ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ  ΦΟΡΕΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: Αυτοδιοίκηση και Παιδεία ανοίγουν νέους ορίζοντες

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΟΡΕΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: Αυτοδιοίκηση και Παιδεία ανοίγουν νέους ορίζοντες

Σε μνημόνιο συνεργασίας για τη διαρκή και συστηματική σύνδεση κάθε νέου δημόσιου έργου στον τομέα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων προχώρησαν ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) Κ. Μακεδονίας και ο Πρύτανης του ΑΠΘ.

Σύμφωνα με το μνημόνιο οι δυο φορείς ενώνουν τις δυνάμεις τους για να προωθηθεί η επιστημονική έρευνα στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων μέσα από τη δημιουργία ενός πρότυπου κέντρου καθημερινής σύνθεσης της πανεπιστημιακής έρευνας στο χώρο διαχείρισης και αξιοποίησης απορριμμάτων.

Όπως συμφώνησαν στην πρόσφατη συνάντησή τους  ο πρόεδρος του ΦοΔΣΑ ΚΜ Μ. Γεράνης και ο πρύτανης του ΑΠΘ Ν. Παπαϊωάννου θα κατασκευαστεί στο χώρο λειτουργίας της νέας Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) Δυτικού Τομέα ειδική εγκατάσταση με αμφιθέατρο και εργαστήρια που θα διατεθούν στο πανεπιστήμιο και τους φοιτητές για την καθημερινή τους εκπαίδευση.

Με αυτόν τον τρόπο οι φοιτητές όλων των βαθμίδων – προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί και ερευνητές – θα έχουν στη διάθεσή τους έναν «ζωντανό» χώρο έρευνας με άμεση επαφή με την πράξη ενώ θα μπορούν να εφαρμόζονται νέες τεχνολογίες που θα διασφαλίζουν την διαχρονική και βιώσιμη λειτουργία των εγκαταστάσεων διαχείρισης απορριμμάτων.

Όπως τόνισε ο κ. Γεράνης η τοπική κοινωνία μέσα από τη συμμετοχή του ΑΠΘ και τη διοργάνωση δράσεων υψηλού επιπέδου όπως επιστημονικά συνέδρια και επισκέψεις ερευνητών, θα δει  να αναβαθμίζεται η περιοχή και να δημιουργούνται νέες προοπτικές για τους κατοίκους και κυρίως τους νέους.

Παράλληλα ο πρόεδρος του ΦοΔΣΑ πρότεινε την κατάθεση από κοινού με το ΑΠΘ πρότασης προς τα αρμόδια υπουργεία ώστε κάθε δημόσιο έργο να έχει ενσωματωμένη τη διαρκή και συστηματική του σύνδεση με την πανεπιστημιακή κοινότητα και οι νέοι επιστήμονες να συμμετέχουν άμεσα στην οικοδόμηση της ανάπτυξης της χώρας μας και να κατασκευάζουν οι ίδιοι το μέλλον στο οποίο θα εργάζονται.

Παιδεία και αυτοδιοίκηση είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεράνης μπορούν  να αποτελέσουν τις δυο ράγες πάνω στις οποίες θα τρέξει το τρένο της ανάπτυξης που θα αλλάξει το μέλλον της χώρας μας.

Από την πλευρά του ο πρύτανης του ΑΠΘ Ν. Παπαϊωάννου τόνισε ότι το ΑΠΘ δηλώνει παρόν και έτοιμο να συνδράμει και να ενισχύσει αυτήν την ιδιαίτερα σημαντική πρωτοβουλία της αυτοδιοίκησης μέσα από μια σύμπραξη που μπορεί να ανοίξει νέους ερευνητικούς ορίζοντες για τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας ενώ ταυτόχρονα θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης ΚΜ Α. Τζιτζικώστας που στηρίζει την πρωτοβουλία καθώς και ο πρόεδρος της ΠΕΔ ΚΜ Ιγνάτιος Καϊτετζίδης και ο Α’ αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ Λ. Κυρίζογλου οι οποίοι συμμετέχουν ενεργά στη σύναψη του μνημονίου συνεργασίας της τοπικής αυτοδιοίκησης με το ΑΠΘ.


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα