ΕΛΛΑΔΑ

Δημήτρης Τζανακόπουλος στη Βουλή  για τις δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις: «Όσες απαγορεύσεις κι αν ψηφίσετε θα είμαστε εδώ, ο λαός θα είναι εδώ για να σας ανατρέψει»

Δημήτρης Τζανακόπουλος στη Βουλή για τις δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις: «Όσες απαγορεύσεις κι αν ψηφίσετε θα είμαστε εδώ, ο λαός θα είναι εδώ για να σας ανατρέψει»

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του  ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε τα εξής: «στην παλιά φιλελεύθερη αντίληψη το κράτος είναι το όργανο περιορισμού μιας ελευθερίας που κάθε άνθρωπος κατέχει από τη φύση του. Το όριο του περιορισμού είναι τα δικαιώματα που ο ίδιος ο νόμος ορίζει το πεδίο τους. Ένα περίσσευμα ή ένα υπόλειμμα φυσικής ελευθερίας που θέτει το όριο στην κρατική ρύθμιση». Τόνισε δε ότι «ακόμη και από την παραδοσιακή φιλελεύθερη σκοπιά το νομοσχέδιο αυτό είναι απαράδεκτο».

Συνέχισε λέγοντας ότι «θεσμοί που αποτελούν πυλώνες του κράτους συμφωνούν ότι το νομοσχέδιο περιορίζει υπέρμετρα, βλάπτει στον πυρήνα το δικαίωμα του συνέρχεσθαι και συναθροίζεσθαι που είναι μορφή έκφρασης της φυσικής ελευθερίας υπό τους όρους που ορίζει το Σύνταγμα».

Ο κ. Τζανακόπουλος υπογράμμισε ότι «η κρατική εξουσία παράγει πραγματικότητες, μέσω της βίας, της απειλής βίας και της ιδεολογίας. Και η πρώτη ύλη αυτή της παραγωγής είναι το ανθρώπινο σώμα. Η βία και η απειλή της ρυθμίζουν, πειθαρχούν, ντρεσάρουν, σώματα. Με το νομοσχέδιο αυτό, δεν περιορίζεται απλά μια ελευθερία αλλά επιχειρείται να παραχθεί ξανά το ανθρώπινο σώμα. Ένα σώμα υπάκουο, πειθαρχημένο, ρυθμισμένο να κινείται στο ρυθμό που σφυρίζει η κρατική εξουσία, δηλαδή, ο κ. Χρυσοχοΐδης». Συνέχισε λέγοντας ότι «τα αυτονόητα για τα οποία κάνουν λόγο οι συνάδελφοι της ΝΔ και η κοινή λογική θα είναι πράγματι τέτοια στο νέο πειθαρχημένο σώμα».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του  ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι για αυτήν την επιχείρηση βαθέως κοινωνικού μετασχηματισμού «ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε το νεοφώτιστο και άρα φανατισμένο οπαδό της νεοδεξιάς, τον κ. Χρυσοχοΐδη. Ο κ. Χρυσοχοΐδης έχει δώσει δείγματα γραφής με την υπόθεση Ινδαρέ, με τα βασανιστήρια σε διαδηλωτές τα οποία στη συνέχεια συγκάλυψε, με τις εφόδους σε μαγαζιά στα Εξάρχεια το προηγούμενο σαββατοκύριακο. Ο κ. Χρυσοχοΐδης είναι περήφανος για όλα αυτά. Και είναι το εμβρυουλκό της πολιτικής μετάλλαξης της ΝΔ. Από κεντροδεξιό φιλελεύθερο κόμμα στη δεκαετία του 2000 στο νεοδεξιό,ακροδεξιό μόρφωμα του σήμερα»

Ο κ. Τζανακόπουλος συνέχισε λέγοντας ότι «ο κ. Χρυσοχοΐδης ισχυρίζεται ότι το νομοσχέδιο δήθεν ρυθμίζει ένα αρρύθμιστο πεδίο. Το πεδίο  είναι ρυθμισμένο με το προεδρικό διάταγμα του 2013 και για αυτό το λόγο πορείες των 50 ανθρώπων περιορίζονται στο πεζοδρόμιο, επομένως λέει ψέματα».

Στη συνέχεια σημείωσε ότι «ο κ. Χρυσοχοΐδης λέει ότι το νομοσχέδιο είναι και πλήρως συνταγματικό. Το Σύνταγμα λέει ότι δύναται να διαλυθεί δημόσια συνάθροιση όταν προκύπτει κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια ή όταν συντρέχει σοβαρή διατάραξη της οικονομικής και κοινωνικής ζωής. Το νομοσχέδιο προσθέτει δύο επιπλέον λόγους για τη διάλυση μιας διαδήλωσης: πρώτον τη μη γνωστοποίηση και δεύτερον να μην έχει οριστεί οργανωτής. Ο οποίος μάλιστα, εάν δεν λάβει τα αναγκαία μέτρα απειλείται με τον καταλογισμό για όσες ζημίες έχουν προκύψει».

Ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε ότι «το τρίτο επιχείρημα είναι ότι η υποχρέωση γνωστοποίησης δεν αντίκειται στην ΕΣΔΑ. Το ΕΔΔΑ όμως λέει ότι η γνωστοποίηση δεν αντίκειται άνευ ετέρου στην ΕΣΔΑ και σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί η παράλειψη γνωστοποίησης ή η παράλειψη λήψης της άδειας να αποτελεί λόγο διάλυσης της συνάθροισης». Συνέχισε λέγοντας ότι «το τέταρτο ζήτημα έχει να κάνει με την επίκληση του παραδείγματος της Γερμανίας όπου ισχύει ένας παρόμοιος νόμος. Δε μας λένε όμως ότι για λόγους ιστορικούς και πολιτικούς η Δυτική, τότε, Γερμανία είχε υιοθετήσει από το 1950 το δόγμα της μαχόμενης δημοκρατίας, της δημοκρατίας δηλαδή που μάχεται τον εσωτερικό εχθρό, ο οποίος στη Δυτική Γερμανία τη δεκαετία του 1950 δεν ήταν άλλος από τον Σοβιετικό κομμουνισμό. Εκτίθεστε γιατί θέλετε να κατασκευάσετε τον εσωτερικό εχθρό στην Ελλάδα του 2020. Αυτός ο εχθρός δεν είναι ο Σοβιετικός κομμουνισμός αλλά είναι τα λαϊκά στρώματα που πλήττονται από την πολιτική της ΝΔ, όσοι αγωνίζονται, διαμαρτύρονται όσοι βγαίνουν στο δρόμο να διαμαρτυρηθούν για τις ακραίες πολιτικές σας».

Ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε στη συνέχεια: «Να ξέρετε ότι όσες απαγορεύσεις, ρυθμίσεις, και απειλές κι αν εκστομίσετε, δεν μπορείτε να σταματήσετε την ανθρώπινη τάση για συλλογικό αγώνα. Όσες απαγορεύσεις κι αν ψηφήσετε θα είμαστε εδώ, ο λαός θα είναι εδώ για να σας ανατρέψει άλλη μια φορά».

 

 

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Aλλαγές στον τρόπο προσλήψεων στο δημόσιο από τον Σεπτέμβριο του 2022

Aλλαγές στον τρόπο προσλήψεων στο δημόσιο από τον...

-Με έναν πανελλαδικό διαγωνισμό, κάθε χρόνοΣτις...

Στη Θεσσαλονίκη το Σαββατοκύριακο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας

Στη Θεσσαλονίκη το Σαββατοκύριακο ο πρόεδρος του...

Στη Θεσσαλονίκη μεταβαίνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,...

Πολιτογραφήθηκαν τιμητικά Έλληνες πολίτες, η μητέρα και ο αδελφός του Γιάννη Αντετοκούνμπο

Πολιτογραφήθηκαν τιμητικά Έλληνες πολίτες, η μητέρα...

Με μια τελετή ορκωμοσίας πολιτογραφήθηκαν τιμητικά...

ΕΝΦΙΑ: Καθ΄ οδόν τα εκκαθαριστικά, «έρχεται» παράταση στην πρώτη δόση, ποιοι απαλάσσονται

ΕΝΦΙΑ: Καθ΄ οδόν τα εκκαθαριστικά, «έρχεται» παράταση...

Παράταση του ΕΝΦΙΑ μέχρι τις 29 Οκτωβρίου για την...

Ξεκινούν οι αιτήσεις για το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ - Τα βήματα για να μάθετε αν είστε δικαιούχοι του ΚΟΤ

Ξεκινούν οι αιτήσεις για το κοινωνικό τιμολόγιο της...

Αύριο ξεκινούν και οι επίσημα οι αιτήσεις στην ΗΔΙΚΑ...

Διευκρινήσεις Σκρέκα: Επιδότηση 30 ευρώ ανά μεγαβατώρα για κατανάλωση μέχρι 300 κιλοβατώρες το μήνα

Διευκρινήσεις Σκρέκα: Επιδότηση 30 ευρώ ανά μεγαβατώρα...

Θα εμφανίζεται σε διακριτό σημείο και στους...

Νέο πακέτο παροχών για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων, αλλά και της νεολαίας, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός από την 85η ΔΕΘ

Νέο πακέτο παροχών για τη στήριξη νοικοκυριών και...

-Τα μέτρα εξειδίκευσαν χθες Σταϊκούρας, Σκυλακάκης και...

Υπουργείο Παιδείας: Αυτά είναι τα μέτρα προστασίας και το πρωτόκολλο λειτουργίας των σχολείων για τη φετινή χρονιά

Υπουργείο Παιδείας: Αυτά είναι τα μέτρα προστασίας και...

Το υπουργείο Παιδείας δημοσίευσε 14 ερωτήσεις και...

ΑΚΟΥ 99.6FM

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ σε όλους τους νέους που θα εμβολιάζονται, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής ενθάρρυνσης των εμβολιασμένων.Η στρατηγική ενθάρρυνσης εμβολιασμένων θα...

@@ads-307@@Για την υπόθεση του ιερέα που απασχολεί την επικαιρότητα, από το πρωί,  μετά την επίθεση με βιτριόλι σε μητροπολίτες την ώρα που δικαζόταν στο συνοδικό δικαστήριο μίλησε ο μητροπολίτης Βεροίας κ...

Από την Δευτέρα του Πάσχα καταργούνται οι απαγορεύσεις στις διαδημοτικές μετακινήσεις αφού η 3η Μαΐου είναι και επίσημα η ημερομηνία που ανοίγει η εστίαση.Υπενθυμίζεται ότι οι διαδημοτικές μετακινήσεις...

Χωρίς SMS στο 13033 θα απολαμβάνουν τον καφέ ή το φαγητό τους από τις 3 Μαΐου οι πολίτες όλης της χώρας, όπως τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.@@ads-307@@Για το άνοιγμα της εστίασης στις 3 Μαΐου και του...