ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΔΟΣΗ ΤΟΥ SARS-CoV-2

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΔΟΣΗ ΤΟΥ SARS-CoV-2

 

Η ΑΛΜΗ Α.Β.Ε.Ε. στα πλαίσια των παραγωγικών δραστηριοτήτων της διαθέτει τις ανώτατες προδιαγραφές υγειονομικού χαρακτήρα σχετικά με την ασφάλεια των τροφίμων και των εργαζομένων της. Οι πιστοποιήσεις από διεθνείς φορείς ελέγχου και πιστοποίησης ασφάλειας τροφίμων (ISOBRCIFSBSCI) της επιτρέπουν να εξάγει σε χώρες με αυστηρά κριτήρια ασφάλειας, όπως η Γερμανία και οι ΗΠΑ. Οι έλεγχοι είναι τακτικοί και εξαιρετικά αυστηροί και εγγυώνται με τους πλέον αξιόπιστους όρους τη υγειονομική στάθμη της επιχείρησης (καλύπτοντας τεχνικά χαρακτηριστικά των εγκαταστάσεων, καθαριότητα, απολυμάνσεις, ατομική προστασία και υγιεινή των εργαζομένων).

 

Στου κινδύνους για τη δημόσια υγεία από τον COVID-19 η εταιρεία αντέδρασε προληπτικά πολύ πριν ληφθούν κατασταλτικά μέτρα σε κρατικό επίπεδο. Επέκτεινε και ενέτεινε τις ήδη αυστηρές υγειονομικές πρακτικές της με πρόσθετα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων και τη δημόσια υγεία, ώστε να συνεχιστεί η λειτουργία του εργοστασίου — στοιχείο κρίσιμο για την τοπική κοινωνία και οικονομία. Τα μέτρα αυτό συγκροτήθηκαν σε κλιμακούμενο σχέδιο δράσης που ενημερώνεται καθημερινά από τις οδηγίες των σχετικών Υπουργείων, τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Πιο αναλυτικά:

 

Δράσεις κατά της διάδοσης του SARS-CoV-2

Από τις 24.02.2020

1

Επικοινωνία με το ΚΕΕΛΠΝΟ και το ΣΕΒΕ για οδηγίες.

2

Ενημέρωση του προσωπικού από τη Διοίκηση και τον Ιατρό Εργασίας σχετικά με τον ιό, τα αναγκαία Μέτρα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) και τις ακόλουθες δράσεις της εταιρείας με παράλληλη έκκληση υπεύθυνης ατομικής και συλλογικής συμπεριφοράς. Παράλληλη ανάρτηση σχετικού ενημερωτικού υλικού στους χώρους των εγκαταστάσεων.

3

Δημιουργία επιπλέον σταθμών απολύμανσης.

4

Υποχρεωτική χρήση μάσκας (ήταν προαιρετική με κανονικούς όρους λειτουργίας) από όλους τους εργαζόμενους στους χώρους παραγωγής και στους εξωτερικούς χώρους του εργοστασίου. Τα γάντια μιας χρήσης (καθώς και ειδικά ρούχα και υποδήματα εργασίας, όπως και καλύμματα κεφαλής) αποτελούν πάγια στοιχεία που υποχρεωτικά φέρουν όλοι οι εργαζόμενοι στους χώρους παραγωγής και εναλλάσσουν τακτικά.

 

Συμπληρωματικά: Σημαντική αύξηση παραγγελιών των αντίστοιχων ειδών ατομικής προστασίας και μέσων απολύμανσης.

 

5

Ενίσχυση προσωπικού καθαριότητας και αύξηση ημερήσιου ρυθμού καθαριότητας και απολυμάνσεων των χώρων του εργοστασίου και των γραφείων.

Από τις 03.03.2020

6

Πραγματοποίηση δύο απολυμάνσεων των χώρων κοινής χρήσης από εξειδικευμένο συνεργείο.

7

Περιορισμός επισκέψεων εξωτερικών συνεργατών στις απόλυτα απαραίτητες. Διεύρυνση υποχρεωτικής χρήσης των παρεχόμενων από την εταιρεία ΜΑΠ σε αυτούς. Ειδικότερες οδηγίες δόθηκαν σε μεταφορείς.

8

Ακύρωση συναντήσεων στο εξωτερικό και την Ελλάδα.

Από τις 10.03.2020

9

Δημιουργία νέων χώρων διαλείμματος για την αποφυγή υψηλής συγκέντρωσης ατόμων σε ένα χώρο.

10

Αντίστοιχα μέτρα τήρησης σχετικών αποστάσεων στους χώρους εργασίας.

11

Τροποποίηση ωραρίου για την αποφυγή συνωστισμού κατά την πρόσβαση και αποχώρηση των εργαζομένων κατά τη λήξη της Α’ βάρδιας. Από τις 16.03. ισομοιρασμός του προσωπικού στις δύο βάρδιες για αντίστοιχους λόγους.

12

Έναρξη παραμονής στο σπίτι εργαζόμενων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και παροχής αδειών ειδικού σκοπού σε μέλη του προσωπικού. Από τις 16.03. άτομα του προσωπικού των γραφείων εργάζονται και με τη μορφή της τηλεργασίας.

Από τις 23.03.2020

13

παροχή βεβαιώσεων για μετάβαση στην εργασία σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμόδιων κρατικών φορέων κατά τη διάρκεια απαγόρευσης κυκλοφορίας.

 

14

Προληπτική δειγματοληπτική θερμομέτρηση προσωπικού σε εθελοντική βάση.

Επιπλέον

 

Το εργοστάσιο λειτουργεί σε πρόγραμμα μειωμένης παραγωγής

Το προσωπικό της επιχείρησης και η διοίκηση επιβλέπει συστηματικά και ρυθμίζει ενεργητικά την τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας.

 

 

Στις  δύσκολες οικονομικές συνθήκες της τελευταίας δεκαετίας η εταιρεία αντιμετώπισε  υψηλές και πολλαπλές πιέσεις με όρους κοινωνικής ευθύνης και ευαισθησίας. Οι πιέσεις δεν επιμερίστηκαν και στο προσωπικό στο μέτρο που τα οικονομικά της δεδομένα το απαιτούσαν — με υψηλό διαχειριστικό κίνδυνο για την επιβίωσή της. Σήμερα και χωρίς να έχουν ξεπεραστεί οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης, η εταιρεία αναλαμβάνει με την ίδια υπευθυνότητα την αντιμετώπιση του σημαντικού αυτού κινδύνου για τη δημόσια υγεία. Αναλαμβάνει επίσης το  διοικητικό και διαχειριστικό βάρος των έκτακτων συνθηκών, πέρα από τα πρόσθετα οικονομικά κόστη και κινδύνους.

 

Γι’ αυτό ευχαριστούμε τους εργαζόμενους της εταιρείας για την πολύτιμη εμπιστοσύνη τους στη διοίκηση στην προστασία της υγείας των ίδιων, των οικογενειών τους και της κοινωνίας. Η αδιάλειπτη παρουσία τους στους χώρους εργασίας το αποδεικνύει. Ευχαριστούμε επίσης τους συνεργάτες μας και την τοπική κοινωνία για την δική τους εμπιστοσύνη στην εταιρεία από το 1996. Η ΑΛΜΗ Α.Β.Ε.Ε. κόντρα στις αντιξοότητες θα συνεχίσει την προσπάθειά της για παραγωγή υψηλής ποιότητας προϊόντων πάντα με την ίδια κοινωνική ευαισθησία και ευθύνη. Ευχόμαστε οι δυσκολίες να ξεπεραστούν γρήγορα και κατά το δυνατό ανώδυνα για όλους.

 

Με εκτίμηση,

Η Διοίκηση της ΑΛΜΗ Α.Β.Ε.Ε.

 

ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑ ΕΙΔΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

5ᵒ ΧΙΛ . ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ - ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ

ΤΑΧ. ΘΥΡΙΔΑ 12 , 59035 ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

ΤΗΛ. : +30 23330 27800 - Fax: +30 23330 27806

e-mail : info@almifoods.gr

 

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μηνιαία δραστηριότητα των Αστυνομικών Υπηρεσιών Κεντρικής Μακεδονίας του μήνα Μαΐου 2020

Μηνιαία δραστηριότητα των Αστυνομικών Υπηρεσιών...

 Κατά τη διάρκεια του μήνα Μαΐου του 2020, στις...

18.ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΞΕΣΗΚΩΜΟΥ ΤΟ 1821. -

18.ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΞΕΣΗΚΩΜΟΥ ΤΟ 1821. - "Εγώ...

Γράφει ο Παν. Παπαδόπουλος-ΦιλόλογοςΟ Αθανάσιος...

Τα Windows ξέρουν για τ’ Άστρα; *του Γιάννη Ναζλίδη

Τα Windows ξέρουν για τ’ Άστρα; *του Γιάννη Ναζλίδη

Και επιτέλους σταμάτα να διαβάζεις τους TIMES...Την...

Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας Διευκόλυνση εξυπηρέτησης των πολιτών μέσω mail και τηλεφώνου

Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας...

Με σκοπό την άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών από τις...

 Πρόσκληση κατάθεσης αιτήσεων και δικαιολογητικών για τη συμμετοχή πωλητών στην Εμποροπανήγυρη της Αγίας Κυριακής

Πρόσκληση κατάθεσης αιτήσεων και δικαιολογητικών για...

Όσοι ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος ως πωλητές στην...

Μηνιαίος απολογισμός της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας στην Οδική Ασφάλεια (5/6)

Μηνιαίος απολογισμός της Γενικής Περιφερειακής...

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής...

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (5/6)

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (5/6)

 Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ/ΕΜΚ (α.α....

Ανοίγουν οι παιδικές χαρές στο Δήμο Βέροιας

Ανοίγουν οι παιδικές χαρές στο Δήμο Βέροιας

Μετά τη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Άμεσα ήταν τα αντανακλαστικά του ΕΚΑΒ, αλλά και των πληρωμάτων δύο μοτοσυκλετών της Ομάδας ΔΙΑΣ που εκλήθησαν πριν λίγο και συγκεκριμένα στις 7.30 το απόγευμα στην συμβολή των οδών Κωττουνίου και...

Με αισθήματα αγωνίας των ιδιοκτητών τους, για την πορεία του φετινού καλοκαιριού, άνοιξαν χθες  Δευτέρα 1 Ιουνίου τα ξενοδοχεία της Ημαθίας, με νέους όρους λόγω της πανδημίας, για τους οποίους ενημερώθηκαν...

-Ν. Καρανικόλας: Η Νάουσα αλλάζει «σελίδα» και μπαίνει ενεργά στον δρόμο της ανάπτυξηςΤο «πράσινο φως» από την Κυβέρνηση δόθηκε για την χρηματοδότηση ύψους 10,7 εκατ. ευρώ που αφορά στην υλοποίηση σημαντικών...

Η «Ανάληψη» είναι Δεσποτική εορτή και η λέξη στην Καινή Διαθήκη αντιπροσωπεύει τη μετάβαση του Χριστού στους ουρανούς. Θεωρείται στην εκκλησιαστική παράδοση ως η ολοκλήρωση της αποστολής του Κυρίου επί...