«Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη…»Απάντηση του Φιλίππου στον προπονητή της Κηφισιάς

«Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη…»Απάντηση του Φιλίππου στον προπονητή της Κηφισιάς

Απάντηση σε όσα δήλωσε ο προπονητής της Κηφισιάς μετά την λήξη του αγώνα με τον Φίλιππο και την βαριά ήττα της ομάδας του .

"Ο παραπάνω στίχος του λόγιου ιερομόναχου Καισάριου Δαπόντε πρν από περίπου 200 χρόνια, φαντάζει σήμερα πιο επίκαιρος από ποτέ…
Με έκπληξη μετά το τέλος του αγώνα της ομάδας μας με τον ΑΟΠ Κηφισιάς, διαβάσαμε στον Τύπο, τις δηλώσεις του τεχνικού Νίκου Ζαλμά και τις ανυπόστατες κατηγορίες που εκτόξευσε μέσω αυτών, εναντίων κορυφαίων μελών του ΔΣ του ΤΑΑ Α.Π.Σ Φίλιππου Βέροιας.
Κατανοούμε ασφαλώς τη σύγχυσή του, καθώς ακόμη και οι πιο έμπειροι προπονητές δύσκολα θα μπορούσαν να διαχειριστούν μέσα σε λίγες ώρες μία σειρά δυσάρεστων καταστάσεων, όπως: να έχεις στην ομάδα σου 4 αθλητές θετικούς στον κορονοϊό, να βλέπεις τον αρχηγό και «σημαία» της ομάδας σου να αλλάζει «στρατόπεδο» μετά από 18 χρόνια και να γνωρίζεις μία «πεντακάθαρη» ήττα από μία νεοφώτιστη ομάδα.
Ωστόσο, θεωρούμε ανεπίτρεπτο και ατόπημα για το ήθος και την μέχρι σήμερα πορεία του κ. Ζαλμά στο άθλημα, την προσπάθεια στοχοποίησης διοικητικών στελεχών του συλλόγου μας, με απώτερο στόχο να αμαυρώσει το προφίλ τους και την εν γένει προσφορά τους στο άθλημα.
Ουδέποτε τα μέλη της διοίκησης του ΔΣ, τα οποία ο κ. Ζαλμάς «φωτογραφίζει» στις αβάσιμες δηλώσεις του, ως υπεύθυνους για πρόκληση έντασης στο Ζηρίνειο, συμπεριφέρθηκαν ως «χούλιγκανς» ή προκάλεσαν με οιονδήποτε τρόπο η συμπεριφορά τους στην κερκίδα.
Είναι λογικό, έστω και ως διοικητικοί παράγοντες, κάποιοι να αγαπάνε το βόλεϊ και ως αγνοί φίλαθλοι, πανηγυρίζοντας με πάθος, αλλά πάντα σε φίλαθλα και κόσμια πλαίσια, ιστορικές επιτυχίες της ομάδας τους, όταν μάλιστα αυτές λαμβάνουν χώρα σε μία τόσο δύσκολη έδρα, επί μιας καταξιωμένης ομάδας στο ελληνικό βόλεϊ, όπως ο Α.Ο.Π Κηφισιάς.0
Αδιάψευστος μάρτυρας η εικόνα της μετάδοσης livestreaming του αγώνα, όπου μπορεί κάθε φίλος του βόλεϊ βλέποντας το video στο youtube να διαπιστώσει «ιδίοις όμμασιν» ότι τα μέλη της διοίκησής μας χειροκροτούν φυσιολογικά κάθε πόντο της ομάδας, πανηγυρίζουν με σφιγμένες γροθιές την εξαιρετική αγωνιστική εμφάνιση του Φιλίππου και εμψυχώνουν με τις φωνές τους την ομάδα μας.
Ο κορονοϊός εδώ και πολλούς μήνες, μας έχει στέρησε το βόλεϊ από τις ζωές μας, έδιωξε τον κόσμο από τα γήπεδα, προκάλεσε τεράστιες οικονομικές απώλειες στις ομάδες μας,. Ευτυχώς για εμας στην Βέροια ο Covid-19 δεν εμπόδισε το «αίμα να κυλά στις φλέβες μας», ούτε σταμάτησε τους παλμούς της καρδιά μας να χτυπά στους «ρυθμούς του βόλεϊ», αποστερώντας την όμορφη «τρέλα» που έχουμε για την ομάδα μας.
Ο κ. Ζαλμάς αντί να αναζητά στις εξέδρες, έναν αποδιοπομπαίο τράγο για να επιρρίψει τις ευθύνες της ήττας της ομάδας του και να του «φορτώσει» την ένταση στο Ζηρίνειο, ας ψάξει την αλήθεια στις δηλώσεις του αθλητή του Παναγιώτη Παπαδόπουλου. Προς τιμήν του, ο ακραίος του Α.Ο.Π. Κηφισιάς μετά το τέλος του ματς, ανέφερε μεταξύ άλλων πως «κάποιες φορές και εμείς οι αθλητές προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα κίνητρο για να αγωνιστούμε λίγο πιο παθιασμένα, ξέρετε και οι διοικήσεις επί χρόνια παλεύουν να έχουν σε ένα επίπεδο τις ομάδες τους και πραγματικά οφείλουν να τις στηρίζουν. Δε νομίζω ότι έχει να κάνει ανάμεσα σε διαφορές διοικήσεων ομάδων ή παικτών, αλλά με τη στιγμή του αγώνα».
Είναι λογικό λοιπόν μετά την «πικρία» που προκάλεσε στον κ. Ζαλμά το τελικό αποτέλεσμα της αναμέτρησης να αντιδρά κατ’ αυτόν τον τρόπο και να κατηγορεί τους παράγοντές μας, για τους οποίους το ελληνικό βόλεϊ εδώ και δυο χρόνια μιλά με τα καλύτερα λόγια.
Αναφερόμαστε στα ίδια πρόσωπα, που, η διοίκηση της αθηναϊκής ομάδας στην ευχαριστήρια ανακοίνωσή της για τη φιλοξενία που έτυχε στο μεταξύ μας αγώνα Κυπέλλου στη Βέροια, πριν από ένα χρόνο εκθείαζε, αφιερώνοντας ιδιαίτερη μνεία στο σχετικό κείμενο, το οποίο ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «τέτοιες συμπεριφορές αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση»!
Ευχόμαστε λοιπόν στον κ. Ζαλμά στο μέλλον να έχει την ευλογία και την τύχη να συνεργαστεί με ανάλογους «νεόκοπους» παράγοντες, που θα αγαπούν και θα υποστηρίζουν με την ίδια θέρμη την ομάδα τους, θα έχουν «όραμα» για το σύλλογο και την πόλη τους, παλεύοντας για την αναβάθμιση του ελληνικού βόλεϊ, που σήμερα ίσως, έχει πιο πολύ ανάγκη από ποτέ την επαρχία.
ΥΓ. Ευχόμαστε περαστικά και ταχεία ανάρρωση στους αθλητές του Α.Ο.Π. Κηφισιάς, ελπίζοντας να είναι τα τελευταία κρούσματα που «χτυπούν» το άθλημά μας και την «οικογένειά» του ελληνικού βόλεϊ.
Εκ του Γραφείου τύπου Τ.Α.Α Α.Π.Σ Φιλίππου Βέροιας

Νίκος Ζαλμάς.

"Κέρδισε ο πολύχρωμος και χαμογελαστός κλόουν , παράγοντας χούλιγκαν της Βέροιας " Αιχμηρές δηλώσεις σε βάρος της ΕΣΑΠ έκανε ο προπονητής της Κηφισιάς, Νίκος Ζαλμάς, μετά τον αγώνα και την εντός έδρας ήττα (0-3) από τον Φίλιππο Βέροιας για το πρωτάθλημα της Volley League ανδρών.
Μετά το τέλος του αγώνα ΑΟΠ Κηφισιάς - Φίλιππος Βέροιας, που έληξε 0-3, ο Νίκος Ζαλμάς ήταν εκτός εαυτού με όλα όσα έγιναν πριν, κατά τη διάρκεια και στο φινάλε της αναμέτρησης.

Ο έμπειρος τεχνικός τα είχε με την «αναλγησία», όπως χαρακτηριστικά είπε ο ίδιος, της ΕΣΑΠ για τη διεξαγωγή του αγώνα, καθώς ναι μεν σύμφωνα με την προκήρυξη και το πρωτόκολλο το ματς σωστά διεξήχθη, αλλά, όπως τόνισε, κανείς δεν έλαβε υπ' όψιν τους κινδύνους που υπήρχαν για όλους όσοι βρέθηκαν στο γήπεδο.«Δεν θέλω να κάνω ανάλυση του αγώνα. Ελπίζω οτι η προκήρυξη και το πρωτόκολλο θα τηρηθούν και σε μελλοντικές αντίστοιχες περιπτώσεις, τις οποίες εύχομαι βέβαια να μην αντιμετωπίσει καμία άλλη ομάδα. 
Συγχαρητήρια στην ομάδα της Βέροιας για τη νίκη της, συγχαρητήρια και στη δική μου ομάδα που έπαιξε αυτόν τον συγκεκριμένο αγώνα. Θέλω όμως να πω ένα πράγμα, το οποίο δεν αφορά το αγωνιστικό τμήμα του Φίλιππου Βέροιας και την προσπάθεια των αθλητών και των προπονητών μέσα στο γήπεδο για να πάρουν τη νίκη», είπε ο Ζαλμάς και συμπλήρωσε με νόημα με αιχμές για κορυφαίο παράγοντας της Βέροιας που έκανε χειρονομίες με τα δάκτυλα

«Ωστόσο για ποιον αγώνα μιλάμε; Για έναν αγώνα-φαρσοκωμωδία, όπου στο τέλος κέρδισε αυτός που ήταν πιο πολύχρωμος και χαμογελαστός κλόουν στο τσίρκο που όλοι συμμετέχουμε. Κάποιοι νεόκοποι παράγοντες στον χώρο μας θα πρέπει να είναι πολύ πιο σοβαροί και σεμνοί. Θα πρέπει να δείχνουν πολύ μεγαλύτερο σεβασμό στον πρώτο χρόνο παρουσίας τους στη μεγάλη κατηγορία και να μη συμπεριφέρονται ως χούλιγκαν ενώ κατέχουν διοικητικές θέσεις. Καληνύχτα και καλή τύχη στο αγαπημένο μας βόλεϊ…».




Βασίλης Βόλκος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βασίλης Βόλκος - Αθλητικογράφος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ -  ΚΥΠΕΛΛΟ Π1-Κ1 και Π2-Κ2  ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΑΛΠΙΚΩΝ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΩΝ

ΕΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ - ΚΥΠΕΛΛΟ Π1-Κ1 και Π2-Κ2 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ...

Το διήμερο 21 και 22 Μαρτίου 2024 διεξήχθη στον Παρνασσό...

World Paraathletics Grand Prix - Jesolo 2024 Εκπληκτικός ο Ντίσιος - Πολύ καλή εμφάνιση η Ζαφειρίου

World Paraathletics Grand Prix - Jesolo 2024 Εκπληκτικός ο Ντίσιος - Πολύ...

Ο αρχικός στόχος επετεύχθη στο Jesolo της Ιταλίας, όπου...

Αγώνας ανωμάλου δρόμου διοργανώθηκε στο Κομνήνειο - Οι νικητές

Αγώνας ανωμάλου δρόμου διοργανώθηκε στο Κομνήνειο - Οι...

Ο αγώνας τρεξίματος ανώμαλου δρόμου “ΚΟΥΜΑΝΙΤΣΙ TRAIL”...

Δύο μετάλλια ο Ν. Λεφούσης του ΕΟΣ Νάουσας στο Παν. Πρωτάθλημα Αλπικών Αγωνισμάτων

Δύο μετάλλια ο Ν. Λεφούσης του ΕΟΣ Νάουσας στο Παν....

Στο Χιονοδρομικό κέντρο του Βόρα με ιδανικές συνθήκες...

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ  ΑΛΠΙΚΟΥ ΣΚΙ ΠΑΙΔΩΝ- ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΛΠΙΚΟΥ ΣΚΙ ΠΑΙΔΩΝ- ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

Οι αθλητές της ομάδας Αλπικού σκι του ΕΟΣ Νάουσας...

Στην Ημαθία η διαδικτυακή εκπομπή

Στην Ημαθία η διαδικτυακή εκπομπή "Περίπατος στα...

Την τιμητική της είχε την περασμένη εβδομάδα η εντυπη...

Ξεκινούν νέα απογευματινά τμήματα άθλησης για όλους στο ΔΑΚ Νάουσας

Ξεκινούν νέα απογευματινά τμήματα άθλησης για όλους...

   Ο Δήμος Η.Π. Νάουσας και η Γενική Γραμματεία ...

Στην Εσθονία για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Διάθλου η Κατερίνα Βάικου

Στην Εσθονία για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Διάθλου η...

Στην πόλη Οτεπά της Εσθονίας για το Παγκόσμιο...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Αισίως το προηγούμενο Σάββατο 27 Νοεμβρίου ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Βέροιας Θωμάς Παπαδόπουλος έκλεισε τα 80 του χρόνια, γεγονός που γιόρτασε μαζί με την οικογένειά του με τούρτα και κεράκια(φωτό). Ο...

Τον Δήμαρχο Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη επισκέφθηκε σήμερα Τετάρτη ο αθλητής του Φιλίππου Βέροιας Σταύρος Παπαδόπουλος, μετά την συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Qatch που έγινε το Σαββατοκύριακο στην...

Σε ηλικία 81 ετών έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί ο βεροιώτης βετεράνος ποδοσφαιριστής Γιάννης Μιχαηλίδης. Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική καριέρα του ως τερματοφύλακας της Βέροιας και στην συνέχεια διακρίθηκε με...

Μετά την αποχώρηση της Βέροιας από το πρωτάθλημα το ενδιαφέρον των φιλάθλων της βασίλισσα του βορρά έχει στραφεί σε άλλα αθλήματα .Έτσι για το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Μαρτίου διεξάγονται αγώνες στην Γ'...