Απόστολος Βεσυρόπουλος : «Νέο πλαίσιο παροχής ρευστότητας σε μικρές επιχειρήσεις και επαγγελματίες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες πρόσβασης σε τραπεζικό δανεισμό»

Απόστολος Βεσυρόπουλος : «Νέο πλαίσιο παροχής ρευστότητας σε μικρές επιχειρήσεις και επαγγελματίες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες πρόσβασης σε τραπεζικό δανεισμό»

Σε σημαντικά μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων αλλά και των πολιτών αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Οικονομικών και Βουλευτής Ημαθίας  κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος από το βήμα της Βουλής, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για το θεσμό των μικροπιστώσεων.Ο κ. Βεσυρόπουλος ανέφερε ότι με την δημιουργία του θεσμού των μικροπιστώσεων δημιουργείται ένα νέο πλαίσιο παροχής ρευστότητας σε μικρές επιχειρήσεις, σε επιχειρηματίες και επαγγελματίες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες πρόσβασης σε τραπεζικό δανεισμό.

Με μικρότερα επιτόκια, διαφανείς συναλλαγές και χωρίς προσημείωση μικρές επιχειρήσεις και επαγγελματίες θα μπορούν να παίρνουν δάνεια έως και το ποσό των 25.000 ευρώ.

Ο Υφυπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε και στην ενεργοποίηση της πλατφόρμας για τη δεύτερη φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής με 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ διαθέσιμα και με την επέκταση και διεύρυνση των κριτηρίων για τους δικαιούχους, προκειμένου να συμπεριληφθούν και ατομικές επιχειρήσεις που δεν απασχολούν εργαζόμενους αλλά διαθέτουν φορολογική ταμειακή μηχανή.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι θεσμοθετείται η πληρωμή τελών κυκλοφορίας με το μήνα προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες να κάνουν άρση της ακινησίας των οχημάτων τους, χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας για όλο το χρόνο και χωρίς ποινή.

Σύμφωνα με τη διάταξη που κατατέθηκε, δίνεται λύση στο πρόβλημα της φορολόγησης των αναδρομικών ποσών που εισέπραξαν οι συνταξιούχοι, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να υποβάλουν τροποποιητικές δηλώσεις για να συμπεριλάβουν τα συγκεκριμένα ποσά στη φορολογική τους δήλωση, με φορολόγηση στις χρήσεις στις οποίες πράγματι ανάγονται και όχι συνολικά στο έτος στο οποίο εισπράχθηκαν, χωρίς την επιβολή προστίμων και με σημαντική μείωση των επιβαλλόμενων προσαυξήσεων.

Ο κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος ανακοίνωσε ότι δεν θα συμπεριληφθούν τα αγροτεμάχια στο συμπληρωματικό φόρο για τον ΕΝΦΙΑ τονίζοντας ότι θα ισχύσουν και για το έτος 2020 οι μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ που θέσπισε από πέρυσι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Τόνισε μάλιστα ότι: «Διακηρυγμένη πρόθεση της κυβέρνησης είναι οι μειώσεις που έγιναν στον ΕΝΦΙΑ το 2019 να μην είναι οι μοναδικές. Στόχος μας είναι να υπάρξουν και νέες μειώσεις, μόλις δημιουργηθεί δημοσιονομικός χώρος. Η σταδιακή αποκλιμάκωση των φορολογικών επιβαρύνσεων στην ακίνητη περιουσία έχει ήδη ξεκινήσει. Και θα συνεχιστεί και στο μέλλον».

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μήνυμα του Δημάρχου Βέροιας Κ. Βοργιαζίδη για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Μήνυμα του Δημάρχου Βέροιας Κ. Βοργιαζίδη για την...

«Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία αποτελεί κάθε...

Για τον Θανάση Γεωργιάδη *Του Τηλέμαχου Χατζηαθανασίου

Για τον Θανάση Γεωργιάδη *Του Τηλέμαχου...

Πριν από λίγες ημέρες έφυγε ο Γεωργιάδης Θανάσης. Οι...

Αγία Βαρβάρα: Η ζωή της προστάτιδας του ελληνικού Πυροβολικού

Αγία Βαρβάρα: Η ζωή της προστάτιδας του ελληνικού...

Η Αγία Μεγαλομάρτυς Βαρβάρα είναι η προστάτης των...

Ο Προϊστάμενος Δημόσιας Υγείας της Π.Ε. Ημαθίας,  Γιώργος Παπαδόπουλος στον ΑΚΟΥ 99.6  για κρούσματα σε χωριά, ΔΟΥ,  Ειδικό Σχολείο και ελλιπή τήρηση μέτρων

Ο Προϊστάμενος Δημόσιας Υγείας της Π.Ε. Ημαθίας, ...

-«Δύσκολη απόφαση το κλείσιμο της Εφορίας… Πώς...

Έρχονται...120 δόσεις για χρέη στους δήμους και 24 δόσεις για τα τέλη των αδήλωτων τετραγωνικών

Έρχονται...120 δόσεις για χρέη στους δήμους και 24 δόσεις...

Απόλυτη προτεραιότητά μας αυτή τη στιγμή είναι η...

5ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΒΕΡΟΙΑΣ -ERASMUS+ Αειφορία για τη Δημοκρατία, Δημοκρατία για την Αειφορία

5ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΒΕΡΟΙΑΣ -ERASMUS+ Αειφορία για τη...

Η βιωσιμότητα σήμερα, σε συνθήκες πανδημίας, είναι πιο...

Σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας σε τακτική συνεδρίαση  δια περιφοράς την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου  2020

Σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής...

Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου...

Ανυποχώρητος ο κορονοϊός στην Ημαθία - 71 νέα κρούσματα την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου

Ανυποχώρητος ο κορονοϊός στην Ημαθία - 71 νέα κρούσματα...

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που ανακοίνωσε ο...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

-«Δύσκολη απόφαση το κλείσιμο της Εφορίας… Πώς γίνεται με την επανέναρξη του Ειδικού Σχολείουνα βρεθούν τόσα κρούσματα… Τρομάζει η εικόνα ανθρώπων που ακόμη δεν φορούν μάσκα»Με αφορμή το κλείσιμο της Δ.Ο.Υ....

Απόλυτη προτεραιότητά μας αυτή τη στιγμή είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και η στήριξη της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας, όλων των δήμων της, των πολιτών και των μαχητών του συστήματος υγείας, που...

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, σήμερα, Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020, επιβεβαιώθηκαν 1882 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας , εκ των οποίων  τα 71 στην Π.Ε. Ημαθίας.Αναλυτικότερα: 8 κρούσματα...

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ενισχύει τις δομές υγείας της Ημαθίας και εξοπλίζει τα νοσοκομεία Βέροιας και Νάουσας με σύγχρονα μηχανήματα.Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ενισχύει με ...