Δημήτρης Γκίμας στο basketa : «Γύρισα σπίτι και έκλαψα μετά την άνοδο, ξεχωριστή η φετινή χρονιά»

Δημήτρης Γκίμας στο basketa : «Γύρισα σπίτι και έκλαψα μετά την άνοδο, ξεχωριστή η φετινή χρονιά»

Ο Φίλιππος Βέροιας βρέθηκε να λαμβάνει την πρόσκληση για την Α2, στα μέσα του Σεπτέμβρη, και στις 19 του ίδιου μήνα αποφάσισε να πει το ναι, έχοντας ουσιαστικά λιγότερο από είκοσι ημέρες να προετοιμαστεί.

Φυσικά ο πρόεδρος του Ηλίας Λαζός και ο Δημήτρης Γκίμας ήταν έτοιμοι από καιρό, και οι μόνες προσθήκες που έκαναν ήταν του έμπειρου Δάνη Ελευθεριάδη και του κοινοτικού, Μίλιαν Ντρεκάλοβιτς, κρατώντας τον βασικό κορμό που τους έδωσε δυο ανόδους. Έτσι, στην δεύτερη χρονικά προσπάθεια του συλλόγου στην Α2 (η πρώτη ήταν την τριετία από το 2013 ως και το 2016), η ομάδα της Ημαθίας κλέβει την παράσταση, καθώς μετά την επιτυχία επί του Απόλλωνα Πατρών έφτασε τις 6 νίκες, όντας ουσιαστικά η πλέον πετυχημένη ομάδα της κατηγορίας βάσει ρόστερ και μπάτζετ.

Αρκετοί ήταν αυτοί που πόνταραν ότι η ομάδα του Δημήτρη Γκίμα θα έκανε ελάχιστες νίκες την φετινή σεζόν, αλλά ο Έλληνας τεχνικός, ο οποίος βρίσκεται βρίσκεται στο σύλλογο από το 1977 ως παίκτης, και προπονητής από το 1999 ως και σήμερα μιλώντας στο basketa.gr αναφέρθηκε στην φετινή ξεχωριστή σεζόν, ενώ τόνισε ποια ήταν η αντίδραση του όταν η ομάδα του δέχθηκε την πρόσκληση της ανόδου.

Μια ζωή στον Φίλιππο, είτε ως παίκτης είτε ως προπονητής. Παρότι το χρονικό διάστημα είναι πολύ μεγάλο, είναι τούτη εδώ μια από τις χρονιές που χαίρεστε περισσότερο : «Μετά από τόσα χρόνια πολλές χρονιές έχουν ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Σίγουρα όμως η φετινή είναι διαφορετική. Ειδικά αν τα καταφέρουμε μέχρι το τέλος».

Μετά τον Αμύντα, καθαρίσατε σε ένα συγκλονιστικό ματς και τον ισχυρό Απόλλωνα Πατρών και φτάσατε τις έξι νίκες. Τελικά πόσο εφικτή είναι η σωτηρία για μια ομάδα που έμαθε στα μέσα Σεπτέμβρη ότι θα αγωνιστεί στην Α2, και πόσο δύσκολη ήταν η νίκη με τον Απόλλωνα : «Όπως σωστά το χαρακτηρίσατε το παιχνίδι ήταν συγκλονιστικό. Τα μεγέθη Απόλλωνας και Φίλππος είναι τελείως διαφορετικά. Και φέτος και πολύ περισσότερο διαχρονικά. Ο Απόλλωνας είναι μια πολυκατοικία κι ο Φίλιππος ένα όμορφο σπιτάκι. Βέβαια αυτό δεν εμποδίζει όσους ζουν στο σπιτάκι να είναι κι αυτοί ευτυχισμένοι. Ελπίζω κι εύχομαι να αγωνιστούμε ,να αντέξουμε μέχρι τέλους στη μάχη της σωτηρίας».

Αν και όλο το καλοκαίρι την περιμένατε την πρόσκληση για την Α2, ποίες ήταν οι πρώτες σας σκέψεις όταν την πήρατε στα χέρια σας : «Περιμέναμε κι όσο περνούσε ο καιρός τόσο είχαμε αμφιβολίες αν θα έρθει. Το κυριότερο όμως ήταν ότι όσο περνούσε ο καιρός τόσο βλέπαμε όλοι τη δυσκολία. Οικονομική κι αγωνιστική. Όταν η διοίκηση πήρε την ρομαντική κι ηρωική για μένα απόφαση όταν γύρισα στο σπίτι μου έκλαψα».

Οι περισσότεροι σας θεωρούσαν ως πρώτο φαβορί για άμεσο υποβιβασμό, και δεν σας έδιναν ελπίδες για πολλές νίκες, τις τους απαντάτε : «Δικαιολογημένα μας θεωρούσαν έτσι. Ίσως κι εγώ σε ανάλογη περίπτωση το ίδιο να σκεφτόμουν για άλλη ομάδα. Αυτό λέω και στους παίκτες μας. Τονίζοντας όμως ότι είναι στο χέρι μας να αλλάξουμε αυτή την άποψη και πολλούς από αυτούς να τους μάθει όλη η μπασκετική Ελλάδα».

Ο Ευθύμης Κοθράς πλησιάζει τα 40 του χρόνια, τι τον κάνει και παίζει ακόμη ως έφηβος : «Ο Κοθράς είναι ένα ξεχωριστό κεφάλαιο για τον Φίλιππο. Μαζί του έχουμε κερδίσει 4 ανόδους στα επτά χρόνια που είναι εδώ. Πιστεύω ότι πνευματικά ανήκει στην Α1 κι εγώ προσωπικά έχω μάθει πολλά πράγματα δουλεύοντας μαζί του. Νομίζω επίσης ότι πολλοί παίκτες έχουν διαχρονικά βοηθηθεί απ τον συμπαίκτη Κοθρά. Η αποδοχή ,η αγάπη των συμπαικτών του και του κόσμου σε συνδυασμό με το χαρακτήρα του νομίζω ότι τον κάνουν έφηβο».

Θυμάμαι να λέτε όταν υποβιβαστήκατε από την Β’ Εθνική, πως θα δημιουργούσατε μια νέα ομάδα με δίψα. Αυτό και έγινε, και δυο ανόδους σε δυο σεζόν, τι άλλαξε σε εκείνη την πτώση : «Δεν απογοητευτήκαμε. Ο τότε υποβιβασμός μας ήταν και λίγο συγκυριακός. Χάρη στην στήριξη και την υπομονή του Ηλία Λαζού και του Γιάννη Στεργίου και της ΝOVACERT αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε μια ομάδα μακράς πνοής με όχι απαραίτητα όλους νεαρούς αλλά κυρίως με χαρακτήρες που θα ταίριαζαν στο προφίλ της ομάδας αλλά και στη δίκη μου ιδιοσυγκρασία. Το τολμήσαμε και εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι είχαμε δίκιο».

Πλέον είστε πολύ έμπειρος, με τον Φίλιππο να βρίσκεται για δεύτερη φορά στην Α2. Ποίες οι διαφορές που βλέπετε με το τότε στο πρωτάθλημα, και πως κρίνεται τη μάχη σε άνοδο και υποβιβασμό : «Στα τρία τότε πρωταθλήματα υπήρχαν εξ αρχής ξεκάθαρα ομάδες ανόδου. ΑΕΚ, Κόροιβος, Λαύριο, Φάρος, Κύμη και  Προμηθέας. Ομάδες που από την αρχή έλεγες ότι θα καθαρίσουν. Φέτος δεν υπήρχε τέτοια διαφορά. Αυτό κάνει το πρωτάθλημα πιο αμφίρροπο. Ο Χαρίλαος Τρικούπης είναι έκπληξη αλλά μην ξεχνάμε ότι εκεί είναι ο Ντίνος Καλαμπάκος που είναι μια ομάδα μόνος του και επίσης υπάρχει κι ο Φώτης Βασιλόπουλος που είναι σούπερ σταρ. Για τον υποβιβασμό και τότε και τώρα οι μάχες είναι εξ’ ίσου σκληρές. Φέτος Τρικούπης, Διαγόρας κι Απόλλωνας νομίζω θα είναι η τριάδα. Ο Ολυμπιακός χωρίς την τιμωρία θα ήταν ασφαλώς σε τροχιά ανόδου. Κι από κει και πέρα από την όγδοη θέση και κάτω λίγο πολύ όλοι αγωνιζόμαστε για παραμονή».

Ένα μήνυμα για τον κόσμο και αν σας βοηθάει την τρέχουσα σεζόν : «Ο κόσμος μας βοηθάει όλα αυτά τα χρόνια. Έχουμε πιστούς φίλους κοντά μας σε χαρές και πίκρες. Θέλουμε όμως περισσότερους. Θέλουμε φίλους που θα αγαπούν το μπάσκετ και τον Φίλιππο. Όχι μόνο τις νίκες. Την ίδια την ομάδα. Τότε θα είμαστε επιτυχημένοι. Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω τον επί είκοσι χρόνια συνεργάτη μου ,συμμαθητή μου στο ίδιο θρανίο και συμπαίκτη μου Χρήστο Μπλατσιώτη πρώτα από όλα για τη φιλία μας κι έπειτα για τη συνεργασία μας και τέλος εκτός από τον Ηλία Λαζό και τον Γιάννη Στεργίου τον φίλο που ήρθε απ τα παλιά Γιώργο Τραπεζανλίδη και συμβάλλει κι αυτός στο να είναι νικηφόρα η μάχη της Α2».

Βασίλης Βόλκος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βασίλης Βόλκος - Αθλητικογράφος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

O Θεόδωρος Γκοτζαμανίδης στους Αετούς Βέροιας

O Θεόδωρος Γκοτζαμανίδης στους Αετούς Βέροιας

Την πέμπτη τους μεταγραφή ολοκλήρωσαν οι Αετοί...

 Μπάσκετ Α2. Επιστροφή του Αντώνη Καραγεωργίου στον ΦΙΛΙΠΠΟ Βέροιας

Μπάσκετ Α2. Επιστροφή του Αντώνη Καραγεωργίου στον...

Μία ακόμη επιλεκτική ενίσχυση  της  ομάδας  μπάσκετ...

 Μπάσκετ Γ' Εθνική. Στους Αετούς Βέροιας ο Κωνσταντίνος Γκίτκος

Μπάσκετ Γ' Εθνική. Στους Αετούς Βέροιας ο...

Την τέταρτη μεταγραφή τους ανακοίνωσαν οι Αετοί...

ΝΕΣΤΩΡ Α.Ε. και Πλυντήρια Χαλιών “ΚΥΚΝΟΣ” οι υποστηρικτές μας για τη σεζόν 2020/2021!

ΝΕΣΤΩΡ Α.Ε. και Πλυντήρια Χαλιών “ΚΥΚΝΟΣ” οι...

Πολύ δυναμικά κινείται και φέτος η ομάδα των Αετών...

 Μπάσκετ Α2 . Νέο απόκτημα ο Βασίλης Αγραφιώτης για τον Φίλιππο Βέροιας

Μπάσκετ Α2 . Νέο απόκτημα ο Βασίλης Αγραφιώτης για τον...

Η Διοικούσα Επιτροπή  του τμήματος καλαθοσφαίρισης...

Μπάσκετ Γ' Εθνική Παρέμεινε στον ΑΟΚ Βέροιας ο Παντελής Χαραλαμπίδης

Μπάσκετ Γ' Εθνική Παρέμεινε στον ΑΟΚ Βέροιας ο...

Την παραμονή του Παντελή Χαραλαμπίδη στο ρόστερ της...

Το είπε και το το έκανε ο Δημήτρης Ιτούδης το γήπεδο μπάσκετ στα Τρίκαλα

Το είπε και το το έκανε ο Δημήτρης Ιτούδης το γήπεδο...

Σε μία πραγματική σπουδαία κίνηση προχώρησε ο...

 Αετοί  Βέροιας Μαζί μας και τη νέα σεζόν στη Γ Εθνική η εταιρία “ΑΦΟΙ Κετσετζίδη Ο.Ε.”!

Αετοί Βέροιας Μαζί μας και τη νέα σεζόν στη Γ Εθνική η...

Και ενώ βρισκόμαστε στις καλοκαιρινές διακοπές και εκ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Ολοκληρώθηκε η κανονική περίοδος στην Α' κατηγορία της ΕΚΑΣΚΕΜ. Ο ΓΑΣ  Μελίκησ  κέρδισε και τον Κεραυνό Άσπρου με 54-84 και ολοκλήρωσε την κανονική περίοδο επιτυγχάνοντας 22 νίκες και φυσικά τερμάτισε...

Ολοκληρώνεται το Σάββατο (14/4) η κανονική διάρκεια της Β ΕΚΑΣΚΕΜ και οι Αετοί Βέροιας υποδέχονται στο ΔΑΚ "Βικέλας" (18.00) τον Φίλιππο Νέας Πέλλας.Η ομάδα του Ντάνη Τυριακίδη, έπειτα από την απαραίτητη...

Προτελευταία αγωνιστική  για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος για τους Αετούς Βέροιας, που θα μεταβούν στη γειτονική Κατερίνη για να αντιμετωπίσουν την ΑΓΕ Πιερίας.Η ομάδα του Ντάνη Τυριακίδη...

Μετά τα αποτελέσματα του Σαββάτου και τον αγώνα λιγότερο που έχει ο ΓΑΣ Αλεξάνδρειας αν νικήσει περνάει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας Αναλυτικά τα αποτελέσματα :Κεραυνός Άσπρου – ΑΓΕ Πιερίας  65-88Αετός...