Τσιτσιπάς:

Τσιτσιπάς: "Δεν είμαι ο παίκτης που ήμουν στην Αυστραλία"

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε για το πόσο διαφορετικός ήταν στον ημιτελικό του Roland Garros σε σχέση με τον πρώτο του ημιτελικό σε Grand Slam λιγότερο από 2 χρόνια πριν, για τον... τέλειο Novak Djokovic, καθώς και για το γεγονός πως δεν τελείωσε τον αγώνα στο 100% του σωματικά.

"Έχω ανάμεικτα συναισθήματα αυτή τη στιγμή. Είμαι χαρούμενος, αλλά είμαι και λυπημένος. Μπορούσα να πάρω ένα καλύτερο αποτέλεσμα σήμερα. Ο Novak μας έδειξε ξανά πόσο απίθανος αθλητής είναι και τι ικανότητες έχει στα γήπεδα. Ήταν δύσκολο να τον αντιμετωπίσω, είναι ένας από τους δυσκολότερους παίκτες που έχω αντιμετωπίσει σε όλη μου τη ζωή. Γι' αυτό και ο σεβασμός μου είναι τεράστιος. Με έκανε να περάσω δύσκολα στο court", είπε ο Τσιτσιπάς στη συνέντευξη Τύπου μετά την ήττα του από τον Nole στα 5 σετ.

Ο πρωταθλητής μας, μίλησε και για τον τραυματισμό του που τον επηρέασε στο τελευταίο σετ: "Δυστυχώς προς το τέλος του αγώνα ένας τραυματισμός που είχα από τον αγώνα μου στη Ρώμη επέστρεψε και ήταν δύσκολο για μένα να κλείσω τον αγώνα με το ίδιο μαχητικό πνεύμα. Προσπάθησα το καλύτερό μου πέρα απ' αυτό. Είμαι χαρούμενος που επέστρεψα από 2 σετ πίσω και προσπάθησα να μείνω στον αγώνα όσο γινόταν περισσότερο."

Όσον αφορά τον απίστευτο Djokovic, ο Τσιτσιπάς είπε: "Σε πιέζει πολύ με τις επιστροφές του. Δεν είναι εύκολο. Υπάρχουν αρκετά πράγματα στα οποία μπορώ να δουλέψω. Σίγουρα έχει αγγίξει την τελειότητα, ο Novak, ο τρόπος που παίζει, το στυλ παιχνιδιού του, είναι απίστευτο πραγματικά. Με εμπνέει να συνεχίσω τη δουλειά και να προσπαθήσω να προσεγγίσω την τελειότητα, αυτή την ικανότητα να τα κάνω όλα καλά στο γήπεδο.

Το σερβίς του ήταν καλό και δεν του έκανα αρκετή ζημιά με τις επιστροφές μου. Μπορούσα να είχα κάνει περισσότερα. Ήμουν αρκετά παθητικός στις επιστροφές και στο σερβίς μου δυσκολευόμουν σε ολόκληρο το παιχνίδι. Δεν είχα πολλά εύκολα service game που κατάφερα να κερδίσω. Αυτό δείχνει τη σπουδαία ποιότητα του Novak φυσικά, την ικανότητά του να παλεύει στο court."

Τέλος, σχετικά με τον πρώτο του ημιτελικό σε Grand Slam, λιγότερο από 2 χρόνια πριν στην Αυστραλία, όπου είχε κερδίσει μόλις 6 games από τον Rafael Nadal, ο Στέφανος, όπως και όλοι μας, είδε έναν πολύ διαφορετικό παίκτη: "Στο Australian Open ήμουν ακόμα παιδί, χωρίς εμπειρία από τουρνουά τέτοιου βεληνεκούς. Τώρα είμαι πιο ώριμος και ο τρόπος σκέψης μου έχει αλλάξει. Πολλά έχουν συμβεί από τότε. Έχω βελτιωθεί μέσα από τις εμπειρίες μου, είμαι πιο δυνατός σωματικά, έχω εξελιχθεί στο να διαβάζω παιχνίδια. Έχω δει τον εαυτό μου σε βίντεο από 2-3 χρόνια πριν και η αλήθεια είναι ότι βλέπω πολλές διαφορές."

Πηγή: tennisnews.gr

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Όμιλος Αντισφαίρισης Αλέξανδρος Βέροιας: 1η Θέση για ΕΚΜΕΚΤΣΟΓΛΟΥ και ΓΙΑΓΤΖΟΓΛΟΥ σε Κιλκίς  και Αθήνα

Όμιλος Αντισφαίρισης Αλέξανδρος Βέροιας: 1η Θέση για...

Σημαντικές επιτυχίες σημείωσαν οι αθλητές και...

Πρωτάθλημα κορασίδων Ποσειδώνας Βέροιας - Ζαφειράκης Νάουσας 3-0

Πρωτάθλημα κορασίδων Ποσειδώνας Βέροιας - Ζαφειράκης...

Στο ντέρμπι της αγωνιστικής του πρωταθλήματος...

Επιτυχίες του Ομίλου Αντισφαίρισης ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Βέροιας στο Τριεθνές Τουρνουά Θεσ/νίκης

Επιτυχίες του Ομίλου Αντισφαίρισης ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ...

Στο Τριεθνές Τουρνουά της Θεσσαλονίκης αγωνίστηκαν οι...

Επιτυχίες του Ομίλου Αντισφαίρισης  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ   Βέροιας

Επιτυχίες του Ομίλου Αντισφαίρισης ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ...

Συνέχεια στις επιτυχίες έδωσαν οι αθλήτριες του...

Δυναμικό Ξεκίνημα του Ομίλου Αντισφαίρισης ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Βέροιας

Δυναμικό Ξεκίνημα του Ομίλου Αντισφαίρισης...

Δυναμικά ξεκίνησαν οι αθλητές και οι αθλήτριες του...

Όμιλος Αντισφαίρισης Αλέξανδρος Βέροιας  - 1η η ΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ ΧΡΥΣΟΎΛΑ στο Ε3 Open της Έδεσσας

Όμιλος Αντισφαίρισης Αλέξανδρος Βέροιας - 1η η...

Συνέχεια στις επιτυχίες έδωσαν οι αθλητές και οι...

1η η ΚΟΥΚΟΥΛΟΜΑΤΗ ΤΑΝΙΑ, 3ος ο ΜΠΑΝΤΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ στο Ε3 Οpen Κοζάνης, Καστοριάς

1η η ΚΟΥΚΟΥΛΟΜΑΤΗ ΤΑΝΙΑ, 3ος ο ΜΠΑΝΤΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ στο Ε3 Οpen...

Με επιτυχίες επέστρεψαν οι αθλητές και αθλήτριες του...

ΠΑΙΖΟΥΜΕ TENNIS ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ!!!

ΠΑΙΖΟΥΜΕ TENNIS ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ!!!

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για την νέα χρονιά στον Όμιλο...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Σημαντικές επιτυχίες σημείωσαν οι αθλητές και αθλήτριες του Ομίλου Αντισφαίρισης ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Βέροιας στα τουρνουά Ε3 Open.Στην Κατηγορία Α14 που διεξήχθη στο Κιλκίς μεγάλος πρωταγωνιστής αναδείχθηκε ο...

Στο ντέρμπι της αγωνιστικής του πρωταθλήματος κορασίδων, ο Ποσειδώνας κέρδισε το Ζαφειράκη Νάουσας με 3-0 σετ (25-14,25-16,25-20) κ ξέφυγε με τέσσερις βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο.Έτσι εκτός απροόπτου θα...

Στο Τριεθνές Τουρνουά της Θεσσαλονίκης αγωνίστηκαν οι αθλητές και οι αθλήτριες του Ομίλου το περασμένο Σαββατοκύριακο.Οι αθλητές είχαν την ευκαιρία να βρεθούν αντιμέτωποι με ξένους αθλητές από την...

Συνέχεια στις επιτυχίες έδωσαν οι αθλήτριες του Ομίλου το περασμένο Σαββατοκύριακο.Στην Κατηγορία Κ12 η Εκμεκτσόγλου Κάτια συνέχισε την εντυπωσιακή της πορεία καθώς σε ένα ακόμη τουρνουά σημείωσε...