Παρουσιάζεται το βιβλίο του Γ. Σαρδέλη στη Βέροια

Παρουσιάζεται το βιβλίο του Γ. Σαρδέλη στη Βέροια

Περίληψη βιβλίου: Κατάθεση ψυχής

Κατάθεση ψυχής: Ένα αφήγημα ζωής του συγγραφέα ανασταίνοντας μνήμες του χθες, θύμησες από τα άγουρα παιδικά, τα ελπιδοφόρα εφηβικά και τα ώριμα αγωνιστικά του χρόνια. Ο Γιώργος Σαρδέλης δεν αναφέρεται  μόνο στις προσωπικές του εμπειρίες και αναμνήσεις, αλλά είναι συνδιαμορφωτής και κοινωνός μιας ευρύτερης μνήμης αυτής της κοινωνικής ομάδας ή των ομάδων στις οποίες συμμετέχει της συλλογικής λεγόμενης μνήμης.Από την αρχή μέχρι το τέλος του βιβλίου υπάρχει μια αγνότητα. Οι περιγραφές συγκινούν με την τρυφερότητα των αισθημάτων που περιέχουν, την εικονοπλαστική τους δύναμη, την εξύμνηση της αγνής αγάπης και της αληθινής φιλίας, την επισήμανση της ανεκτίμητης συμβολής κάποιων άξιων γονιών στη διαμόρφωση του χαρακτήρα των παιδιών τους. Ας σημειωθεί ότι το καθένα από τα κεφάλαια του βιβλίου διαθέτει αυτονομία, αυτοδύναμη ζωή και ύπαρξη.

Χαρισματική και εμπνευσμένη η γραφή του. Σοφές σκέψεις στην ενότητα Βιοσοφία, για κοινωνική καταξίωση, ευγνωμοσύνη, εργασία, εκπαίδευση, καλοσύνη. Άρτια συγκροτημένη μελέτη ζωής, τα παραθέματα, ποιήματα, γνωμικά και φιλοσοφικές σκέψεις. Με το ήθος του καλλιέργησε ελπίδες έχοντας το δώρο να δίνει μορφή στις εμπνεύσεις του.

Προσπαθεί να δει την κοινωνία με μια καθαρή και νηφάλια προσέγγιση. Η κοινωνία είμαστε εμείς οι άνθρωποι και κάθε ολίσθημα μας αντανακλά στο κοινωνικό σύνολο. Ευαγγελίζεται έναν αλλιώτικο κόσμο χωρίς κοινωνικούς αποκλεισμούς, κοινωνικές ανισότητες και απαξίωση των κοινωνικών αγαθών. 

Ο Γιώργος Σαρδέλης μέσα από αυτή την περιπλάνηση των αναμνήσεών του και την αποκάλυψη των οραμάτων του για τούτη τη μικρή ζωή, μας δίνει την ευκαιρία να αναλογιστούμε για μία ακόμη φορά ότι μια απλή, αλλά υψηλή σε νόημα ζωή είναι μια μεγάλη ζωή, όπως μεγάλα είναι όλα τα απλά και αληθινά. 

Βιογραφικό

Σαρδέλης Γεώργιος του Θεοδώρου

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Ο Γιώργος Θ. Σαρδέλης γεννήθηκε στην Νέα Αβώρανη Αγρινίου. Γονείς του οι αγρότες Θεόδωρος και Μαρία με καταγωγή από το Λιβαδάκι της Ορεινής Ναυπακτίας.

Διαμένει στην Θεσσαλονίκη είναι παντρεμένος και έχει δύο κόρες την Μαρία – Οικονομολόγο και την Ευμορφίλη – Φιλόλογο.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ:

Κατά τα μαθητικά του χρόνια φοίτησε στο Δημοτικό Σχολείο Νέας Αβώρανης Αγρινίου και στο Α’ Γυμνάσιο Αρρένων Αγρινίου.

Αποφοίτησε από την Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή Θεσσαλονίκης (σήμερα Πανεπιστήμιο Μακεδονίας) - Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ

 Στην αρχή της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας και για 14 χρόνια εργάστηκα σε πολυεθνική εταιρεία όπου και διετέλεσα ανώτατο οικονομικό στέλεχος.

Στη συνέχεια, από το 1993 και μέχρι σήμερα, διατηρεί γραφείο Οικονομολόγου – Συμβούλου Επιχειρήσεων στην Θεσσαλονίκη. 

Στην διάρκεια της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας και παράλληλα με την κύρια δραστηριότητά μου, έχει διατελέσει Καθηγητής σε Ιδιωτικές Οικονομικές Σχολές, υπήρξε εισηγητής σε επιμορφωτικά πανελλαδικά σεμινάρια Οικονομολόγων – Φοροτεχνικών καθώς και επιχειρηματιών.

Αρθρογράφος σε οικονομικά περιοδικά, blogs και sites, οικονομικός αναλυτής σε ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς και έχει πραγματοποιήσει σειρά διαλέξεων και ομιλιών στην Ελλάδα για την οικονομία και οικονομική κρίση.

ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ασχολείται ενεργά με τα ανθρώπινα και κοινωνικά προβλήματα. Ευαγγελίζεται ένα καλύτερο αύριο και θεωρεί την οικογένεια ως θεμέλιο λίθο για ευτυχισμένες κοινωνίες. Προβάλλει τις αξίες και αρετές του ανθρώπου που τα τελευταία χρόνια εκλείπουν όπως και τα κοινωνικά αγαθά για δικαιοσύνη, ελευθερία, ασφάλεια, παιδεία, υγεία, το δικαίωμα για εργασία και κοινωνικούς αποκλεισμούς.

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Τον Ιούνιο 2018 κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο με τίτλο “Κατάθεση Ψυχής” και την επανέκδοσή του τον Νοέμβριο.

Μια ποιητική του ανθολογία είναι υπό έκδοση.

Θεωρεί τον εαυτό του ως εργάτη της τέχνης και έτσι πορεύεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στις 29 Αυγούστου η ορκωμοσία του νέου δημάρχου Νάουσας, Νικόλα Καρανικόλα

Στις 29 Αυγούστου η ορκωμοσία του νέου δημάρχου...

Την Πέμπτη 29 Αυγούστου, στις 8:30μμ, θα πραγματοποιηθεί η...

Πάνω από 10.000 κόσμου στο Σέλι την παραμονή της Παναγιάς!

Πάνω από 10.000 κόσμου στο Σέλι την παραμονή της Παναγιάς!

Θρησκευτικό, πολιτισμικό, πολιτικό και κοσμικό...

Άγνωστος στη Νάουσα έκαψε κουτάβια με καυτό λάδι!

Άγνωστος στη Νάουσα έκαψε κουτάβια με καυτό λάδι!

Μια υπόθεση βάναυσης κακοποίησης και θανάτωσης δύο...

Οδηγίες προς τους πολίτες μετά το κρούσμα Ιού του Δυτικού Νείλου στο Δήμο Βέροιας

Οδηγίες προς τους πολίτες μετά το κρούσμα Ιού του...

Το Κέντρο Υγείας Βέροιας,  κατόπιν επιβεβαιωμένου...

Απεβίωσε η Ελησσάβετ Αζή

Απεβίωσε η Ελησσάβετ Αζή

Απεβίωσε σε ηλικία 84 ετών η Ελισσάβετ Αζή. Η νεκρώσιμη...

Ψεκασμός σήμερα το βράδυ στην Κουλούρα για την αντιμετώπιση των ακμαίων κουνουπιών

Ψεκασμός σήμερα το βράδυ στην Κουλούρα για την...

Ανακοινώνεται από το Δήμο Βεροίας ότι θα...

Παυλόπουλος από Παναγία Σουμελά: «Να αναγνωρισθεί διεθνώς η Γενοκτονία των Ποντίων»

Παυλόπουλος από Παναγία Σουμελά: «Να αναγνωρισθεί...

Στην Παναγία Σουμελά στο Βέρμιο βρέθηκε για τη γιορτή...

Μήνυμα του Δημάρχου Αλεξάνδρειας Παναγιώτη Γκυρίνη για την γιορτή του Δεκαπενταύγουστου

Μήνυμα του Δημάρχου Αλεξάνδρειας Παναγιώτη Γκυρίνη...

Από άκρη σε άκρη της Ελλάδος ο Δεκαπενταύγουστος είναι...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Στην αίθουσα του Πολυμελούς Πρωτοδικειου Βέροιας έγινε στις 12 το πρωί η κλήρωση για την ανάδειξη του προέδρου του Κάτω Βερμίου (Σελίου). Στην κληρωτίδα μπήκαν τα ονόματα των Αντωνη Πιτουλια και Γιώργου...

Νεκρός από ανακοπή καρδιάς  διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Βέροιας, νωρίς το μεσημέρι, ο 60χρονος, συνταξιούχος  βεροιώτης, Απόστολος Χατζηλάμπρου. Το περιστατικό συνέβη στα Δικαστήρια της Βέροιας, όπου...

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου ενημερώνει ότι είναι για το σαββατοκύριακο 12-13 Ιανουαρίου είναι σε πλήρη λειτουργία όλες οι πίστες και οι αναβατήρες...

Εκτροχιασμός τρένου που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λάρισα σημειώθηκε σήμερα το πρωί στον σιδηροδρομικό σταθμό στο Πλατύ Ημαθίας.Σύμφωνα με ενημέρωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ η αμαξοστοιχία 1591 εκτροχιάστηκε...