Πτώση της παγκόσμιας αγοράς ηλεκτρονικών συσκευών αναμένεται το 2019

Πτώση της παγκόσμιας αγοράς ηλεκτρονικών συσκευών αναμένεται το 2019

Πτωτικά αναμένεται να κινηθεί το 2019 η παγκόσμια αγορά ηλεκτρονικών συσκευών σύμφωνα με εκτιμήσεις της Gartner, με τις πωλήσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών, tablets και κινητών τηλεφώνων να πιθανολογείται ότι θα υποχωρήσουν κατά 3,3% σε σχέση με το 2018, διαμορφούμενες στα επίπεδα των 2,2 δισ. τεμαχίων.

Τη χειρότερη επίδοση εκτιμάται ότι θα έχει η αγορά των κινητών τηλεφώνων, η οποία θα υποχωρήσει κατά 3,8%, φθάνοντας στα επίπεδα του 1,7 δισ. συσκευών. Ο αριθμός αυτός είναι μειωμένος κατά 10% σε σχέση με το 2015, όταν η παγκόσμια αγορά κινητών τηλεφώνων κινούνταν στο 1,9 δισ. συσκευές. Οι δε πωλήσεις smartphones υπολογίζεται ότι θα μειωθούν κατά 2,5% το 2019, που θα είναι η χειρότερη πτώση που σημειώθηκε ποτέ.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, αν και τα κινητά τηλέφωνα αποτελούν τον αδιαμφισβήτητο ηγέτη της παγκόσμιας αγοράς συσκευών, ο κύκλος ζωής τους επιμηκύνεται διαρκώς, με τους καταναλωτές να κρατούν τις συσκευές τους για όλο και μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Αυτή η συμπεριφορά ασκεί συνεχή πίεση στις πωλήσεις κινητών. Μάλιστα, οι αναλυτές σχολιάζουν, ότι η τάση για επιμήκυνση της ζωής των κινητών τηλεφώνων, η οποία ξεκίνησε το 2018, θα συνεχιστεί και το 2019. Ειδικότερα, η Gartner προβλέπει, ότι η διάρκεια ζωής των κινητών θα αυξηθεί από 2,6 χρόνια το 2019 σε σχεδόν 2,9 χρόνια μέχρι το 2023.

Καταλύτης για την αγορά κινητών τηλεφώνων το 5G

Καταλύτη για την παγκόσμια αγορά των κινητών τηλεφώνων, σύμφωνα με τους αναλυτές, θα αποτελέσουν τα ασύρματα δίκτυα 5G. Οι συσκευές που θα υποστηρίζουν την τεχνολογία 5G, υπολογίζεται ότι θα αντιπροσωπεύουν το 51% των συνολικών πωλήσεων κινητών τηλεφώνων το 2023. Το αντίστοιχο ποσοστό το 2019 θα είναι 6%, ενώ για το 2020 η πρόβλεψη ανεβάζει αυτό το ποσοστό στο 7%.

«Ήδη από φέτος οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας ξεκίνησαν να παρέχουν πιλοτικά υπηρεσίες 5G σε τμήματα των ΗΠΑ, της Νότιας Κορέας, της Ελβετίας, της Φινλανδίας και της Μεγάλης Βρετανίας. Ωστόσο, θα χρειαστεί χρόνος για τους παρόχους να επεκτείνουν την κάλυψη του 5G πέρα από τις μεγάλες πόλεις» αναφέρει η Gartner. Οι αναλυτές της εκτιμούν, ότι η μαζική είσοδος των συσκευών 5G στην παγκόσμια αγορά από το 2020 θα τονώσει τις συνολικές πωλήσεις smartphones σε παγκόσμιο επίπεδο. «Από το 2020, καθώς η κάλυψη των υπηρεσιών 5G θα αυξάνεται, η εμπειρία του χρήστη θα βελτιώνεται και οι τιμές θα μειώνονται. Το μεγάλο άλμα για την τεχνολογία 5G αναμένουμε να συμβεί από το 2023» σημειώνουν οι αναλυτές.

Συρρίκνωση της αγοράς ηλεκτρονικών υπολογιστών

Υποτονική παρά την ανάκαμψη το β΄ τρίμηνο του 2019 παραμένει η ζήτηση ηλεκτρονικών υπολογιστών, οι πωλήσεις των οποίων ανήλθαν σε 63 εκατ. συσκευές. Οι πωλήσεις PC's υπολογίζεται ότι θα ανέλθουν συνολικά σε 257 εκατ. μονάδες το 2019. «Η συνεχιζόμενη εμπορική διαμάχη μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας -και η πιθανή επιβολή δασμών- είναι πιθανό να επηρεάσουν την αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών φέτος» σημειώνουν οι αναλυτές.

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τι αποκαλύπτει για την προσωπικότητά σου η φωτογραφία του προφίλ σου στο facebook

Τι αποκαλύπτει για την προσωπικότητά σου η φωτογραφία...

Η φωτογραφία προφίλ που διαλέγουμε για το facebook είναι...

Ο επόμενος στόχος του Facebook που έχει να κάνει με το μυαλό μας

Ο επόμενος στόχος του Facebook που έχει να κάνει με το...

Από καιρό τώρα το Facebook έχει πάψει να αρκείται στο να...

Νέο ΣΟΚ από Facebook: Καταγράφουν σε κείμενο τα ηχητικά μας μηνύματα

Νέο ΣΟΚ από Facebook: Καταγράφουν σε κείμενο τα ηχητικά μας...

Μετά το πρόσφατο πρόστιμο των 5 δις ευρώ για παραβίαση...

Γιατί δεν πρέπει να κοιμάστε με το κινητό στο χέρι

Γιατί δεν πρέπει να κοιμάστε με το κινητό στο χέρι

Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ξεσπάσει πυρκαγιά αν...

To instagram έχει όριο στον αριθμό των ατόμων που ακολουθείτε

To instagram έχει όριο στον αριθμό των ατόμων που...

Το Instagram είναι ένα από τα αγαπημένα social media και δεν...

Πώς το σύστημα εντοπισμού στα κινητά μπορεί να σώσει ζωές

Πώς το σύστημα εντοπισμού στα κινητά μπορεί να σώσει...

Ο τραγικός θάνατος της Νάταλι Κρίστοφερ στην Ικαρία...

Τα μυστικά για ασφαλές online shopping - Τι να προσέχετε

Τα μυστικά για ασφαλές online shopping - Τι να προσέχετε

Tην ευκολία και την αμεσότητα των ηλεκτρονικών αγορών...

Τέλος στο Instagram βάζει το Facebook - Η μεγάλη αλλαγή

Τέλος στο Instagram βάζει το Facebook - Η μεγάλη αλλαγή

Η Facebook αποφάσισε να προχωρήσει στην αλλαγή ονόματος...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η φωτογραφία προφίλ που διαλέγουμε για το facebook είναι ενδεικτική του ποιοι είμαστε και τι μηνύματα θέλουμε να περάσουμε.Ερευνητές, όπως αναφέρει το plus.queen.gr, βασίστηκαν στο λεγόμενο «Big 5», το οποίο...

Από καιρό τώρα το Facebook έχει πάψει να αρκείται στο να γνωρίζει απλώς πού βρισκόμαστε, με ποιον είμαστε και τι κάνουμε.Δεν του φθάνει να αναγνωρίζει τις προσωπικές μας προτιμήσεις και τις δραστηριότητές μας....

Μετά το πρόσφατο πρόστιμο των 5 δις ευρώ για παραβίαση των προσωπικών δεδομένων, αλλά και την καταδίκη για την αναγνώριση προσώπων από την εφαρμογή, νέα… βόμβα έσκασε από το Facebook.Η αποκάλυψη ήρθε από το Bloomberg...

Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ξεσπάσει πυρκαγιά αν κοιμόμαστε «αγκαλίτσα» με το κινητό μας, προειδοποιούν οι πυροσβέστες.Δεν είναι λίγες οι φορές που φορτίζουμε το τηλέφωνο δίπλα από το κρεβάτι και το...