Βόλεϊ Χέρι-χέρι στους

Βόλεϊ Χέρι-χέρι στους "4" του Λιγκ Καπ Ν. Σαμαράς" ΠΑΟΚ και ΑΠΣ Φίλιππος Βέροιας

Οι ιστορικές στιγμές για τον ΑΠΣ Φίλιππο Βέροιας συνεχίζονται! Στην παρθενική της παρουσία στη διοργάνωση του Λιγκ Καπ "Νίκος Σαμαράς" η ομάδα της Βέροιας, παρά την ήττα με 3-0 σετ από τον ΠΑΟΚ, στο φινάλε της Α' φάσης του Α' ομίλου, που διεξήχθη στo ΔΑΚ "Δ, Βικέλας" της Βέροιας, προκρίθηκε μαζί με τον "Δικέφαλο του Βορρά" πανηγυρικά στα ημιτελικά της διοργάνωσης, ως καλύτερη 2η ομάδα των ομίλων. Μία επιτυχία, που καταγράφεται για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού βόλεϊ, από ομάδα που ανέβηκε στη Volleyleague μετά από ένα χρόνο στην Α2 Ανδρών.

Η νίκη του Φοίνικα επί του Παναθηναϊκού με 3-0 σετ λίγο νωρίτερα ατόνισε το ενδιαφέρον στον τελευταίο αγώνα των δύο ομάδων της Μακεδονίας καθώς ανεξαρτήτως αποτελέσματος και οι δύο ομάδες θα προκρίνονταν στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

 

Μάλιστα οι γηπεδούχοι δεν έκρυψαν την ικανοποίηση τους καθώς η ιστορική επιτυχία της παρθενικής πρόκρισης τους ήρθε μέσα από... ήττα.


Το τελικό 3-0 για τον ΠΑΟΚ αδικεί τον Φίλιππα και κρύβει τις δυσκολίες που αντιμετώπισε ο ΠΑΟΚ μέχρι να φτάσει στην καθαρή νίκη.

Μάλιστα στο 1ο σετ ο Φίλιππος πάλεψε απέναντι σε έναν έμπειρο αντίπαλο. Προηγήθηκε και 17-15 αλλά τα σερβίς του Ντεσποτόφσκι πίεσαν την υποδοχή του Φιλίππου και ήρθαν τα πάνω κάτω. Ο ΠΑΟΚ με σερί 4-0 πέρασε στη θέση του οδηγού (19-17) και κράτησε το +2 μέχρι το 24-22 όταν κάρφωσε ο Βαν ντε Ντρις. Τα λάθη από Αγκάνιτς, Κουμεντάκη έφεραν την ισοφάριση 24-24 αλλά ο Βαν ντε Ντρις με επίθεση και το λάθος του Τζιουμάκα έκριναν το σετ 26-24 για τον ΠΑΟΚ.

Ο Φίλιππος Βέροιας το πάλεψε και στο 2ο σετ μέχρι το 12-10 αλλά ο ΠΑΟΚ με εκφραστές Βαν ντε Ντρις, Σωτηρίου έκανε σερί 3-0 και προσπέρασε 18-17. Τα λάθη των γηπεδούχων και οι επιθέσεις του Βαν ντε Ντρις έκαναν τη διαφορά και ο ΠΑΟΚ πήρε το 2ο σετ 25-22.

Στο 3ο σετ ο ΠΑΟΚ κυριάρχησε πλήρως της ομάδας του Σωκράτη Τζιουμάκα, που δοκίμασε κάποια σχήματα (έπαιξε με ακραίο τον Μπίσετ αντί του Στέλιου Τζιουμάκα) και το τέλος του ματς βρήκε θριαμβευτές και ηττημένους να πανηγυρίζουν μαζί την πρόκριση, μαζί με τον Oλυμπιακό και τον Φοίνικα ΟΝΕΧ. Εκτός νυμφώνος έμεινε ο κάτοχος του τίτλου και πρωταθλητής Παναθναϊκός, όπως και η Κηφισιά.

Διαιτητές: Γεωργιάδης, Παπακοσμάς, Παρατηρητής: Δεληκωστίδης, Γραμματεία: Ψάρρα.

Διακύμανση:

1ο σετ: 7-8, 16-14, 19-21, 24-26

2ο σετ: 8-6, 16-14, 20-21, 22-25

3ο σετ: 5-8, 11-16, 17-21, 21-25

*Οι πόντοι του Φίλιππου Βέροιας προήλθαν από 1 άσσο, 42 επιθέσεις, 13 μπλοκ και 12 λάθη αντιπάλων και του Π.Α.Ο.Κ. προήλθαν από 2 άσσους, 45 επιθέσεις, 6 μπλοκ και 24 λάθη αντιπάλων.

Τα σετ: 0-3 (24-26, 22-25, 21-25) σε 77'

Α.Π.Σ. ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ (Σωκράτης Τζιουμάκας): Μπίσετ 13 (9/12 επ., 4 μπλοκ, 33% υπ. - 0% άριστες), Προύσαλης, Τζιουμάκας Στ. 7 (6/15 επ., 1 μπλοκ, 44% υπ. - 17% άριστες), Γάτσης 4 (1/9 επ., 3 μπλοκ), Τζιουμάκας Γ. 21 (20/38 επ., 1 μπλοκ), Στουντζίνσκι 10 (5/13 επ., 1 άσσος, 4 μπλοκ, 78% υπ. - 50% άριστες) / Μπουράκης (λ, 81% υπ. - 57% άριστες), Μπουτόπουλος (λ), Μιχελάκης, Φερέλ 1 (1/1 επ.).

Π.Α.Ο.Κ. (Κώστας Δεληκώστας): Άγκανιτς 6 (4/7 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ), Κουμεντάκης 9 (8/19 επ., 1 μπλοκ, 69% υπ. - 31% άριστες), Σωτηρίου 10 (9/18 επ., 1 μπλοκ, 36% υπ. - 20% άριστες), Τακουρίδης 5 (5/5 επ.), Ντεσποτόβσκι 2 (1 άσσος, 1 μπλοκ), Βαν Ντε Ντρις 18 (16/32 επ., 2 μπλοκ) / Κοκκινάκης (λ, 67% υπ. - 33% άριστες), Παπαλεξίου 2 (2/4 επ.), Καπετανίδης, Μπούτος.

Ο προπονητής του Φίλιππου Βέροιας, Σωκράτης Τζιουμάκας δήλωσε

: «Είμαστε ενθουσιασμένοι για αυτήν την πολύ σημαντική στιγμή για τον Φίλιππο Βέροιας και την ιστορική επιτυχία. Ο αντίπαλός μας ήταν πολύ δυνατός , έβγαλε απίστευτες άμυνες ενώ και στα δύο πρώτα σετ ήμασταν κοντά στο σκορ. Από τη στιγμή που εξασφαλίσαμε την πρόκριση, δοκίμασα ενόψει της Volleylegaue, κάποια σχήματα που συνηθίζω στην προετοιμασία μας, καθώς ο Μπίσετ , μπορεί να παίξει όλες τις θέσεις πλην του πασαδόρου.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Κώστας Δεληκώστας δήλωσε:

«Δεν μας ενδιέφερε κανένα σενάριο και κανένα άλλο σκορ, πέρα από το δκό μας παιχνίδι. Είμαστε μεγάλος σύλλογος, το όνομά του ΠΑΟΚ είναι βαρύ και ευελπιστούμε ότι θα γίνουμε και πολύ καλή ομάδα. Σίγουρα η επίθεση ακραίους μας δεν ήταν καλή, σε αντίθεση με τον Βαν ντε Ντρις, που ήτα αρκετά καλός στην επίθεση, ενώ ήμασταν κάκιστοι στο μπλοκ, ειδικά στον Γ. Τζιουμάκα. Αυτά που εκτελούμε στις προπονήσεις βγαίνουν σε μικρό ποσοστό μέσα στον αγώνα, αλλά είμαι πολύ αισιόδοξος πως το ποσοστό αυτό, σύντομα θα ανέβει δραματικά. Πήραμε το αποτέλεσμα που θέλαμε και προκριθήκαμε δίκαια, αφού στόχος μας φέτος είναι να χτυπήσουμε όλους τους εγχώριους τίτλους., αλλά επειδή σε λίγες μέρες ξεκινάει το πρωτάθλημα, προφυλάξαμε τον Μπατατζίμ . Εύχομαι να έχουμε κόσμο το συντομότερο στα γήπεδα, καλή επιτυχία στο Φίλιππο Βέροιας και σε όλες τις ομάδες να έχουμε υγεία».


Βασίλης Βόλκος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βασίλης Βόλκος - Αθλητικογράφος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ -  ΚΥΠΕΛΛΟ Π1-Κ1 και Π2-Κ2  ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΑΛΠΙΚΩΝ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΩΝ

ΕΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ - ΚΥΠΕΛΛΟ Π1-Κ1 και Π2-Κ2 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ...

Το διήμερο 21 και 22 Μαρτίου 2024 διεξήχθη στον Παρνασσό...

World Paraathletics Grand Prix - Jesolo 2024 Εκπληκτικός ο Ντίσιος - Πολύ καλή εμφάνιση η Ζαφειρίου

World Paraathletics Grand Prix - Jesolo 2024 Εκπληκτικός ο Ντίσιος - Πολύ...

Ο αρχικός στόχος επετεύχθη στο Jesolo της Ιταλίας, όπου...

Αγώνας ανωμάλου δρόμου διοργανώθηκε στο Κομνήνειο - Οι νικητές

Αγώνας ανωμάλου δρόμου διοργανώθηκε στο Κομνήνειο - Οι...

Ο αγώνας τρεξίματος ανώμαλου δρόμου “ΚΟΥΜΑΝΙΤΣΙ TRAIL”...

Δύο μετάλλια ο Ν. Λεφούσης του ΕΟΣ Νάουσας στο Παν. Πρωτάθλημα Αλπικών Αγωνισμάτων

Δύο μετάλλια ο Ν. Λεφούσης του ΕΟΣ Νάουσας στο Παν....

Στο Χιονοδρομικό κέντρο του Βόρα με ιδανικές συνθήκες...

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ  ΑΛΠΙΚΟΥ ΣΚΙ ΠΑΙΔΩΝ- ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΛΠΙΚΟΥ ΣΚΙ ΠΑΙΔΩΝ- ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

Οι αθλητές της ομάδας Αλπικού σκι του ΕΟΣ Νάουσας...

Στην Ημαθία η διαδικτυακή εκπομπή

Στην Ημαθία η διαδικτυακή εκπομπή "Περίπατος στα...

Την τιμητική της είχε την περασμένη εβδομάδα η εντυπη...

Ξεκινούν νέα απογευματινά τμήματα άθλησης για όλους στο ΔΑΚ Νάουσας

Ξεκινούν νέα απογευματινά τμήματα άθλησης για όλους...

   Ο Δήμος Η.Π. Νάουσας και η Γενική Γραμματεία ...

Στην Εσθονία για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Διάθλου η Κατερίνα Βάικου

Στην Εσθονία για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Διάθλου η...

Στην πόλη Οτεπά της Εσθονίας για το Παγκόσμιο...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Αισίως το προηγούμενο Σάββατο 27 Νοεμβρίου ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Βέροιας Θωμάς Παπαδόπουλος έκλεισε τα 80 του χρόνια, γεγονός που γιόρτασε μαζί με την οικογένειά του με τούρτα και κεράκια(φωτό). Ο...

Τον Δήμαρχο Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη επισκέφθηκε σήμερα Τετάρτη ο αθλητής του Φιλίππου Βέροιας Σταύρος Παπαδόπουλος, μετά την συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Qatch που έγινε το Σαββατοκύριακο στην...

Σε ηλικία 81 ετών έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί ο βεροιώτης βετεράνος ποδοσφαιριστής Γιάννης Μιχαηλίδης. Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική καριέρα του ως τερματοφύλακας της Βέροιας και στην συνέχεια διακρίθηκε με...

Μετά την αποχώρηση της Βέροιας από το πρωτάθλημα το ενδιαφέρον των φιλάθλων της βασίλισσα του βορρά έχει στραφεί σε άλλα αθλήματα .Έτσι για το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Μαρτίου διεξάγονται αγώνες στην Γ'...