ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ «Μ. ΑΝΤΥΠΑΣ» - Να αποζημιωθούν πλήρως οι παραγωγοί

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ «Μ. ΑΝΤΥΠΑΣ» - Να αποζημιωθούν πλήρως οι παραγωγοί

Αποζημίωση για το σύνολο της ζημιάς που υπέστησαν οι παραγωγοί στις καλλιέργειές τους τους τελευταίους μήνες, καθώς και από τις σφοδρές ανεμοθύελλες που έπληξαν την περιοχή στις 3 και 4 Μάη, ζητά με υπόμνημά του ο Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας».



Οπως επισημαίνει, έχουν προκύψει τεράστιες ζημιές στην αναμενόμενη για το 2020 παραγωγή φρούτων (κεράσια, ροδάκινα, βερίκοκα, δαμάσκηνα, ακτινίδια, κ.ά.). Επιπλέον, σημαντικές είναι οι συνέπειες στο εισόδημα των παραγωγών λαϊκών αγορών, οπωροκηπευτικών και ανθοκομικών προϊόντων, από τα περιοριστικά μέτρα λόγω της πανδημίας.



Σε πολλές ποικιλίες η καταστροφή αγγίζει το 100%, εξαιτίας των παγετών (κυρίως στις 17/3) και των παρατεταμένων βροχοπτώσεων στα κρίσιμα στάδια της ανθοφορίας και της καρποδεσίας και στη συνέχεια από την πτώση της καρποφορίας (ατροφικοί καρποί). Την τραγική κατάσταση ήρθε να συμπληρώσει η ανεμοθύελλα των τελευταίων ημερών.

Ο Αγροτικός Σύλλογος ζητά καταρχάς να γίνει άμεσα αναγγελία ζημιάς από την ανεμοθύελλα στις 3 και 4 Μάη που προξένησε ζημιές σε καλλιέργειες με ακτινίδια κ.ά. Επίσης απαιτεί: Κρατική επιχορήγηση του ΕΛΓΑ και αποζημίωση του 100% των ζημιών στην αγροτική παραγωγή και το αγροτικό κεφάλαιο, από όλους τους κινδύνους και τις ασθένειες. Να μην εξαιρεθεί καμία δήλωση ζημιάς. Ενταξη της καταστροφής της φρουτοπαραγωγής στον κανονισμό του ΕΛΓΑ. Εγκαιρη και δίκαιη εκτίμηση και αποζημίωση για το σύνολο της ζημιάς. Να πληρωθούν άμεσα όλες οι εκκρεμότητες προηγούμενων χρόνων του ΕΛΓΑ προς τους παραγωγούς. Να μην υπάρξει καμία σκέψη για ιδιωτικοποίηση του ΕΛΓΑ.

Παράλληλα, ζητά να γίνει άμεση καταγραφή της οικονομικής ζημιάς που υπέστησαν οι παραγωγοί λαϊκών αγορών οπωροκηπευτικών και των κτηνοτρόφων από τα περιοριστικά μέτρα λόγω της πανδημίας. Να παρθούν μέτρα οικονομικής στήριξης για όσους παραγωγούς επλήγησαν λόγω της πανδημίας καθώς και όσων τα προϊόντα πληγούν.

  • Το υπόμνημα του Αγροτικού Συλλόγου κατέθεσαν ως Αναφορά προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Δελής και Λεωνίδας Στολτίδης.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΖΗΜΙΩΝ ΣΕ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΑΠΟ ΧΑΛΑΖΙ ΣΤΗΝ ΒΕΡΟΙΑ

ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΖΗΜΙΩΝ ΣΕ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΑΠΟ ΧΑΛΑΖΙ ΣΤΗΝ...

Ανακοινώνεται από το υποκατάστημα ΕΛΓΑ ΒΕΡΟΙΑΣ, τα ...

Αλλαγές στο ΔΣ του ΕΛΓΑ

Αλλαγές στο ΔΣ του ΕΛΓΑ

Με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και...

Ανακοινώθηκαν τα πορίσματα για χαλάζι στο Νησί

Ανακοινώθηκαν τα πορίσματα για χαλάζι στο Νησί

Ανακοινώνεται ότι ο ΕΛ.Γ.Α. απέστειλε στις 26 Μαρτίου 2024,...

Νέα πορίσματα εκτίμησης ζημιών από ΕΛ.Γ.Α. για χαλάζι σε Καμποχώρι και Σταυρό

Νέα πορίσματα εκτίμησης ζημιών από ΕΛ.Γ.Α. για χαλάζι...

Ανακοινώνεται ότι ο ΕΛ.Γ.Α. απέστειλε σήμερα, 22 Μαρτίου...

Πορίσματα  ΕΛ.Γ.Α.  από το χαλάζι σε Μακροχώρι

Πορίσματα ΕΛ.Γ.Α. από το χαλάζι σε Μακροχώρι

Ανακοινώνεται ότι το υποκατάστημα ΕΛΓΑ ΒΕΡΟΙΑΣ,...

  ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΡΙΣΜΑΤΩΝ ΕΛ.Γ.Α.  για  ΔΙΑΒΑΤΟ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΡΙΣΜΑΤΩΝ ΕΛ.Γ.Α. για ΔΙΑΒΑΤΟ

Ανακοινώνεται ότι το υποκατάστημα ΕΛΓΑ ΒΕΡΟΙΑΣ,...

Εκτιμήσεις ζημιών από βροχόπτωση του ΕΛΓΑ σε Αρκοχώρι και Στενήμαχο

Εκτιμήσεις ζημιών από βροχόπτωση του ΕΛΓΑ σε Αρκοχώρι...

Αναγγελία κοινοποίησης πίνακα εκτιμήσεων ζημιών...

ΕΛΓΑ Ημαθίας: Πορίσματα εκτίμησης ζημιών από χαλάζι σε καλλιέργειες της Πρασινάδας

ΕΛΓΑ Ημαθίας: Πορίσματα εκτίμησης ζημιών από χαλάζι σε...

Ανακοινώνεται ότι ο ΕΛ.Γ.Α. απέστειλε την Παρασκευή 15 ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

-Τι λένε στο «Λαό», Αποστόλου, Γιαννακάκης, ΑποστολίδηςΜία από τις παράπλευρες επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία, που αφορά την αγροτική παραγωγή, μεταποίηση και τις εξαγωγές κομπόστας, ροδακίνων και...

Άγνωστος προσποιούμενος υπάλληλο του ΟΠΕΚΕΠΕ (αγροτικές ενισχύσεις), τηλεφώνησε σε γεωργική παραγωγό στην Ημαθία, με το πρόσχημα ότι δήθεν δικαιούται χρήματα και στη συνέχεια απέσπασε τα τραπεζικά της...

Σε σημερινή σύσκεψη του Δ.Σ. του ΕΛΓΑ αποφασίστηκε ο τρόπος καταβολής των προκαταβολών των αποζημιώσεων για τους ανοιξιάτικους παγετούς, που αναμένεται να ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με...

Aποζημιώσεις ύψους 34.856.466 ευρώ, καταβάλλονται σήμερα Παρασκευή στους αγρότες  για καταστροφές σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο.Πρόκειται για ζημιές που αφορούν το έτος 2019 και θα δοθούν σε 15.778 δικαιούχους,...