"Καρφιά" για το μεταναστευτικό μεταξύ Γεροβασίλη - Χρυσοχοΐδη

Αρκετά ήταν τα καρφιά που αντηλλάγησαν κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής της ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη από την παλιά στη νέα ηγεσία.

Τον λόγο πήρε πρώτη η απερχόμενη υπουργός Όλγα Γεροβασίλη, η οποία αρχικά αναφέρθηκε στη γενική πολιτική της απερχόμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και στις επιτυχίες της κυβέρνησης στην οικονομία και την κοινωνική πολιτική, ενώ εν συνεχεία επικεντρώθηκε στα ζητήματα που αφορούν το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Ευχαρίστησε για τις προσπάθειές τους το προσωπικό της αστυνομίας και της πυροσβεστικής, την ηγεσία της ΕΥΠ, αλλά και τους προκατόχους της για το έργο που της παρέδωσαν, τους κυρίους Τόσκα, Πανούση και Σκουρλέτη.

Στάθηκε στο γεγονός ότι η Αστυνομία έχει παρουσιάσει μεγάλες επιτυχίες και δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι είναι ακόμα πιο πολλά αυτά που έγιναν και αποτράπηκαν από αυτά που έχουν γίνει γνωστά και τα οποία δεν θα μπορούσαν ποτέ να γίνουν γνωστά στην κοινωνία αλλά αποτελούν μέρος των επιτυχιών της ΕΛ.ΑΣ.

Αν εξαιρέσει κανείς τις αβρότητες, υπήρξε κι ένα χαρακτηριστικό «καρφί» από την κα. Γεροβασίλη για τη νέα πραγματικότητα, καθώς στάθηκε στο γεγονός της μεταφοράς του χαρτοφυλακίου της μεταναστευτικής πολιτικής στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ως κάτι το οποίο δεν συναντάται σε άλλες χώρες και, ενδεχομένως, να είναι και ενδεικτικό της πολιτικής που θα ακολουθηθεί από τη νέα κυβέρνηση, αντιμετωπίζοντας τη μετανάστευση ως ένα ζήτημα παραβατικότητας και όχι ανθρωπιστικής κρίσης.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος έκανε μια εισαγωγή, αναφερόμενος στο γνώριμο του χαρτοφυλακίου που αναλαμβάνει. Και εκείνος από την πλευρά του δεν παρέλειψε να επιστρέψει τα «καρφιά», αναφερόμενος, πρώτα, σε ό,τι αφορά το ζήτημα της μεταναστευτικής πολιτικής, ότι είναι ένα χαρτοφυλάκιο το οποίο και στις υπόλοιπες χώρες της νοτίου Ευρώπης, που αντιμετωπίζουν προβλήματα μετανάστευσης, έχει ενταχθεί στα αντίστοιχα υπουργεία.

Επίσης, χαρακτηριστικό σημείο στην ομιλία του κ. Χρυσοχοΐδη ήταν η αναφορά του στη θλίψη και τη στενοχώρια που προκάλεσε η κρίση στο Μάτι με τους 100 νεκρούς και έδωσε μία υπόσχεση, λέγοντας χαρακτηριστικά "Ποτέ ξανά Μάτι, μέσω της επαγρύπνησης και του μη εφησυχασμού των υπηρεσιών της πυροσβεστικής και της αστυνομίας".

Μεταξύ άλλων, ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι η «ασφάλεια ταυτίζεται με την Δημοκρατία» και ότι η ασφάλεια είναι το μέγιστο αγαθό προς τον πολίτη που «οφείλουμε να προστατεύσουμε. Χωρίς την ασφάλεια σαπίζει η Δημοκρατία και αυτή είναι η χαρά του ακροδεξιού». Ζήτησε προσήλωση στον στόχο έτσι ώστε «όλοι να νιώθουμε υπερήφανοι που υπηρετούμε αυτό το λειτούργημα».

Η κ. Παπακώστα πήρε με τη σειρά της τον λόγο και ανέφερε ότι παραδίδει καρπούς η απερχόμενη πολιτική ηγεσία στο εν λόγω υπουργείο, ότι αδίκως στοχοποιήθηκε η πυροσβεστική για το Μάτι και ότι από την πλευρά της ό,τι κι αν συμβεί δεν πρόκειται ποτέ να πράξει κάτι τέτοιο.

Με τη σειρά του ο κ. Κουμουτσάκος, που έχει αναλάβει το χαρτοφυλάκιο της μεταναστευτικής πολιτικής, ανέφερε ότι οι πόλοι της πολιτικής που θα ακολουθήσει, είναι ο σεβασμός της ζωής και της αξιοπρέπειας των ανθρώπων, αλλά και η ασφάλεια της χώρας, καθώς και ότι θα υπάρξει ένα ισορροπημένο μείγμα πολιτικής. Πρόσθετα, τόνισε ότι η πολιτική για τα συγκεκριμένα ζητήματα και ο σχεδιασμός και η στρατηγική δεν αφορούν μόνο τα όσα θα γίνουν εντός της χώρας και όσα πρέπει να γίνουν σε δομές, αλλά και οι πιέσεις που θα πρέπει, παράλληλα, να ασκηθούν στις Βρυξέλλες, στην Τουρκία, στη Μάλτα, στην Ιταλία, στην Αίγυπτο και όπου αλλού χρειάζεται για την αντιμετώπιση του μεγάλου ζητήματος της μετανάστευσης.

Τέλος, τον λόγο πήρε ο κ. Λευτέρης Οικονόμου, ο οποίος και εκείνος με τη σειρά του ευχαρίστησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την επιλογή στο πρόσωπό του και τόνισε ότι έχει συνεργαστεί στο παρελθόν στενά με τον Χρυσοχοΐδη, ευχήθηκε να δικαιώσουν την κοινωνία στις προσδοκίες της στο μεγάλο ζήτημα της ασφάλειας και ζήτησε και υποσχέθηκε σκληρή δουλειά.

Στη συνέχεια ακολούθησε η καθιερωμένη ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων ανάμεσα στην απερχόμενη και τη νέα ηγεσία του υπουργείου και με αυτόν τον τρόπο ολοκληρώθηκε η τελετή παράδοσης - παραλαβής στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Σημειώνεται ότι ο κ. Χρυσοχοΐδης με τον κ. Κουμουτσάκο μετά και την τελετή παράδοσης - παραλαβής που θα γίνει στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, ο νέος υπουργός θα μεταβεί στην πυροσβεστική υπηρεσία για μια σύντομη σύσκεψη με τους αξιωματικούς για την κατάσταση ετοιμότητας που βρίσκονται και τις συνθήκες που επικρατούν. Πιο αργά το βράδυ θα ακολουθήσει μια μεγάλη σύσκεψη στο υπουργείο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η αστυνομία, αναφορικά με τους αριθμούς του προσωπικού στις πιο κρίσιμες υπηρεσίες και αν τυχόν υπάρχουν ελλείψεις αυτές άμεσα να διορθωθούν, αλλά και να ενισχυθούν οι δυνάμεις εκείνες που αποτελούν τις πιο βασικές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ., ούτως ώστε σταδιακά, μέχρι τις 22 Ιουλίου, να ολοκληρωθεί ο νέος στρατηγικός σχεδιασμός αστυνόμευσης που θα ακολουθηθεί από την ΕΛ.ΑΣ.

Ο Νασιάκος σύμβουλος στην χάραξη της νέας αντεγκληματικής πολιτικής

Αξίζει να σημειωθεί ότι η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη θα χρησιμοποιήσει και τις πολύτιμες συμβουλές στην χάραξη του στρατηγικού σχεδιασμού της νέας αντεγκληματικής πολιτικής, ως άτυπου συμβούλου, του πρώην Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Φώτη Νασιάκου, του μακροβιότερου και ενός ίσως από τους πλέον επιτυχημένους Αρχηγούς της Αστυνομίας που πέρασαν ποτέ, στην διάρκεια της θητείας του οποίου εξαρθρώθηκε η 17 Ν και ο Ε.Λ.Α. Οι σχέσεις άλλωστε του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του Λευτέρη Οικονόμου μαζί του είναι άριστες και είχαν συνεργαστεί άψογα στο παρελθόν.

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυξάνεται η θητεία στον στρατό ξηράς!

Αυξάνεται η θητεία στον στρατό ξηράς!

Σε μία σειρά αλλαγών στις ένοπλες δυνάμεις...

Η ζωή του Κολοκοτρώνη γίνεται σίριαλ! -  Mία σειρά εποχής με κεντρικό άξονα τη ζωή και τη δράση του

Η ζωή του Κολοκοτρώνη γίνεται σίριαλ! - Mία σειρά...

Μία πολλά υποσχόμενη τηλεοπτική παραγωγή έρχεται να...

Νέο  Εξοικονομώ - Ποιοι δικαιούνται έως και 25.000 ευρώ για ενεργειακή αναβάθμιση - Όλα τα βήματα

Νέο Εξοικονομώ - Ποιοι δικαιούνται έως και 25.000 ευρώ...

Οι κατηγορίες των νοικοκυριών που μπορούν να...

Κυριάκος Μητσοτάκης: Μείωση ΕΝΦΙΑ κατά 22% από τον Αύγουστο - Το νομοσχέδιο που θα καταθέσει η κυβέρνηση για τις 120 δόσεις

Κυριάκος Μητσοτάκης: Μείωση ΕΝΦΙΑ κατά 22% από τον...

Κατά την εκφώνηση των προγραμματικών δηλώσεων,...

Παιδεία, υγεία, ασφάλεια. Τι αλλάζει στην καθημερινότητα των πολιτών

Παιδεία, υγεία, ασφάλεια. Τι αλλάζει στην...

Στις δεσμεύσεις που ανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για...

Κ. Μητσοτάκης: Πέντε έργα αλλάζουν την όψη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας

Κ. Μητσοτάκης: Πέντε έργα αλλάζουν την όψη στο κέντρο...

Εμβληματικά κτήρια  και ολόκληρες γειτονιές...

Πότε πληρώνονται συντάξεις και επιδόματα...

Πότε πληρώνονται συντάξεις και επιδόματα...

Η ερχόμενη εβδομάδα είναι εβδομάδα πληρωμών καθώς θα...

Έχεις κάρτα ανεργίας; Αυτά είναι τα προνόμια

Έχεις κάρτα ανεργίας; Αυτά είναι τα προνόμια

Πέρα από το δικαίωμα για χορήγηση τακτικής επιδότησης...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

 Ένα μήνυμα προς όλο το πολιτικό σύστημα και κυρίως στην κυβέρνηση έδωσε ο κυρίαρχος ελληνικός λαός, όπως χαρακτήρισε το μέγα πλήθος ο Μίκης Θεοδωράκης, στο συλλαλητήριο της Αθήνας για τη Μακεδονία. Κόσμος...

Σε μία σειρά αλλαγών στις ένοπλες δυνάμεις προσανατολίζεται η νέα ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.Ο νέος υπουργός Έθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, αναμένεται να προχωρήσει σε 4 αλλαγές, όπως...

Μία πολλά υποσχόμενη τηλεοπτική παραγωγή έρχεται να διεκδικήσει μεγάλο μερίδιο της πίτας της τηλεθέασης κατά τη σεζόν 2020 – 2021Πρόκειται για μία σειρά εποχής, με κεντρικό άξονα τη ζωή και τη δράση του...

Οι κατηγορίες των νοικοκυριών που μπορούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα συνολικού προϋπολογισμού 275 εκατ. ευρώ διακρίνονται σε επτά. Ανάλογα με τον αριθμό των μελών της κάθε οικογένειας και το εισόδημα...