Ο Δήμος Νάουσας σε διαδικτυακό εργαστήριο με θέμα

Ο Δήμος Νάουσας σε διαδικτυακό εργαστήριο με θέμα "ΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΥ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ"

Ο Δήμος Ηρωικής Πόλης Νάουσας, ως εταίρος του Ευρωπαϊκού Έργου “Cult-CreaTE”, συμμετείχε στις 10 Νοεμβρίου στο 3ο Θεματικό Εργαστήριο του έργου με θέμα «Οι Πολιτιστικές και Δημιουργικές Βιομηχανίες στην ανάπτυξη του Πολιτιστικού και Δημιουργικού Τουρισμού»/“Cultural and Creative Tourism basedon Culltural & Creative Industries”.



Στο Θεματικό εργαστήριο συμμετείχαν οι εταίροι του έργου Cult-CreaTE και οι τοπικοί φορείς υποστήριξης των εταίρων. Στόχος του εργαστηρίου, το οποίο διοργάνωσε ο Δήμος του Dundeeτης Σκωτίας, εταίρος του έργου, ήταν να παρουσιάσει τις δημιουργικές και πολιτιστικές επιχειρήσεις του Dundeeπου συμβάλλουν στην ανάπτυξη Δημιουργικού και Πολιτιστικού Τουρισμού της πόλης και την έχουν προάγει σε έναν από τους 10 καλύτερους προορισμού παγκοσμίως.

Στο εργαστήριο συμμετείχαν εκπρόσωποι τοπικών εργαστηρίων, μουσείων και άλλων πρωτοβουλιών, οι οποίοι παρουσίασαν τις δραστηριότητές τους που απευθύνονται στους επισκέπτες του  Dundee και οι οποίοι μπορούν να συμμετέχουν ενεργά σε αυτές. Κεραμική, σχεδιασμός και κατασκευή κοσμημάτων, χειροτεχνία, υφάσματα, ζαχαροπλαστική και μαγειρική, ήταν μερικές από τις δραστηριότητες που αναπτύσσονται στην πόλη ως πρωτοβουλίες των τοπικών επιχειρήσεων του δημιουργικού και του πολιτιστικού κλάδου.



Ο Δήμος Νάουσας, στο πλαίσιο του  εργαστηρίου είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τέσσερις δράσεις που λαμβάνουν χώρα στο Δήμο και αποτελούν εμβληματικές εκδηλώσεις που συμβάλλουν στην ανάπτυξη του πολιτιστικού και δημιουργικού τουρισμού της πόλης αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Ημαθίας. Το έθιμο «Γενίτσαροι και Μπούλες», οι εκδηλώσεις Οίνου και Αμπέλου το Νοέμβριο και τα φεστιβάλ φαγητού και αστικής τέχνης (NaoussaUrbanArt) του Σεπτεμβρίου παρουσιάστηκαν στους συμμετέχοντες, οι οποίοι έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και εξέφρασαν την επιθυμία τους να επισκευθούν την πόλη.

Ιδιαίτερα τονίστηκε η συμβολή των τοπικών επιχειρήσεων,καθώς και των οινοποιείων οι οποίοι κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων αυτών συμμετέχουν ενεργά όχι μόνο στη διοργάνωση αλλά και στο να δημιουργήσουν τις συνθήκες ώστεοι επισκέπτες να συμμετέχουν και αυτοί στα δρώμενα.

Το εργαστήριο ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρον και χρήσιμο, με τους εταίρους να παρουσιάζουν τις δικές τους δράσεις για την ανάπτυξη και ανάδεξη του πολιτιστικού και δημιουργικού τουρισμού στις περιοχές τους, ανταλλάσσοντας ιδέες, απόψεις και σκέψεις.

Τον Ιανουάριο 2021, όλοι οι εταίροι, συμπεριλαμβανομένου και του Δήμου Νάουσας, βάσει της εμπειρίας που αποκόμισαν από το έργο και τη συνεργασία με  τους υπόλοιιπους ευρωπαϊκούς φορείες, θα υποβάλουν ο καθένας το δικό του Σχέδιο Δράσης με στόχο την ενσωμάτωση δράσεων για την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του δημιουργικού και πολιτιστικού κλάδου και την ανάπτυξη του  τουριστικού προϊόντος της Νάουσας.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Αρχή Πολιτικής  Αεροπορίας απαντάει στην  Ερώτηση της «Ελληνικής Λύσης» για τη Δημιουργία cargo αεροδρομίου στην Ημαθία

Η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας απαντάει στην Ερώτηση...

Στην  Ερώτηση της «Ελληνικής Λύσης» που συνυπογράφει...

Έκτακτη συνεδρίαση την Παρασκευή 26/4 του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας

Έκτακτη συνεδρίαση την Παρασκευή 26/4 του Δημοτικού...

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας...

Εορτασμός  202ης επετείου  ολοκαυτώματος της Νάουσας κατά την  επανάσταση του 1822-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Εορτασμός 202ης επετείου ολοκαυτώματος της Νάουσας...

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΜΑΪΟΥ 2024• Χώρος Τέχνης «Ναϊάς», ώρα 18:00:...

Απομακρύνει  εγκαταλελειμμένα οχήματα η Δημοτική Αστυνομία Βέροιας

Απομακρύνει εγκαταλελειμμένα οχήματα η Δημοτική...

 Άλλο ένα όχημα εγκαταλελειμμένο απομακρύνθηκε με...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ  ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΝ...

Από την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας...

Ο Τάσος Μπαρτζώκας  στην πρώτη σύσκεψη  ως Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο.  της Νέας Δημοκρατίας

Ο Τάσος Μπαρτζώκας στην πρώτη σύσκεψη ως Αναπληρωτής...

Με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα της...

Η αγωνιστική ομάδα ρομποτικής της ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ στην ολυμπιάδα ρομποτικής στην Κρήτη!

Η αγωνιστική ομάδα ρομποτικής της ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ στην...

Η αγωνιστική ομάδα METASHIFTERS της ακαδημίας ρομποτικής...

Ευχαριστίες  του Ομίλου Προστασίας Παιδιού Βέροιας

Ευχαριστίες του Ομίλου Προστασίας Παιδιού Βέροιας

Ο ΟΜΙΛΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ ευχαριστεί θερμά...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...