5ο Γενικό Λύκειο Βέροιας: Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ KA2 «Sustainability for Democracy, Democracy for Sustainability»

5ο Γενικό Λύκειο Βέροιας: Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ KA2 «Sustainability for Democracy, Democracy for Sustainability»

Ενόψει της δεύτερης κινητικότητας (Βάασα, Φινλανδία, 5/5 – 11/5/2019) του προγράμματος Erasmus+ KA2 με τίτλο «Δημοκρατία και Αειφορία» και για τις ανάγκες της υποενότητας «Δημοκρατία, Περιβάλλον και Οικονομία», μαθητές και καθηγητές του 5ου ΓΕΛ Βεροίας είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από ειδικούς και επαγγελματίες σχετικά με περιβαλλοντικά και οικονομικά θέματα που αφορούν στην περιοχή του νομού Ημαθίας.


Έτσι, αρχικά, μετά από επίσκεψη του μέλους της Οικολογικής Ομάδας Βέροιας, κ. Ν. Ασλάνογλου, στο σχολείο στις 22.3.2019, έλαβαν σημαντικές πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στον κάμπο της Βέροιας και στην παραποτάμια περιοχή του Αλιάκμονα, το πώς διαχειρίζεται τα γεωργικά απορρίμματα ο Δήμος, αλλά και το τι μπορεί να κάνει κάθε ενεργός πολίτης για να περιοριστεί η ρύπανση της περιοχής.


Στη συνέχεια, στις 28.3.2019, μαθητές και καθηγητές πήραν συνέντευξη από την κ. Α. Φιλίντα, υπεύθυνη ποιοτικού ελέγχου της Αγροτικής Εταιρικής Σύμπραξης ΑΛ.Μ.ΜΕ. ΑΕ, μιας κοινοπραξίας αγροτικών συνεταιρισμών της περιοχής μας, που δραστηριοποιείται εδώ και δεκαετίες στην περιοχή και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση τόσο για την περιβαλλοντική ευαισθησία, την συμμετοχική της διαχείριση, την οικονομική της σταθερότητα, όσο και την κοινωνική της απεύθυνση προς τους εργαζόμενους.

Τέλος, στις 29.3.2019, επισκέφτηκαν την εταιρεία «epsilon Ενεργειακή Κατασκευαστική», η οποία ασχολείται και με τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, με εξειδίκευση στην αεριοποίηση βιομάζας.

Ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις της και ενημερώθηκαν από τους υπεύθυνους λειτουργίας αυτής της νεοσύστατης εταιρείας, που διαχειρίζεται οργανικά απορρίμματα (chips ξύλου) και τα μετατρέπει σε ηλεκτρική ενέργεια, βοηθώντας έτσι με οικονομικά πρόσφορο τρόπο στην ανακύκλωση στον κάμπο και την ευρύτερη περιοχή της Ημαθίας.

 Οι μαθητές και οι καθηγητές, νιώθοντας μετά από αυτές τις επισκέψεις «σοφότεροι» και «δημιουργικότεροι» ετοιμάζονται να μεταφέρουν όσα έμαθαν στους ευρωπαίους συμμαθητές τους στη Φινλανδία τον ερχόμενο μήνα. 


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ω ΓΛΥΚΥ ΜΟΥ ΕΑΡ

Ω ΓΛΥΚΥ ΜΟΥ ΕΑΡ

Γράφει η  Ευδοξία Δαβόρα  μουσικοπαιδαγωγός-...

Με Σοφία Υφαντίδου κλείνει το ψηφοδέλτιο Τζιτζικώστα στην Ημαθία

Με Σοφία Υφαντίδου κλείνει το ψηφοδέλτιο Τζιτζικώστα...

 Με  την Σοφία Υφαντίδου, κλειδώνει το ψηφοδέλτιο του...

Παρουσίαστηκε η  τουριστική καμπάνια του Δήμου Νάουσας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Παρουσίαστηκε η τουριστική καμπάνια του Δήμου...

Η Νάουσα ταξιδεύει στον κόσμο κι ας μην έχει...

Π. Παυλίδης:

Π. Παυλίδης:" Εμείς οι ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ δεν...

Με ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους παραβρέθηκαν χθες...

Ορκίστηκε νέος   Δημοτικός Σύμβουλος Βέροιας ο Ηλίας Γραμματικόπουλος

Ορκίστηκε νέος Δημοτικός Σύμβουλος Βέροιας ο Ηλίας...

Ορκίστηκε, το πρωί της Τετάρτης 17 Απριλίου 2019,  από το...

Βιογραφικό   του υποψήφιου   δημοτικού συμβούλου Κυριάκου Θεοδωρίδη

Βιογραφικό του υποψήφιου δημοτικού συμβούλου...

Γεννήθηκα στις 13 Οκτωβρίου του 1962 στους Γεωργιανούς...

Με απόφαση Τζιτζικώστα - Νέος Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας   και Αλληλεγγύης   ο Γιώργος Τσαλώνης

Με απόφαση Τζιτζικώστα - Νέος Αντιπεριφερειάρχης...

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος...

Κ. Βοργιαζίδης: «Η Βεργίνα κορωνίδα της αναπτυξιακής μας πολιτικής»

Κ. Βοργιαζίδης: «Η Βεργίνα κορωνίδα της αναπτυξιακής...

Περιοδεία του Δημάρχου Βέροιας στην Δ.Ε. Βεργίνας  Οι...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου ενημερώνει ότι είναι για το σαββατοκύριακο 12-13 Ιανουαρίου είναι σε πλήρη λειτουργία όλες οι πίστες και οι αναβατήρες...

Εκτροχιασμός τρένου που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λάρισα σημειώθηκε σήμερα το πρωί στον σιδηροδρομικό σταθμό στο Πλατύ Ημαθίας.Σύμφωνα με ενημέρωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ η αμαξοστοιχία 1591 εκτροχιάστηκε...

Γράφει η  Ευδοξία Δαβόρα  μουσικοπαιδαγωγός- μουσικοθεραπεύτριαwww.sonatal.gr Ω γλυκύ μου έαρ, γλυκύτατόν μου Τέκνον…. Ο θρήνος της Παναγίας. Ο σπαραγμός μιας μητέρας. Ο θρήνος για τον επίγειο θάνατο. Ένα από ...

 Με  την Σοφία Υφαντίδου, κλειδώνει το ψηφοδέλτιο του Απόστολου Τζιτζικώστα στην Ημαθία. Να θυμίσουμε οτι είχαν ήδη ανακοινωθεί τα 7 ονόματα και αναμενόταν το όγδοο.Πριν από μία ώρα η βεροιώτισσα...