Ορκίστηκε η νέα Δημοτική Αρχή Βέροιας στον κατάμεστο Χώρο Τεχνών

Ορκίστηκε η νέα Δημοτική Αρχή Βέροιας στον κατάμεστο Χώρο Τεχνών

 Σε μια γεμάτη αίθουσα, στο Χώρο Τεχνών Βέροιας, έγινε το  βράδυ της Δευτέρας 19 Αυγούστου, η ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής Βέροιας, (Δήμαρχος, δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι) με αγιασμό που τέλεσε ο Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων και θρησκευτικό όρκο που ακολούθησε, ενώ τρεις σύμβουλοι της παράταξης του ΚΚΕ και ένας της παράταξης Μαρκούλη (ΣΥΡΙΖΑ) ορκίστηκαν με πολιτικό όρκο (Γιώργος Μελιόπουλος, Γιάννης Ταναξίδης, Βαγγέλης Τσιμούρας και Κυριάκος Θεοδωρίδης).

Μετά τις ευχές του Μητροπολίτη για καλή θητεία και προκοπή στο Δήμο Βέροιας, τον λόγο έλαβε ο Δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης, ο οποίος ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους στη τελετή και καλωσόρισε τους νέους συμβούλους, ευχαριστώντας παράλληλα τους παλαιούς, που αποχωρούν από την 1η Σεπτεμβρίου, αλλά και όλους τους πολίτες που έδειξαν για δεύτερη τετραετία την εμπιστοσύνη τους στη δημοτική του παράταξη.

Ωστόσο, μίλησε για «συλλογική ευθύνη», ενότητα και σύνθεση δυνάμεων για το καλό του τόπου, αναλαμβάνοντας και προσωπικές δεσμεύσεις ώστε να επιτευχθεί -όπως είπε- η απαραίτητη συναίνεση και συνεργασία μεταξύ υγιών δυνάμεων ώστε να υπάρξει ευρύτερη πλειοψηφία που θα εργαστεί συλλογικά για το Δήμο Βέροιας. Αναφερόμενος σ’ αυτή την πλειοψηφία τόνισε ότι αυτή δεν θα στηρίζεται ούτε θα περιορίζεται στην κατανομή αξιωμάτων αλλά αντίθετα θα βασίζεται στην αμοιβαία εμπιστοσύνη, την προγραμματική σύγκλιση, τη δημιουργική σύνθεση απόψεων, την «κοινή λογική» και πάνω από όλα στην προώθηση του τοπικού συλλογικού συμφέροντος.

«Για εμάς δεν περισσεύει καμία παράταξη και κανένας σύμβουλος που επιθυμεί ειλικρινά να συμβάλλει με οποιονδήποτε τρόπο στην αναπτυξιακή πορεία του Δήμου Βέροιας.

Ακόμη κι αν η απαιτούμενη διάθεση συνεργασίας για κάποιους συναδέλφους προκύψει προϊόντος του χρόνου, οι πόρτες μας θα είναι πάντοτε ανοικτές στην προοπτική μιας ειλικρινούς συμπόρευσης γιατί πιστεύουμε ότι όσο πιο διευρυμένη είναι η πλειοψηφία τόσο μεγαλύτερα θα είναι τα τελικά οφέλη για την τοπική μας κοινωνία».

Στη συνέχεια έκανε έναν σύντομο απολογισμό της περασμένης πενταετίας, στην καρδιά της κρίσης, δηλώνοντας υπερήφανος για όσα πέτυχε η πόλη και όσα στοχεύει να πετύχει στο μέλλον.

«Πλέον έχουμε θέσει τις βάσεις. Γνωρίζουμε τα εμπόδια. Γνωρίζουμε όμως και τον τρόπο να τα υπερβούμε και να προχωρήσουμε ακόμη πιο γρήγορα, πιο δυναμικά, πιο αποφασιστικά. Με συνέπεια, με συνέχεια, με σοβαρότητα.Σήμερα έχουμε τη δυνατότητα να επιτύχουμε ενωμένοι πολλά περισσότερα στην πορεία για μια Βέροια πιο φιλική, ανθρώπινη και δυναμική.Η νέα Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει να πορεύεται με κύριο όραμα την καλλιέργεια πραγματικών προϋποθέσεων ευημερίας για τους κατοίκους του Δήμου Βέροιας και βασικό στόχο την παγίωση της αναπτυξιακής πορείας των τελευταίων ετών.

Βέβαια έχω τονίσει πολλές φορές ότι η ανάπτυξη και η πρόοδος δεν έρχονται μέσα από εύκολα λόγια και ευχές. Εμείς πάντα πιστεύαμε ότι η ανάπτυξη κατακτιέται μέσα από σχέδιο, σκληρή δουλειά και διεκδίκηση. Αυτό κάναμε τόσα χρόνια και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε από την 1η Σεπτεμβρίου.

Με δυναμισμό, προγραμματισμό και σχεδιασμό, τιμιότητα και ακεραιότητα θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για όσα θέλουμε να αλλάξουμε και όσα θέλουμε να εξελίξουμε την επόμενη τετραετία.

Στην πορεία για την υλοποίηση του οράματός μας έχουμε θέσει μια σειρά αλληλένδετων στόχων όπως:

Ορθολογική Διαχείριση Οικονομικών. Στα θέματα διαχείρισης των οικονομικών θα συνεχίσουμε όπως ξεκινήσαμε, με απόλυτη διαφάνεια και χρηστή διοίκηση ώστε να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο την αξιοπιστία του Δήμου και να διασφαλίσουμε την οικονομική του αυτονομία που θα μας προσφέρει τη δυνατότητα να υλοποιήσουμε περισσότερα έργα με ίδιους πόρους αλλά και να παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες προς τους δημότες.

Αξιοποίηση των Διαθέσιμων Χρηματοδοτικών Εργαλείων. Τα τελευταία χρόνια κυνηγήσαμε κάθε διαθέσιμη ευκαιρία χρηματοδότησης για την υλοποίηση μικρών και μεγάλων έργων υποδομής. Το ίδιο θα συνεχίσουμε να κάνουμε και τη νέα τετραετία, καταθέτοντας νέες προτάσεις στα τρέχοντα χρηματοδοτούμενα προγράμματα και προετοιμάζοντας με συνέπεια και αποφασιστικότητα το Δήμο Βέροιας για τη νέα προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ που αναμένεται να ξεκινήσει το 2021. Στόχος μας να μη χαθεί καμία ευκαιρία χρηματοδότησης.

Επέκταση Δικτύου Κοινωνικών Δομών. Η έμπρακτη υποστήριξη του διαρκώς αυξανόμενου αριθμού συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη βοήθειας και υποστήριξης αποτέλεσε και θα συνεχίσει να αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για εμάς. Στον προγραμματισμό μας υπάρχουν νέες δομές και υπηρεσίες που πρόκειται να διευρύνουν το ήδη καλά οργανωμένο δίκτυο κοινωνικών δομών του δήμου.

Αναβάθμιση Υποδομών. Επειδή ανάπτυξη χωρίς τις απαραίτητες υποδομές δεν μπορεί να υπάρξει, στο σχεδιασμό μας για τη νέα τετραετία περιλαμβάνοντα έργα ζωτικής σημασίας για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη του τόπου μας. Έργα που έχουν ως κύριο στόχο να βελτιώσουν την εικόνα και τη λειτουργικότητα της πόλης και να ενισχύσουν την ανάπτυξη της υπαίθρου, αναβαθμίζοντας τις ζωές των πολιτών σε κάθε γωνιά του δήμου.

Προώθηση και Καθιέρωση του Brand «Βέροια». Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε και τη νέα τετραετία το συντονισμένο σχέδιο δράσης για την καθιέρωση μιας διακριτής και ενιαίας ταυτότητα, ενός κοινού brand, με στόχο το όνομα «Βέροια» να αποτελεί συνώνυμο ποιότητας και υψηλής προστιθέμενης αξίας, συνδέοντας την τοπική παραγωγή με τη γαστρονομία και το τουριστικό και πολιτιστικό προϊόν της περιοχής.

Αποτελεσματική Διαχείριση της Καθημερινότητας. Για το τέλος άφησα σκόπιμα την καθημερινότητα, το μεγαλύτερο στοίχημα για κάθε Δημοτική Αρχή. Στο πεδίο της καθημερινότητας έχουμε τονίσει πολλές φορές ότι πέρα από τις δικές μας προσπάθειες απαιτείται και η ενεργή συμμετοχή των πολιτών. Έτσι, επιδιώκουμε ακόμα πιο στενή συνεργασία με όλους τους τοπικούς φορείς ενώ σχεδιάζουμε δυναμικές παρεμβάσεις και προωθούμε δράσεις ευαισθητοποίησης, εθελοντισμού και συμμετοχής των πολιτών σε κοινές πρωτοβουλίες ώστε να κάνουμε όλοι μαζί την καθημερινότητα μας καλύτερη».

Κλείνοντας κάλεσε όλη την τοπική κοινωνία να σταθεί δίπλα στη Δημοτική Αρχή και ευχήθηκε μια δημιουργική θητεία.

Οι επικεφαλής των παρατάξεων

Τον λόγο πήραν στη συνέχεια, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων.

Η κα Γεωργία Μπατσαρά αναφέρθηκε «στο σεβαστό αποτέλεσμα των εκλογών», καθώς και στο θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. «Οι δημοτικοί μου σύμβουλοι και εγώ προσωπικά, διαθέτουμε όρεξη για δουλειά και αγάπη για τον τόπο μας και με υψηλό αίσθημα ευθύνης θα υπηρετήσουμε τον Δήμο, που είναι υπόθεση όλων μας» τόνισε και ευχαρίστησε τον κόσμο για την παρουσία του στην τελετή.

Ο κ. Παύλος Παυλίδης, απευθυνόμενος στους συνδημότες του, δήλωσε ότι στους Δήμους δεν χωράνε παρατάξεις αλλά συμπράξεις. Και έτσι θα πορευτούν -όπως είπε- στην 5ετία «στηρίζοντας και διεκδικώντας οτιδήποτε δημιουργικό και εποικοδομητικό, με δυνατή και αδέσμευτη φωνή». Αναφέρθηκε ωστόσο και στις αντιθέσεις των προγραμμάτων και των θέσεων αλλά και σε ενδεχόμενα λάθη από όλους και δήλωσε παρών για οτιδήποτε οδηγεί στην ανάπτυξη της πόλης και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητας των πολιτών.

Ο κ. Αντώνης Μαρκούλης δήλωσε ότι η παρουσία και η διάθεση της παράταξής του αποτελεί μία ανιδιοτελή και ειλικρινή προσφορά στον Δήμο, από αγνούς και αξιοπρεπείς ανθρώπους και καυτηρίασε την αντικατάσταση διατάξεων του «Κλεισθένη» από ένα «νομοθετικό έκτρωμα» το οποίο -όπως τόνισε- θα αγωνιστούν, ως παράταξη, να το ακυρώσουν στην πράξη.

Εκ μέρους του κ. Γιάννη Παπαγιάννη (που παραιτείται από τη θέση του, λόγω παρουσίας του στο εξωτερικό για επαγγελματικούς και επιστημονικούς λόγους, όπως τονίστηκε) μίλησε ο κ. Δημήτρης Τσανακτσίδης (πρώτος σε σταυρούς σύμβουλος της παράταξής του) ο οποίος ευχαρίστησε τους πολίτες για την εκλογή του, δηλώνοντας ότι θα υπηρετήσει τον θεσμό με γνώμονα το καλό της πόλης και ζήτησε από τον δήμαρχο να σεβαστεί τις θέσεις τους στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ευχαρίστησε επίσης τον επικεφαλής της παράταξής του για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό του.

Τέλος ο κ. Γιώργος Μελιόπουλος αναφέρθηκε στις θέσεις του ΚΚΕ για την Αυτοδιοίκηση και στις αντιλαϊκές πολιτικές των εκάστοτε κυβερνήσεων και δήλωσε ότι η ΛΑΣ δεν θα σταματήσει να παλεύει για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών των πολιτών.

Η τελετή της ορκωμοσίας ολοκληρώθηκε με τις υπογραφές όλων των συμβούλων, που «σφράγισαν» και επίσημα τη συμμετοχή τους στη Δημοτική Αρχή της Βέροιας για την 5ετία 2019-2023.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο βουλευτής κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης, ο περιφερειακός σύμβουλος Θ. Τεληγιαννίδης, ο νεοεκλεγείς περιφερειακός σύμβουλος Απόστολος Νεστορόπουλος,   ο εκπρόσωπος του Αντιπεριφερειάρχη  Ν. Τσιούντας, ο Διοικητής Ι Μεραρχίας Σ. Κολοκούσης, ο νέος Δ/ντής της Αστυνομίας Ημαθίας κ. Διονύσης Κούγκας, ο υποδιοικητής της Π.Υ. Βέροιας Αλ. Κουβακάς, ο Δ/ντης της Α/θμιας Εκπ/σης Δ. Διαμαντόπουλος κ.α..


 

 

Σοφία Γκαγκούση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Σοφία Γκαγκούση - Δημοσιογράφος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μήνυμα του βουλευτή της Ν. Δ. Λάζαρου Τσαβδαρίδη για την μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί

Μήνυμα του βουλευτή της Ν. Δ. Λάζαρου Τσαβδαρίδη για...

"Η σημερινή ημέρα είναι ημέρα Εθνικής Οργής για την...

Θετικός στον κορωνοϊό νέος άνδρας στην Ημαθία  που παραμένει σπίτι του, σε καλή κατάσταση

Θετικός στον κορωνοϊό νέος άνδρας στην Ημαθία που...

Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε νέος άνδρας από την...

ΜΑΜΑ ΚΟΙΜΗΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΝΥΧΤΩΣΕΙ… *του Γιάννη Ναζλίδη

ΜΑΜΑ ΚΟΙΜΗΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΝΥΧΤΩΣΕΙ… *του Γιάννη Ναζλίδη

 Μαμά, ποιος ζωγραφίζει τις πεταλούδες; η θάλασσα...

Επαναλειτουργία της Παλαιάς Μητρόπολης, των βυζαντινών μουσείων και το μνημειακό συγκρότημα του Αγίου Παταπίου

Επαναλειτουργία της Παλαιάς Μητρόπολης, των...

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας στο πλαίσιο της...

Τα λείψανα των Αγ. Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στην Πατρίδα Βέροιας - Από 21 έως 28 Ιουλίου 2020

Τα λείψανα των Αγ. Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στην...

Στα προπύλαια του Ι. Ν. Αγίας Παρασκευής Πατρίδας την...

Παράταση της χρηματοδοτικής υποστήριξης του Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας του «Έρασμου»

Παράταση της χρηματοδοτικής υποστήριξης του Ξενώνα...

Ο  Σύλλογος Κοινωνικής Παρέμβασης «Έρασμος»...

Το νέο πρόγραμμα του Δημοτικού ιατρείου Βέροιας - Από 13-17/07/2020

Το νέο πρόγραμμα του Δημοτικού ιατρείου Βέροιας - Από...

Στο Δημοτικό Ιατρείο του Δήμου Βέροιας προσφέρονται...

Eπίσκεψη  Δημάρχου Νικόλα Καρανικόλα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Νάουσας

Eπίσκεψη Δημάρχου Νικόλα Καρανικόλα στην...

Eπίσκεψη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Νάουσας...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Στα προπύλαια του Ι. Ν. Αγίας Παρασκευής Πατρίδας την Τρίτη 21 Ιουλίου 2020 ώρα 19:00, θα πραγματοποιηθεί η υποδοχή των Ιερών και Χαριτόβρυτων Λειψάνων Αγίων Ραφαήλ Νικολάου και Ειρήνης των εν Θερμή της Λέσβου...

-«Το νομοσχέδιο δεν θα περάσει…θα μείνει στα χαρτιά», το σύνθημα των συλλαλητηρίωνΜε δύο συλλαλητήρια ταυτόχρονα, το ένα στην Πλατεία Εληάς και το άλλο στην πλατεία Δημαρχείου, διαμαρτυρήθηκαν αντίστοιχα...

Κοινή διαπίστωση και της χθεσινής σύσκεψης για το συμπύρηνο ροδάκινο, ήταν το γνωστό: μία από τα ίδια, αφού κάθε χρόνο και σε κάθε συνάντηση φορέων ακούγονται μόνο αιτήματα, προβλήματα, ανησυχίες, αγωνίες,...

Η κοινωνία της Νάουσας αποδεικνύει περίτρανα για άλλη μια φορά ότι είναι ευαισθητοποιημένη σε θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης και στήριξης των συνανθρώπων μας, που βρίσκονται σε ανάγκη. Στον δύσκολο αγώνα...