Για το Χιονοδρομικό στα 3-5 Πηγάδια: Ομόφωνη απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας για μίσθωση ενός χρόνου στον ΕΟΣ

Για το Χιονοδρομικό στα 3-5 Πηγάδια: Ομόφωνη απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας για μίσθωση ενός χρόνου στον ΕΟΣ

Την παραχώρηση της χρήσης του χιονοδρομικού κέντρου των 3-5 Πηγαδιών στον ΕΟΣ Νάουσας για έναν χρόνο αποφάσισε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο, το βράδυ της Πέμπτης, αφού δεν βρέθηκε συμφωνία –όπως αναμενόταν- στην αρχική εισήγηση της μακροχρόνιας μίσθωσης που αρχικά είχε προτείνει στο σώμα ο δήμαρχος Νικόλας Καρανικόλας. Όπως διαφάνηκε από τη συζήτηση, ο ορειβατικός σύλλογος είναι ενημερωμένος για την επιλογή. Θα τύχει μάλιστα της βοήθειας του δήμου σε ό,τι χρειαστεί. Στο διάστημα που θα ακολουθήσει θα προετοιμαστεί με τον καταλληλότερο τρόπο και θα ωριμάσει ο διεθνής διαγωνισμός.

Πάγιες οι διαφωνίες…

Επέμειναν στις θέσεις τους οι πλευρές της μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Νάουσας, το βράδυ της Πέμπτης, στην αρχική εισήγηση του δημάρχου, Νικόλα Καρανικόλα, για τη μακροχρόνια μίσθωση του χιονοδρομικού κέντρου των 3-5 Πηγαδιών, και πριν πέσει στο τραπέζι αναγκαστικά η δωρεάν παραχώρηση στον ΕΟΣ για φέτος τον χειμώνα, προκειμένου να μην μείνει κλειστό. 

Ο δήμαρχος χαρακτήρισε στην εισήγησή του τη μίσθωση ως τη μοναδική επιλογή, σύμφωνα με όλες τις εισηγήσεις νομικών και θεσμικών στους οποίους απευθύνθηκε. Μοναδική και για να αξιοποιηθεί η κρατική ενίσχυση των 10,7 εκατ. ευρώ, με διαφανή διαγωνισμό και επ’ ωφελεία του δήμου, όπως είπε. Με τη νέα εισήγηση επί του θέματος να έχει γίνει στη βάση των παρατηρήσεων της μειοψηφίας από την περσινή αντίστοιχη συνεδρίαση, και να παραμένει ανοικτή σε κάθε νέα παρατήρηση.

Κουτσογιάννης: Προσπάθεια παραπλάνησης

Μνημειώδη συρραφή προσωπικών απόψεων χαρακτήρισε την εισήγηση ο Νίκος Κουτσογιάννης, κάνοντας λόγο για προσπάθεια παραπλάνησης του σώματος. Τόνισε ότι είναι ‘λάστιχο’ οι μισθώσεις, κι ότι ποτέ δικαστήριο δεν δικαίωσε το δημόσιο σε βάρος μισθωτή. Υποστήριξε ότι με τη διαδικασία της παραχώρηση οι δεσμεύσεις δήμου και επενδυτή είναι ξεκάθαρες και όχι αχταρμάς.

«Το μόνο μοντέλο που εξασφαλίζει τον δήμο και τους επενδυτές είναι η παραχώρηση χρήσης, ξεκάθαρα και με αυστηρά όρια. Αλλιώς, θα έλθει ένας περιστασιακός επενδυτής, θα δοκιμάσει και πιθανόν να αποχωρήσει. Να μην θυσιάσουμε την προσπάθεια στον βωμό κάποια βιασύνης ή λανθασμένης επιλογής. Η μίσθωση είναι καταστροφική για τον δήμο και την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής» είπε κλείνοντας ο τέως δήμαρχος.

Στις θέσεις τους περί λειτουργίας του χιονοδρομικού από τον δήμο επέμειναν οι σύμβουλοι της ΛΑΣ, με τον Θωμά Τσουκαλά να σημειώνει ότι «πιάσαμε πάτο με τους ιδιώτες».

Ίλια: Αιφνιδιασμός από τον δήμαρχο

«Δεν είναι κυρίαρχο το μοντέλο, αλλά η συναίνεση…» σημείωσε η Ίλια Ιωσηφίδου, διαμαρτυρόμενη ότι άλλα συμφωνήθηκαν στις δύο συναντήσεις των επικεφαλής και άλλα έκανε ο δήμαρχος, φέρνοντας τη νέα εισήγηση.

«Τορπιλίζει την καλή πίστη η βιασύνη του δημάρχου. Δεν είναι δική μας περιουσία, αλλά του λαού. Να υπάρξει βάσανος μέχρι να λυθεί το ζήτημα. Δεν υπάρχει καμία γνωμοδότηση επί των ερωτημάτων μας, παρά μόνον κλειστά χαρτιά και αιφνιδιασμός. Δεν άλλαξε τίποτα. Να λειτουργήσει φέτος όσο γίνεται με τις συνθήκες του κορωνοϊού. Δεν είμαστε έτοιμοι για περαιτέρω» ανέφερε η κ. Ιωσηφίδου.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

«Ένας σκασμός συναδέλφων μου είπαν τη γνώμη τους στον δήμαρχο, μία υπογραφή σε γνωμοδότηση δεν έχω δει…» είπε ο Σταύρος Βαλσαμίδης, σχολιάζοντας: «Ψάχνουμε τον μουτζούρη». «Βρίθει ακροβασιών η εισήγηση. Να ερευνηθεί η δυνατότητα λειτουργίας από τον δήμο…» ανέφερε ο Θοδωρής Δολδούρης. «Από τη Σκύλα στη Χάρυβδη» χαρακτήρισε τις διαδικασίες μίσθωσης και παραχώρησης ο Λάκης Λακηνάνος, με τον Αλέξη Χατζηιωαννίδη να υποστηρίζει όσο το χιονοδρομικό ήταν δημοτικό το αγαπούσαν οι Ναουσαίοι. Μονόδρομο χαρακτήρισε τη μακροχρόνια μίσθωση ο Άρης Τόσιος, προτείνοντας την παραχώρηση για έναν χρόνο στον ΕΟΣ, όπως και ο Γιώργος Βασιλείου. Ψήφισε την εισήγηση του δημάρχου για τη μακροχρόνια μίσθωση ο Σταύρος Τσέλιος, για να μην μείνει κλειστό φέτος το χιονοδρομικό, όπως είπε.

Κ.Π.


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στη Νέα Υόρκη ο Μητροπολίτης  κ. Παντελεήμων για τη χειροτονία  του Επισκόπου Διοκλείας κ. Νεκταρίου

Στη Νέα Υόρκη ο Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων για τη...

Κατά το χρονικό διάστημα από 12 έως και 16 Απριλίου ο...

Δημοτική Αστυνομία και Σχολικοί Τροχονόμοι, για την ασφάλεια  των μαθητών

Δημοτική Αστυνομία και Σχολικοί Τροχονόμοι, για την...

Σε καθημερινή βάση με μέριμνα την ασφάλεια των μαθητών...

Ερώτηση Κοτίδη προς Μενδώνη:  «Τι σκοπεύετε να κάνετε με την  απαλλοτρίωση των προκτισμάτων  της Παλαιάς Μητρόπολης Βέροιας;»

Ερώτηση Κοτίδη προς Μενδώνη: «Τι σκοπεύετε να κάνετε...

Ερώτηση προς την  Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη,...

Τάσος Μπαρτζώκας :  Άλλη μία διεκδίκησή μας  γίνεται πραγματικότητα  για τις γυναίκες επαγγελματίες και αγρότισσες!

Τάσος Μπαρτζώκας : Άλλη μία διεκδίκησή μας γίνεται...

Ο Τάσος Μπαρτζώκας αναφέρθηκε στην μεγάλη τομή που...

Με τον Σύλλογο Μηχανικών Δημ. Υπαλ. Κεντρικής Μακεδονίας συναντήθηκε ο Δήμαρχος Βέροιας

Με τον Σύλλογο Μηχανικών Δημ. Υπαλ. Κεντρικής...

Συνάντηση με το προεδρείο και τα μέλη του Συλλόγου...

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ:  «Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις που εκσυγχρονίζουν το φορολογικό σύστημα της χώρας,  ενισχύουν την διαφάνεια των συναλλαγών,  αξιοποιούν νέες τεχνολογίες και βελτιώνουν  τις συνθήκες εξυπηρέτησης των πολιτών»

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις...

«Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη συνεχίζει να...

Επίσκεψη κλιμακίου της ΝΕ στον Αστυνομικό Διευθυντή Ημαθίας

Επίσκεψη κλιμακίου της ΝΕ στον Αστυνομικό Διευθυντή...

Στα πλαίσια των προγραμματισμένων επισκέψεων σε...

Προσωρινό Συντονιστικό συγκροτήθηκε στη Νέα Αριστερά Ημαθίας

Προσωρινό Συντονιστικό συγκροτήθηκε στη Νέα Αριστερά...

Ξεκίνησε και στην Ημαθία η συγκρότηση της Νέας...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...