Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας - Ομόφωνο ψήφισμα για την άμεση επαναλειτουργία του εργοστασίου της πρώην NESTLE, στο Πλατύ Ημαθίας

Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας - Ομόφωνο ψήφισμα για την άμεση επαναλειτουργία του εργοστασίου της πρώην NESTLE, στο Πλατύ Ημαθίας

Συνεδρίασε εκτάκτως πριν από λίγο το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας, με αφορμή την  απόφαση για την αναστολή λειτουργίας της πρώην NESTLE, στο Πλατύ Ημαθίας και με πρωτοβουλία του Δημοτικού συνδυασμού «ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ».

Στο θέμα τοποθετήθηκε πρώτος ο επικεφαλής της μειοψηφίας κ. Φ. Δημητριάδης, ο οποίος αρχικά έκανε μια σύντομη αναδρομή στο ιστορικό λειτουργίας του συγκεκριμένου εργοστασίου «Vivartia-ΔΕΛΤΑ» (πρώην NESTLE) στο Πλατύ Ημαθίας.

Στη συνέχεια αναφερόμενος στις πρόσφατες εξελίξεις τόνισε ότι η απόφαση του Δ.Σ. του εργοστασίου, κατά την άποψη του, γίνεται καθαρά με στόχο να απαλλαγεί από τους εργαζόμενους με υψηλές απολαβές και να προχωρήσει σε προσλήψεις νέων υπαλλήλων με χαμηλότερες απολαβές και πρόσθεσε ότι σε καμιά περίπτωση δεν γίνεται για την αναβάθμιση της μονάδας, όπως η διοίκηση του εργοστασίου παρουσίασε τη διαδικασία.

Τέλος ο κ. Δημητριάδης πρότεινε την άμεση έναρξη εργασιών αποκατάστασης των όποιων λειτουργικών προβλημάτων υπάρχουν στη μονάδα και συγχρόνως να ξεκινήσουν να εργάζονται όλοι οι εργαζόμενοι σ’ αυτό, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που  υπέγραψαν την εθελούσια έξοδο, «αναγκασμένοι» λόγω των συγκυριών.

Αμέσως μετά στο θέμα τοποθετήθηκε ο Δημοτικός Σύμβουλος της «ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ», που ήταν και ο συνδυασμός που προκάλεσε την έκτακτη συνεδρίαση του Σώματος, κ. Χ. Αλευράς.

Ο κ. Αλευράς αρχικά, μετέφερε τη σύμφωνη γνώμη και του κ. Μίχου (απείχε για προσωπικούς λόγους από τη συνεδρίαση) με κάθε εκδήλωση συμπαράστασης προς τους εργαζομένους.

Στη συνέχεια και αφού έκανε και μια πολιτική τοποθέτηση κατά του καπιταλισμού, ζήτησε και αυτός την άμεση επαναλειτουργία του εργοστασίου με το καθεστώς που επικρατούσε μέχρι σήμερα και φυσικά των επαναπρόσληψη όλων όσων «αναγκάστηκαν», όπως χαρακτηριστικά είπε να υπογράψουν την εθελουσία παραίτηση τους.

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε και τοποθετήθηκε και εκπρόσωπος των εργαζομένων, ο κ. Τσοπουρίδης Θεόδωρος, ο οποίος μεταξύ άλλων ζήτησε από το Σώμα να ασκήσει κάθε δυνατή πίεση για να ανατραπεί αυτή η κατάσταση.

Στη συνέχεια ο κ. Τσοπουρίδης είπε ότι οι ισχυρισμοί της εταιρείας, περί αναβάθμισης του εργοστασίου, δεν ευσταθούν αφού το εν λόγω εργοστάσιο είναι από τα πλέον σύγχρονα στον κλάδο του και πρόσθεσε πως όλα γίνονται για να αλλάξουν οι υφιστάμενες συμβάσεις εργασίας, με νέες πολύ χαμηλότερες, προς όφελος της εταιρείας.

Τέλος ο κ. Τσοπουρίδης παρουσίασε τα αποτελέσματα που υπήρξαν μετά από μια τριήμερής συνάντηση μεταξύ του υπουργείου Εργασίας, των εργαζομένων και εκπροσώπων της εταιρείας.

Συγκεκριμένα την χαρακτήρισε «κοροϊδία» γιατί  όπως είπε: «για το μόνο για το οποίο δεσμεύτηκε η εταιρεία ήταν η μερική αποκατάστασή κάποιων εργαζομένων, σε εργασίες που ουδεμία σχέση έχουν με αυτές που έκαναν μέχρι σήμερα…».

 

Γ.Γ. Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γάλατος, Τροφίμων και Ποτών: «Θα μας βρούνε μπροστά τους….»

Στη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας παραβρέθηκε και ο Γ.Γ. Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών, κ. Κώστας Κατσιμένης, θέλοντας να δηλώσει τη συμπαράσταση τόσο του ίδιου, όσο και όλων των εργαζομένων, προς τους εργαζόμενους του εργοστασίου.

Κατά την τοποθέτηση του ο κ. Κατσιμένης χαρακτήρισε «εξευτελιστική» την πρόταση της διοίκησης του εργοστασίου προς τους εργαζόμενους, που έγινε στην τριήμερής συνάντηση και εξήγγειλε συνεχής κινητοποιήσεις, πανελλαδικής εμβέλειες, μέχρι οι εργαζόμενοι να δικαιωθούν όλοι.

Μάλιστα για αύριο Τετάρτη ανακοίνωσε συνάντηση όλων των εμπλεκομένων φορέων, στο Εργατικό Κέντρο, με σκοπό τη λήψη αποφάσεων για περαιτέρω κινητοποιήσεις, «αλίμονο σ’ όποιον μπει μπροστά στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων…» είπε χαρακτηριστικά.

 

Δήμαρχος Π. Γκυρίνης: «Χωρίς πολλά λόγια και μεγάλες κουβέντες… Θα απαιτήσουμε την άμεση επαναλειτουργία του εργοστασίου…»

Τελευταίος στο θέμα από πλευράς Δημοτικού Συμβουλίου, τοποθετήθηκε ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας κ. Π Γκυρίνης, ο οποίος αφού αρχικά τόνισε ότι παρακολουθεί το θέμα πολύ στενά από την πρώτη κιόλας στιγμή που προέκυψε, στη συνέχεια τόνισε μεταξύ άλλων: «χωρίς πολλά λόγια και μεγάλες κουβέντες. Θα απαιτήσουμε την άμεση επαναλειτουργία του εργοστασίου και στην πορεία και σταδιακά μπορεί να γίνει ο όποιος εκσυγχρονισμός απαιτεί η διοίκηση του εργοστασίου.

Επίσης θα διεκδικήσουμε την άμεση την επαναφορά όλων των εργαζομένων στις θέσεις εργασίας που βρίσκονταν και φυσικά με τις συλλογικές συμβάσεις που είχαν πριν προκύψει το θέμα».

 

Παρών και ο Βουλευτής Ημαθίας, Χρήστος Αντωνίου

Τέλος στη συνεδρίαση παραβρέθηκε και ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, στην Ημαθία Χρήστος Αντωνίου, ο οποίος και στη σύντομη τοποθέτηση του συμφώνησε με όλους τους πριν από αυτόν, ομιλούντες.

Μάλιστα ο κ. Αντωνίου πρόσθεσε ότι ο ίδιος από την πρώτη στιγμή τάχθηκε υπέρ των εργαζομένων και ήταν αυτός που προώθησε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε να να ακουστούν και τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων.

Τέλος ο κ. Αντωνίου δεσμεύτηκε και αυτός με τη σειρά του, να σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων με κάθε δυνατό τρόπο.

 

Κίτσιος Γεώργιος

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έκτακτη συνεδρίαση την Παρασκευή 26/4 του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας

Έκτακτη συνεδρίαση την Παρασκευή 26/4 του Δημοτικού...

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας...

Ο Τάσος Μπαρτζώκας  στην πρώτη σύσκεψη  ως Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο.  της Νέας Δημοκρατίας

Ο Τάσος Μπαρτζώκας στην πρώτη σύσκεψη ως Αναπληρωτής...

Με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα της...

Η αγωνιστική ομάδα ρομποτικής της ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ στην ολυμπιάδα ρομποτικής στην Κρήτη!

Η αγωνιστική ομάδα ρομποτικής της ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ στην...

Η αγωνιστική ομάδα METASHIFTERS της ακαδημίας ρομποτικής...

Ευχαριστίες  του Ομίλου Προστασίας Παιδιού Βέροιας

Ευχαριστίες του Ομίλου Προστασίας Παιδιού Βέροιας

Ο ΟΜΙΛΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ ευχαριστεί θερμά...

Δήμος Νάουσας: Συνεχίζονται οι δηλώσεις συμμετοχής για τον  «20ο  Δρόμο Θυσίας»

Δήμος Νάουσας: Συνεχίζονται οι δηλώσεις συμμετοχής...

Συνεχίζονται με ιδιαίτερα αυξημένο ενδιαφέρον από...

Δράσεις του ομαδικού εργαστηρίου του Κέντρου Κοινότητας Νάουσας

Δράσεις του ομαδικού εργαστηρίου του Κέντρου...

 Με  επιτυχία ολοκληρώθηκε, τη Δευτέρα 15/4/2024 το...

Ολοκλήρωσε με άριστα τη διδακτορική του διατριβή ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Αρχιμ. Δημήτριος Μπακλαγής

Ολοκλήρωσε με άριστα τη διδακτορική του διατριβή ο...

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και...

Έφυγε από τη ζωή η Μαρία Βαρσαμοπούλου σε ηλικία 90 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Μαρία Βαρσαμοπούλου σε ηλικία 90 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται σήμερα Τετάρτη 24...

ΑΚΟΥ 99.6FM

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...