2ο Σύστημα Αεροπροσκόπων: Ένα επταήμερο στη φύση με εξερευνήσεις, παιχνίδια και εμπειρίες!

2ο Σύστημα Αεροπροσκόπων: Ένα επταήμερο στη φύση με εξερευνήσεις, παιχνίδια και εμπειρίες!

Με το σύνθημα μας  #μένουμε_φύση τα μέλη του 2ου Συστήματος Αεροπροσκόπων αποφασίσαμε να φύγουμε από τη πόλη και να μείνουμε στη φύση για επτά υπέροχες μέρες. Έπειτα επο ένα δύσκολο χειμώνα έχοντας αποκομίσει πρωτόγνωρες εμπειρίες τόσο εμείς αλλά και όλη η ανθρωπότητα εξ αιτίας του ιού, εμείς  αποφασίσαμε να μη χάσουμε την επαφή μας με τη φύση και να πραγματοποιήσουμε θερινή κατασκήνωση συστήματος στο προσκοπικό κέντρο της Καστανιάς Ημαθίας.



Όλα τα μέλη του συστήματος σα μια παρέα βρεθήκαμε από τις 20  έως τις 26 Ιουλίου 2020 στη πανέμορφη Καστανιά σε μια πλαγιά του Βερμίου. Τα τμήματα του συστήματος ακολούθησαν τα προγράμματά τους, λαμβάνοντας όλα τα μέτρα ασφάλειας που προβλέπονται για τις προσκοπικές κατασκηνώσεις. 

 

Ο Τιμόν και ο Πούμπα έκαναν παρέα στα παιδιά της Αγέλης κατά τη διάρκεια της κατασκήνωσης.  Τα λυκόπουλα έμαθαν να φτιάχνουν κατασκευές με ξύλα και σχοινιά, έμαθαν την αξία της πραγματικής φιλίας και πως να εκφράζουν τα συναισθήματά τους. Είχαν την ευκαιρία και δημιούργησαν διάφορες κατασκευές με τα χέρια τους, έπαιξαν με τη καρδιά τους και περπάτησαν μέσα στο δάσος ώστε να δουν από κοντά τις  ανεμογεννήτριες!



Έχοντας πάντα παρέα τον Τιμόν και τον Πούμπα! Οι δύο ήρωες, έφεραν μαζί τους στη κατασκήνωση και ένα άλλο φιλαράκι τους τον Σίμπα! Έτσι οι τρείς τους και όλα τα λυκόπουλα, απέδειξαν στον Θεό Ολόφι ότι είναι άξιοι συνεχιστές και φύλακες του Χακουνα Ματάτα. Στο τέλος της κατασκήνωσης τα λυκόπουλα, πήραν το χειρόγραφο το οποίο είχε γραμμένη την φιλοσοφία που κρύβεται πίσω από αυτή την υπέροχη φράση κάνοντας αρκετά παιδιά να δακρύσουν!

 

Τα παιδιά της ομάδας των προσκόπων κατασκήνωσαν ενωμοτιακά, έστησαν μόνοι τα αντίσκηνά τους και τις κατασκευές ανέσεων που χρειάστηκαν, καθώς και ένα παρατηρητήριο. Πραγματοποίησαν ημερήσια εκδρομή στη τοποθεσία Αράπης κάνοντας πορεία με τη βοήθεια χάρτη και πυξίδας. Το ενωμοτιακό μαγείρεμα ήταν σχεδόν καθημερινή υπόθεση και τους δόθηκε η ευκαιρία να δοκιμάσουν τις μαγειρικές τους ικανότητες και να χορτάσουν τη πεινά τους από το φαγητό που μαγείρεψαν οι ίδιοι.


Ο κάθε πρόσκοπος είχε μαζί και το ποδήλατό του, με το οποίο είχαν την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε survivor και κάποιο πρωινό να επισκεφτούν τη Μονή της Παναγίας Σουμελά και να πραγματοποιήσουν μια έρευνα για το μοναστήρι. Οι περιπέτειές τους ολοκληρώθηκαν με πολλά παιχνίδια και ένα ταξίδι με τη χρονομηχανή σε έναν άλλο αιώνα. Αυτό τους έδωσε την ευκαιρία για μια ολόκληρη ημέρα, να γνωρίσουν και να ζήσουν και οι ίδιοι ως μέλη ενός άλλου πολιτισμού που σήμερα δεν υπάρχει πια.



Μια ξαφνική καταιγίδα μας ανάγκασε να κλειστούμε όλοι μέσα στο κατασκηνωτικό κέντρο και χωρίς να χάσουμε το κέφι μας διασκεδάσαμε και χορέψαμε με τη καρδιά μας περιμένοντας το ηλεκτρικό ρεύμα. Στη συνέχεια όλοι μαζί, λυκόπουλα πρόσκοποι, ανιχνευτές και βαθμοφόροι και για πρώτη χρονιά χωρίς τους γονείς, κάναμε τη πυρά λήξης της κατασκήνωσης και υποσχεθήκαμε ότι και του χρόνου θα βρεθούμε πάλι όλοι μαζί με ασφάλεια και αισιοδοξία για να μένουμε πάντα στη φύση.      


Φυσικά τίποτα από όλα αυτά δεν θα μπορούσε να έχει συμβεί χωρίς την συμπαράσταση και την υποστήριξη των φίλων του προσκοπισμού. Ένα ιδιαίτερα μεγάλο ευχαριστώ στις κυρίες Πηνελόπη Ζησιοπούλου, Γιώτα Χατζοπούλου και Διδασκάλου Μαρία οι οποίες φρόντισαν να τρώμε νόστιμα και υγιεινά! Ευχαριστούμε θερμά τα Σούπερ Μαρκετ Discunt Markt, τους κυρίους Στεργίου Στέλιο, Ασβεστά Παύλο, Μαργαριτόπουλο Δημήτρη, Σιαρένο Αντώνη, Λιάπη Ασημίνα, Βασίλτσι Χρήστο και τους Παλαιούς Προσκόπους της Βέροιας για τη δωρεά φρούτων και τροφίμων. Επίσης, ευχαριστούμε τον κύριο Εδίρνελη Αναστάσιο και τη κυρία Καραβασίλη Γωγώ για δωρεά ειδών καθαρισμού και αντισηπτικών. Τέλος, ευχαριστούμε τις μαμάδες που παρασκευάσαν κέικ για τα παιδιά. 

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανθοέκθεση στον πεζόδρομο Πλατέος

Ανθοέκθεση στον πεζόδρομο Πλατέος

Ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού...

Πρόσκληση της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδος σε εκδήλωση στην Βέροια

Πρόσκληση της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδος σε...

Η ομάδα γυναικών Βέροιας, μέλος της Ομοσπονδίας...

Το Σάββατο 30 Μαρτίου στην Βιβλιοθήκη Βέροιας η παρουσίαση του βιβλίου «Ο πόλεμος των κάστρων!» της Εύας Ιεροπούλου

Το Σάββατο 30 Μαρτίου στην Βιβλιοθήκη Βέροιας η...

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας και οι εκδόσεις ...

Το Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στην εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως για την 25η Μαρτίου

Το Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στην εκδήλωση της...

Το Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας συμμετείχε το Σάββατο...

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ: Ενημερωτική εκδήλωση του 2ου Γυμνασίου Βέροιας «ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ»

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ: Ενημερωτική εκδήλωση του 2ου...

Η Εθελοντική Δωρεά Μυελού των Οστών χαρίζει νέα ελπίδα...

7ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας - Εκδήλωση αφιερωμένη στην 25η Μαρτίου 1821

7ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας - Εκδήλωση αφιερωμένη...

Το Σάββατο 16-3-2024 στις 18.30 πραγματοποιήθηκε στην ...

ΚΕΠΑ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ ΙΙ ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ - Διακρίσεις στο BCC FESTIVAL

ΚΕΠΑ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ ΙΙ ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ - Διακρίσεις στο BCC...

Στο  Balkan Classic Contemporary Festival στο Μέγαρο Μουσικής...

Με 2 παραστάσεις την Κυριακή 31 Μαρτίου:  Το έργο

Με 2 παραστάσεις την Κυριακή 31 Μαρτίου: Το έργο "Μας...

Θεατρική Παράσταση με το έργο "Μας χωρίζει μια...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

BEΡΟΙΑ | ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΟΛΗΣ | Άλσος ‘23Από Παρασκευή 30/6 έως Τετάρτη 4/9Η Κ.Ε.Π.Α. Δήμου Βέροιας παρουσιάζει το θερινό πρόγραμμα εκδηλώσεων στο ανοιχτό θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» στο Άλσος Παπάγου. Θέατρο, συναυλίες,...

Συνεχίζονται οι προβολές κινηματογραφικών ταινιών Α’ προβολής στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Νάουσας "Μελίνα Μερκούρη" για την θερινή περίοδο 2022, με την ταινία  "Φανταστικά Ζώα: Τα Μυστικά του...

Την Τρίτη 21 Ιουνίου στις 21:30«ΚΑΙ ΜΕΙΝΑΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ»Οι συναυλίες της ‘Αλκηστις Πρωτοψάλτη είναι πάντα  ένα σπουδαίο μουσικό γεγονός που κανείς δεν θέλει να χάσει!Έτσι και φέτος, «μοναδική» καλλιτέχνης  με...

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (28/2) στην μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου ΑΙΓΕΣ στη Βέροια, η παρουσίαση του νομικού βιβλίου του δικηγόρου Μιχάλη Χασιώτη με τίτλο «Η Αρχή...