Η Ελληνική Ένωση Καφέ συμμετείχε με εκπροσώπους της στις διεργασίες της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης Καφέ

Η Ελληνική Ένωση Καφέ συμμετείχε με εκπροσώπους της στις διεργασίες της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης Καφέ

Η Ελληνική Ένωση Καφέ με το European Coffee Federation στο πλαίσιο της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του ECF στην Αθήνα, 17-18/6/2019:  (από αριστερά προς τα δεξιά) Αναστάσιος Γιάγκογλου Γραμματέας ΕΕΚ, Neil Stephens, Αντιπρόεδρος ECF, Eileen Gordon, Γεν. Γραμματέας ECF, Γιάννος Μπενόπουλος, Πρόεδρος ΕΕΚ, Mario Cerutti, Πρόεδρος ECF, Ηλίας Παπαδόπουλος, Αντιπρόεδρος EEK, Γιώργος Κούκος, Ταμίας ΕΕΚ.



Σε ειδική συνάντηση με Έλληνες δημοσιογράφους συζητήθηκαν κρίσιμα θέματα του κλάδου στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ οι Ευρωπαίοι σύνεδροι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα χαρακτηριστικά τοπικά είδη καφέ: τον ελληνικό καφέ, το φραπέ και το freddo!
 Η Ελληνική Ένωση Καφέ συμμετείχε με εκπροσώπους της στις διεργασίες της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης Καφέ που πραγματοποιήθηκε στις 17 και 18 Ιουνίου στην Αθήνα και παρουσίασε σε πάνω από 40 συνέδρους, εκπροσώπους εταιριών καφέ από όλη την Ευρώπη, βασικά στοιχεία της ελληνικής αγοράς.  Στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης, εγκρίθηκε και η είσοδος της ΕΕΚ στην Ευρωπαϊκή Ένωση Καφέ, στην οποία συμμετέχουν αντίστοιχες εθνικές ενώσεις από ακόμα 14 Ευρωπαϊκές χώρες. Με την αφορμή αυτή, η ΕΕΚ  διοργάνωσε συνάντηση Ελλήνων δημοσιογράφων με το Προεδρείο της ECF, όπου συζητήθηκαν κρίσιμα και επίκαιρα θέματα του κλάδου στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
 Συγκεκριμένα, από την πλευρά της ECF, οι Έλληνες δημοσιογράφοι συνάντησαν τον Πρόεδρο,  Mario Cerutti, τον Αντιπρόεδρο, Neil Stephens και την Γενική Γραμματέα, Eileen Gordon, ενώ την ΕΕΚ εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος, Γιάννος Μπενόπουλος (Cafetex), Αντιπρόεδρος, Ηλίας Παπαδόπουλος (Nestle Hellas), Γραμματέας, Αναστάσιος Γιάγκογλου (Βιοτεχνία Καφέδων Γιάγκογλου) και ο Ταμίας, Γιώργος Κούκος (Στάθης Γ. Κούκος & ΣΙΑ),σε μια ουσιαστική συζήτηση για τα θεσμικά και λειτουργικά θέματα του κλάδου, αλλά και για τις προτάσεις που η Ελληνική Ένωση Καφέ συστήνει για την ελληνική αγορά, βάσει εμπεριστατωμένων οικονομοτεχνικών μελετών που έχει διενεργήσει.
 Συγκεκριμένα, η Ελληνική Ένωση Καφέ παρουσίασε την κεντρική και πάγια θέση της για την κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης που έχει επιβληθεί από την 1/1/2017 στην Ελλάδα προκαλώντας αύξηση της τιμής του καφέ για τους καταναλωτές της τάξεως του 30% σε ορισμένα είδη, όπως και μείωση της κατανάλωσης, δυσλειτουργία των επιχειρήσεων του κλάδου και αύξηση φαινομένων λαθρεμπορίου και αθέμιτων πρακτικών.  Η ΕΕΚ  επεσήμανε ένα εξίσου σημαντικό θέμα, αυτό της επιστροφής του ΕΦΚ στην περίπτωση που ο καφές επανεξάγεται, καθώς η ισχύουσα διαδικασία είναι ιδιαίτερα απαιτητική τόσο από οικονομική όσο και από διοικητική άποψη. Η διόρθωση του πλαισίου είναι πρωταρχικής σημασίας για την Ελληνική Ένωση Καφέ, καθώς πρόκειται για μια πρακτική που θεωρείται αυτονόητη σε άλλες αγορές, ενώ δεν εμπεριέχει σημαντικό δημοσιονομικό κόστος.
  O κ. Γιάννος Μπενόπουλος, Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Καφέ δήλωσε σχετικά:  «Η Ελληνική Ένωση Καφέ συμμετείχε για άλλη μια φορά στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Καφέ, που φέτος έγινε στη χώρα μας, και συγκέντρωσε πάνω από 40 εκπροσώπους εταιρειών καφέ από όλη την Ευρώπη.  Στόχος της ΕΕΚ είναι η προάσπιση των συμφερόντων των μελών μας και η βελτίωση του πλαισίου λειτουργίας και η περαιτέρω ενίσχυση του κλάδου στη χώρα μας, προς όφελος των επιχειρήσεων, της οικονομίας και του τελικού καταναλωτή.  Σε αυτό το πλαίσιο, παρακολουθούμε συνεχώς τις διεθνείς εξελίξεις και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε εμπειρίες και τεχνογνωσία με τους Ευρωπαίους συναδέλφους μας.»
 Στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης τα στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης Καφέ είχαν την εμπειρία μιας μοναδικής γευσιγνωσίας ελληνικών καφέδων, όπου εκτός από τον παραδοσιακό ελληνικό καφέ, μυήθηκαν και στα μυστικά των μοναδικών κρύων καφέδων της ελληνικής αγοράς, του φραπέ, και του freddo!
 Σχετικά με την Ελληνική Ένωση Καφέ
 Με σημαντική εμπειρία, αποδεδειγμένη τεχνογνωσία και βαθιά γνώση της εγχώριας αγοράς καφέ, η Ελληνική Ένωση Καφέ συστάθηκε με στόχο την εκπροσώπηση των  επαγγελματιών του κλάδου του καφέ στην Ελλάδα και την προάσπιση των θέσεων και συμφερόντων τους. Την Ελληνική Ένωση Καφέ απαρτίζουν συνολικά 24 μέλη,  κορυφαίοι επαγγελματίες του κλάδου, που αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 85% της αγοράς.
 Η Ένωση επικεντρώνεται σε θεσμικά ζητήματα που αγγίζουν μεταξύ άλλων θέματα φορολόγησης και δασμών, καταπολέμησης του λαθρεμπορίου και παραεμπορίου, υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων και συσκευασιών, των απαραίτητων προδιαγραφών και επισημάνσεων στα προϊόντα καφέ, καθώς και τα ζητήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης. Παράλληλα, βασικό σκοπό της Ένωσης αποτελεί η συμμετοχή στη διατύπωση των θέσεων, τη διαβούλευση αλλά και την υλοποίηση του κανονιστικού πλαισίου για τον κλάδο του καφέ στην Ελλάδα και την Ευρώπη.
 

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έφυγε από τη ζωή ο Στέλιος Ιωαν. Ταρασίδης σε ηλικία 91 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Στέλιος Ιωαν. Ταρασίδης σε ηλικία 91...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Τρίτη 19 Μαρτίου 2024...

Έφυγε από τη ζωή ο Αντώνιος Γεωργ. Καλαϊτζίδης σε ηλικία 79 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Αντώνιος Γεωργ. Καλαϊτζίδης σε...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύτηκε την Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024...

Παίκτης της Βέροιας ο οδηγός που ενεπλάκη στο θανατηφόρο τροχαίο τα ξημερώματα της Κ.Δευτέρας

Παίκτης της Βέροιας ο οδηγός που ενεπλάκη στο...

Θύμα τροχαίου έπεσε τα ξημερώματα της Κ. Δευτέρας ο...

Έφυγε από τη ζωή η Ελισάβετ Δήμου Κιζιρίδου σε ηλικία 87 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Ελισάβετ Δήμου Κιζιρίδου σε ηλικία 87...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Τρίτη 19 Μαρτίου 2024...

Τροχαίο στη Βέροια: Μία νεκρή 25χρονη και δύο τραυματίες σε μετωπική σύγκρουση αυτοκινήτων

Τροχαίο στη Βέροια: Μία νεκρή 25χρονη και δύο...

Τραγωδία τις πρώτες πρωινές ώρες στη Βέροια, σε...

ΒΕΡΜΙΟ  Κορυφή   Φούρκα Κυριακή 17 Μαρτίου 2024 Με τους Ορειβάτες Βέροιας

ΒΕΡΜΙΟ Κορυφή Φούρκα Κυριακή 17 Μαρτίου 2024 Με τους...

 Ένα ταξίδι,  μια διαδρομή, μια ορειβασία, μια απόδραση...

Δισαρχιερατικός Εσπερινός της Συγχωρήσεως στον κατάμεστο Ναό του πολιούχου της Βεροίας

Δισαρχιερατικός Εσπερινός της Συγχωρήσεως στον...

Το απόγευμα της Κυριακής της Τυρινής, 17ης Μαρτίου,...

Ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως στην Νάουσα

Ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως στην Νάουσα

Το απόγευμα της Κυριακής της Τυρινής, 17ης Μαρτίου, ...

ΑΚΟΥ 99.6FM

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...

-Ε.Σ.Υ., μικρομεσαίοι, ακρίβεια, EΛΓΑ και πρώτη κατοικία, στις προτεραιότητας του κόμματοςΣτα πλαίσια της περιοδείας του στην Ημαθία και Πέλλα το προηγούμενο Σάββατο(17/6), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης...