Καρδιακή νόσος: Πώς επιβαρύνετε την καρδιά σας χωρίς να το καταλαβαίνετε

Καρδιακή νόσος: Πώς επιβαρύνετε την καρδιά σας χωρίς να το καταλαβαίνετε

H καρδιακή νόσος είναι ένα ζήτημα που δεν απασχολεί ιδιαίτερα τις νεαρές γυναίκες.

Οι καρδιακές παθήσεις είναι η κύρια αιτία θανάτου στις γυναίκες. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα ωτσόσο, οι νεαρές γυναίκες δεν φαίνεται να προβληματίζονται για το ζήτημα και δεν εξετάζουν τον κίνδυνο εμφράγματος και εγκεφαλικού επεισοδίου.

Σύμφωνα με έκθεση της Αμερικανικής Ένωσης Καρδιολογίας, οι διαταραχές διάθεσης, όπως η κατάθλιψη και το άγχος, ανησυχούν περισσότερο τις νέες γυναίκες από ό,τι η καρδιακή νόσος. Επιπλέον, το 90% των ερωτηθέντων δεν γνώριζε καν ότι οι καρδιακές παθήσεις ήταν ένα σημαντικό πρόβλημα που τις αφορά.

Η μελέτη, στην οποία συμμετείχαν πάνω από 330 νέες γυναίκες ηλικίας 15 έως 24 ετών, διαπίστωσε ότι σχεδόν το 80% των γυναικών δεν ανησυχούσε για τις καρδιακές παθήσεις. Είναι πιο εύκολο κάποιος να αντιλαμβάνεται τον κίνδυνο προβλημάτων που θεωρεί ότι τον αφορούν, όπως για παράδειγμα τα προβλήματα ψυχικής υγείας. Αντίθετα, ενώ οι καρδιακές παθήσεις μπορούν να επηρεάσουν ένα άτομο σε οποιαδήποτε ηλικία, συνήθως θεωρούμε ότι δεν μας αφορούν όταν είμαστε νέοι. Παρόλα αυτά, οι επιστήμονες τονίζουν τη σημασία της λήψης προληπτικών μέτρων με απώτερο στόχο τη μακροζωία.

Η άσκηση πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα. Δεν χρειάζεται να περνάτε ώρες στο γυμναστήριο. Μία σύντομη βόλτα σε καθημερινή βάση, αρκεί για να βελτιώσετε τη λειτουργία της καρδιάς σας.

Εξίσου σημαντικό ρόλο για την πρόληψη των καρδιαγγειακών προβλημάτων παίζει η διατροφή. Πρέπει να είναι ισορροπημένη και να δίνει έμφαση στα φρούτα, τα λαχανικά και τα «καλά» λιπαρά.

Τέλος, είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι τα συμπτώματα εμφράγματος διαφέρουν σημαντικά για τις γυναίκες. Αυτό σημαίνει ότι αντί για πόνο στο στήθος και δύσπνοια, που είναι τυπικά συμπτώματα των καρδιακών προσβολών στους άνδρες, οι γυναίκες μπορεί να παρουσιάσουν ναυτία, κόπωση και αυξημένους καρδιακούς παλμούς.

Πηγή: mindbodygreen.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Eυγένιος Τριβιζάς: Παραγεμίζουμε τα παιδιά με γνώσεις και αφήνουμε τη φαντασία τους να λιμοκτονεί! - Βίντεο

Eυγένιος Τριβιζάς: Παραγεμίζουμε τα παιδιά με γνώσεις...

Ο σπουδαίος παραμυθάς Ευγένιος Τριβιζάς με το δικό...

Πόσες θερμίδες έχουν δέκα καλοκαιρινά φρούτα

Πόσες θερμίδες έχουν δέκα καλοκαιρινά φρούτα

Τα φρούτα αποτελούν απαραίτητο συστατικό μιας...

Προσοχή! Η κίτρινη ουσία στο ποπ κορν του σινεμά δεν είναι βούτυρο

Προσοχή! Η κίτρινη ουσία στο ποπ κορν του σινεμά δεν...

Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι το ποπ κορν του σινεμά...

Το κόλπο που κόβει την όρεξη και πετυχαίνει πάντα

Το κόλπο που κόβει την όρεξη και πετυχαίνει πάντα

Αν μπορούσαμε να πούμε ότι υπάρχει κάποιο τρόφιμο με...

Το γρηγορότερο τεστ, για να μάθουμε πόσο θα ζήσουμε

Το γρηγορότερο τεστ, για να μάθουμε πόσο θα ζήσουμε

Η άσκηση ισορροπίας στο ένα πόδι με τα μάτια κλειστά...

Τα οφέλη της κολύμβησης στην υγεία μας

Τα οφέλη της κολύμβησης στην υγεία μας

Εάν ψάχνετε ένα άθλημα το οποίο θα σας βοηθάει στην...

Έξι σπόροι - θησαυροί για την υγεία

Έξι σπόροι - θησαυροί για την υγεία

Τα τελευταία χρόνια η έννοια των «υπερτροφών»...

Οι ηλεκτρικοί ανεμιστήρες μπορούν να κάνουν κακό στην υγεία όταν υπάρχει ζέστη αλλά με μικρή υγρασία

Οι ηλεκτρικοί ανεμιστήρες μπορούν να κάνουν κακό στην...

Η αποτελεσματικότητα και η ασφάλεια ενός ανεμιστήρα...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Γράφει η Ευδοξία ΔαβόραΜουσικοπαιδαγωγός - μουσικοθεραπεύτρια Όταν ο τρόπος της ζωής και η καθημερινότητά μας, μας επιτάσσουν γρήγορους ρυθμούς, άμεσες αποφάσεις, και περιορισμένο χώρο και χρόνο για τον...

Ο σπουδαίος παραμυθάς Ευγένιος Τριβιζάς με το δικό του μοναδικό τρόπο εξηγεί τη σπουδαιότητα της φαντασίας και της δημιουργικότητας για τα παιδιά στο πλαίσιο μιας ομιλίας στο TEDx Athens.Η ομιλία του Ευγένιου...

Τα φρούτα αποτελούν απαραίτητο συστατικό μιας ισορροπημένης διατροφής και μάλιστα είναι το αγαπημένο σνακ του καλοκαιριού για πολλούς.Ωστόσο, κάποιος που ακολουθεί μια συγκεκριμένη διατροφή καλό θα ήταν...

Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι το ποπ κορν του σινεμά έχει κάτιτις που το ξεχωρίζει από εκείνο που φτιάχνουμε μόνοι μας στο σπίτι. Είναι σίγουρα πάντα πολύ καλά αλατισμένο και απίστευτα βουτυρένιο και...