Πέντε πράγματα που πρέπει να αφαιρέσετε άμεσα από το βιογραφικό σας

Πέντε πράγματα που πρέπει να αφαιρέσετε άμεσα από το βιογραφικό σας

Είναι ένα από αυτά τα αναγκαία κακά του εργασιακού κόσμου πως κάθε αναζήτηση για δουλειά ξεκινά με την αποστολή του βιογραφικού.

Τα οποία βιογραφικά συσσωρεύονται σε ντάνες στα γραφεία των στελεχών που κάνουν τις προσλήψεις και πρέπει να βρουν τους απολύτως καλύτερους για να περάσουν από συνέντευξη.

Το βιογραφικό λέει πολλά για μας, μόνο που κάποιες φορές λέει άθελά μας περισσότερα απ’ όσα πρέπει.

Να λοιπόν 5 κοινά λάθη που γίνονται στα βιογραφικά και υπονομεύουν τις πιθανότητες για την επόμενη φάση στη διαδικασία της επιλογής.

Αφήστε εκτός όλη την άσχετη εργασιακή εμπειρία: Μπορεί κάποτε να ήσουν «ο βασιλιάς του εσπρέσο», αν δεν κάνεις αίτηση για barista πάντως, καλό είναι να μην το συμπεριλάβεις στο βιογραφικό σου.

Αυτό μας λέει η ειδική στη σύνταξη βιογραφικών Alyssa Gelbard και ιδιοκτήτρια της σχετικής εταιρίας Résumé Strategists, τονίζοντας πάντως πως υπάρχει μια εξαίρεση: η άσχετη εργασιακή εμπειρία μπορεί να έχει θέση στο βιογραφικό μόνο αν δείχνει κάποιες άλλες ικανότητες, ταλέντα ή πλευρές του χαρακτήρα που δεν συνδέονται άμεσα με τη θέση για την οποία κάνεις αίτηση.

Ταυτοχρόνως, μας λέει, μη βάζετε στο βιογραφικό σας βραχυχρόνιες θέσεις ή δουλειές που κάνατε πριν από 15 χρόνια, γιατί έτσι θα χάσετε γρήγορα το ενδιαφέρον του ανθρώπου που διαβάζει το CV σας.

https://www.news.gr/wp-content/uploads/images/2019/05/10/me/mesa-768x492.jpg 768w" sizes="(max-width: 780px) 100vw, 780px" style="max-width: 100%; height: auto; display: block; margin: 0px auto;">

Μην αποκαλύπτετε προσωπικά δεδομένα: Θρησκευτικές πεποιθήσεις, πολιτικές προτιμήσεις, οικογενειακή κατάσταση και Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης είναι πληροφορίες που δεν έχουν καμία θέση σε ένα επαγγελματικό βιογραφικό, μας λέει η Amanda Augustine, σύμβουλος καριέρας στην TopRésumé. Μπορεί να ήταν απαραίτητα ή επιθυμητά κάποτε, πλέον όμως είναι ευαίσθητα δεδομένα που είναι παράνομο ακόμα και να τα ζητήσει ένας εργοδότης.

Μην περιλαμβάνετε τα χόμπι σας: Γιατί; Γιατί κανείς δεν νοιάζεται! Αν δεν είναι εντελώς σχετικό με τη θέση για την οποία ενδιαφέρεσαι, τότε δεν είναι παρά σπατάλη πολύτιμου χώρου και ο χειρότερος τρόπος να ροκανίσεις τον χρόνο του ανθρώπου που επιφορτίζεται με το ξεσκαρτάρισμα των βιογραφικών, μας λέει η Catherine Jewell, συγγραφέας του βιβλίου «New Résumé, New Career».

Το βιογραφικό αφορά γεγονότα και όχι απόψεις: Μην προσπαθείς να πουλήσεις τον εαυτό σου με υποκειμενικές κρίσεις για σένα, συμβουλεύει εδώ η J.T. O’Donnell, ειδική στα εργασιακά και ιδιοκτήτρια της σχετικής ιστοσελίδας Careerealism. Χαρακτηρισμοί δηλαδή του τύπου «είμαι οργανωτικός», «επικοινωνιακός», «κοινωνικός» πρέπει να λείπουν από το βιογραφικό, καθώς είναι προσωπικές απόψεις για μας και όχι αναγκαστικά αλήθεια. «Τα στελέχη το μόνο που θέλουν είναι τα γεγονότα. Θα αποφασίσουν άλλωστε αυτοί αν είσαι όλα αυτά μόνο όταν σε γνωρίσουν», λέει χαρακτηριστικά.

Μη λες ψέματα: Μελέτη της CareerBuilder σε 2.000 στελέχη τμημάτων ανθρώπινου δυναμικού για τα χειρότερα λάθη που γίνονται στα βιογραφικά αποκάλυψε πως οι περισσότεροι θυμούνται τα τρελά ψέματα που διαβάζουν κατά καιρούς. Ένας υποψήφιος, για παράδειγμα, ισχυρίστηκε πως ήταν ο πρώην γενικός διευθυντής της εταιρίας στην οποία ήθελε να δουλέψει, άλλος πάλι δήλωνε κάτοχος Νόμπελ, ενώ αρκετοί ήταν αυτοί που είχαν βγάλει πανεπιστήμια που δεν υπάρχουν!

Η Rosemary Haefner, επικεφαλής του τμήματος ανθρώπινου δυναμικού της CareerBuilder, λέει πως αυτό είναι το απολύτως χειρότερο που μπορεί να κάνει ο υποψήφιος. Και το αστείο είναι πως πολλές φορές γίνεται για να «αντισταθμίσεις αυτή την έλλειψη του 10% των προσόντων που δεν έχεις και απαιτούνται από τη θέση». Επικεντρωθείτε στις ικανότητες και τα προσόντα που έχετε και μη γράφετε ανακρίβειες ή τερατώδη ψέματα, συμβουλεύει...

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυξάνεται ο μισθός των φαντάρων - Δείτε πόσα χρήματα θα παίρνουν

Αυξάνεται ο μισθός των φαντάρων - Δείτε πόσα χρήματα θα...

Σημαντική αύξηση των μισθών τους μετά από χρόνια...

Πανελλήνιες 2019: Αύξηση στον αριθμό των εισακτέων

Πανελλήνιες 2019: Αύξηση στον αριθμό των εισακτέων

Στην δημοσιότητα έδωσε το υπουργείο Υγείας τον αριθμό...

"Πρωταθλητές" στο κάπνισμα οι Έλληνες

Το ρεκόρ καπνίσματος μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ έχει η...

 «Πράσινο φως» στις περικοπές του 13ου και 14ου μισθού στους δημοσίους υπαλλήλους

«Πράσινο φως» στις περικοπές του 13ου και 14ου μισθού...

Από το Συμβούλιο της ΕπικρατείαςΔεν υιοθέτησε η...

Αναστολή των φορολογικών ελέγχων μέχρι 30 Ιουνίου

Αναστολή των φορολογικών ελέγχων μέχρι 30 Ιουνίου

Μαζικό χαρακτήρα έχουν λάβει το τελευταίο διάστημα οι...

Βαθιά το χέρι στην τσέπη για ένα δίπλωμα οδήγησης

Βαθιά το χέρι στην τσέπη για ένα δίπλωμα οδήγησης

Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα πρέπει να βάλουν οι...

Πότε υποβάλλονται οι αιτήσεις για την «Επιχειρηματικότητα Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων»

Πότε υποβάλλονται οι αιτήσεις για την...

Η έναρξη υποβολής αιτήσεων υπαγωγής στο νέο καθεστώς...

Θεσσαλονίκη: Αγνώριστα έκαναν άγνωστοι τα ολοκαίνουργια βαγόνια του μετρό!!

Θεσσαλονίκη: Αγνώριστα έκαναν άγνωστοι τα...

Με συνθήματα και γκράφιτι γέμισαν τα βαγόνια του Μετρό...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

 Ένα μήνυμα προς όλο το πολιτικό σύστημα και κυρίως στην κυβέρνηση έδωσε ο κυρίαρχος ελληνικός λαός, όπως χαρακτήρισε το μέγα πλήθος ο Μίκης Θεοδωράκης, στο συλλαλητήριο της Αθήνας για τη Μακεδονία. Κόσμος...

Σημαντική αύξηση των μισθών τους μετά από χρόνια αναμένεται να δουν οι φαντάροι.Η σχετική αύξηση θα μετατραπεί από τα 8,70 ευρώ στα 30 ευρώ το μήνα, στην οποία θα προχωρήσει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών...

Στην δημοσιότητα έδωσε το υπουργείο Υγείας τον αριθμό των εισακτέων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ ανά σχολή για τις Πανελλαδικές. Αξιοσημείωτο είναι ότι οι εισακτέοι φέτος είναι πολύ περισσότεροι από πέρυσι και...

Το ρεκόρ καπνίσματος μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ έχει η Ελλάδα, σύμφωνα με έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης για την επίτευξη των στόχων της βιώσιμης ανάπτυξης.Όπως αναφέρεται, η...