ΤΟΠΙΚΑ

Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων του Προγράμματος κινητικότητας Erasmus+ 2019-20  του ΔΙΕΚ Βέροιας «Πρακτική εξάσκηση σπουδαστών της Αισθητικής»

Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων του Προγράμματος κινητικότητας Erasmus+ 2019-20 του ΔΙΕΚ Βέροιας «Πρακτική εξάσκηση σπουδαστών της Αισθητικής»


Από 25-11-2019 μέχρι 10-12-2019 στην Λεμεσό Κύπρου

 

Στα πλαίσια της τελικής αξιολόγησης του προγράμματος το Δημόσιο ΙΕΚ Βέροιας παραθέτει μια σύντομη  περίληψη των συμπερασμάτων της. Οι σπουδάστριες της ειδικότητας «Τεχνικός Αισθητικής & Μακιγιάζ» του Δημόσιου ΙΕΚ Βέροιας ολοκλήρωσαν με εξαιρετική επιτυχία την πρακτική τους άσκηση στη Λεμεσό της Κύπρου μετά από 16ήμερη παραμονή (25 Νοεμβρίου ως 10 Δεκεμβρίου 2019) στα πλαίσια του εγκεκριμένου Ευρωπαϊκού Προγράμματος Διά Βίου Μάθησης «μαθησιακής κινητικότητας εκπαιδευόμενων και προσωπικού επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης» Erasmus+ KA1.

Ο τίτλος του προγράμματος «Πρακτική εξάσκηση σπουδαστών της Αισθητικής» με Κωδικό Προγράμματος: 2019-1-EL01-KA102-062173. Φορέας υποδοχής η ERCI. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται εξ’ ολοκλήρου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με Εθνική Μονάδα Συντονισμού στην Ελλάδα το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.).

Στόχος της εμπειρίας κινητικότητας

Η παροχή όσο το δυνατόν περισσότερων εφοδίων στις σπουδάστριες της ειδικότητας «Τεχνικός Αισθητικής & Μακιγιάζ» που θα τους εξασφαλίσουν την επαγγελματική τους αποκατάσταση. Την παροχή εργασιακής εμπειρίας σε πραγματικές εργασιακές συνθήκες, τη σύνδεση της θεωρητικής τους γνώσης με την πρακτική άσκηση. Να προάγει την ευρωπαϊκή συνείδηση και την προσαρμογή  σε ξένο περιβάλλον.

Εκπαίδευση & κατάρτιση κατά την διάρκεια της οποίας ολοκληρώθηκε η εμπειρία κινητικότητας

Πρακτική και θεωρητική on the job κατάρτιση σε επιχειρήσεις (Ινστιτούτα Ομορφιάς) με στόχο την επίτευξη συγκεκριμένων μαθησιακών αποτελεσμάτων και την απόκτηση δεξιοτήτων:


Ø  Περιποίηση προσώπου: Μεσοθεραπεία με υαλουρονικό και κολλαγόνο, Φυτοπίλινγκ, Δερμοαπόξεση, Θεραπείες ακμής & αντιγήρανσης, lifting προσώπου-λαιμού.

Ø  Περιποίηση  άκρων: Τζελ σε φυσικό νύχι και επέκταση με φόρμα, ημιμόνιμου μανικιούρ, περιποίηση ποδιών (πεντικιούρ), θεραπείες κάλων & ενυδάτωση πέλματος

Ø  Θεραπείες Σώματος: Hot Stone, Θεραπευτικό μασάζ, Λεμφικό  DRAINAGE, Ηλεκτροθεραπεία, θεραπείες με προϊόντα SPA

Οι καταρτιζόμενες χωρίσθηκαν σε ομάδες και τοποθετήθηκαν σε Ινστιτούτα Αισθητικής στην πόλη της Λεμεσού. Στα ινστιτούτα αυτά ασκήθηκαν στην εκτέλεση εργασιών αισθητικής. Κατά την διάρκεια της παραμονής τους δόθηκε έμφαση στη γνωριμία με τον πολιτισμό και την κουλτούρα της Κύπρου, τη δημιουργία νέων επαγγελματικών γνωριμιών, τη δημιουργία προϋποθέσεων για βελτίωση του επαγγελματικού τους προφίλ και της καλλιέργειας της οργανωτικότητας, επιμέλειας, επαγγελματικής ηθικής, συνεργατικού πνεύματος και η ενίσχυση της ευρωπαϊκής τους ταυτότητας.


Το πρόγραμμα περιλάμβανε επίσης την παρακολούθηση σεμιναρίων σε απογευματινό χρόνο (θεωρητικό μέρος):

Ø  Κυπριακή διάλεκτος, Ιστορία και πολιτισμός της Κύπρου,

Ø  Νεανική επιχειρηματικότητα, Αισθητική στην Κύπρο – προοπτικές εργοδότησης,

Ø  Διατήρηση ασφαλούς και υγιεινού περιβάλλοντος εργασίας

 

Σεμινάρια στην Ειδικότητα:

Ø  Παρουσίαση των νέων μοντέλων μηχανημάτων θεραπειών αισθητικής: laser αποτρίχωσης Epilream PRO και του KRF (Keramic Radio Frequency) για θεραπείες με ραδιοσυχνότητες, από την Alessandra Maria, international trainer της ALFAPARF

Ø  Τοποθέτηση προϊόντων για λιανική πώληση σε ινστιτούτο αισθητικής από την Γενική Αντιπρόσωπο της εταιρίας Babor στην Κύπρο.

 

Πολιτιστικές ξεναγήσεις:

Ø  γνωριμία & ξεναγήσεις στην πόλη της Λεμεσού (πόλη φιλοξενίας),

Ø  Πολιτιστική επίσκεψη στη Λευκωσία, 

Ø  Επίσκεψη σε αρχαιολογικούς χώρους και αξιοθέατα της Πάφου,

Ø  Πολιτιστική επίσκεψη στο χωριό Όμοδος 42 χλμ ΒΔ της Λεμεσού στα Κρασοχώρια


Ο Οργανισμός Εταίρος στην Κύπρο είναι ο ERCI, (Educational, Research & Consultancy Institute LTD), τον οποίο ευχαριστεί θερμά το ΙΕΚ για την εξαιρετικά επιτυχή οργάνωση και ολοκλήρωση του προγράμματος και ιδιαίτερα τους Χρήστο Γιαννούλη και Λάμπρο Καϊκίτη. Υπεύθυνος επικοινωνίας του προγράμματος ήταν ο Διευθυντής του ΙΕΚ κύριος Νικολόπουλος Νικόλαος και συνοδός των σπουδαστριών η κυρία Μπανιώτη Παναγιώτα, Εκπαιδεύτρια Αισθητικός.


Η συμμετοχή μας στο πρόγραμμα Erasmus+ 2019-20 έδωσε την ευκαιρία στις σπουδάστριες μας της ειδικότητας «Τεχνικός Αισθητικής & Μακιγιάζ» να μαθητεύσουν δίπλα σε επαγγελματίες του κλάδου τους στην Κύπρο, υιοθετώντας καλές πρακτικές και καλλιεργώντας νέες πρωτοποριακές δεξιότητες. Η υλοποίηση ενός προγράμματος κινητικότητας στον Ευρωπαϊκό χώρο σημαίνει την έξοδό του ιδρύματός μας από την εσωστρέφεια και την αρχή μιας νέας περιόδου ανάπτυξης. Έτσι, έχει γίνει ακόμα ένα βήμα για την βελτίωση της εικόνας της Επαγγελματικής Κατάρτισης στην Ελλάδα με την καλή λειτουργία του Δημοσίου ΙΕΚ Βέροιας.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

"Έφυγε" ο Θωμάς Κατσιαμάκας - Yπήρξε επί σειρά ετών...

Στις 6 το απόγευμα της Τρίτης στον ναό του Αγίου Μηνά...

Εφημερίες Φαρμακείων σε Βέροια, Νάουσα και  Αλεξάνδρεια (27/07/2021)

Εφημερίες Φαρμακείων σε Βέροια, Νάουσα και ...

 ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ 16:00-21:00 ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ...

Δήλωση Προέδρου ΕΣΕΕ κ. Γιώργου Καρανίκα για τον κατώτατο μισθό - Οι επιπτώσεις της αύξησης του κατώτα του μισθού στις επιχειρήσεις

Δήλωση Προέδρου ΕΣΕΕ κ. Γιώργου Καρανίκα για τον...

Η Κυβέρνηση, με τη σημερινή της απόφαση για τον...

Νέος κύκλος για τις Σχολές Γονέων του «Έρασμου» σε Βέροια, Νάουσα και Αλεξάνδρεια

Νέος κύκλος για τις Σχολές Γονέων του «Έρασμου» σε...

Οι Σχολές Γονέων του Συλλόγου Κοινωνικής Παρέμβασης...

Πανήγυρη Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων - Σε προσκύνηση τεμάχιο του λειψάνου της Αγίας

Πανήγυρη Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στον Ιερό Ναό...

Την Τετάρτη 28 Ιουλίου ο Ιερός Ναός των Αγίων Αναργύρων...

 «Αστική αναζωογόνηση Δήμου Βέροιας» και «Ολοκλήρωση βρεφικού σταθμού Κυψέλης» στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»

«Αστική αναζωογόνηση Δήμου Βέροιας» και «Ολοκλήρωση...

Ένταξη για χρηματοδότηση δύο προτάσεων του Δήμου...

Προγράμματα κατάρτισης για 120 απασχολούμενους και άνεργους της Ημαθίας υλοποιεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Προγράμματα κατάρτισης για 120 απασχολούμενους και...

Προγράμματα συμβουλευτικής, κατάρτισης και...

 Τακτική συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας - Τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης

Τακτική συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη του Περιφερειακού...

Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Ο ομότιμος καθηγητής του ΕΜΠ Κίμωνας Χατζημπίρος και ο πρώην υφυπουργός Περιβάλλοντος, τ. διευθυντής της Greenpeace Ηλίας Ευθυμιόπουλος μιλούν για τις ΑΠΕ και το περιβάλλονΔύο εκ των πρωτεργατών του οικολογικού...

Η έγκριση ή μη, απευθείας αγοράς του παλιού 16ου Δημοτικού Σχολείου της Βέροιας( Τσαλέρα) στην περιοχή της πλατείας ωρολογίου, ήταν το πρώτο θέμα  στην ημερήσια διάταξη του δημοτικού συμβούλιου Βέροιας, που...

Τα νέα μέτρα για την εστίαση ανακοινώθηκαν λίγο πριν από το μεσημέρι της Παρασκευής (16.07.2021) και ενώ είχε ήδη… αρχίσει η εφαρμογή τους. Με τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν για την εστίαση και τα κέντρα...

Και δεύτερη φωτιά στο ίδιο σημείο που ξέσπασε η πυρκαγιά της περασμένης Κυριακής, σημειώθηκε και πάλι χθες Πέμπτη 15 Ιουλίου, το μεσημέρι, έξω από τον συνεταιρισμό Venus Crowers, δίπλα στο δρόμο Βέροιας - Λαζοχωρίου...