ΤΟΠΙΚΑ

Συνάντηση της Πρωτοβουλίας για το Παιδί με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ημαθίας

Συνάντηση της Πρωτοβουλίας για το Παιδί με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ημαθίας

Το πρωί της Πέμπτης, 22 Αυγούστου 2019, ο Πρόεδρος της Πρωτοβουλίας για το Παιδί κ. Αριστοτέλης Σιδηρόπουλος, συνοδευόμενος από τη Διευθύντρια του Κέντρου Αναφοράς, παροχής συμβουλευτικής και Κέντρου θεραπείας τραύματος κ. Θεοδώρα Νιώπα, επισκέφτηκαν τον νέο Αστυνομικό Διευθυντή Ημαθίας κ. Διονύση Κούγκα, προκειμένου να τον συγχαρούνγια την ανάληψη των καθηκόντων του και να του ευχηθούν υγεία, δύναμη και έμπνευση στο έργο που αναλαμβάνει.

 κ. Κούγκας, προερχόμενος από (κατά γενική ομολογία) ευδόκιμη θητεία στις προηγούμενες θέσεις ευθύνης, ιδιαίτερα τις εντός Ημαθίας, εκδήλωσε αμέσως την προσωπική του διάθεση, αλλά και τη διάθεση της Υπηρεσίας του, για πλήρη και αποτελεσματική συνεργασία με τον Οργανισμό μας, προς όφελος της μεγάλης υπόθεσης της παιδικής προστασίας και των παιδιών της περιοχής μας που βρίσκονται σε ανάγκη και σε κίνδυνο.

Ακολούθησε επισκόπηση των θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος, τα οποία προσφέρονται για την διεύρυνση και την εμβάθυνση της ήδη υπάρχουσας πολύ καλής συνεργασίας. Ως τέτοια, επισημάνθηκαν:

1.Η αντιμετώπιση περιστατικών προερχόμενων από την εργασία πεδίου των στελεχών της Πρωτοβουλίας για το Παιδί, αλλά και όσων αναφέρονται και καταγγέλονται στο Κέντρο, με σκοπό την καταπολέμηση της παραβατικής συμπεριφοράς ανηλίκων (και ενηλίκων με τους οποίους σχετίζονται), την προστασία ήδη ωφελούμενων παιδιών της Πρωτοβουλίας με την εξουδετέρωση των κινδύνων που διατρέχουν άμεσα, την καταπολέμηση της κακομεταχείρισης των παιδιών κλπ.

2.Η αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών, συνεπεία κρίσεων στο περιβάλλον των παιδιών (ενδοοικογενειακή βία κλπ), εξαφανίσεων,κινδύνων κατά της σωματικής ακεραιότητας και της ψυχικής υγείας των παιδιών, με παρεμβάσεις και άμεση απομάκρυνση του κινδύνου.

3.Η τεκμηρίωση περιστατικών κακοποίησης, με τη διεξαγωγή της διαδικασίας της συνέντευξης και συμμετοχή εκπροσώπων από όλους τους συναρμόδιους φορείς. Ο Πρόεδρος της Πρωτοβουλίας έθεσε στη διάθεση της Αστυνομικής Διεύθυνσης τις εγκαταστάσεις του Κέντρου θεραπείας τραύματος, αλλά και των στελεχών του, σε οποιονδήποτε βαθμό συνεργασίας ζητηθεί.

4.Η διεξαγωγή κοινών δράσεων με σκοπό την πρόληψη και την ενημέρωση του γενικού πληθυσμού αλλά και ειδικών ομάδων σε σχετικά θέματα, με μετρήσιμα αποτελέσματα-ανακοινώσιμα από επιστημονικά fora(πχ από το 2ο Διεθνές Συνέδριο του Νοεμβρίου 2020). Ο Πρόεδρος της Πρωτοβουλίας έθεσε στη διάθεση της Υπηρεσίας τα στελέχη της Επιστημονικής Ομάδας της που είναι πιστοποιημένοι εκπαιδευτές σε ειδικά θέματα, όπως της διάγνωσης της σεξουαλικής κακοποίησης, της υποδοχής-διαχείρισης του θύματος κλπ.

Ο Αστυνομικός Διευθυντής τόνισε την απόλυτη προτεραιότητα που έχει για την ΕΛΑΣ  και τον ίδιο η παιδική προστασία και  διαβεβαίωσε για την παροχή οποιασδήποτε βοήθειας στο έργο της Πρωτοβουλίας για το Παιδί, γεγονός που εκτιμάται ως ζωτικής σημασίας για την επιτυχή έκβασή του.

Τέλος, κοινή υπήρξε η εκτίμηση για την ισχυρή κοινή θέληση και διάθεση των δύο μερών, αλλά και την ύπαρξη αντικειμενικών συνθηκών και δυνατοτήτων, παραγόντων που μπορούν να προωθήσουν σημαντικά το έργο της παιδικής προστασίας στην Ημαθία, καθιστώντας το πρωτοποριακό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νέες χρηματοδοτήσεις έργων ανάπτυξης για τους ΤΟΕΒ σε Βέροια και Νάουσα μέσω και ευρωπαϊκών προγραμμάτων

Νέες χρηματοδοτήσεις έργων ανάπτυξης για τους ΤΟΕΒ σε...

ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΚΑΡΠΟΥΣ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣΗ...

Σε έκθεση τουρισμού στο Βελιγράδι συμμετείχε ο Κώστας Καλαϊτζίδης
Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας -  Η Καθαρή Δευτέρα δεν περιλαμβάνεται στις υποχρεωτικές αργίες - Τι αναφέρει η Εγκύκλιος

Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας - Η Καθαρή Δευτέρα...

Δεδομένου ότι πλησιάζει η ημέρα της Καθαρής Δευτέρας (2...

Ο Τάσος Πρωτοψάλτου συνδέει  την ιστορική φορεσιά της Βέροιας  με τη σύγχρονη θεατρική δημιουργία

Ο Τάσος Πρωτοψάλτου συνδέει την ιστορική φορεσιά της...

 Ο Τάσος Πρωτοψάλτου μέσα στο σκηνικό του για την...

 «Πυρά Τόλκα σε ΝΔ για τις παλινωδίες στο μεταναστευτικό, σε Μηταράκη  για σπατάλες και αθηναϊκά  μέσα ενημέρωσης για συγκάλυψη»

«Πυρά Τόλκα σε ΝΔ για τις παλινωδίες στο...

Πριν λίγες ημέρες δημοσιεύθηκε η απόφαση του Υπουργού...

«Απόσχιση» Βεργίνας  και Αρχοντικό Σαράφογλου  στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας

«Απόσχιση» Βεργίνας και Αρχοντικό Σαράφογλου στο...

Δύο θέματα που απασχόλησαν την τοπική επικαιρότητα...

Δικό τους, πλήρες αμαξοστάσιο   αποκτούν τα Αστικά ΚΤΕΛ Βέροιας - Π. Παυλίδης στον ΑΚΟΥ 99.6: «Υπολογίζουμε να λειτουργήσει μέχρι το καλοκαίρι»

Δικό τους, πλήρες αμαξοστάσιο αποκτούν τα Αστικά ΚΤΕΛ...

Για μια μεγάλη αναπτυξιακή επένδυση των Αστικών...

Συνάντηση της Φρόσως Καρασαρλίδου με τευτλοπαραγωγούς και εργαζόμενους, για τις δυσοίωνες εξελίξεις στην ΕΒΖ

Συνάντηση της Φρόσως Καρασαρλίδου με...

Με εκπροσώπους του Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών Δήμου...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

 Ο Τάσος Πρωτοψάλτου μέσα στο σκηνικό του για την παράσταση «Ανθισμένες Ροδακινιές» που θα παρουσιαστεί από το ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας σε φωτογραφία του Μάνου Λιανίδη.Ο βραβευμένος διεθνώς Βεροιώτης σκηνογράφος -...

Για μια μεγάλη αναπτυξιακή επένδυση των Αστικών Βέροιας μίλησε χθες στην ραδιοφωνική εκπομπή ΛΑΙΚΑ&ΑΙΡΕΤΙΚΑ στον ΑΚΟΥ 99.6 ο πρόεδρος των Αστικών ΚΤΕΛ Βέροιας Παύλος Παυλίδης. Αναφέρθηκε στην κίνηση των...

Χθες το βράδυ 21/2/2020 στις 4:00 π.μ.ξημερώματα Δευτέρας, απετράπη κλοπή στην εταιρεία μεταφορών SPEEDEX μετά από άμεση ενεργοποίηση του συναγερμού και την άμεση ειδοποίηση των σημάτων συναγερμού στο Κέντρο...

Η τοποθέτηση του πρώην διευθυντή της ΚΕΠΑ, του κ. Γιάννη Καμπούρη, αναφορικά με την απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής του Δήμου να παραχωρήσει το (χαρακτηρισμένο ως μνημείο) αρχοντικό Σαράφογλου, προς χρήση,...