Σχετίζεται η νέα Πρωτοβουλία και με την υπουργοποίηση Τόλκα – Μωραίτη;

Σχετίζεται η νέα Πρωτοβουλία και με την υπουργοποίηση Τόλκα – Μωραίτη;

Με την προχθεσινή υπουργοποίηση Τόλκα και Μωραίτη, του «Κινήματος Αλλαγής» και του στενού κύκλου του Γιώργου Παπανδρέου, στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, κυκλοφόρησαν και κάποια σενάρια για μια νέα «Πρωτοβουλία» από πασοκογενή στελέχη, που προσχωρούν στο κυβερνητικό κόμμα, για το άνοιγμα της κεντροαριστεράς.  Όλως  τυχαίως, πριν από 15 ώρες σκάει στο facebook η παρακάτω ανάρτηση  για τη συγκέντρωση υπογραφών, ώστε να συντονιστούν όσοι έχουν πολιτικές αναζητήσεις για μια νέα αρχή, για μια νέα δημοκρατική, μεταρρυθμιστική, εκσυγχρονιστική αριστερά.

Είναι απλά συγκυρία ή όντως συμπρωταγωνιστούν σ αυτή την πρωτοβουλία οι δύο νέοι υπουργοί του μίνι ανασχηματισμού;

Η ανάρτηση αναφέρει:


Πρωτοβουλία για τη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη


 Για μια νέα αρχή

Η Ελλάδα βρίσκεται, για άλλη μία φορά σε κρίσιμη καμπή.

Η οικονομική κρίση είναι παρούσα και η έξοδος από τα μνημόνια είναι ένας ακόμα μύθος. Οι οικονομικοί κίνδυνοι παραμένουν και η μετακύλιση στην οικονομική αστάθεια των πρώτων χρόνων της κρίσης είναι ορατή.

Το πολιτικό σύστημα της χώρας χαρακτηρίζεται από την αναβίωση του δικομματισμού με νέους πρωταγωνιστές την ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ, την αποτυχία συγκρότησης του ενδιάμεσου τρίτου πόλου σταθερότητας και βεβαίως την επικίνδυνη τρίτη δημοσκοπική θέση του ναζιστικού μορφώματος της ΧΑ.

Ο αυξανόμενος ευρωσκεπτικισμός και η άνοδος του λαϊκισμού, τόσο στη χώρα μας όσο και σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, είναι ανησυχητικά φαινόμενα που απαιτούν αφύπνιση των πολιτών και ριζική αντιμετώπιση για να ηττηθούν στο επίπεδο των ιδεών μέσω της ανάδειξης των αδιεξόδων που παράγουν.

Η οικονομική ανασυγκρότηση και η ανάπτυξη μετά από την δεκαετή κρίση είναι άμεση εθνική προτεραιότητα.

Η χώρα πρέπει να ανασυγκροτηθεί στο πλαίσιο μιας νέας εθνικής αυτογνωσίας και υπερηφάνειας, να απομακρυνθεί από το λαϊκισμό, και να αναπτύξει ένα ισχυρό γνήσιο αίσθημα πατριωτισμού μακριά από κάθε είδους εθνικισμό.

Η Ελλάδα πρέπει να διεκδικήσει εκ νέου το ρόλο που δικαιούται στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να συμμετάσχει ενεργά στις διαδικασίες της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης που είναι αναγκαία περισσότερο από ποτέ άλλοτε. Η ενωμένη Ευρώπη είναι η μόνη λύση για να αντιστραφεί το καταστροφικό ρεύμα του ευρωσκεπτικισμού-εθνοκεντρικού λαϊκισμού που αυξάνεται επικίνδυνα.

Όσοι-ες υπογράφουμε το κείμενο της πρωτοβουλίας « Για μια νέα αρχή», στελέχη της δημοκρατικής, μεταρρυθμιστικής, εκσυγχρονιστικής αριστεράς και μέλη της κοινωνίας των πολιτών, απευθυνόμαστε σε όλες και όλους τους πολίτες, τα πολιτικά πρόσωπα, τις πνευματικές δυνάμεις του τόπου μας που κινούνται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς και κεντροαριστεράς, του δημοκρατικού σοσιαλισμού, της πολιτικής οικολογίας, του ευρωπαϊσμού, και τους καλούμε να συμμετάσχουν στην προσπάθεια συγκρότησης του χώρου, συμβάλλοντας στην προοδευτική κατεύθυνση της πολιτικής ζωής του τόπου.

Όσοι έχουμε ουσιαστικές παρόμοιες αναζητήσεις ας συντονιστούμε".

Μια πρώτη απάντηση γενικότερα, έδωσε ο κ Τζανακόπουλος,  που ανακοίνωσε τη νέα σύνθεση της κυβέρνησης και τα ονόματα των δυο πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ. «Η κίνηση αυτή έρχεται να αποτελέσει ένα από τα βήματα της στρατηγικής για τη συγκρότηση του ευρύτερου προοδευτικού πόλου» είπε. Αναμένεται να απαντηθούν και τα σενάρια  για τη νέα πρωτοβουλία και τη σχέση της  με τους δυο νέους υπουργούς..

Μπορεί τελικά και να είναι άσχετοι οι...συσχετισμοί!   


 

Σοφία Γκαγκούση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Σοφία Γκαγκούση - Δημοσιογράφος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μετά από 45 χρόνια σταματά η έκδοση των Άρλεκιν!

Μετά από 45 χρόνια σταματά η έκδοση των Άρλεκιν!

Οι παλιότεροι θυμάστε τα Άρλεκιν, τα βιβλιαράκια που...

Από Μ. Δευτέρα το Πασχαλινό ωράριο της Αγοράς στη Βέροια

Από Μ. Δευτέρα το Πασχαλινό ωράριο της Αγοράς στη...

Από χθες 25 Απριλίου ξεκίνησε  το  εορταστικό ωράριο...

Οι καραντίνες άλλαξαν τις συνήθειες… «Καμπανάκι» για αλκοόλ και άτμισμα στους εφήβους

Οι καραντίνες άλλαξαν τις συνήθειες… «Καμπανάκι» για...

Ανησυχητικά, είναι τα ποσοστά κατανάλωσης αλκοόλ και...

Ξεκινούν και πάλι τα έργα του Flyover στον Περιφερειακό Θεσσαλονίκης

Ξεκινούν και πάλι τα έργα του Flyover στον Περιφερειακό...

Η κατάσταση με την κυκλοφορία των οχημάτων στον...

Μολυβένιες σχολικές διαβάσεις

Μολυβένιες σχολικές διαβάσεις

Το είδαμε, μας άρεσε και το μεταφέρουμε! @@ads-588@@Στην...

Πρόταση για νέα αντιπεριφέρεια κλιματικής αλλαγής

Πρόταση για νέα αντιπεριφέρεια κλιματικής αλλαγής

Ένα σχέδιο δράσης για μια ανθεκτική, κλιματικά...

Το σκεπτικό του Αρείου Πάγου για τον αποκλεισμό των «Σπαρτιατών»

Το σκεπτικό του Αρείου Πάγου για τον αποκλεισμό των...

Απέκλεισε ο Άρειος Πάγος τους «Σπαρτιάτες» από την...

Ογκόλιθοι εναντίον της παράνομης στάθμευσης στο Άλσος Αγ. Νικολάου Νάουσας

Ογκόλιθοι εναντίον της παράνομης στάθμευσης στο Άλσος...

Το Άλσος Αγίου Νικολάου στη Νάουσα είναι από τις...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Για πρώτη φορά στη Βέροια, δύο λάτρεις των ηλεκτρονικών παιχνιδιών αναρωτήθηκαν πως θα ήταν να έπαιζαν το δικό τους βίντεοπαιχνιδι!! Έτσι και αποφάσισαν να περάσουν στην πράξη και δημιουργήθηκε μια...

«Τρανό παράδειγμα στην δυσλειτουργία ανάμεσα στο υπουργείο υγείας και στους γιατρούς που θα κληθούν να εφαρμόσουν το οποιοδήποτε νομοθέτημα, είναι ο νόμος για το προσωπικό γιατρό για τον οποίο και πάλι δεν...

Για μια ακόμη χρονιά, οι "Φίλοι Κλασικού Αυτοκινήτου Βέροιας" βγάλανε τις καθιερωμένες χριστουγεννιάτικες φωτογραφίες στην στολισμένη πλατεία Ελιάς στο κέντρο της Βέροιας. Συγκεκριμένα ο πρόεδρος...

Σαν σήμερα πριν από 20 χρόνια, στις 8 Δεκεμβρίου 2002, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Πλατείας Δημαρχείου και του υπόγειου σταθμού αυτοκινήτων(πάρκινγκ) επί δημαρχίας Γιάννη Χασιώτη. Την «κορδέλα» είχε κόψει...