ΤΟΠΙΚΑ

Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας - Ομόφωνο ψήφισμα για την άμεση επαναλειτουργία του εργοστασίου της πρώην NESTLE, στο Πλατύ Ημαθίας

Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας - Ομόφωνο ψήφισμα για την άμεση επαναλειτουργία του εργοστασίου της πρώην NESTLE, στο Πλατύ Ημαθίας

Συνεδρίασε εκτάκτως πριν από λίγο το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας, με αφορμή την  απόφαση για την αναστολή λειτουργίας της πρώην NESTLE, στο Πλατύ Ημαθίας και με πρωτοβουλία του Δημοτικού συνδυασμού «ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ».

Στο θέμα τοποθετήθηκε πρώτος ο επικεφαλής της μειοψηφίας κ. Φ. Δημητριάδης, ο οποίος αρχικά έκανε μια σύντομη αναδρομή στο ιστορικό λειτουργίας του συγκεκριμένου εργοστασίου «Vivartia-ΔΕΛΤΑ» (πρώην NESTLE) στο Πλατύ Ημαθίας.

Στη συνέχεια αναφερόμενος στις πρόσφατες εξελίξεις τόνισε ότι η απόφαση του Δ.Σ. του εργοστασίου, κατά την άποψη του, γίνεται καθαρά με στόχο να απαλλαγεί από τους εργαζόμενους με υψηλές απολαβές και να προχωρήσει σε προσλήψεις νέων υπαλλήλων με χαμηλότερες απολαβές και πρόσθεσε ότι σε καμιά περίπτωση δεν γίνεται για την αναβάθμιση της μονάδας, όπως η διοίκηση του εργοστασίου παρουσίασε τη διαδικασία.

Τέλος ο κ. Δημητριάδης πρότεινε την άμεση έναρξη εργασιών αποκατάστασης των όποιων λειτουργικών προβλημάτων υπάρχουν στη μονάδα και συγχρόνως να ξεκινήσουν να εργάζονται όλοι οι εργαζόμενοι σ’ αυτό, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που  υπέγραψαν την εθελούσια έξοδο, «αναγκασμένοι» λόγω των συγκυριών.

Αμέσως μετά στο θέμα τοποθετήθηκε ο Δημοτικός Σύμβουλος της «ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ», που ήταν και ο συνδυασμός που προκάλεσε την έκτακτη συνεδρίαση του Σώματος, κ. Χ. Αλευράς.

Ο κ. Αλευράς αρχικά, μετέφερε τη σύμφωνη γνώμη και του κ. Μίχου (απείχε για προσωπικούς λόγους από τη συνεδρίαση) με κάθε εκδήλωση συμπαράστασης προς τους εργαζομένους.

Στη συνέχεια και αφού έκανε και μια πολιτική τοποθέτηση κατά του καπιταλισμού, ζήτησε και αυτός την άμεση επαναλειτουργία του εργοστασίου με το καθεστώς που επικρατούσε μέχρι σήμερα και φυσικά των επαναπρόσληψη όλων όσων «αναγκάστηκαν», όπως χαρακτηριστικά είπε να υπογράψουν την εθελουσία παραίτηση τους.

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε και τοποθετήθηκε και εκπρόσωπος των εργαζομένων, ο κ. Τσοπουρίδης Θεόδωρος, ο οποίος μεταξύ άλλων ζήτησε από το Σώμα να ασκήσει κάθε δυνατή πίεση για να ανατραπεί αυτή η κατάσταση.

Στη συνέχεια ο κ. Τσοπουρίδης είπε ότι οι ισχυρισμοί της εταιρείας, περί αναβάθμισης του εργοστασίου, δεν ευσταθούν αφού το εν λόγω εργοστάσιο είναι από τα πλέον σύγχρονα στον κλάδο του και πρόσθεσε πως όλα γίνονται για να αλλάξουν οι υφιστάμενες συμβάσεις εργασίας, με νέες πολύ χαμηλότερες, προς όφελος της εταιρείας.

Τέλος ο κ. Τσοπουρίδης παρουσίασε τα αποτελέσματα που υπήρξαν μετά από μια τριήμερής συνάντηση μεταξύ του υπουργείου Εργασίας, των εργαζομένων και εκπροσώπων της εταιρείας.

Συγκεκριμένα την χαρακτήρισε «κοροϊδία» γιατί  όπως είπε: «για το μόνο για το οποίο δεσμεύτηκε η εταιρεία ήταν η μερική αποκατάστασή κάποιων εργαζομένων, σε εργασίες που ουδεμία σχέση έχουν με αυτές που έκαναν μέχρι σήμερα…».

 

Γ.Γ. Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γάλατος, Τροφίμων και Ποτών: «Θα μας βρούνε μπροστά τους….»

Στη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας παραβρέθηκε και ο Γ.Γ. Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών, κ. Κώστας Κατσιμένης, θέλοντας να δηλώσει τη συμπαράσταση τόσο του ίδιου, όσο και όλων των εργαζομένων, προς τους εργαζόμενους του εργοστασίου.

Κατά την τοποθέτηση του ο κ. Κατσιμένης χαρακτήρισε «εξευτελιστική» την πρόταση της διοίκησης του εργοστασίου προς τους εργαζόμενους, που έγινε στην τριήμερής συνάντηση και εξήγγειλε συνεχής κινητοποιήσεις, πανελλαδικής εμβέλειες, μέχρι οι εργαζόμενοι να δικαιωθούν όλοι.

Μάλιστα για αύριο Τετάρτη ανακοίνωσε συνάντηση όλων των εμπλεκομένων φορέων, στο Εργατικό Κέντρο, με σκοπό τη λήψη αποφάσεων για περαιτέρω κινητοποιήσεις, «αλίμονο σ’ όποιον μπει μπροστά στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων…» είπε χαρακτηριστικά.

 

Δήμαρχος Π. Γκυρίνης: «Χωρίς πολλά λόγια και μεγάλες κουβέντες… Θα απαιτήσουμε την άμεση επαναλειτουργία του εργοστασίου…»

Τελευταίος στο θέμα από πλευράς Δημοτικού Συμβουλίου, τοποθετήθηκε ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας κ. Π Γκυρίνης, ο οποίος αφού αρχικά τόνισε ότι παρακολουθεί το θέμα πολύ στενά από την πρώτη κιόλας στιγμή που προέκυψε, στη συνέχεια τόνισε μεταξύ άλλων: «χωρίς πολλά λόγια και μεγάλες κουβέντες. Θα απαιτήσουμε την άμεση επαναλειτουργία του εργοστασίου και στην πορεία και σταδιακά μπορεί να γίνει ο όποιος εκσυγχρονισμός απαιτεί η διοίκηση του εργοστασίου.

Επίσης θα διεκδικήσουμε την άμεση την επαναφορά όλων των εργαζομένων στις θέσεις εργασίας που βρίσκονταν και φυσικά με τις συλλογικές συμβάσεις που είχαν πριν προκύψει το θέμα».

 

Παρών και ο Βουλευτής Ημαθίας, Χρήστος Αντωνίου

Τέλος στη συνεδρίαση παραβρέθηκε και ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, στην Ημαθία Χρήστος Αντωνίου, ο οποίος και στη σύντομη τοποθέτηση του συμφώνησε με όλους τους πριν από αυτόν, ομιλούντες.

Μάλιστα ο κ. Αντωνίου πρόσθεσε ότι ο ίδιος από την πρώτη στιγμή τάχθηκε υπέρ των εργαζομένων και ήταν αυτός που προώθησε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε να να ακουστούν και τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων.

Τέλος ο κ. Αντωνίου δεσμεύτηκε και αυτός με τη σειρά του, να σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων με κάθε δυνατό τρόπο.

 

Κίτσιος Γεώργιος

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

 ΕΣΕΕ: Χωρίς ικανοποιητικά αποτελέσματα  η κίνηση της αγοράς την Κυριακή 14 Ιουλίου

ΕΣΕΕ: Χωρίς ικανοποιητικά αποτελέσματα η κίνηση της...

 Το ΙΝΕΜΥ-ΕΣΕΕ πραγματοποίησε ειδική έρευνα για την...

Τα λείψανα των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στον Ι.Ν. Αγ. Παρασκευής Πατρίδας Ημαθίας

Τα λείψανα των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στον...

Την Κυριακή 21 Ιουλίου 2019 στις 7:00 μ.μ. θα γίνει η υποδοχή...

Σε πολυκατοικία της οδού Αγ. Δημητρίου Βέροιας βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του, ηλικιωμένος ρακοσυλλέκτης

Σε πολυκατοικία της οδού Αγ. Δημητρίου Βέροιας βρέθηκε...

Τον ανακάλυψαν μετά την έντονη δυσοσμία στη γειτονιάΗ...

Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Βέροιας ο βουλευτής Τάσος Μπαρτζώκας

Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Βέροιας ο βουλευτής Τάσος...

- Συγχάρηκε το προσωπικό για την άρτια αντιμετώπιση...

Στον πολυχώρο της

Στον πολυχώρο της "Βέτλανς" για την καταγραφή...

Το σημείο καταγραφής των δηλώσεων ζημιάς από την...

Α.Τζιτζικώστας: «Πολύ θετική και αναγκαία η πρωτοβουλία της κυβέρνησης να διασφαλίσει άμεσα την κυβερνησιμότητα των Περιφερειών»

Α.Τζιτζικώστας: «Πολύ θετική και αναγκαία η...

 Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος...

ΓΣΕΕ: Διευκρινήσεις για την ετήσια άδεια των εργαζομένων--Πώς την υπολογίζετε μέσω της online εφαρμογής

ΓΣΕΕ: Διευκρινήσεις για την ετήσια άδεια των...

Εξαιτίας της πληθώρας ερωτημάτων και καταγγελιών που...

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την εκτέλεση εργασιών κοπής δέντρων στην Π.Ε.Ο. 1 Θεσ/νίκης – Κατερίνης, στο τμήμα Χαλκηδόνα – Αλεξάνδρεια – Αιγίνιο – Κατερίνη

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την εκτέλεση...

Η Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας, αποβλέποντες στην...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Νεκρός από ανακοπή καρδιάς  διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Βέροιας, νωρίς το μεσημέρι, ο 60χρονος, συνταξιούχος  βεροιώτης, Απόστολος Χατζηλάμπρου. Το περιστατικό συνέβη στα Δικαστήρια της Βέροιας, όπου...

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου ενημερώνει ότι είναι για το σαββατοκύριακο 12-13 Ιανουαρίου είναι σε πλήρη λειτουργία όλες οι πίστες και οι αναβατήρες...

Εκτροχιασμός τρένου που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λάρισα σημειώθηκε σήμερα το πρωί στον σιδηροδρομικό σταθμό στο Πλατύ Ημαθίας.Σύμφωνα με ενημέρωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ η αμαξοστοιχία 1591 εκτροχιάστηκε...

 Το ΙΝΕΜΥ-ΕΣΕΕ πραγματοποίησε ειδική έρευνα για την κίνηση της αγοράς της Κυριακής 14 Ιουλίου 2019.  Το βασικό συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι τα αποτελέσματα δεν ήταν ικανοποιητικά για την μεγάλη...