Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων του Προγράμματος κινητικότητας Erasmus+ 2019-20  του ΔΙΕΚ Βέροιας «Πρακτική εξάσκηση σπουδαστών της Αισθητικής»

Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων του Προγράμματος κινητικότητας Erasmus+ 2019-20 του ΔΙΕΚ Βέροιας «Πρακτική εξάσκηση σπουδαστών της Αισθητικής»


Από 25-11-2019 μέχρι 10-12-2019 στην Λεμεσό Κύπρου

 

Στα πλαίσια της τελικής αξιολόγησης του προγράμματος το Δημόσιο ΙΕΚ Βέροιας παραθέτει μια σύντομη  περίληψη των συμπερασμάτων της. Οι σπουδάστριες της ειδικότητας «Τεχνικός Αισθητικής & Μακιγιάζ» του Δημόσιου ΙΕΚ Βέροιας ολοκλήρωσαν με εξαιρετική επιτυχία την πρακτική τους άσκηση στη Λεμεσό της Κύπρου μετά από 16ήμερη παραμονή (25 Νοεμβρίου ως 10 Δεκεμβρίου 2019) στα πλαίσια του εγκεκριμένου Ευρωπαϊκού Προγράμματος Διά Βίου Μάθησης «μαθησιακής κινητικότητας εκπαιδευόμενων και προσωπικού επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης» Erasmus+ KA1.

Ο τίτλος του προγράμματος «Πρακτική εξάσκηση σπουδαστών της Αισθητικής» με Κωδικό Προγράμματος: 2019-1-EL01-KA102-062173. Φορέας υποδοχής η ERCI. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται εξ’ ολοκλήρου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με Εθνική Μονάδα Συντονισμού στην Ελλάδα το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.).

Στόχος της εμπειρίας κινητικότητας

Η παροχή όσο το δυνατόν περισσότερων εφοδίων στις σπουδάστριες της ειδικότητας «Τεχνικός Αισθητικής & Μακιγιάζ» που θα τους εξασφαλίσουν την επαγγελματική τους αποκατάσταση. Την παροχή εργασιακής εμπειρίας σε πραγματικές εργασιακές συνθήκες, τη σύνδεση της θεωρητικής τους γνώσης με την πρακτική άσκηση. Να προάγει την ευρωπαϊκή συνείδηση και την προσαρμογή  σε ξένο περιβάλλον.

Εκπαίδευση & κατάρτιση κατά την διάρκεια της οποίας ολοκληρώθηκε η εμπειρία κινητικότητας

Πρακτική και θεωρητική on the job κατάρτιση σε επιχειρήσεις (Ινστιτούτα Ομορφιάς) με στόχο την επίτευξη συγκεκριμένων μαθησιακών αποτελεσμάτων και την απόκτηση δεξιοτήτων:


Ø  Περιποίηση προσώπου: Μεσοθεραπεία με υαλουρονικό και κολλαγόνο, Φυτοπίλινγκ, Δερμοαπόξεση, Θεραπείες ακμής & αντιγήρανσης, lifting προσώπου-λαιμού.

Ø  Περιποίηση  άκρων: Τζελ σε φυσικό νύχι και επέκταση με φόρμα, ημιμόνιμου μανικιούρ, περιποίηση ποδιών (πεντικιούρ), θεραπείες κάλων & ενυδάτωση πέλματος

Ø  Θεραπείες Σώματος: Hot Stone, Θεραπευτικό μασάζ, Λεμφικό  DRAINAGE, Ηλεκτροθεραπεία, θεραπείες με προϊόντα SPA

Οι καταρτιζόμενες χωρίσθηκαν σε ομάδες και τοποθετήθηκαν σε Ινστιτούτα Αισθητικής στην πόλη της Λεμεσού. Στα ινστιτούτα αυτά ασκήθηκαν στην εκτέλεση εργασιών αισθητικής. Κατά την διάρκεια της παραμονής τους δόθηκε έμφαση στη γνωριμία με τον πολιτισμό και την κουλτούρα της Κύπρου, τη δημιουργία νέων επαγγελματικών γνωριμιών, τη δημιουργία προϋποθέσεων για βελτίωση του επαγγελματικού τους προφίλ και της καλλιέργειας της οργανωτικότητας, επιμέλειας, επαγγελματικής ηθικής, συνεργατικού πνεύματος και η ενίσχυση της ευρωπαϊκής τους ταυτότητας.


Το πρόγραμμα περιλάμβανε επίσης την παρακολούθηση σεμιναρίων σε απογευματινό χρόνο (θεωρητικό μέρος):

Ø  Κυπριακή διάλεκτος, Ιστορία και πολιτισμός της Κύπρου,

Ø  Νεανική επιχειρηματικότητα, Αισθητική στην Κύπρο – προοπτικές εργοδότησης,

Ø  Διατήρηση ασφαλούς και υγιεινού περιβάλλοντος εργασίας

 

Σεμινάρια στην Ειδικότητα:

Ø  Παρουσίαση των νέων μοντέλων μηχανημάτων θεραπειών αισθητικής: laser αποτρίχωσης Epilream PRO και του KRF (Keramic Radio Frequency) για θεραπείες με ραδιοσυχνότητες, από την Alessandra Maria, international trainer της ALFAPARF

Ø  Τοποθέτηση προϊόντων για λιανική πώληση σε ινστιτούτο αισθητικής από την Γενική Αντιπρόσωπο της εταιρίας Babor στην Κύπρο.

 

Πολιτιστικές ξεναγήσεις:

Ø  γνωριμία & ξεναγήσεις στην πόλη της Λεμεσού (πόλη φιλοξενίας),

Ø  Πολιτιστική επίσκεψη στη Λευκωσία, 

Ø  Επίσκεψη σε αρχαιολογικούς χώρους και αξιοθέατα της Πάφου,

Ø  Πολιτιστική επίσκεψη στο χωριό Όμοδος 42 χλμ ΒΔ της Λεμεσού στα Κρασοχώρια


Ο Οργανισμός Εταίρος στην Κύπρο είναι ο ERCI, (Educational, Research & Consultancy Institute LTD), τον οποίο ευχαριστεί θερμά το ΙΕΚ για την εξαιρετικά επιτυχή οργάνωση και ολοκλήρωση του προγράμματος και ιδιαίτερα τους Χρήστο Γιαννούλη και Λάμπρο Καϊκίτη. Υπεύθυνος επικοινωνίας του προγράμματος ήταν ο Διευθυντής του ΙΕΚ κύριος Νικολόπουλος Νικόλαος και συνοδός των σπουδαστριών η κυρία Μπανιώτη Παναγιώτα, Εκπαιδεύτρια Αισθητικός.


Η συμμετοχή μας στο πρόγραμμα Erasmus+ 2019-20 έδωσε την ευκαιρία στις σπουδάστριες μας της ειδικότητας «Τεχνικός Αισθητικής & Μακιγιάζ» να μαθητεύσουν δίπλα σε επαγγελματίες του κλάδου τους στην Κύπρο, υιοθετώντας καλές πρακτικές και καλλιεργώντας νέες πρωτοποριακές δεξιότητες. Η υλοποίηση ενός προγράμματος κινητικότητας στον Ευρωπαϊκό χώρο σημαίνει την έξοδό του ιδρύματός μας από την εσωστρέφεια και την αρχή μιας νέας περιόδου ανάπτυξης. Έτσι, έχει γίνει ακόμα ένα βήμα για την βελτίωση της εικόνας της Επαγγελματικής Κατάρτισης στην Ελλάδα με την καλή λειτουργία του Δημοσίου ΙΕΚ Βέροιας.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

 Αναστολή λειτουργίας της Δ.Ο.Υ Βέροιας λόγω κρουσμάτων κορονοϊού

Αναστολή λειτουργίας της Δ.Ο.Υ Βέροιας λόγω...

Στα πλαίσια των προληπτικών μέτρων και ρυθμίσεων...

 682 κορονο-πρόστιμα στην Ημαθία τον Νοέμβριο!

682 κορονο-πρόστιμα στην Ημαθία τον Νοέμβριο!

Συνεχείς είναι οι έλεγχοι των αστυνομικών για την ...

Παρά την καραντίνα... 596 παραβάσεις βεβαιώθηκαν από την Τροχαία στην Κεντρ. Μακεδονία

Παρά την καραντίνα... 596 παραβάσεις βεβαιώθηκαν από την...

Ελέγχθηκαν 2.689 οχήματα και βεβαιώθηκαν 596...

Ενισχύονται με σύγχρονα μηχανήματα τα νοσοκομεία Βέροιας και Νάουσας από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Ενισχύονται με σύγχρονα μηχανήματα τα νοσοκομεία...

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ενισχύει τις δομές...

Νάουσα: Το Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης δίπλα στους δημότες - Τηλέφωνα επικοινωνίας

Νάουσα: Το Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και...

· Κατ' οίκον παράδοση τροφίμων και φαρμάκων σε...

Δήμος Νάουσας: Ψυχολογική υποστήριξη σε ηλικιωμένους από το Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης

Δήμος Νάουσας: Ψυχολογική υποστήριξη σε ηλικιωμένους...

Το Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του...

Μέχρι την Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020 - Παραμένει σε αναστολή λειτουργίας το λιανεμπόριο – Τι ισχύει για το εμπόριο γενικότερα

Μέχρι την Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020 - Παραμένει σε...

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η Κοινή...

1ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας Νέων υπό την αιγίδα του Δήμου Βέροιας

1ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός...

Ο Δήμος Βέροιας συμμετέχει στον «1ο Πανελλήνιο...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ενισχύει τις δομές υγείας της Ημαθίας και εξοπλίζει τα νοσοκομεία Βέροιας και Νάουσας με σύγχρονα μηχανήματα.Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ενισχύει με ...

Κτυπημένος από τον κορωνοϊό που προστέθηκε στα προβλήματα υγείας που τον ταλαιπωρούσαν τα τελευταία χρόνια, έφυγε ο Γαστρεντερολόγος Θανάσης Γεωργιάδης, αφήνοντας έντονα αισθήματα θλίψης στην Ιατρική...

Οι μέρες της πανδημίας έχουν αλλάξει πολλά στην καθημερινότητά μας και οι συνθήκες απαιτούν εγρήγορση για την αντιμετώπιση θεμάτων που εγκυμονούν κινδύνους για την δημόσια υγεία.@@ads-307@@ Μεταξύ άλλων είναι...

Φωτο: Το Γυμνάσιο Αρρένων Βέροιας και σε ένθετο οι δημοτικιστές παιδαγωγοί Μανόλης Τριανταφυλλίδης, Αλέξανδρος Δελμούζος και Δημήτρης Γληνός Τέτοιες ημέρες Νοέμβρη του 1925 ήταν, αγαπητοί φίλοι, όταν...