Υ. της ΕΣΕΕ: Στα περσινά...

-Ξεκίνησαν εντατικοί έλεγχοι του Υπουργείου στην...

ΚΕΠΚΑ: Προσοχή κατά την αγορά των τροφίμων για το πασχαλινό τραπέζι

ΚΕΠΚΑ: Προσοχή κατά την αγορά των τροφίμων για το...

Αγορές τροφίμων για το πασχαλινό τραπέζι μόνο από...

Αφρικανική σκόνη θα καλύψει την Ελλάδα τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αφρικανική σκόνη θα καλύψει την Ελλάδα τη Μεγάλη...

Σημαντική μεταφορά αφρικανικής σκόνης αναμένεται...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

 Ένα μήνυμα προς όλο το πολιτικό σύστημα και κυρίως στην κυβέρνηση έδωσε ο κυρίαρχος ελληνικός λαός, όπως χαρακτήρισε το μέγα πλήθος ο Μίκης Θεοδωράκης, στο συλλαλητήριο της Αθήνας για τη Μακεδονία. Κόσμος...

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (Π.Ο.Π.Ε.Κ.) με επιστολή της προς το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, επισημαίνει την ανάγκη παράτασης για την υποβολή  προτάσεων υλοποίησης...

Κλήρωσε σήμερα 24 Απριλίου η λοταρία της για τις συναλλαγές με με πλαστικό χρήμα (κάρτες) και ηλεκτρονικά μέσα που έγιναν τον Μάρτιο.Τα αποτελέσματα της φορολοταρίας έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της...

- Την εβδομάδα 15 έως 21 Απριλίου πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 28.426 οχήματα, “δίνοντας προτεραιότητα” στην υπερβολική ταχύτητα και στην οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος - Βεβαιώθηκαν συνολικά 6.579...