Για το Χιονοδρομικό στα 3-5 Πηγάδια: Ομόφωνη απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας για μίσθωση ενός χρόνου στον ΕΟΣ

Για το Χιονοδρομικό στα 3-5 Πηγάδια: Ομόφωνη απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας για μίσθωση ενός χρόνου στον ΕΟΣ

Την παραχώρηση της χρήσης του χιονοδρομικού κέντρου των 3-5 Πηγαδιών στον ΕΟΣ Νάουσας για έναν χρόνο αποφάσισε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο, το βράδυ της Πέμπτης, αφού δεν βρέθηκε συμφωνία –όπως αναμενόταν- στην αρχική εισήγηση της μακροχρόνιας μίσθωσης που αρχικά είχε προτείνει στο σώμα ο δήμαρχος Νικόλας Καρανικόλας. Όπως διαφάνηκε από τη συζήτηση, ο ορειβατικός σύλλογος είναι ενημερωμένος για την επιλογή. Θα τύχει μάλιστα της βοήθειας του δήμου σε ό,τι χρειαστεί. Στο διάστημα που θα ακολουθήσει θα προετοιμαστεί με τον καταλληλότερο τρόπο και θα ωριμάσει ο διεθνής διαγωνισμός.

Πάγιες οι διαφωνίες…

Επέμειναν στις θέσεις τους οι πλευρές της μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Νάουσας, το βράδυ της Πέμπτης, στην αρχική εισήγηση του δημάρχου, Νικόλα Καρανικόλα, για τη μακροχρόνια μίσθωση του χιονοδρομικού κέντρου των 3-5 Πηγαδιών, και πριν πέσει στο τραπέζι αναγκαστικά η δωρεάν παραχώρηση στον ΕΟΣ για φέτος τον χειμώνα, προκειμένου να μην μείνει κλειστό. 

Ο δήμαρχος χαρακτήρισε στην εισήγησή του τη μίσθωση ως τη μοναδική επιλογή, σύμφωνα με όλες τις εισηγήσεις νομικών και θεσμικών στους οποίους απευθύνθηκε. Μοναδική και για να αξιοποιηθεί η κρατική ενίσχυση των 10,7 εκατ. ευρώ, με διαφανή διαγωνισμό και επ’ ωφελεία του δήμου, όπως είπε. Με τη νέα εισήγηση επί του θέματος να έχει γίνει στη βάση των παρατηρήσεων της μειοψηφίας από την περσινή αντίστοιχη συνεδρίαση, και να παραμένει ανοικτή σε κάθε νέα παρατήρηση.

Κουτσογιάννης: Προσπάθεια παραπλάνησης

Μνημειώδη συρραφή προσωπικών απόψεων χαρακτήρισε την εισήγηση ο Νίκος Κουτσογιάννης, κάνοντας λόγο για προσπάθεια παραπλάνησης του σώματος. Τόνισε ότι είναι ‘λάστιχο’ οι μισθώσεις, κι ότι ποτέ δικαστήριο δεν δικαίωσε το δημόσιο σε βάρος μισθωτή. Υποστήριξε ότι με τη διαδικασία της παραχώρηση οι δεσμεύσεις δήμου και επενδυτή είναι ξεκάθαρες και όχι αχταρμάς.

«Το μόνο μοντέλο που εξασφαλίζει τον δήμο και τους επενδυτές είναι η παραχώρηση χρήσης, ξεκάθαρα και με αυστηρά όρια. Αλλιώς, θα έλθει ένας περιστασιακός επενδυτής, θα δοκιμάσει και πιθανόν να αποχωρήσει. Να μην θυσιάσουμε την προσπάθεια στον βωμό κάποια βιασύνης ή λανθασμένης επιλογής. Η μίσθωση είναι καταστροφική για τον δήμο και την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής» είπε κλείνοντας ο τέως δήμαρχος.

Στις θέσεις τους περί λειτουργίας του χιονοδρομικού από τον δήμο επέμειναν οι σύμβουλοι της ΛΑΣ, με τον Θωμά Τσουκαλά να σημειώνει ότι «πιάσαμε πάτο με τους ιδιώτες».

Ίλια: Αιφνιδιασμός από τον δήμαρχο

«Δεν είναι κυρίαρχο το μοντέλο, αλλά η συναίνεση…» σημείωσε η Ίλια Ιωσηφίδου, διαμαρτυρόμενη ότι άλλα συμφωνήθηκαν στις δύο συναντήσεις των επικεφαλής και άλλα έκανε ο δήμαρχος, φέρνοντας τη νέα εισήγηση.

«Τορπιλίζει την καλή πίστη η βιασύνη του δημάρχου. Δεν είναι δική μας περιουσία, αλλά του λαού. Να υπάρξει βάσανος μέχρι να λυθεί το ζήτημα. Δεν υπάρχει καμία γνωμοδότηση επί των ερωτημάτων μας, παρά μόνον κλειστά χαρτιά και αιφνιδιασμός. Δεν άλλαξε τίποτα. Να λειτουργήσει φέτος όσο γίνεται με τις συνθήκες του κορωνοϊού. Δεν είμαστε έτοιμοι για περαιτέρω» ανέφερε η κ. Ιωσηφίδου.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

«Ένας σκασμός συναδέλφων μου είπαν τη γνώμη τους στον δήμαρχο, μία υπογραφή σε γνωμοδότηση δεν έχω δει…» είπε ο Σταύρος Βαλσαμίδης, σχολιάζοντας: «Ψάχνουμε τον μουτζούρη». «Βρίθει ακροβασιών η εισήγηση. Να ερευνηθεί η δυνατότητα λειτουργίας από τον δήμο…» ανέφερε ο Θοδωρής Δολδούρης. «Από τη Σκύλα στη Χάρυβδη» χαρακτήρισε τις διαδικασίες μίσθωσης και παραχώρησης ο Λάκης Λακηνάνος, με τον Αλέξη Χατζηιωαννίδη να υποστηρίζει όσο το χιονοδρομικό ήταν δημοτικό το αγαπούσαν οι Ναουσαίοι. Μονόδρομο χαρακτήρισε τη μακροχρόνια μίσθωση ο Άρης Τόσιος, προτείνοντας την παραχώρηση για έναν χρόνο στον ΕΟΣ, όπως και ο Γιώργος Βασιλείου. Ψήφισε την εισήγηση του δημάρχου για τη μακροχρόνια μίσθωση ο Σταύρος Τσέλιος, για να μην μείνει κλειστό φέτος το χιονοδρομικό, όπως είπε.

Κ.Π.


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ξεκινούν την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις για την ένταξη στο Κοινωνικό Παντοπωλείο και Φαρμακείο του Δήμου Νάουσας

Ξεκινούν την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις για την...

Ξεκινά την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου η διαδικασία υποβολής...

Με διευρυμένο ωράριο το Κέντρο Υγείας Βέροιας

Με διευρυμένο ωράριο το Κέντρο Υγείας Βέροιας

Σας ενημερώνουμε ότι το Κέντρο Υγείας Βέροιας (επί της...

Πυροσβεστική: Παραμονή για τον Ν. Παλαμούτη, προαγωγή και μετάθεση για τον Αλ. Κουβακά

Πυροσβεστική: Παραμονή για τον Ν. Παλαμούτη, προαγωγή...

Οι κρίσεις στο Πυροσβεστικό Σώμα διατηρούν στην θέση...

Δεν θα «εορτάσουν» φέτος οι γιατροί και οδοντίατροι της Ημαθίας τους Αγίους Αναργύρους λόγω κορωνοϊού

Δεν θα «εορτάσουν» φέτος οι γιατροί και οδοντίατροι...

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ημαθίας ενημερώνει ότι ο...

Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας: Επόμενη συνεδρίαση την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου, μέσω τηλεδιάσκεψης

Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας: Επόμενη συνεδρίαση...

Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου...

Συνεδριάζει την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου το Δημοτικό Συμβούλιο Νάουσας

Συνεδριάζει την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου το Δημοτικό...

Συνεδριάζει την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021 στις 18:00 το...

Παράταση αιτήσεων επιστροφής ή διαγραφής Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης κρασιού

Παράταση αιτήσεων επιστροφής ή διαγραφής Ειδικού...

Παράταση μέχρι τις 31 Μαρτίου 2021 λαμβάνουν οι μικροί...

Επιστολή στο  Υπουργείο  Οικονομικών  για τη λογιστική  τακτοποίηση των  επισφαλών απαιτήσεων των επιχειρήσεων

Επιστολή στο Υπουργείο Οικονομικών για τη λογιστική ...

Κύριε Υπουργέ Οικονομικών,Μας διαβιβάστηκε επιστολή...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Το Εθνικό Σχέδιο για τη διαχείριση των συναθροίσεων που παρουσίασε την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έχει σκοπό την ενεργοποίηση του νόμου περί συναθροίσεων και συμπεριλαμβάνει μεταξύ άλλων...

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021 η βράβευση της εταιρείας ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΣ Α.Ε. Ευρωπαϊκά Νηματουργεία, με το Χρυσό Βραβείο "Top Branded Export Product" των Greek Exports Awards 2020 για το brand της SUPREME GREEN COTTON®! Η...

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 516, εκ των οποίων 16 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 149973 (ημερήσια...

Το θέμα στο πρωτοσέλιδο του «Λαού» στις 12 Ιανουαρίου 2021, αφορούσε στα ετοιμόρροπα της Βέροιας, της πόλης όπου έχουν καταγραφεί 28 επικινδύνως ετοιμόρροπα κτίρια και 21 ετοιμόρροπα, τα περισσότερα στις δύο...