Καρδιακή νόσος: Πώς επιβαρύνετε την καρδιά σας χωρίς να το καταλαβαίνετε

Καρδιακή νόσος: Πώς επιβαρύνετε την καρδιά σας χωρίς να το καταλαβαίνετε

H καρδιακή νόσος είναι ένα ζήτημα που δεν απασχολεί ιδιαίτερα τις νεαρές γυναίκες.

Οι καρδιακές παθήσεις είναι η κύρια αιτία θανάτου στις γυναίκες. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα ωτσόσο, οι νεαρές γυναίκες δεν φαίνεται να προβληματίζονται για το ζήτημα και δεν εξετάζουν τον κίνδυνο εμφράγματος και εγκεφαλικού επεισοδίου.

Σύμφωνα με έκθεση της Αμερικανικής Ένωσης Καρδιολογίας, οι διαταραχές διάθεσης, όπως η κατάθλιψη και το άγχος, ανησυχούν περισσότερο τις νέες γυναίκες από ό,τι η καρδιακή νόσος. Επιπλέον, το 90% των ερωτηθέντων δεν γνώριζε καν ότι οι καρδιακές παθήσεις ήταν ένα σημαντικό πρόβλημα που τις αφορά.

Η μελέτη, στην οποία συμμετείχαν πάνω από 330 νέες γυναίκες ηλικίας 15 έως 24 ετών, διαπίστωσε ότι σχεδόν το 80% των γυναικών δεν ανησυχούσε για τις καρδιακές παθήσεις. Είναι πιο εύκολο κάποιος να αντιλαμβάνεται τον κίνδυνο προβλημάτων που θεωρεί ότι τον αφορούν, όπως για παράδειγμα τα προβλήματα ψυχικής υγείας. Αντίθετα, ενώ οι καρδιακές παθήσεις μπορούν να επηρεάσουν ένα άτομο σε οποιαδήποτε ηλικία, συνήθως θεωρούμε ότι δεν μας αφορούν όταν είμαστε νέοι. Παρόλα αυτά, οι επιστήμονες τονίζουν τη σημασία της λήψης προληπτικών μέτρων με απώτερο στόχο τη μακροζωία.

Η άσκηση πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα. Δεν χρειάζεται να περνάτε ώρες στο γυμναστήριο. Μία σύντομη βόλτα σε καθημερινή βάση, αρκεί για να βελτιώσετε τη λειτουργία της καρδιάς σας.

Εξίσου σημαντικό ρόλο για την πρόληψη των καρδιαγγειακών προβλημάτων παίζει η διατροφή. Πρέπει να είναι ισορροπημένη και να δίνει έμφαση στα φρούτα, τα λαχανικά και τα «καλά» λιπαρά.

Τέλος, είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι τα συμπτώματα εμφράγματος διαφέρουν σημαντικά για τις γυναίκες. Αυτό σημαίνει ότι αντί για πόνο στο στήθος και δύσπνοια, που είναι τυπικά συμπτώματα των καρδιακών προσβολών στους άνδρες, οι γυναίκες μπορεί να παρουσιάσουν ναυτία, κόπωση και αυξημένους καρδιακούς παλμούς.

Πηγή: mindbodygreen.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οργανισμός Υγείας: Μακριά από τις ηλεκτρονικές οθόνες τα παιδιά 2-4 ετών

Οργανισμός Υγείας: Μακριά από τις ηλεκτρονικές οθόνες...

Στα παιδιά ηλικίας δύο έως τεσσάρων ετών δεν πρέπει να...

Εγκεφαλικό επεισόδιο: Επτά κινήσεις που το προλαμβάνουν

Εγκεφαλικό επεισόδιο: Επτά κινήσεις που το...

Η γνώση είναι η δύναμή σας. Αν γνωρίζετε ποιος...

Έρευνα αποκαλύπτει πότε ζηλεύουμε περισσότερο

Έρευνα αποκαλύπτει πότε ζηλεύουμε περισσότερο

Πότε νιώθουμε τη ζήλια μας για όσα καλά βιώνουν οι...

Οι 5 χειρότερες ομάδες τροφών για όσους προσπαθούν να αδυνατίσουν

Οι 5 χειρότερες ομάδες τροφών για όσους προσπαθούν να...

Η απώλεια βάρους είναι σύνθετη υπόθεση, καθώς τα...

Τips για να αδυνατίζεις ενώ δουλεύεις στο γραφείο

Τips για να αδυνατίζεις ενώ δουλεύεις στο γραφείο

Δεν έχεις χρόνο για γυμναστήρια και ούτε κέφι για...

Μειώνεται στο μισό η συμμετοχή στα φάρμακα

Μειώνεται στο μισό η συμμετοχή στα φάρμακα

Σε μείωση της συμμετοχής για την αγορά φαρμάκων...

Έκφραση της Ψυχής ως σύμμαχος της Υγείας… - «Η αγάπη είναι ανιδιοτελής υπέρβαση του εγωισμού σου…»

Έκφραση της Ψυχής ως σύμμαχος της Υγείας… - «Η αγάπη...

Της Χρύσας Μπέκα, Ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια   ...

ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΜΕΣΩ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗΣ;

ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΜΕΣΩ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗΣ;

Γράφει η Ευδοξία Δαβόρα  μουσικοπαιδαγωγός-...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Γράφει η Ευδοξία ΔαβόραΜουσικοπαιδαγωγός - μουσικοθεραπεύτρια Όταν ο τρόπος της ζωής και η καθημερινότητά μας, μας επιτάσσουν γρήγορους ρυθμούς, άμεσες αποφάσεις, και περιορισμένο χώρο και χρόνο για τον...

Στα παιδιά ηλικίας δύο έως τεσσάρων ετών δεν πρέπει να επιτρέπεται να μένουν περισσότερο από μια ώρα την ημέρα καθισμένα μπροστά σε οθόνες και τα μικρότερα του ενός έτους πρέπει να μην εκτίθενται καθόλου σε...

Η γνώση είναι η δύναμή σας. Αν γνωρίζετε ποιος παράγοντας κινδύνου αυξάνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου, μπορείτε να ακολουθήσετε συγκεκριμένα βήματα για να μειώσετε τις επιπτώσεις του στην υγεία...

Πότε νιώθουμε τη ζήλια μας για όσα καλά βιώνουν οι άλλοι να φουντώνει και να ετοιμάζεται να μας πνίξει και πότε το συναίσθημα αυτό καταλαγιάζειΤο ταξίδι στην Καραϊβική που πάντα ονειρευόσασταν ετοιμάζεται...