Πτώση της παγκόσμιας αγοράς ηλεκτρονικών συσκευών αναμένεται το 2019

Πτώση της παγκόσμιας αγοράς ηλεκτρονικών συσκευών αναμένεται το 2019

Πτωτικά αναμένεται να κινηθεί το 2019 η παγκόσμια αγορά ηλεκτρονικών συσκευών σύμφωνα με εκτιμήσεις της Gartner, με τις πωλήσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών, tablets και κινητών τηλεφώνων να πιθανολογείται ότι θα υποχωρήσουν κατά 3,3% σε σχέση με το 2018, διαμορφούμενες στα επίπεδα των 2,2 δισ. τεμαχίων.

Τη χειρότερη επίδοση εκτιμάται ότι θα έχει η αγορά των κινητών τηλεφώνων, η οποία θα υποχωρήσει κατά 3,8%, φθάνοντας στα επίπεδα του 1,7 δισ. συσκευών. Ο αριθμός αυτός είναι μειωμένος κατά 10% σε σχέση με το 2015, όταν η παγκόσμια αγορά κινητών τηλεφώνων κινούνταν στο 1,9 δισ. συσκευές. Οι δε πωλήσεις smartphones υπολογίζεται ότι θα μειωθούν κατά 2,5% το 2019, που θα είναι η χειρότερη πτώση που σημειώθηκε ποτέ.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, αν και τα κινητά τηλέφωνα αποτελούν τον αδιαμφισβήτητο ηγέτη της παγκόσμιας αγοράς συσκευών, ο κύκλος ζωής τους επιμηκύνεται διαρκώς, με τους καταναλωτές να κρατούν τις συσκευές τους για όλο και μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Αυτή η συμπεριφορά ασκεί συνεχή πίεση στις πωλήσεις κινητών. Μάλιστα, οι αναλυτές σχολιάζουν, ότι η τάση για επιμήκυνση της ζωής των κινητών τηλεφώνων, η οποία ξεκίνησε το 2018, θα συνεχιστεί και το 2019. Ειδικότερα, η Gartner προβλέπει, ότι η διάρκεια ζωής των κινητών θα αυξηθεί από 2,6 χρόνια το 2019 σε σχεδόν 2,9 χρόνια μέχρι το 2023.

Καταλύτης για την αγορά κινητών τηλεφώνων το 5G

Καταλύτη για την παγκόσμια αγορά των κινητών τηλεφώνων, σύμφωνα με τους αναλυτές, θα αποτελέσουν τα ασύρματα δίκτυα 5G. Οι συσκευές που θα υποστηρίζουν την τεχνολογία 5G, υπολογίζεται ότι θα αντιπροσωπεύουν το 51% των συνολικών πωλήσεων κινητών τηλεφώνων το 2023. Το αντίστοιχο ποσοστό το 2019 θα είναι 6%, ενώ για το 2020 η πρόβλεψη ανεβάζει αυτό το ποσοστό στο 7%.

«Ήδη από φέτος οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας ξεκίνησαν να παρέχουν πιλοτικά υπηρεσίες 5G σε τμήματα των ΗΠΑ, της Νότιας Κορέας, της Ελβετίας, της Φινλανδίας και της Μεγάλης Βρετανίας. Ωστόσο, θα χρειαστεί χρόνος για τους παρόχους να επεκτείνουν την κάλυψη του 5G πέρα από τις μεγάλες πόλεις» αναφέρει η Gartner. Οι αναλυτές της εκτιμούν, ότι η μαζική είσοδος των συσκευών 5G στην παγκόσμια αγορά από το 2020 θα τονώσει τις συνολικές πωλήσεις smartphones σε παγκόσμιο επίπεδο. «Από το 2020, καθώς η κάλυψη των υπηρεσιών 5G θα αυξάνεται, η εμπειρία του χρήστη θα βελτιώνεται και οι τιμές θα μειώνονται. Το μεγάλο άλμα για την τεχνολογία 5G αναμένουμε να συμβεί από το 2023» σημειώνουν οι αναλυτές.

Συρρίκνωση της αγοράς ηλεκτρονικών υπολογιστών

Υποτονική παρά την ανάκαμψη το β΄ τρίμηνο του 2019 παραμένει η ζήτηση ηλεκτρονικών υπολογιστών, οι πωλήσεις των οποίων ανήλθαν σε 63 εκατ. συσκευές. Οι πωλήσεις PC's υπολογίζεται ότι θα ανέλθουν συνολικά σε 257 εκατ. μονάδες το 2019. «Η συνεχιζόμενη εμπορική διαμάχη μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας -και η πιθανή επιβολή δασμών- είναι πιθανό να επηρεάσουν την αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών φέτος» σημειώνουν οι αναλυτές.

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

TI ΤΡΕΧΕΙ ΜΕ ΤΟ ΤΙΚ ΤΟΚ;
Αναβάθμιση 112: Τώρα εντοπισμός μέσω android ELS - Σε ποια κινητά τηλέφωνα λειτουργεί στην Ελλάδα

Αναβάθμιση 112: Τώρα εντοπισμός μέσω android ELS - Σε ποια...

Στο πλαίσιο της διαρκούς αναβάθμισης και βελτίωσης...

Ηλεκτρικά οχήματα: Από τις 24 Αυγούστου το πρόγραμμα επιδότησης αγοράς - Αναλυτικά τα ποσά

Ηλεκτρικά οχήματα: Από τις 24 Αυγούστου το πρόγραμμα...

Στις 24 Αυγούστου ανοίγει η πλατφόρμα για την υποβολή...

Έρχονται αλλαγές στο Gmail, τι ετοιμάζει η Google

Έρχονται αλλαγές στο Gmail, τι ετοιμάζει η Google

Η αρχή αναμένεται να γίνει από τους χρήστες του Gmail app...

Νέο deal από Wind και Vodafone - Δημιουργούν κοινή εταιρεία

Νέο deal από Wind και Vodafone - Δημιουργούν κοινή εταιρεία

Με την ολοκλήρωση της συμφωνίας, η «TowerCo» θα αναδειχθεί...

5 απλές κινήσεις για μεγαλύτερη απόδοση του A/C του αυτοκινήτου

5 απλές κινήσεις για μεγαλύτερη απόδοση του A/C του...

Ο κόσμος μπορεί να βράζει κάθε καλοκαίρι, εσείς όμως...

Το 5G αλλάζει όλες τις συχνότητες των καναλιών - Πότε όλοι μας πρέπει να επανασυντονίσουμε τις τηλεοράσεις μας

Το 5G αλλάζει όλες τις συχνότητες των καναλιών - Πότε...

photo: EurokinissiΣτα δίκτυα του 5G θα δοθεί το φάσμα των 700 MHz...

Chaos: Το ελληνικό υπεραυτοκίνητο των 3.000 ίππων [εικόνες & βίντεο] - Συνέντευξη του κατασκευαστή Σπύρου Πανόπουλου

Chaos: Το ελληνικό υπεραυτοκίνητο των 3.000 ίππων [εικόνες...

Ο Σπύρος Πανόπουλος, Έλληνας μηχανολόγος,...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Μήπως είστε από εκείνους που ακούν συνέχεια για το Τικ Τοκ και δεν έχουν ιδέα τι είναι, ή μήπως το γνωρίσατε τις ημέρες της καραντίνας; Σίγουρα δεν είναι τόσο...

Στο πλαίσιο της διαρκούς αναβάθμισης και βελτίωσης της Υπηρεσίας Επικοινωνιών Εκτάκτου Ανάγκης 112, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, τη Google και...

Στις 24 Αυγούστου ανοίγει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα «Κινούμαι ηλεκτρικά» μέσω του οποίου θα παρέχονται επιδοτήσεις για αγορά ηλεκτρικών οχημάτων και εγκατάσταση...

Η αρχή αναμένεται να γίνει από τους χρήστες του Gmail app στα κινητά τηλέφωνα με λειτουργικό σύστημα Android και σταδιακά να περάσει και στις άλλες πλατφόρμες. Η Google βάζει πολύ ψηλά τον πήχη και θεωρεί ότι μέσω της...