Η ΕΛ.ΑΣ. εστιάζει σε Έβρο και ανατολική Μακεδονία για το μεταναστευτικό. Σύσκεψη Υπουργού, ΑΕΑ, Σωματείων Συνοριακών & ΠΟΣΥΦΥ

Η ΕΛ.ΑΣ. εστιάζει σε Έβρο και ανατολική Μακεδονία για το μεταναστευτικό. Σύσκεψη Υπουργού, ΑΕΑ, Σωματείων Συνοριακών & ΠΟΣΥΦΥ

Η ΕΛ.ΑΣ. εστιάζει σε Έβρο και ανατολική Μακεδονία για το μεταναστευτικό. Αλλαγές στην διοικητική και επιχειρησιακή δομή ετοιμάζει το Αρχηγείο. Συσκεψη στην Κομοτηνή της Υπουργού κ. Γεροβασίλη και του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. με τα Σωματεία Συνοριακών και την ΠΟΣΥΦΥ.

Δείτε την κοινή ανακοίνωση:

Κομοτηνή   6.5.2019 

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 6 Μαΐου 2019 στην Κομοτηνή, συνάντηση των Ενώσεων μας παρουσία και του Πρόεδρου Χαρέλα Παναγιώτη  και Γ.Γραμματέα  Τοτονίδη Ιωάννη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων με την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κα Όλγα Γεροβασίλη   και την Φυσική Ηγεσία του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, Αρχηγό κ. Αριστείδη Ανδρικόπουλο, Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος κ. Ανδρέα Αποστολόπουλο και Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων κα. Ζαχαρούλα Τσιριγώτη.


Τέθηκαν από τις Ενώσεις μας στην κα Υπουργό ζητήματα που απασχολούν διαχρονικά τους συναδέλφους μας αλλά κυρίως της τεράστιας λειψανδρίας στις Υπηρεσίες Συνοριακής Φύλαξης και Διαχείρισης Μετανάστευσης. Τόσο στην β’ Ζώνη όσο όμως και στην α’ Ζώνη οι υπηρεσίες αυτή την στιγμή στελεχώνονται με μόνιμο προσωπικό  στη μεγάλη πλειοψηφία από συνοριακούς φύλακες. Καταθέσαμε την αναγκαιότητα προσλήψεων συνοριακών φυλάκων, την μονιμότερη υπηρεσιακή κατάσταση που θα πρέπει να υφίσταται το προσωπικό που εδώ και χρόνια είναι αποσπασμένο στις Υπηρεσίες και τα ΠΡΟΚΕΚΑ με ένα ιδιόμορφο καθεστώς «ομηρίας» και αβεβαιότητας.  

Επισημάναμε την μεγάλη προσπάθεια που γίνεται στα ΠΡΟΚΕΚΑ της Περιφέρειας από όλο το προσωπικό να κρατηθεί το επίπεδο φύλαξης και ασφάλειας υψηλό, παρόλο που το αποσπασμένο προσωπικό που υπηρετεί σε αυτά συνεχώς μειώνεται.  Τονίσαμε στην κα Υπουργό το τεράστιο πρόβλημα των οχημάτωνπου έχουν οι Υπηρεσίες σε βαθμό μάλιστα  που καθιστά πολλές φορές αδύνατη την περιπολία λόγω ελλείψεως οχημάτων. Από πλευράς κας Υπουργού, τόνισε πως κατά την σημερινή περιοδεία της στον Έβρο, η ίδια έλαβε γνώση των ζητημάτων αυτών και παραδέχθηκε πως υπάρχει αναγκαιότητα ενίσχυσης των Υπηρεσιών αυτών με νέο προσωπικό. Εξήρε την προσπάθεια που καταβάλλεται από όλο το προσωπικό και επεσήμανε πως η προσπάθεια για την καταπολέμηση των κυκλωμάτων λαθροδιακίνησης πρέπει να συνεχιστεί.

    Από πλευράς της Αντιστρατήγου και Γενικής Επιθεωρήτριας της Αστυνομίας Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων  κας Τσιριγώτη, ενημερωθήκαμε σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις για ενίσχυση της περιοχής με οχήματα που ήδη τα έχουν ανάγκη οι Υπηρεσίες μας. Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία προμήθειας μεγάλου αριθμού θερμικών καμερών που θα καλύψουν όλες τις Υπηρεσίες Συνοριακής Φύλαξης.

    Ο κ. Αρχηγός σε κατ’ ιδίαν συνάντηση, μας ενημέρωσε πως η Ηγεσία θέτει προς διαβούλευση  τόσο σε Υπηρεσιακούς παράγοντες όσο και στους σχετιζόμενους συνδικαλιστικούς φορείς, την πρόθεση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. για την σύσταση Διεύθυνσης Συνοριακής Φύλαξης Έβρου.   Μια πρόταση που κατέθεσε πριν ένα μήνα η ΠΟΣΥΦΥ στην Ηγεσία, προβάλλοντας  την αναγκαιότητα για μια σύγχρονη συνοριακή φύλαξη με οργανωτική δομή δίπλα στα σύνορα. Μας επεσήμανε πως η μάχη κατά των κυκλωμάτων της λαθροδιακίνησης έχει φέρει σημαντικά αποτελέσματα και η προσπάθεια όλου του προσωπικού στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης  είναι τεράστια.

Γνωρίζοντας τα προβλήματα που έχει επιφέρει ο επιχειρησιακός σχεδιασμός στις Υπηρεσίες και το προσωπικό, θα τεθούν άμεσα και με τον Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος, οι διαδικασίες αναπροσαρμογής ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα. Τόνισε όμως πως η Υπηρεσία θα συνεχίσει την προσπάθεια κατά των κυκλωμάτων που διοχετεύουν μετανάστες στο εσωτερικό της Χώρας. Επίσης συζητήθηκε σχετικά με το σχέδιο του ΠΕΡΣΕΑ ώστε να γίνει  επιχειρησιακή αναπροσαρμογή κατά τόπους ανάλογα με της ιδιαιτερότητες κάθε Αστυνομικής Διεύθυνσης.

     Τα Σωματεία μας, μέσω της ΠΟΣΥΦΥ τις επόμενες ημέρες θα καταθέσουν αναλυτικό πλαίσιο για την σύσταση της νέας Διευθύνσεως Συνοριακής Φύλαξης Έβρου όπως εξάλλου μας ζητήθηκε από την Ηγεσία.

     Με ιδιαίτερη χαρά τέλος, χαιρετίζουμε την ανταπόκριση της Ηγεσίας της Φυσικής αλλά και της Πολιτικής για να σταθούν δίπλα στους ανθρώπους που υπηρετούν στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη την συνοριακή φύλαξη, την διαχείριση μετανάστευσης και μάχονται καθημερινά κατά των κυκλωμάτων με τις τεράστιες ελλείψεις.                                                                                         

         Ο Πρόεδρος                                       Ο Πρόεδρος                                  Ο Πρόεδρος

     Ένωσης Έβρου                                 Ένωσης Δράμας                       Ένωσης Καβάλας

   Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς                    Μουστακίδης Ισαάκ                     Αμοιρίδης Στυλιανός

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυξάνεται ο μισθός των φαντάρων - Δείτε πόσα χρήματα θα παίρνουν

Αυξάνεται ο μισθός των φαντάρων - Δείτε πόσα χρήματα θα...

Σημαντική αύξηση των μισθών τους μετά από χρόνια...

Πανελλήνιες 2019: Αύξηση στον αριθμό των εισακτέων

Πανελλήνιες 2019: Αύξηση στον αριθμό των εισακτέων

Στην δημοσιότητα έδωσε το υπουργείο Υγείας τον αριθμό...

"Πρωταθλητές" στο κάπνισμα οι Έλληνες

Το ρεκόρ καπνίσματος μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ έχει η...

 «Πράσινο φως» στις περικοπές του 13ου και 14ου μισθού στους δημοσίους υπαλλήλους

«Πράσινο φως» στις περικοπές του 13ου και 14ου μισθού...

Από το Συμβούλιο της ΕπικρατείαςΔεν υιοθέτησε η...

Αναστολή των φορολογικών ελέγχων μέχρι 30 Ιουνίου

Αναστολή των φορολογικών ελέγχων μέχρι 30 Ιουνίου

Μαζικό χαρακτήρα έχουν λάβει το τελευταίο διάστημα οι...

Βαθιά το χέρι στην τσέπη για ένα δίπλωμα οδήγησης

Βαθιά το χέρι στην τσέπη για ένα δίπλωμα οδήγησης

Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα πρέπει να βάλουν οι...

Πότε υποβάλλονται οι αιτήσεις για την «Επιχειρηματικότητα Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων»

Πότε υποβάλλονται οι αιτήσεις για την...

Η έναρξη υποβολής αιτήσεων υπαγωγής στο νέο καθεστώς...

Θεσσαλονίκη: Αγνώριστα έκαναν άγνωστοι τα ολοκαίνουργια βαγόνια του μετρό!!

Θεσσαλονίκη: Αγνώριστα έκαναν άγνωστοι τα...

Με συνθήματα και γκράφιτι γέμισαν τα βαγόνια του Μετρό...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

 Ένα μήνυμα προς όλο το πολιτικό σύστημα και κυρίως στην κυβέρνηση έδωσε ο κυρίαρχος ελληνικός λαός, όπως χαρακτήρισε το μέγα πλήθος ο Μίκης Θεοδωράκης, στο συλλαλητήριο της Αθήνας για τη Μακεδονία. Κόσμος...

Σημαντική αύξηση των μισθών τους μετά από χρόνια αναμένεται να δουν οι φαντάροι.Η σχετική αύξηση θα μετατραπεί από τα 8,70 ευρώ στα 30 ευρώ το μήνα, στην οποία θα προχωρήσει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών...

Στην δημοσιότητα έδωσε το υπουργείο Υγείας τον αριθμό των εισακτέων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ ανά σχολή για τις Πανελλαδικές. Αξιοσημείωτο είναι ότι οι εισακτέοι φέτος είναι πολύ περισσότεροι από πέρυσι και...

Το ρεκόρ καπνίσματος μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ έχει η Ελλάδα, σύμφωνα με έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης για την επίτευξη των στόχων της βιώσιμης ανάπτυξης.Όπως αναφέρεται, η...