Λάζαρος Τσαβδαρίδης: Ζήτησε την συνδρομή του Υπουργείου για την έγκαιρη κατάθεση πρότασης της Τ.Κ. Κλειδίου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αλιεία και Θάλασσα»

Λάζαρος Τσαβδαρίδης: Ζήτησε την συνδρομή του Υπουργείου για την έγκαιρη κατάθεση πρότασης της Τ.Κ. Κλειδίου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αλιεία και Θάλασσα»

Τη δυνατότητα συνδρομής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην προσπάθεια της Τοπικής Κοινότητας Κλειδίου του Δήμου της Αλεξάνδρειας έτσι ώστε να κατατεθεί εγκαίρως Πρόταση μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αλιεία και Θάλασσα» προκειμένου να εγκριθούν και να χρηματοδοτηθούν έργα κατασκευής αλιευτικών υποδομών, συζήτησε ο Αν. Γεν. Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης με την αρμόδια Υφυπουργό κ. Φωτεινή Αραμπατζή σε προγραμματισμένη συνάντησή τους στο Υπουργείο.Ο κ. Τσαβδαρίδης, ύστερα και από σχετική συνάντηση για το ιδιαίτερα σημαντικό αναπτυξιακό θέμα της ευρύτερης περιοχής του Κλειδίου με τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας κ. Χαράλαμπο Τσολάκη, ο οποίος και εμπνεύστηκε το συγκεκριμένο θέμα, μετέφερε στην κ. Αραμπατζή το ζωηρό αυτό ενδιαφέρον της Κοινότητας αλλά και της Δημοτικής Αρχής της Αλεξάνδρειας, αξιοποιώντας – εφόσον αυτό είναι χρονικά εφικτό – όλες τις δυνατότητες που προσφέρει το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας.

Ιδιαίτερα δε, και λόγω της πίεσης χρόνου για την κατάθεση της Πρότασης, ο κ. Τσαβδαρίδης σημείωσε ότι ιδιαίτερη βαρύτητα θα μπορούσε να δοθεί σε προτάσεις για εξειδικευμένα υποέργα του Προγράμματος, όπως στο Υποέργο 1 που αφορά σε Προμήθεια Εξοπλισμού Διαχείρισης Θαλασσίων Απορριμμάτων και Ενίσχυσης Ασφάλειας Αλιευτών αλλά και στο Υποέργο 2 που αφορά σε Κατασκευή Ραμπών Πρόσβασης και Βελτίωσης Περιβάλλοντος Χώρου.

Με τον τρόπο αυτό, υπογράμμισε ο Βουλευτής Ημαθίας, θα επιτευχθεί ο εξωραϊσμός του περιβάλλοντος χώρου του υδάτινου μετώπου του Κλειδίου αλλά κυρίως η βελτιστοποίηση της αλιευτικής δραστηριότητας τόσο σε επίπεδο ασφάλειας όσο και σε επίπεδο επεξεργασίας επιστημονικών δεδομένων.Η κ. Αραμπατζή τόνισε στον κ. Τσαβδαρίδη ότι βούληση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου είναι να συνδράμει σε κάθε παρόμοια εκδήλωση ενδιαφέροντος - εφόσον χρονικά και υπηρεσιακά είναι δυνατό - με διττό στόχο την ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας των αλιέων μας αλλά και τη μεγιστοποίηση της προστιθέμενης αξίας του αλιευτικού προϊόντος της χώρας.  

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

1821 – 2021, 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ Το ΡΟΥΜΛΟΥΚΙ κατά την επανάσταση - Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΜΠΟΥ ΛΟΥΜΠΟΥΤ ΠΑΣΑ

1821 – 2021, 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ Το...

Στo πλαίσιo των μέτρων που έπαιρναν οι Οθωμανοί για να...

ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ

ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ

Γράφει οΠαναγιώτηςΠαπαδόπουλοςΦιλόλογος1.Η προσφορά...

«Πίστευε και μη ερεύνα;» *Του ιερέως: Παναγιώτου Σ. Χαλκιά

«Πίστευε και μη ερεύνα;» *Του ιερέως: Παναγιώτου Σ....

Και άλλη φορά, φίλοι αναγνώστες, έχω ασχοληθεί με αυτό...

EΛΛΕΙΨΕΙΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΕΥΡΕΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ Γνωρίζει άραγε ο Πρωθυπουργός τι παίζεται ? *Του Γ.Ξ. Τροχόπουλου

EΛΛΕΙΨΕΙΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΕΥΡΕΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ Γνωρίζει άραγε ο...

Έχει δύο μήνες και κάτι περίπου που αντικρίζω κάθε...

Εκλογές για νέο Δ.Σ. είχε η Ένωση Ξενοδόχων Ημαθίας – Ποιοι εκλέχθηκαν

Εκλογές για νέο Δ.Σ. είχε η Ένωση Ξενοδόχων Ημαθίας –...

Την δικτυακή τους εκλογοαπολογιστική γενική...

Δ. Μάντσιος: «Η Ημαθία θα πάει καλά… Όχι τρελά νούμερα αλλά καλύτερα σε σχέση με πέρσι»

Δ. Μάντσιος: «Η Ημαθία θα πάει καλά… Όχι τρελά νούμερα...

-Τις εκτιμήσεις του για το φετινό καλοκαίρι κατέθεσε...

ΜΠΑΣΚΕΤ ή ΣΑΜΑΛΙ!

ΜΠΑΣΚΕΤ ή ΣΑΜΑΛΙ!

του  Ιωάννη Ιασ. ΒελέντζαΔιπλ. Ηλεκτρολόγου Μηχανικού...

Μήνυμα της βουλευτή Φρόσως Καρασαρλίδου για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων

Μήνυμα της βουλευτή Φρόσως Καρασαρλίδου για την ημέρα...

Πέρασε σχεδόν ένας αιώνας από τις δολοφονίες και τις...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

-Τις εκτιμήσεις του για το φετινό καλοκαίρι κατέθεσε στον ΑΚΟΥ 996, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων ΗμαθίαςΜε παγκόσμιο σύνθημα: All you want is Greece» άνοιξε χθες ο Ελληνικός Τουρισμός και το σχέδιο της ελληνικής...

Εκλάπη αυτοκίνητο HONDA CRX, χρώμα κόκκινο, με αριθμό κυκλοφορίας ΗΜΒ 7262 από την περιοχή Ανοίξεως στη Βέροια.Όποιος γνωρίζει κάτι ας επικοινωνήσει στο τηλέφωνο 6972834253.

 83χρονος καταπλακώθηκε  από το τρακτέρ του, το απόγευμα της Τετάρτης, στο 2ο χιλιόμετρο του δρόμου από Νάουσα προς 3-5 Πηγάδια, στη συμβολή με τον δρόμο για Άγιο Νικόλαο.@@ads-96@@Ο άτυχος άντρας για άγνωστους...

Τα επόμενα βήματα προς την άρση των περιοριστικών μέτρων και ουσιαστικά... το τέλος του lockdown ανακοίνωσαν ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας και ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος.Τα επόμενα...