Βόλτες στο φεγγάρι! Θα στείλει το πρώτο αυτοκίνητο στη Σελήνη

Βόλτες στο φεγγάρι! Θα στείλει το πρώτο αυτοκίνητο στη Σελήνη

Η αυτοκινητοβιομηχανία της Toyota ετοιμάζεται να σπάσει ένα ακόμη σύνορο με τα διαστημικά οχήματα της.

 Η Ιαπωνική Διεύθυνση Εξερεύνησης του Διαστήματος, η αντίστοιχη ιαπωνική NASA, ενώνει δυνάμεις με τον μεγαλύτερο κατασκευαστή αυτοκινήτων της χώρας για να δημιουργήσει ένα εξάτροχο αυτόνομο μεταφορικό όχημα που θα μπορεί να μεταφέρει δυο ανθρώπους σε μια απόσταση τουλάχιστον 10.000 χιλιομέτρων.

Στόχος να προσγειωθεί το όχημα στο Φεγγάρι μέχρι το 2029, ενώ η καινοτόμα τεχνολογία καυσίμων της Toyota θα χρησιμοποιηθεί για την ενέργεια του οχήματος.

Το όχημα θα έχει μέγεθος όσο περίπου δυο μίνι-φορτηγά, μήκους έξι μέτρων περίπου και 13 τμ εσωτερικού χώρου. Θα μπορεί να φιλοξενήσει τουλάχιστον δυο άτομα που θα μπορούν να βγάλουν τις στολές τους και να λειτουργούν κανονικά, όσο θα εξερευνούν την επιφάνεια του Φεγγαριού, σύμφωνα με τον εκτελεστικό αντιπρόεδρο της Toyota, Σιγέκι Τεράσι.

Το όχημα θα χρησιμοποιεί τις ακτίνες του ήλιου και κυψέλες καυσίμων για να παράγει και να αποθηκεύει την ενέργεια. Θα προσγειωθεί στο Φεγγάρι πριν φτάσει η ανθρώπινη αποστολή για να το οδηγήσει. Το σχέδιο προβλέπει πως το όχημα θα χρησιμοποιηθεί σε τέσσερις διαφορετικούς τομείς έρευνας μέχρι να φτάσει στους αστροναύτες για να το οδηγήσουν.

Από την πλευρά του ο αστροναύτης Κοϊτσι Ουακάτα, που πέταξε με το διαστημικό λεωφορείο της NASA και υπηρέτησε ως ο πρώτος Ιάπωνας διοικητής του ISS, δήλωσε πως «είναι ένα εξαιρετικά φιλόδοξο σχέδιο και έχουμε μεγάλες ελπίδες για την τεχνολογία της Toyota».

Η ανακοίνωση ήρθε την περίοδο που η Κίνα εντείνει τις διαστημικές της προσπάθειες, δαπανώντας 8 δισ. δολάρια ετησίως, και μετά την παγκόσμια πρωτιά του κινεζικού δράκου να προσσεληνώσει το πρώτο ανθρώπινο αντικείμενο στην αθέατη πλευρά του Φεγγαριού. Την ίδια στιγμή και ο Έλον Μασκ ανακοίνωσε την προσέγγιση του σκάφους της Space X στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό αναδεικνύοντας τις τεράστιες δυνατότητες που κρύβονται στο Διάστημα.

Μην ξεχνάμε πως η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του χρόνου σχεδιάζει επίσης την δημιουργία του πρώτου ηλιακού πάρκου στο Διάστημα, όπως και την αποστολή οχήματος στον Άρη μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

Η Toyota για χρόνια κατασκευάζει ρομπότ που είναι σχεδιασμένα για να εκτελούν δουλειές του νοικοκυριού και να βοηθούν ανθρώπους που έχουν προβλήματα μετακίνησης.

Πλέον θα χρησιμοποιήσει όλη την τεχνογνωσία που διαθέτει για την εξερεύνηση του διαστήματος.

πηγή economistas.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κρυπτονόμισμα σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το Facebook

Κρυπτονόμισμα σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το Facebook

Το Facebook βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις για να...

Στον

Στον "αέρα" προσωπικά δεδομένα 49 εκατ. χρηστών του...

Αντιμέτωπο με νέο, τεράστιο σκάνδαλο διαρροών...

Η Microsoft κλείνει κενά ασφαλείας στα παλιά Windows

Η Microsoft κλείνει κενά ασφαλείας στα παλιά Windows

Η Microsoft ανακοίνωσε, ότι λόγω των φόβων μιας νέας...

Έκρηξη στα κακόβουλα e-mail με ψεύτικες προσφορές θέσεων εργασίας

Έκρηξη στα κακόβουλα e-mail με ψεύτικες προσφορές θέσεων...

Οι ειδικοί της Kaspersky Lab ανίχνευσαν έκρηξη εξελιγμένων...

ΕΕ: Έσχατη λύση η διάσπαση του Facebook

ΕΕ: Έσχατη λύση η διάσπαση του Facebook

Έντονες επιφυλάξεις για το ενδεχόμενο διάσπασης του...

Τι αλλάζει στις ταχύτητες του ίντερνετ

Τι αλλάζει στις ταχύτητες του ίντερνετ

Τη δυνατότητα σε 2,5 εκατ. πολίτες, που δεν...

Τι αλλάζει στις τηλεφωνικές κλήσεις και τα SMS από τις 15 Μαΐου

Τι αλλάζει στις τηλεφωνικές κλήσεις και τα SMS από τις 15...

Τη μείωση των τιμών των διεθνών κλήσεων και SMS εντός ΕΕ...

Καταγράφουν τα «έξυπνα» κινητά κάθε σας κίνηση; Πως μπορείτε να διαγράψετε το αρχείο

Καταγράφουν τα «έξυπνα» κινητά κάθε σας κίνηση; Πως...

Τα «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα έχουν εργαλεία που ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Το Facebook βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις για να δημιουργήσει ένα νέο παγκόσμιο ψηφιακό κρυπτονόμισμα μέσα στο 2020 ή και έως το τέλος του 2019.Στόχος του είναι να έχει «στήσει» ένα σύστημα ψηφιακών...

Αντιμέτωπο με νέο, τεράστιο σκάνδαλο διαρροών προσωπικών δεδομένων των χρηστών αντιμετωπίζει το Facebook. Αυτή τη φορά, διέρρευσαν στο διαδίκτυο προσωπικά δεδομένα 49 εκατ. χρηστών του Instagram, ανάμεσά τους και...

Η Microsoft ανακοίνωσε, ότι λόγω των φόβων μιας νέας παγκόσμιας εξάπλωσης κάποιου ιού στους υπολογιστές, κυκλοφόρησε εκτάκτως αναβαθμίσεις ασφαλείας για παλαιότερες εκδόσεις του λειτουργικού...

Οι ειδικοί της Kaspersky Lab ανίχνευσαν έκρηξη εξελιγμένων spam email το πρώτο τρίμηνο του 2019, με ψεύτικες προσφορές θέσεων εργασίας που φαινόταν να προέρχονται από HR-recruiters σε μεγάλες εταιρείες που παραδοσιακά...