Συνάντηση της Πρωτοβουλίας για το Παιδί με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ημαθίας

Συνάντηση της Πρωτοβουλίας για το Παιδί με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ημαθίας

Το πρωί της Πέμπτης, 22 Αυγούστου 2019, ο Πρόεδρος της Πρωτοβουλίας για το Παιδί κ. Αριστοτέλης Σιδηρόπουλος, συνοδευόμενος από τη Διευθύντρια του Κέντρου Αναφοράς, παροχής συμβουλευτικής και Κέντρου θεραπείας τραύματος κ. Θεοδώρα Νιώπα, επισκέφτηκαν τον νέο Αστυνομικό Διευθυντή Ημαθίας κ. Διονύση Κούγκα, προκειμένου να τον συγχαρούνγια την ανάληψη των καθηκόντων του και να του ευχηθούν υγεία, δύναμη και έμπνευση στο έργο που αναλαμβάνει.

 κ. Κούγκας, προερχόμενος από (κατά γενική ομολογία) ευδόκιμη θητεία στις προηγούμενες θέσεις ευθύνης, ιδιαίτερα τις εντός Ημαθίας, εκδήλωσε αμέσως την προσωπική του διάθεση, αλλά και τη διάθεση της Υπηρεσίας του, για πλήρη και αποτελεσματική συνεργασία με τον Οργανισμό μας, προς όφελος της μεγάλης υπόθεσης της παιδικής προστασίας και των παιδιών της περιοχής μας που βρίσκονται σε ανάγκη και σε κίνδυνο.

Ακολούθησε επισκόπηση των θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος, τα οποία προσφέρονται για την διεύρυνση και την εμβάθυνση της ήδη υπάρχουσας πολύ καλής συνεργασίας. Ως τέτοια, επισημάνθηκαν:

1.Η αντιμετώπιση περιστατικών προερχόμενων από την εργασία πεδίου των στελεχών της Πρωτοβουλίας για το Παιδί, αλλά και όσων αναφέρονται και καταγγέλονται στο Κέντρο, με σκοπό την καταπολέμηση της παραβατικής συμπεριφοράς ανηλίκων (και ενηλίκων με τους οποίους σχετίζονται), την προστασία ήδη ωφελούμενων παιδιών της Πρωτοβουλίας με την εξουδετέρωση των κινδύνων που διατρέχουν άμεσα, την καταπολέμηση της κακομεταχείρισης των παιδιών κλπ.

2.Η αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών, συνεπεία κρίσεων στο περιβάλλον των παιδιών (ενδοοικογενειακή βία κλπ), εξαφανίσεων,κινδύνων κατά της σωματικής ακεραιότητας και της ψυχικής υγείας των παιδιών, με παρεμβάσεις και άμεση απομάκρυνση του κινδύνου.

3.Η τεκμηρίωση περιστατικών κακοποίησης, με τη διεξαγωγή της διαδικασίας της συνέντευξης και συμμετοχή εκπροσώπων από όλους τους συναρμόδιους φορείς. Ο Πρόεδρος της Πρωτοβουλίας έθεσε στη διάθεση της Αστυνομικής Διεύθυνσης τις εγκαταστάσεις του Κέντρου θεραπείας τραύματος, αλλά και των στελεχών του, σε οποιονδήποτε βαθμό συνεργασίας ζητηθεί.

4.Η διεξαγωγή κοινών δράσεων με σκοπό την πρόληψη και την ενημέρωση του γενικού πληθυσμού αλλά και ειδικών ομάδων σε σχετικά θέματα, με μετρήσιμα αποτελέσματα-ανακοινώσιμα από επιστημονικά fora(πχ από το 2ο Διεθνές Συνέδριο του Νοεμβρίου 2020). Ο Πρόεδρος της Πρωτοβουλίας έθεσε στη διάθεση της Υπηρεσίας τα στελέχη της Επιστημονικής Ομάδας της που είναι πιστοποιημένοι εκπαιδευτές σε ειδικά θέματα, όπως της διάγνωσης της σεξουαλικής κακοποίησης, της υποδοχής-διαχείρισης του θύματος κλπ.

Ο Αστυνομικός Διευθυντής τόνισε την απόλυτη προτεραιότητα που έχει για την ΕΛΑΣ  και τον ίδιο η παιδική προστασία και  διαβεβαίωσε για την παροχή οποιασδήποτε βοήθειας στο έργο της Πρωτοβουλίας για το Παιδί, γεγονός που εκτιμάται ως ζωτικής σημασίας για την επιτυχή έκβασή του.

Τέλος, κοινή υπήρξε η εκτίμηση για την ισχυρή κοινή θέληση και διάθεση των δύο μερών, αλλά και την ύπαρξη αντικειμενικών συνθηκών και δυνατοτήτων, παραγόντων που μπορούν να προωθήσουν σημαντικά το έργο της παιδικής προστασίας στην Ημαθία, καθιστώντας το πρωτοποριακό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Λ. Τσαβδαρίδης ρωτά τον υπουργό για τα προβλήματα στο

Ο Λ. Τσαβδαρίδης ρωτά τον υπουργό για τα προβλήματα στο...

Για το αν προτίθεται το αρμόδιο Υπουργείο...

Τράπεζα Πειραιώς: Βελτιώστε το ενεργειακό  αποτύπωμα της κατοικίας σας · Άνοιξε ο Β’ κύκλος του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ΄  Οίκον ΙΙ»

Τράπεζα Πειραιώς: Βελτιώστε το ενεργειακό αποτύπωμα...

Επιθυμείτε να μειώσετε τις δαπάνες του σπιτιού σας...

Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας με θέμα την διενέργεια δημόσιας κλήρωσης μεταξύ των αναπληρωματικών μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας ζωής

Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου...

Παρακαλείσθε όπως προσέλθετε στην αίθουσα...

Σπιρομέτρηση στο Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας
Καιρός: Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης για βροχές και καταιγίδες

Καιρός: Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης για βροχές και...

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της...

Προσπάθησε να αποφύγει τον έλεγχο και τη σύλληψη ... αλλά δεν τα κατάφερε! - Συνελήφθη για κατοχή κάνναβης από την ΟΠΚΕ Ημαθίας

Προσπάθησε να αποφύγει τον έλεγχο και τη σύλληψη ......

(φωτό αρχείου)Συνελήφθη σήμερα τα ξημερώματα σε...

Νέα επιδοτούμενα Προγράμματα για 8.250 ωφελούμενους! Αποδοχές - Προθεσμία Αιτήσεων
EΛΜΕ Ημαθίας: Αγωνιστικό κάλεσμα για διορισμούς  στην Ειδική Αγωγή  και διαμαρτυρία για τα ΕΠΑΛ

EΛΜΕ Ημαθίας: Αγωνιστικό κάλεσμα για διορισμούς στην...

  Από το το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ γνωστοποιούνται τα εξής:Δέκα...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ήρθε η είδηση της απώλειας μιας από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες της Ημαθίας. Ο γιατρός, δημοσιογράφος, ποιητής, συγγραφέας και πολιτικός, αλλά πάνω απ' όλα Άνθρωπος, Ορέστης...

Στην αίθουσα του Πολυμελούς Πρωτοδικειου Βέροιας έγινε στις 12 το πρωί η κλήρωση για την ανάδειξη του προέδρου του Κάτω Βερμίου (Σελίου). Στην κληρωτίδα μπήκαν τα ονόματα των Αντωνη Πιτουλια και Γιώργου...

Νεκρός από ανακοπή καρδιάς  διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Βέροιας, νωρίς το μεσημέρι, ο 60χρονος, συνταξιούχος  βεροιώτης, Απόστολος Χατζηλάμπρου. Το περιστατικό συνέβη στα Δικαστήρια της Βέροιας, όπου...

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου ενημερώνει ότι είναι για το σαββατοκύριακο 12-13 Ιανουαρίου είναι σε πλήρη λειτουργία όλες οι πίστες και οι αναβατήρες...