Το πόρισμα της Τρόϊκας (Μαζί τα φάγαμε…)

Το πόρισμα της Τρόϊκας (Μαζί τα φάγαμε…)

Όταν οι συνέταιροι αναγκάστηκαν να εξετάσουν τα αίτια της οικονομικής κρίσεως Ελλάδος, έστειλαν ειδικούς της EU, IMF και ECB οι οποίοι μετά από σωρό παρεμποδίσεων έβγαλαν ένα πολυσέλιδο πόρισμα και το ανακοίνωσαν σ’ όλα τα Μ.Μ.Ε. Όλος ο κόσμος έμεινε άναυδος από το μέγεθος της διαφθοράς των Ελλήνων πολιτικών.

Το ακατανόητο για όλους τους συνεταίρους ήταν (και ακόμα παραμένει) ότι τα μέλη του Ελληνικού κοινοβουλίου απολάμβανε τεράστια οικονομικά ποσά και παράνομα προνόμια ΝΟΜΙΜΩΣ!!!

Εκτός τούτων, διαπίστωσαν πως οι υπουργοί έκαναν και «πλάγιες» μπίζνες, όλες κρυφές και αποκόμιζαν κέρδη από ντόπιες και επιχειρήσεις του εξωτερικού. Ας αφήσω τώρα τις κρυφές κομπίνες των, που με μίζες και άπλυτο χρήμα πουλήθηκαν αυτοί οι υπουργοί φέρνοντας την παρούσα θλιβερή κατάσταση, για να αναφέρω τις νόμιμες απολαβές των. Κάθε βουλευτής έπαιρνε:

1. Μηνιαίος μισθός το 2008 ήταν 6.000 ευρώ.

2. Βουλευτής που εκτίσει τετραετή θητεία δικαιούται ισόβια συνταξιοδότηση λαμβάνοντας το ποσό των 4.880 ευρώ, το μήνα.

3. Όποιος Βουλευτής μπαίνει σε οποιαδήποτε επιτροπή πληρώνεται 150 ευρώ την ώρα.

4. Βουλευτές που εκπροσωπούν επαρχία, εκτός κέντρου (Αθήνα-Πειραιάς) λαμβάνουν για ενοίκιο 1.000 ευρώ μηνιαίως.

5. Κάθε βουλευτής δικαιούται να κάνει μέχρι 68 ταξίδια στον εσωτερικό χώρο Ελλάδος. Εισιτήρια, ξενοδοχεία, εστιατόρια, όλα δωρεάν.

6. Κάθε βουλευτής ελάμβανε 2.500 ευρώ ετησίως δια τα διάφορα έξοδα του γραφείου τους.

7. Για την μετακίνησή τους στο κέντρο με λεωφορείο ή τρένο (με ειδική κάρτα) η μεταφορά βουλευτού ήταν δωρεάν.

8. Σε κάθε Βουλευτή χορηγούσε το δημόσιο ένα αυτοκίνητο πολυτελείας (LUXURY CAR), 600 ευρώ μηνιαίως για καύσιμα, τέσσερα κινητά τηλέφωνα τελευταίας τεχνολογίας, ένα σταθερό γραφείου, έναν αστυνομικό για προστασία και έναν... επιστήμονα για σύμβουλο!!!...

9. Απαλλαγή πάσης φορολογίας: Μισθοί, δώρα εορτών, επιδόματα και άλλων νόμιμων απολαβών.

10. Κάθε βουλευτής προστατεύεται νομίμως εάν επιπέσει σε οτιδήποτε λάθος ή παράπτωμα με το νόμο αμνηστίας που υπάρχει ακόμα από την δεκαετία του 50.

11. Κάθε γραφείο Βουλευτού, δικαιούται να απασχολεί τέσσερις υπαλλήλους για διαδίκτυο, τηλέφωνα, αλληλογραφία, πρόγραμμα, ραντεβού κ.λπ., πληρωμένοι από το δημόσιο.

12. Εάν βουλευτής ζητήσει δάνειο, αυτό το ποσό που θα εγκριθεί θα είναι χωρίς τόκο.

13. Ταξίδια στο εξωτερικό είναι πάντοτε δωρεάν, όλα τα έξοδα. Το ελληνικό δημόσιο τα πληρώνει.

14. Παραβάσεις, διόδια στους αυτοκινητόδρομους, όλα-όλα το δημόσιο τα πληρώνει.

15. Όποιος βουλευτής έχει μικρά παιδάκια που πάνε στο νηπιαγωγείο, τα έξοδα τα αναλαμβάνει το δημόσιο. Τούτα είναι υπέρ αρκετά γι’ αυτό σταματώ εδώ με το τελευταίο:

16. Ιατρική περίθαλψη και φάρμακα, και αυτά δωρεάν. Θα κλείσω με μια σύγκριση των Ελλήνων πολιτικών με τους αντιπροσώπους δύο γιγάντιων οικονομικών κρατών, Αμερικής και Γερμανίας, για να μπούμε καλύτερα στο νόημα.

Α. Το 2008 η Αμερική είχε 310 εκατομμύρια πληθυσμό, που τον αντιπροσώπευαν 435 Βουλευτές στο κογκρέσο. Σε κάθε αντιπρόσωπο αντιστοιχούσαν 689.655 Αμερικανοί και ο μηνιαίως μισθός του ήταν 11.000 ευρώ.

Β. Το 2008 η Γερμανία είχε 81.5 εκατομμύρια πληθυσμό και στην BUNDESTAG βρισκόντουσαν 622 αντιπρόσωποι. Σε κάθε αντιπρόσωπο αντιστοιχούσαν 131.029 Γερμανοί και ο μηνιαίος μισθός του ήταν 7 668 ευρώ.

Γ. Το 2008 η Ελλάδα είχε 10.5 εκατομμύρια πληθυσμό και 300 Βουλευτές, κάθε Βουλευτής υποτίθεται ότι αντιπροσώπευε 35.000 πολίτες. Αυτοί όμως αντιπροσώπευαν μόνο τον εαυτό τους πρώτα, το κόμμα έπειτα και την πατρίδα και το λαό καθόλου.

Τώρα τα λάθη τους τα πληρώνουν αυτοί που τους ψήφισαν τόσες φορές και τους ανέχτηκαν επί τόσες δεκαετίες. Και όταν δυο πολύ βαριά σκαριά του ΠΑΣΟΚ, Πάγκαλος και Βενιζέλος βρισκόντουσαν μαζί μπροστά σε κάμερες και είπε ο πρώτος ότι «μαζί τα φάγαμε», ήταν η μόνη ολοφάνερη αλήθεια που δεν χρειαζόταν να την πει διότι την έδειχναν τα ογκώδη σκαριά τους.

Ένας αναγνώστης από τη Νέα Υόρκη

(Το κείμενο με το έστειλε ο Βεροιώτης γιατρός Αν. Κασαπίδης από την Ν.Υ. και τον Εθνικό Κήρυκα)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Τελευταία ευκαιρία» για την νέα λίστα των Μακεδονομάχων στο μνημείο των Αγ. Αναργύρων

«Τελευταία ευκαιρία» για την νέα λίστα των...

Ολοκληρώθηκε σύμφωνα με ανακοίνωση του αντιδημάρχου...

Χρ. Κούτρας: Εμβόλια, ήλιος και τήρηση μέτρων καθορίζουν την εξέλιξη της πανδημίας –  Εύκολες οι υποσχέσεις για τη νέα Πτέρυγα…

Χρ. Κούτρας: Εμβόλια, ήλιος και τήρηση μέτρων...

Σε τρεις σημαντικούς παράγοντες που επηρεάζουν την...

Απίστευτο χαλάζι στην Κοζάνη! Άσπρισαν τα πάντα (Εικόνες - Βίντεο)

Απίστευτο χαλάζι στην Κοζάνη! Άσπρισαν τα πάντα...

Σε κλοιό κακοκαιρίας βρέθηκε το πρωί η Κοζάνη, όπου...

 Στο...

Στο... "καθιστό" νεόνυμφοι και καλεσμένοι!...

Μέχρι 300 καλεσμένοι θα επιτρέπονται πλέον στους...

Από την κάψα στο μπουρίνι, ο καιρός!

Από την κάψα στο μπουρίνι, ο καιρός!

Ο Ιούνιος έφτασε σχεδόν στη μέση του το καλοκαίρι...

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο τμήμα Α/Κ Πολυμύλου - Α/Κ Βέροιας, λόγω εργασιών απομάκρυνσης εξοπλισμού κινητής τηλεφωνίας

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο τμήμα Α/Κ...

Για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της οδικής...

Έπαθε σοκ και ο σκύλος της Πλατείας από το εργασιακό νομοσχέδιο;

Έπαθε σοκ και ο σκύλος της Πλατείας από το εργασιακό...

Σε κατάσταση κινητοποίησης διαμαρτυρίας και ο σκύλος...

Μήπως να πέσει πρόστιμο για να σταματήσουν να αραδιάζουν ογκώδη στα πεζοδρόμια της Βέροιας;;;

Μήπως να πέσει πρόστιμο για να σταματήσουν να...

Δυστυχώς επανερχόμαστε πολύ σύντομα στο θέμα με τα...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Σε κλοιό κακοκαιρίας βρέθηκε το πρωί η Κοζάνη, όπου ισχυρή χαλαζόπτωση έπληξε την περιοχή.Μάλιστα, όπως αποτυπώνουν οι εικόνες από το kozan.gr , μέσα σε λίγα λεπτά άσπρισαν τα πάντα, με πλατείες και δρόμους...

Δυστυχώς επανερχόμαστε πολύ σύντομα στο θέμα με τα ογκώδη απορρίμματα στο κέντρο της Βέροιας. Παρά τις εκκλήσεις της αρμόδιας αντιδημαρχίας Καθαριότητας, παρά την συνεχή προβολή τέτοιων αρνητικών...

Δεν θα σταματήσουμε να γράφουμε για τις «τραβηγμένες» τουλάχιστον περιπτώσεις παράνομης στάθμευσης που ευτυχώς δεν είναι πολλές, αλλά κάνουν αίσθηση. Αυτή την φορά ένας οδηγός μέσα στο σαββατοκύριακο τον...

Με χρώμα γέμισε η Πλατεία της Ελιάς, καθώς στο κεντρικότερο σημείο της Βέροιας φυτεύτηκαν πάνω από 500 εποχικά καλλωπιστικά φυτά και λουλούδια.Ο Δήμος Βέροιας με την υποστήριξη των υπαλλήλων της Διεύθυνσης...