Εντυπωσιακή συμμετοχή της Ημαθίας στη Έκθεση Τουρισμού Philoxenia 2019

Εντυπωσιακή συμμετοχή της Ημαθίας στη Έκθεση Τουρισμού Philoxenia 2019

Δυναμική παρουσία εξωστρέφειας και σημαντική τουριστική προβολή είχε η Ημαθία, στη διάρκεια της διεθνής έκθεσης τoυρισμού Philoxenia 2019 που πραγματοποιήθηκε στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης, από τις 8 έως τις 10 Νοεμβρίου 2019.

Στη διάρκεια του εκθεσιακού τριημέρου, εκπρόσωποι της κυβέρνησης και της αυτοδιοίκησης, πλήθος κόσμου και επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου, επισκέφθηκαν τον εκθεσιακό χώρο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, όπου είχε ειδικό χώρο τουριστικής προβολής και η Ημαθία, ενώ στο πλαίσιο της έκθεσης η Αντιπεριφέρεια Ημαθίας και η Ένωση Ξενοδόχων Ημαθίας, διοργάνωσαν κεντρική εκδήλωση προβολής, το Σάββατο 9 Νοεμβρίου, με τη συμπαράσταση της Διεύθυνσης Τουρισμού Περιφέρειας και την σημαντική συμβολή της Ένωσης Οινοποιών της ζώνης του Ξινόμαυρου, του Ομίλου “Μπούλες και Γεννίτσαροι” και πολλών συνεργατών και φίλων που βοήθησαν στη διοργάνωση. 


Την κεντρική εκδήλωση της Ημαθίας τίμησε με την παρουσία του και απηύθυνε χαιρετισμό, ο Περιφερειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας δίνοντας συγχαρητήρια για τη διοργάνωση και αναφέροντας επιγραμματικά τους κεντρικούς στρατηγικούς άξονες δράσεων για την τουριστική ανάπτυξη της Κεντρικής Μακεδονίας. Στην εκδήλωση χαιρετισμούς έκαναν επίσης, ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της ΠΚΜ, Αλέξανδρος Θάνος και ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας, Κώστας Καλαϊτζίδης ενώ κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ημαθίας, Δημήτρης Μάντσιος, ο οποίος παρουσίασε με εξαιρετικό τρόπο τις τουριστικές δυνατότητες και τις αντίστοιχες προοπτικές της περιοχής μας.


Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, η αντιπεριφερειάρχης Μ.Ε. Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, η αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, ο δήμαρχος Νάουσας Νικόλας Καρανικόλας, εκπρόσωποι της ΔΕΘ- Helexpo, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι επιμελητηρίων, επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου, εκπρόσωποι των ΜΜΕ από την Ημαθία και τη Θεσσαλονίκη και πλήθος επισκεπτών.

Σε όλους κεράστηκαν παραδοσιακές πίτες και ξινόμαυρο κρασί ενώ το δρώμενο “Μπούλες και Γενίτσαροι” που “έκλεισε” την εκδήλωσή, όχι απλώς εντυπωσίασε αλλά για μια ακόμη φορά προκάλεσε ρίγη συναισθημάτων σε όλο τον κόσμο.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ


Στη διάρκεια του εκθεσιακού τριημέρου, στο πλαίσιο επίσκεψης στο εντυπωσιακό περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, επισκέφθηκαν και τον εκθεσιακό χώρο της Ημαθίας, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας Θράκης) Θόδωρος Καράογλου, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo Κυριάκος Ποζρικίδης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ημαθίας Γιώργος Μπίκας, ο πρόεδρος του εμπορικού τμήματος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Ιωάννης Βεργίνης και άλλοι εκπρόσωποι επιμελητηριακών και τουριστικών επαγγελματικών φορέων, εκπρόσωποι ΜΜΕ και πλήθος επισκεπτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στα εγκαίνια της Philoxenia 2019 που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019, στο Βελλίδειο Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, συμμετείχε και ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης έχοντας την ευκαιρία να συναντηθεί τον χώρο της εκδήλωσης με εκπροσώπους του πολιτικού κόσμου και της αυτοδιοίκησης, ενώ στη διάρκεια της έκθεσης επισκέφθηκε και τον εκθεσιακό χώρο του δήμου Βέροιας, συγχαίροντας τους εκπροσώπους του όπως έκανε και με τους εκπροσώπους του δήμου Νάουσας που επίσης στη διάρκεια της Philoxenia 2019 είχε τη δική του, ξεχωριστή τουριστική παρουσίαΤην Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019, που συνέπεσε με την πανευρωπαϊκή ημέρα οινοτουρισμού, ο Κώστας Καλαϊτζίδης υποδέχθηκε στο Κτήμα Κυργιάννη, στην περιοχή του αμπελώνα της Νάουσας, τους Hosted Buyers της Philoxenia 2019, οι οποίοι είναι δοκιμασμένα και έμπειρα επαγγελματικά στελέχη του διεθνούς τουρισμού, τα οποία μπορούν να προβάλουν και να προωθήσουν το τουριστικό προϊόν της Ημαθίας σε αγορές στόχους.

Τους συνόδευε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ημαθίας, Δημήτρης Μάντσιος που χάρη στις προσπάθειές του, η περιοχή μας αποτέλεσε φέτος ένα από τα βασικά σημεία αναφοράς, συνολικά για την έκθεση Philoxenia 2019. Στο γεύμα φιλοξενίας που ακολούθησε, δόθηκαν ευκαιρίες για τη διεθνή τουριστική προβολή της Ημαθίας οι οποίες θα αξιοποιηθούν στο πλαίσιο του προγραμματισμού της Π.Ε. Ημαθίας και της συνεργασίας της, με τοπικούς τουριστικούς φορείς και την Ένωση Ξενοδόχων.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΑΪΤΖΊΔΗ


Μετά την ολοκλήρωση της έκθεσης Τουρισμού Philoxenia 2019, ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας, Κώστας Καλαϊτζίδης, δήλωσε:

Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της μεγάλης επιτυχίας που σημείωσε η παρουσία της Ημαθίας, στη διεθνή έκθεση τουρισμού Philoxenia 2019. Με τέτοιας εμβέλειας εκθεσιακές διοργανώσεις, η ΔΕΘ- Helexpo μας δίνει τεράστιες δυνατότητες προβολής και με αυτού του υψηλού επίπεδου συμπαράσταση, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μας καθιστά πρωταγωνιστές της ανάπτυξης στο πλαίσιο και της αντίστοιχης στρατηγικής κατεύθυνσης του περιφερειάρχη μας, Απόστολου Τζιτζικώστα.


Στην προσπάθεια αυτή, έχουμε πάντα συνεργάτες και συμπαραστάτες, τους δήμους της Ημαθίας, τους τοπικούς φορείς και τις συναρμόδιες υπηρεσίες και κυρίως έχουμε στο πλευρό μας, τους επιχειρηματίες στον κλάδο του τουρισμού και όλους τους επαγγελματικούς κλάδους μέσω των οποίων μπορεί να αναδειχθεί το όνομα της Ημαθίας, ως περιοχή της Φιλοξενίας, της τοπικής γαστρονομίας και του πολύπλευρου τουριστικού ενδιαφέροντος 365 ημέρες το χρόνο, με παροχές που βρίσκονται σε πολύ υψηλά επίπεδα. Η συμμετοχή της Ένωσης Ξενοδόχων Ημαθίας είναι ενδεικτική και αποτελεί παράδειγμα γόνιμης και αποδοτικής συνεργασίας.


Η Ημαθία βαδίζει συνεχώς μπροστά, συνεργαζόμαστε παραγωγικά για να το πετύχουμε και ήδη έχουμε αποτέλεσμα με θετικό πρόσημο. Δεν σταματάμε παρά συνεχίζουμε, ακόμη πιο δημιουργικά, για πολλές περισσότερες επιτυχίες.  

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εκδηλώσεις μνήμης στη Νάουσα για τη Γενοκτονία των Ποντίων

Εκδηλώσεις μνήμης στη Νάουσα για τη Γενοκτονία των...

Εκδηλώσεις μνήμης για τη  Γενοκτονία του Ποντιακού...

Ολοκληρώθηκαν από την Εύξεινο  Λέσχη  Βέροιας   οι εκδηλώσεις μνήμης για τη γενοκτονία των Ποντίων

Ολοκληρώθηκαν από την Εύξεινο Λέσχη Βέροιας οι...

  Η  Εύξεινος  Λέσχη  Βέροιας   με  σεμνότητα και ...

Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας: Εκδηλώσεις Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας: Εκδηλώσεις Μνήμης της...

Η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας - Εθνική Βιβλιοθήκη...

ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΘΑΡΑΣ ΒΕΡΟΙΑΣ  ΚΕΠΑ: Ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο ο  Διεθνής Διαγωνισμός Σύνθεσης  --Ποιοι συμμετέχοντες βραβεύτηκαν

ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΘΑΡΑΣ ΒΕΡΟΙΑΣ ΚΕΠΑ: Ολοκληρώθηκε...

Έναν σημαντικό διεθνή διαγωνισμό σύνθεσης έργων για...

ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας: Πώς θα  επαναλειτουργήσουν Δημοτικό Ωδείο  και Ερασιτεχνική Σχολή Χορού

ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας: Πώς θα επαναλειτουργήσουν...

Σύμφωνα με την σχετική ΚΥΑ της 16ης Μαΐου 2020 και τα...

Επαναλειτουργούν όλα τα Τμήματα καλλιτεχνικής εκπαίδευσης του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας

Επαναλειτουργούν όλα τα Τμήματα καλλιτεχνικής...

 Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας ανακοινώνει ότι από τις 25 Μαΐου...

Δωρεάν μαθήματα τεχνολογίας για την εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας

Δωρεάν μαθήματα τεχνολογίας για την εξ αποστάσεως...

 Στα πλαίσια της εκστρατείας #μένουμε ασφαλεις ώστε να...

Ανοιξιάτικη βόλτα για τη μέριμνα ατόμων με αυτισμό εν καιρώ κορονοϊού

Ανοιξιάτικη βόλτα για τη μέριμνα ατόμων με αυτισμό εν...

 Με τη σύμφωνη γνώμη των γονέων του συλλόγου μας και...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Με φεστιβάλ παραδοσιακής μουσικής,  πατινάδες και χορούς θα γιορτάσει η Νάουσα την Τσικνοπέμπτη«Ταυτότητά μας,  η Παράδοση»Στην Πλατεία Καρατάσου στις 19:00Ένα παραδοσιακό γλέντι με πατινάδες, χορούς και...

Το Σωματείο Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος πιστό στο ραντεβού του συμμετέχει και φέτος στις αποκριάτικες εκδηλώσεις των καταστημάτων της πόλης."Η προσπάθεια αυτή στηρίζεται από το...

Την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων λειτούργησε και κήρυξε το θείο λόγο στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου του Νέου Πολιούχου Βεροίας επί τη...

Την Κυριακή 19 Ιανουαρίου το Vespa Club Veria έκοψε την πίτα του, παρέα με την λέσχη "Φίλων Κλασικού Αυτοκινήτου Βέροιας" σε τοπική ταβέρνα της πόλης. Live μουσική, πολύ καλό φαγητό, ποτό, δωράκια για τους τυχερούς,...