«Πολεμικό» μέτωπο μεταξύ ΠΑΜΕ   και ΓΣΕΕ για τις απεργιακές συγκεντρώσεις - Λάβρες ανακοινώσεις του Εργατικού Κέντρου Βέροιας και του ΠΑΜΕ Ημαθίας

«Πολεμικό» μέτωπο μεταξύ ΠΑΜΕ και ΓΣΕΕ για τις απεργιακές συγκεντρώσεις - Λάβρες ανακοινώσεις του Εργατικού Κέντρου Βέροιας και του ΠΑΜΕ Ημαθίας

Μέτωπο έχει ανοίξει, μεταξύ ΠΑΜΕ και ΓΣΕΕ και μάλιστα σε δημόσιο διάλογο. Στις ανακοινώσεις των δύο φορέων με τις οποίες ενημερώνουν ότι αμφότεροι οργανώνουν τις απεργιακές τους συγκεντρώσεις, στις 24 Σεπτεμβρίου το ΠΑΜΕ και στις 25 του μήνα το Εργατικό Κέντρο Βέροιας (ΓΣΕΕ), σε Βέροια και Νάουσα, είναι εμφανής η κόντρα και το «πολεμικό» μέτωπο που έχει ανοίξει μεταξύ τους.

Στις ανακοινώσεις τους, τόσο το Εργατικό Κέντρο Βέροιας που εκπροσωπεί τη ΓΣΕΕ, όσο και το ΠΑΜΕ, αναφέρουν:

Η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου

 Το Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Βέροιας αναφέρει:

«Η κυβέρνηση σε συνεργασία με τους εργοδότες, φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή το αναπτυξιακό νομοσχέδιο που περιέχει ένα μίνι εργασιακό και συνδικαλιστικό νομοσχέδιο.Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο περιέχει σειρά διατάξεων που παρεμβαίνουν στον πυρήνα των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων και της αυτόνομης πορείας των συνδικάτων.

Θέση μας είναι, ότι τέτοιου είδους παρεμβάσεις απαιτούν σοβαρό και καλόπιστο διάλογο και δεν είναι δυνατό να έρχονται υπό τη μορφή «fast track», εκμεταλλευόμενες το αδιοίκητο που προκάλεσαν οι βίαιες παρεμβάσεις του επιχειρησιακού βραχίονα του κομμουνιστικού κόμματος Ελλάδας (δηλαδή του ΠΑΜΕ), στο πρόσφατο εκλογικό συνέδριο της Συνομοσπονδίας. Λόγω της βίαιης διάλυσης του πρόσφατου συνεδρίου από αυτές τις δυνάμεις (δηλαδή το ΠΑΜΕ), η Γ.Σ.Ε.Ε. τελεί υπό διορισμένη προσωρινή διοίκηση οποία δεν έχει τη δυνατότητα κήρυξης απεργίας. Παρά τις «φιλότιμες» προσπάθειές τους να υπονομευτεί το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα και κατά συνέπεια τα εργατικά δικαιώματα, προς όφελος ενός μειοψηφικού κόμματος άλλα και άλλων… ξένων προς την εργατική τάξη συμφερόντων… Παρά τη σφοδρή επίθεση που έχουν εξαπολύσει οι εργοδότες που διαρκώς προβάλλουν και επιβάλουν τα συμφέροντά τους. Παρά τις ωμές και απροκάλυπτες ενέργειες των στελεχών του επιχειρησιακού βραχίονα του ΚΚΕ (δηλαδή του ΠΑΜΕ) εναντίον του οργανωτικού Γραμματέα της Γ.Σ.Ε.Ε. Ευάγγελου Μουτάφη.

Προειδοποιούμε ότι οι απειλές τους πέφτουν στο κενό. ΣΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ και τη Γ.Σ.Ε.Ε., έχουν συντριπτική πλειοψηφία οι δημοκράτες συνδικαλιστές (όλων των άλλων παρατάξεων) και δεν θα υποκλιθούν στην κομματική – σταλινική μαφία των τραμπουκισμών, των εξυβρίσεων και των απειλών. Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Βέροιας, αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη 24ωρης Απεργίας  για την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019, και καλούμε όλους του δημοκρατικούς εργαζόμενους, όλους όσοι θεωρούν ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να είναι ισότιμος και ενισχυμένος κρίκος της αλυσίδας της αγοράς εργασίας και όχι ο «φτωχός συγγενής», να συσπειρωθούν στα σωματεία τους για τον αγώνα που θα δώσουμε με το κεφάλι ψηλά, για μία ακόμη φορά».

Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ

Το ΠΑΜΕ (Πανελλήνιο Αγωνιστικό Μέτωπο) του ΚΚΕ οργανώνει δύο ταυτόχρονες συγκεντρώσεις στις 24 Σεπτεμβρίου (10.00 π.μ.), σε Βέροια και Νάουσα, στην ανακοίνωσή του, που καταφέρεται εναντίον της ΓΣΕΕ, αναφέρει:

«Συνάδελφοι – συναδέλφισσες,

Στις 24 του Σεπτέμβρη δίνουμε μαζικό, μαχητικό «παρών» στην απεργία που έχουν κηρύξει δεκάδες Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Συνδικάτα και στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα.

Παλεύουμε ενάντια στον αναπτυξιακό νόμο της κυβέρνησης που δίνει «γη και ύδωρ» στους μεγαλοεπιχειρηματίες, στη μεγαλοεργοδοσία, τσακίζοντας παράλληλα τα εναπομείναντα εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα. Ενάντια στο νόμο που επιχειρεί να βάλει περισσότερα εμπόδια και φραγμούς στα ταξικά συνδικάτα, αυτά που αγωνίζονται με πραγματικές συλλογικές διαδικασίες και υπερασπίζονται τα δικαιώματα και τις σύγχρονες ανάγκες των εργατών, έχοντας σταθερό μέτωπο απέναντι σε εργοδοσία – κυβερνήσεις.Παλεύουμε για σύγχρονους όρους δουλειάς και ζωής των εργαζόμενων, για αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις και στις κοινωνικές παροχές, για συνδικάτα ανεξάρτητα από το κράτος και την εργοδοσία.Μετά από 10 χρόνια κρίσης και τριών μνημονίων που σαν οδοστρωτήρας πέρασαν πάνω από τις ζωές μας και μας ανάγκασαν να πληρώσουμε την κρίση τους, έρχονται τώρα να μας ξαναχρεώσουν την ανάπτυξή τους. Στην ίδια κατεύθυνση, αυτή που εξυπηρετεί τους σχεδιασμούς και τις απαιτήσεις των κεφαλαιοκρατών, η κυβέρνηση της ΝΔ παίρνει τη σκυτάλη από το ΣΥΡΙΖΑ και δίνει νέα ώθηση στην αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική.Είναι η ανάπτυξή τους που επιδεινώνει τους όρους δουλειάς και ζωής των εργαζόμενων, ωστόσο βρίσκει βασικούς στυλοβάτες και μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα, στο πρόσωπο του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού. Στη γραμμή της συναίνεσης και της ενσωμάτωσης, του κοινωνικού εταιρισμού, που το συγκεκριμένο νομοσχέδιο επιδιώκει να ενισχύσει και να εδραιώσει μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα. Γι αυτό και η συνδικαλιστική μαφία που ηγείται στη ΓΣΕΕ κάνει ό,τι μπορεί για να υπονομεύσει και να εμποδίσει την απεργία, επιδίδεται σε όργιο συκοφάντησης των ταξικών δυνάμεων, του ΠΑΜΕ, καταφεύγει ακόμα και σε βρώμικους εκβιασμούς συνδικαλιστών. Το αλισβερίσι τους και η αλληλοστήριξή τους με την κυβέρνηση βγάζουν μάτι! Δε μας εκπλήσσουν! Αυτό το ρόλο έχουν αναλάβει διαχρονικά από τα αφεντικά και τις κυβερνήσεις τους! Δεν θα τους περάσει, όμως. Οι εργαζόμενοι θα δώσουν την απάντηση που αρμόζει στα σχέδια κυβέρνησης και επιχειρηματικών ομίλων καθώς και στον απεργοσπαστικό σχεδιασμό της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ!

Καλούμε τους εργαζόμενους να δυναμώσουν τη δράση τους μέσα από τα συνδικάτα τους, να παλέψουν μέχρι και το τελευταίο λεπτό για την επιτυχία της απεργίας στις 24 Σεπτέμβρη».    

Απεργεί και η ΟΤΟΕ  στις 24 Σεπτεμβρίου

Την προκήρυξη 24ωρης Πανελλαδικής απεργίας στις 24 Σεπτεμβρίου, αποφάσισε η ΟΤΟΕ στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας που έγινε χθες Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου.

Η ΟΤΟΕ ζητάει από την Κυβέρνηση: • να πάρει πίσω τις παρεμβάσεις της για τις ΣΣΕ και τη Διαιτησία, παρεμβάσεις που εκθεμελιώνουν όλο το σύστημα των ΣΣΕ και των εργασιακών δικαιωμάτων στη χώρα, ενω πυροδοτούν ένα νέο κύκλο εσωτερικής υποτίμησης και υποβάθμισης της εργασίας. • να σεβαστεί τις αρχές της ευνοϊκότερης ρύθμισης και της επέκτασης των ΣΣΕ,  τα συνταγματικά δικαιώματα και τη συλλογική αυτονομία • να αποκαταστήσει πλήρως την ομαλότητα στις εργασιακές σχέσεις και να επαναφέρει το 6μηνο επέκτασης της διάρκειας των ΣΣΕ μετά τη λήξη τους και της πλήρους μετενέργειας των όρων τους. 

Με την απεργία, η ΟΤΟΕ απαντάει στην απόπειρα ξηλώματος των κλαδικών συμβάσεων και τω εργασιακών τους δικαιωμάτων, που όπως αναφέρει η διοίκηση, βρίσκονται σε πολύ κρίσιμη καμπή.

ΔΟΕ και ΟΛΜΕ συμμετέχουν στην απεργία της ΑΔΕΔΥ

Την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και το οποίο φέρνει αλλαγές, μεταξύ άλλων και στον συνδικαλιστικό νόμο, εκφράζουν οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, οι οποίες καλούν νηπιαγωγούς, δασκάλους και καθηγητές να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ για τις 24 Σεπτεμβρίου.

Η ΔΟΕ αναφέρει ότι βασικό αίτημα αποτελεί η απόσυρση του νομοσχεδίου και τονίζει σε σχετική ανακοίνωση: «Ο αφοπλισμός του συνδικαλιστικού κινήματος διευκολύνει την κυβέρνηση στη λήψη μέτρων κατά των εργαζομένων και στην περιστολή των εργασιακών τους δικαιωμάτων. Κάτι τέτοιο δεν θα το επιτρέψουμε. Τα συνδικάτα μπορούν να ρυθμίζουν και να διαφυλάσσουν την εσωτερική τους λειτουργία στη βάση δημοκρατικών και συμμετοχικών διαδικασιών που αποφασίζουν με αποφάσεις των οργάνων τους».

Από τη μεριά της, η ΟΛΜΕ χαρακτηρίζει το νομοσχέδιο «αντεργατικό - αντιαπεργιακό», θεωρώντας πως «προωθεί ένα είδος ‘ανάπτυξης’, που μόνο σε όφελος της κοινωνίας και των εργαζόμενων δεν θα είναι».


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ευχαριστίες  του Ομίλου Προστασίας Παιδιού Βέροιας

Ευχαριστίες του Ομίλου Προστασίας Παιδιού Βέροιας

Ο ΟΜΙΛΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ ευχαριστεί θερμά...

Δήμος Νάουσας: Συνεχίζονται οι δηλώσεις συμμετοχής για τον  «20ο  Δρόμο Θυσίας»

Δήμος Νάουσας: Συνεχίζονται οι δηλώσεις συμμετοχής...

Συνεχίζονται με ιδιαίτερα αυξημένο ενδιαφέρον από...

Δράσεις του ομαδικού εργαστηρίου του Κέντρου Κοινότητας Νάουσας

Δράσεις του ομαδικού εργαστηρίου του Κέντρου...

 Με  επιτυχία ολοκληρώθηκε, τη Δευτέρα 15/4/2024 το...

Ολοκλήρωσε με άριστα τη διδακτορική του διατριβή ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Αρχιμ. Δημήτριος Μπακλαγής

Ολοκλήρωσε με άριστα τη διδακτορική του διατριβή ο...

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και...

Ελληνική Ένωση Καφέ: Συνάντηση της νέας διοίκησης με τον υπουργό Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη

Ελληνική Ένωση Καφέ: Συνάντηση της νέας διοίκησης με...

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ένωσης Καφέ...

Από την Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών Βέροιας  Συνελήφθη ανήλικος για καλλιέργεια  δενδρυλλίων κάνναβης που καλλιεργούσαν με τον πατέρα του στο σπίτι τους

Από την Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών Βέροιας Συνελήφθη...

Στις 22 Απριλίου 2024 το μεσημέρι σε περιοχή της...

Η Βέροια και η Βεργίνα υποδέχθηκαν χθες την Ολυμπιακή Φλόγα στην πορεία της για το Παρίσι

Η Βέροια και η Βεργίνα υποδέχθηκαν χθες την Ολυμπιακή...

Παρά την βροχόπτωση και την χαμηλή θερμοκρασία...

Δήμαρχος Βέροιας: Ξεκάθαρη αδικία στην  χρηματοδότηση του Δήμου Βέροιας -Εμείς κ. Τζιτζικώστα δεν πρέπει να βαδίσουμε προς το 2030;  -Συνέντευξη Τύπου χθες, με απάντηση Βοργιαζίδη στην Περιφέρεια

Δήμαρχος Βέροιας: Ξεκάθαρη αδικία στην χρηματοδότηση...

«Ξεκάθαρα, μπορούμε να πούμε ότι ο Δήμος μας αδικήθηκε...

ΑΚΟΥ 99.6FM

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...